לנבוח על השיירה

לנבוח על השיירה

מזה כמה ימים שאני וזוגתי (אמא טוטל לוס) מנסים לנבוח על השיירה שלכם, מטפחים בסתר תקוה שמישהו יתעורר, שאפשר יהיה לשנות משהו. מנסים לטעון שתאונה קשה ללא נפגעים זה לא מזל, זה אסון, ושמי שלא מבין את זה ולא לוקח את זה כמו אסון שותף ואחראי למה שקורה כאן בכבישים. שעשיתם טעות חמורה, בטיולים שלכם, שאינם אלא נסיעות מסוכנות בדרכים קשות ובלתי מתאימות, ושאתם לא מסוגלים לקחת אחריות. אם הבן שלי היה נהרג בתאונה, בטיול הנחמד בשבת שעברה, אני לא חושב שמישהו מכם היה מגיע אפילו ללויה. צר לי, בעניין הזה הרגשות שלי קשים, בוטים, ולא אסווה אותם במילים שינעמו לכם. אני לא מכיר אתכם בכלל, פורום אינטרנטי חסר פנים, אבל אני לא אוהב אתכם, אתם שמעיזים לעמוד מולי עם ההתחכמות הצדקנית שלכם אודות מגבלות הרכב והנהג, ומיומנויות הנהיגה המושלמות. אני נוהג כבר קרוב ל-30 שנים, אני אוהב לנהוג ואוהב מכוניות. נהגתי בכבישים ונהגתי ברכב קרבי במקומות הקשים ביותר, בלילות אפלים ובשטח אויב. נהגתי בעולם, בכל תנאי הדרך המאפשרים נהיגה, ובכל מזג אויר. ולא עשיתי אפילו תאונה אחת. (סליחה, פעם אחת דפקתי פגוש בחנייה). אני לא צריך "לבדוק" את המגבלות שלי, אני פשוט לא שוכח שהן תמיד הרבה יותר משמעותיות ממה שהייתי רוצה. קראנו את כל התגובות, ונעשה מאמץ לקרוא את אלו שיגיבו בהמשך. לא אוכל לענות תמיד בזמן (כי החובש המקורקע מעסיק את הרשת בעצמו). אז בינתיים תודה לאלו שטרחו לקרוא, ועוד יותר לאלו שטורחים להגיב, גם אלו שלא מסכימים ומתרגזים. לפחות תחשבו. הרגע אמרו בחדשות שמתחילת השנה נהרגו בתאונות דרכים 464 אנשים., מהם 16 השבוע. תחשבו.

© DrorZi

New member
מי שצריך להתעורר זה אתה ידידי

ואני אומר זאת בהערכה רבה. יפה שאתה בא לפה לדבר איתנו אבל אולי תעצור לרגע כי אתה בכלל לא מנסה להבין שאתה הוא שטועה. על תבלבל לנו את המוח על מוות כי אנחנו שהינו באים לנחם כל אחד שהיה נהרג מאיתנו ויותר גרוע מזה אני פוחד שנצטרך לנחם אחד מאיתנו על מות קרוב שלו ש-ל-א ידע להגיב ברגע הנכון ובדר הנכונה. אני עדין עומד בעמדה שהמוות ואנחנו הינו רחוקים מאוד אחד מהשני. 16 הרוגים השבוע, כל הכבוד על הסטטיסטיקה, נא פאט באיזה תאונות זה היה. עד כמה שאני זוכר זה תאונות של הרדמות על ההגה, עקיפה בדרך לא פנויה, הולכי רגל שנדרסו, רוכב אופניים ועוד, באמת שאני עוקב שבוע שבוע אחרי כל תאונות הדרכים כי הנושא קרוב לי, רוב מוחלט של תאונות נגרם מטעויות מפגרות של אנשים שאמרו לי זה לא יקרה, שנרדמו על ההגה , שעקפו בדרך לא פנויה, שנסעו במהירות החוקית אבל משהו בדרך היה משובש, לא זכור לי בזמן האחרון מוות של תאונה שנגרמה מהתלהבות יתר בכבישים שאנחנו נסענו בהם, ותאמין לי שפוקדים אותם רבים כמונו כדי לא להחשיב אותנו בסטטיסטיקה.
דרור זי, שמח להמשיך את הדיון.
דרור זי,

cyber2200

New member
אני לא בעד הגישה של ההורים של חובש

או משהו, אבל בכל זאת, אין פה צד אחד שצודק וצד אחד שלא, אבל נורא קשה לתפוס ת´צד של נהגי הפורום... אל תגיד לי שכולם פה נוסעים בטיולים האלה על וולוו ושכולם פה בטוחים שכל תאונה שהם יעשו במהלך הטיולים האלה תהיה כמו התאונה הזאת, כי תאונות עד כמה שאני יודע, לא מתכננים! אם התאונה הבאה בדיוק כשהנהג יאבד שליטה מישהו יבוא מולו? או שהוא סתם יכנס במשהו והפעם הוולוו (או הלא-וולוו) לא יציל אותו? אל תגידו שאתם מתכננים את התאונות שלכם ככה שהם יגמרו בגג טוטאל לוס, ואני יגיד אפילו עוד משהו, לא משנה מה אתם אומרים, התאונה הזאת ניגמרה בנס! היא נגמרה ככה לא בגלל איזה שהוא חישוב שעשיתם, היא נגמרה ככה בגלל מזל. אם החישובים שלכן היו עובדים הוא לא היה עושה תאונה. ואני לא צריך לקפוץ מגג של בנין כדי לדעת שהמגבלה של הגוף שלי היא קפיצה מ3 קומות, אני יודע שהמגבלה של הגוף שלי היא לא ליפול ממקום גובה מדי, אותו דבר לגבי הדרך בה אני נוהג. ואני ממש שונא תויכוחים האלה שנימשכים כבר מלא זמן במספר פורומים!

be_roo

New member
בפעם ה-50 והאחרונה

איזה רכב אתה רוצה שיבוא ממול
אולי את זה שמסוגל לנסוע 300קמ"ש, ולכן למרות שהמכוניות שעברו ראשונות את הקטע (ועשות זאת לאט יותר בגלל זאת) ווידאו שהכביש ממול פנוי, לא יכלו לנחש שיגיע "האיש הפלאי" במהירות הקול ויכנס בחובש כשזה מאבד שליטה
או אולי התכוונת לרכב בעל יכולת תעופה שינחת פתאום מלמעלה ויפתיע אותנו? או זה בעל יכולת הרואה ואינו נראה כמו הקלינגונים במסע בין כוכבים? החישובים שלנו כן התכוונו בדיוק לכך, כולנו יודעים שיש סיכון מסויים ומוכנים לקחת אותו, אולם זאת לאחר שדאגנו שרמת הסיכון לא תעבור את מה שאנחנו מוכנים לו. אני לא אכתוב זאת שוב. ובלי קשר, אם נמאסו עליך הויכוחים, אל תגיב, אחרת זה נשמע מאוד מאזוכיסטי
SI
שיר, סאדיסטית.

גרמי

New member
לא נס ולא מזל ../images/Emo46.gif

התאונה של ישי לא הייתה עניין של מזל ותוצאות התאונה לא קשורות בנס כלשהו!!!! מישהו כתב שלדעתו זה שדווקא לישי קרתה תאונה זה עניין של מזל. זה שטויות! לא היה שום אלמנט של מזל בתאונה של ישי. התאונה נגרמה מטעות נהג. לא היה כאן כשך מקרי באוטו, או פגם בלתי צפוי בכביש, או נהג ממול שנרדם על ההגה. ישי פשוט מאוד טעה בנהיגה. אולי הוא טעה כי הוא תיקן יותר מדי את היגוי היתר. אולי הוא טעה כי הוא לא עבר לנתיב הנגדי כדי להגדיל את רדיוס הפניה. אולי הוא טעה כי הוא נכנס לפניה 5 קמ"ש מהר מדי, ואולי הוא טעה שהוא בא בכלל לטיול. אבל התאונה נגרמה בגלל טעות אנוש ולא בגלל מזל. ובדיוק באותו אופן, תוצאות התאונה לא נקבעו ע"י נס. אם ישי היה פוגע בסמיטריילר בתאונה חזיתית בכביש הערבה כי נרדם על ההגה, ויוצא מזה בחיים, הייתי אומר שזה נס. אבל לצאת מתאונה של 80 קמ"ש באוטו עם כריות אוויר ואמצעי הגנה פסיביים כמו וולבו זה לא עניין של נס!! ואל תנסה להגיד שזה נס שלא היה שם תהום, כי אם היה שם תהום - הוא לא היה נוסע באותה מהירות. ואל תנסה להגיד שזה נס שלא בא אוטו ממול, כי ידענו שלא בא אוטו ממול. ואל תנסה להגיד שזה נס שהוא לא נכנס בקיר ב 120 קמ"ש כי אף אחד לא נסע בסיבוב הזה ב 120 קמ"ש. ויצילני אלוהים ממי שחושב שהגורל שלי בכביש נקבע ע"י מזלות וניסים.... עד היום מהדהד לי בראש הראיון עם נהגת המונית שנפלה עם האוטו שלה לתוך חצר של גן ילדים. היא אמרה שזה נס שלא נהרג אף ילד. היא סיפרה שהיא איבדה שליטה על האוטו, ושההגה לא הגיב לפקודות שלה, והיא עצמה עיניים והתפללה "שמע ישראל". האוטו המשיך ללא שליטה, כשהעיניים שלה עצומות, ונפל לתוך חצר של גן ילדים, ויש לה החוצפה להגיד שבזכות התפילה שלה אף ילד לא נפגע!!!!!! והיא נוהגת על אותו כביש שאני.....

cyber2200

New member
אל תגידו לי שהוא לא עשה איזה טעות

ושהוא הרס ת´אוטו בכוונה. ד"א אחרי כמה התרסקויות מהטיול של שבת תוך כדי בדיקת מגבלות כח המשיכה עם אופנועים מסוג מסוים... לא משנה. סבבה, תעשו מה שבא לך, תנו בגז, תעשו חיים והכי חשוב תשמרו על עצמכם ועל הרכבים שלכם. יותר אני לא מגיב על הנושא הזה :) ואולי גם אתם תפסיקו לטחון את הנושא??

teen17

New member
תגובה להודעה:

שלום לך. אני אומנם נהג חדש (רק כשבועיים על הכביש) אבל אני מרגיש צורך להגיב להודעה שלך. אני רואה ילדים בגיל שלי (שכבר לא ריכים מלווה) לוקחים את האוטו של אבא ןועושים פתיחות סגירות ושאר ירקות בנושא. לדעתי כל עוד הם עושים את זה בידיעה שזה מסוכן ושיכול להיות שהם מסכנים את עצמם אבל הם לא מסכנים את הסובבים (משמע במקום ללא תנועה סוענת וללא אנשים בסביבה. לדעתי, כל עוד הם לא מסכנים את הסובבים אותם אלא רק את עצמם אז שיעשו מה שבראש שלהם. דבר שני אני ממליץ לכל נהג חדש בפרט לעבור קורס לנהיגה מתקדמת (כמו שאני לוקח בעוד זמן קצר) וזה יכול לתרום להם להבין את המגבלות. דבר שלישי לפי דעתי כל הילדים האלה שעושים תאונות והורגים את עצמם או את החברים שלהם אז הם בכלל לא מודעים ליכולות של האוטו שהם נוהגים בו והם גם לא מודעים לסכנות הסובבות אותם בהירויות שהם נוסעים בהם וגם הם לא מודעים למגבלות של עצמם ולכן אין קשר בין הילדים שנוהגיפ בצורה מופרזת כמו שרשמתי לנהגים חדשים אחרים או לשירה של המכוניות שנכתב לגבה בפורום הזה. גל.

ac cobra

New member
פעם ראשונה שאני מסכים עם גל

רק דוגמה קלה לפני חודש אצלנו בתיכון ( אוסטרובסקי רעננה) אמר המנהל ( נחום חופרי) שרק בחודש נפגעו איזה 5 נערים/תלמידים מהתיכון שלנו !! וחתשבו רגע מה זה !!! וזה יהיה תמיד שנערים שנפתחרים מהמוולה שלם עושים שטויות גדולות וגם מאוד מסוכנות עוד דוגמב קטנה היום אחד שיצא מרחוב חד סטרי עש סלסלום בין המכוינות החונות וכמעט פגע במשהו!!!! והוא לא נסע לאט כזה אלה התחיל להאיץ !!! ואם תבדקו כל פעם תראו שנערים או נערות ( שזה נדיר) חוזרים מבילוי של שישי , עושים תאונות בקצב מטורף!! ולמזלם בעיתון כתב רק את התאונות הקטלניות ביותר עם הרוגים ואני מסכים גם עם דרור שאמר פעם " לוקחים את ה330 CI של אבא והולכים להורג חברים " AC מסכים פעם ראשונה ולא האחרונה עם גל

teen17

New member
טוב לשמוע שאתה מסכים איתי......

ומי כמונו התיכוניסטים שמכירים את העניין מקרוב יודעים ומרגישים את זה. גל.

be_roo

New member
קצת על סטטיסטיקה והפחדה

טוב, אז אני אמטט את פרסומי נרשות הלאומית לבטיחות בדרכים: עלייה במספר התאונות הקטלניות עלייה במספר התאונות עם נפגעים עלייה במספר התאונות בכלל ובכן, כמה דברים עקרוניים על סטטיסטיקה. אחד מהסטטיסטיקאים הידועים בעולם (שאני לא זוכרת את שמו) אמר פעם ששני אנשים יכולים לקחת את אותם נתונים ולהשתמש בהם לתמיכה בעמדות מנוגדות. נתחיל בכלל במה שנכנס לסטטיסטיקה, ואלו תאונות שמדווחות למשטרה בלבד, כלומר רק תאונות עם נפגעים (כלומר זו של ישי, לא). נמשיך בעוד כמה נתונים שהם קבועים לאורך כל השנים האחרונות מאז החל המאבק בתאונות: הגורם הראשון לתאונות הוא אי שמירת מרחק, והוא מוביל בהרבה. לאחר מכן יבואו (ואני לא זוכרת את הסדר) עקיפה בדרך לא פנויה, תחזוקה לקויה של הרכב, הרדמות, ורק כמעט בסוף בסוף, מהירות מופרזת לתנאי הדרך (לא ביחס לחוק). נמשיך במדיניות הגופים המופקדים על המאבק, שלמרות הסטטיסטיקה הנ"ל, בחרו להתמקד בעניין המהירות. כבר מעל 10 שנים מוביל "קמפיין" מהירות זה או אחר את המאבק בתאונות, וכל אותן שנים חלה עליה בכל אותם פרמרטים שהזכרתי למעלה (היו שנים בודדות שהיתה ירידה קלה, במקרה זה היה באותן שנים כאלו שסבלו ממלחמת המפרץ, החרפה באינתיפאדה וכו´). אז נניח לרגע לסטטיסטיקה בצד, אם יש לך בעיה ואתה חושב שמצאת פתרון, לא מן הראוי לאחר 10 שנים שהוא לא עזר, לנסות חשיבה קצת שונה
לנטוש את שיטת ההפחדה, את פרסום המצבות, את הקטשופ על מעבר החציה, ולנתח שוב את המידע. תמשיך לנהוג ואולי גם תגיע ל-40 שנות נסיון ללא תאונה, רק תסלח לי אם אני מעדיפה לא להיות בסביבה כשתגלה את המגבלות שלך מהצד השני, וכל זה רק בגלל שסרבת להרים לרגע את העיניים ולראות היכן עובר הקו כדי להמנע מלעבור אותו. לגבי ההתבטאות האחרת שלך, ראה התייחסותי ב-YNET. SI
שיר, גאומטריה אאוקלידית טוענת שבין שתי נקודות עובר יותר מישר אחד

מצמץ

New member
אבא ואימא טוטל לוס היקרים,

אני מבין שאתם כותבים לנו מתוך דאגה לשלומנו (ושלום הציבור) ושאתם מנסים לגרום לנו להבין שמה שאנו עושים הוא לא אחראי, מסוכן ושאם נפסיק לנהוג כך (תרתי משמע
) הכבישים בארץ יהיו יותר בטוחים לנו ולסובבים אותנו, אך לפי תגובתכם אני רואה שאתם אינכם מבינים את מעשינו. אתם מדביקים לנו תווית בתור סטאריוטיפ של מתלהבים חוליגנים שרוצים לקרוע את הכביש בכל מחיר מבלי לתת דין וחשבון על מעשינו. אנחנו איננו הטיפוסים שדופקים רייסים חותכים על ימין ועל שמאל מבלי לאותת ומחשיבים את עצמנו מלכי הכביש. ברצוננו לשפר את איכות ויכולות הנהיגה שלנו בכך שאנו מתאמנים/ומתרגלים בהתנסות במצבים מסוימים (כמובן שבדיקת הגבולות שלנו ושל רכבנו הוא חלק מהתהליך, מבלי שום קשר להנאה שבדבר). אני אישית אינני לוקח חלק "בטיולים" של חברי הפורומים השונים (אני "מטייל" עם חברי הקרובים) אבל לפי מה ששמעתי (ולא מהאירוע האחרון), "הטיולים" נערכים בתנאים שיבטיחו למשתתפים את האפשרות לתרגל וללמוד בנוחות בהנאה ובבטיחות מבלי להפריע לציבור ועוברי הדרך. נכון לעכשיו אני לא רואה איך נוכל לשפר את הנהיגה שלנו בלי ה"טיולים". קורסי נהיגה מתקדמת בהחלט עוזרים ויעזרו לנו, אך לאחר הקורס הקצר היכן נוכל להתאמן/לתרגל את מה שלמדנו?, על הכביש בדרך לעבודה?. אין לנו דרך בטוחה ועדיפה מאשר דרכינו כרגע, ואני גאה בזה שאני עושה "טיולים" מאשר להיות כמו "הילדים" האחרים ש"מתאמנים" (עושים דאווינים) בכביש ועושים תאונה עם חפים מפשע שבסה"כ רצו להגיע הביתה לאחר יום עבודה מפרך. אני לא מנסה (כמו כמה מחברי לפורום) לשכנע אותכם שבנכם (שאינני מכיר אותו במציאות מחוץ לפורום) עשה את הדבר הנכון ושאתם צריכים להיות גאים ולשבח אותו בכך שהוא יצא "לטיול", אבל אתם בהחלט צריכים להיות מודעים לעובדה שבנכם יצא "לטייל" בשביל לשפר את היכולות שלו ולא בשביל להשוויץ ולהוכיח שהוא כלי כמו רוב הטיפוסים למינהם. אילו הייתם מעיינים בפורום שלנו לעיתים קרובות הייתם רואים שאנחנו דוגלים בבטיחות ובבטיחות בדרכים ושאנחנו יורדים קשות על אנשים וחברים שמנידים עפעף בנושא. אני מרגיש שאינכם מבינים ומכירים בחשיבותו של ה"טיול" בשבילנו (ואני מניח שגם לחשיבותו של "הטיול" לבנכם), ולכן הייתי ממליץ לכם להצטרף "לטיול" שכזה ולראות במה הדברים נתונים ובמה מדובר בחברת חברי הפורומים ובכך גם להכיר את החברים של ישי ולהתרשם מהם שלא דרך המקלדת של המחשב כי הרי אין דבר יותר משכנע ממראה עניים. מצמץ, מאחל למשפחתכם כל טוב ומקווה שתיתיחסו לדברי בהבנה והערכה כפי שאני מקבל את דבריכים.

© DrorZi

New member
יפה, אני אדגיש את הנושא

מה שמפריע לנו זה בדיוק מה שמצמץ כתב, ההכללה שאתם עושים וקושרים אותנו יחד עם הרייסרים של יום חמישי בלילה ושישי. אנחנו מתנגדים להם וחושבים שהם הורסים לנו את מה שאנחנו מנסים להרים (ספורט מוטורי). בגלל אנשים כמוהם יוצא לכולנו תדמית של חוליגנים לצערי. כנ"ל לאופנועים, גם שם הם מנסים זה זמן רב להוכיח שיש בינהם קבוצה לא קטנה של אנשים שפויים ושלא כולם רוצים להרוג את עצמם ומתנהגים כמו הבודדים שכן מתפרעים ואתה יודע שדווקא את אלה שעושים רעש שומעים (שגם אני שונא בדיוק כמוך)
דרור זי.

ac cobra

New member
רק דיברנו ויש עוד הרוג !

ו7 פצועים אחד מהם קשה באיזור באר שבע

למעלה