לנאוה

א ל י ו ש

New member
לנאוה

שאלתי שאלה ב-13 לחודש והוספתי תגובה לתשובה שלך שם. אני אשמח אם תוכלי לענות (לא ידעתי איך להקפיץ את זה למעלה וזה פשוט תקוע שם בדף הקודם). תודה וכמובן שכל מי שעוד קורא מוזמן לענות..

אז ככה:

הודעות בנות יותר מ-72 שעות לא קופצות ולאט לאט נדחקות לדפים אחוריים. אם את רוצה להעלות את הדיון שנית קדימה - קשרי לכאן את ההודעה המקורית כדי שכולם שרוצים לעקוב יוכלו לדעת על מה את מדברת. את התשובות החדשות אפשר להמשיך כמובן כאן קישור להודעה המקורית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=295&msgid=87327847

נאוה ר

New member
אליוש שלום! קצת קשה לי

להמשיך דיון שהתחיל מזמן מפאת הזיכרון הירוד שלי....... אבל אני אנסה. שתי נקודות שעלו לי בתשובה שלך - הילד לא אוהב חומרי יצירה "מלכלכים" ורמת משחק מעט ילדותית לגילו (לא ציינת גיל מדוייק אז קשה גם לי לדייק בתשובה). צריך לבדוק את שני הנושאים האלו לעומק כדי לדעת עד כמה הם משמעותיים. לא ציינת מה הרמה השפתית שלו ולא ציינת עד כמה אם בכלל הרגל פגועה ולא ציינת מה מידת העצמאות שלו? אוכל לבד? מחזיק כוס ושותה? רוחץ לעצמו ידיים?, מוריד פרטי לבוש לבד ואיזה? עוזר בלבוש? באיזה צורת ניידות הוא משתמש כדי להתקדם?

א ל י ו ש

New member
עוד תשובות

הילדון יהיה בן שנתיים בעוד חודש. רמת המשחק אכן ילדותית - מדובר בילד עם איחור התפתחותי במסגרת גן לילדים עם צרכים מיוחדים. הוא לא מדבר אלא משמיע קולות ומשתמש בג'סטות. הוא לא אוהב להתלכלך מחומרי יצירה או אוכל, אך מוכן לגעת לאחר הרבה עידוד או כדי לחקות מישהו אחר שעושה משהו מעניין. לא נצפתה ולא דווחה מההורים רתיעה ממגע מסוג אחר (אנשים, מרקמים וכו' כל עוד זה לא מלכלך) או בערוצים סנסורים אחרים. הרגל גם פגועה אבל פחות והוא משתמש בה יותר. הוא לא עצמאי בלבוש אבל יכול לעזור (יושיט יד אחת כדי שיורידו לו חולצה, יושיט רגל). מחזיק בקבוק אך צריך למקם לו בין שתי הידיים ואז ישמור על המנח וישתה. הוא פותח וסוגר ברז יחד עם מטפלת ומושיט יד אחת למים. זוחל על הגחון כשההתקדמות בעיקר על יד אחת והפלגית מקופלת פנימה- והוא מבצע מניפולציות עם הגו כדי לפצות, עדיין לא עומד עצמאית אבל יכול לעמוד למשך כשלוש דקות עם תמיכה (לא נעמד לבד) הוא כמובן מקבל גם טיפולי פיזיו ותקשורת בתוך המסגרת

א ל י ו ש

New member
ותוספת קטנטנה

יש גם רגישות באזור הפה. הילד אוכל מזון מאוד מצומצם (דייסה חלבית ששולחים מהבית בבקבוק) ובגן חושפים אותו בארוחות גם לטעמים ומרמים במנות מזעריות כמובן- הוא מאוד מתנגד. הקלינאית החליטה שהיא לוקחת על עצמה את הטיפול בו בתחום האכילה (ואגב, לזה התכוונתי בין השאר כששאלתי, כמה שרשורים למטה, על תחומי אחריות של קלינאי תקשורת ומרפאים בעיסוק בתחום האכילה)

נאוה ר

New member
אליוש אני אתחיל בנושא הקרוב לליבי

ובהזדמנות יענה על השאלה הראשונית שלך. רגישות בפה למזונות זה רגישות למגע בערוץ אחר, או לטעם או לריח. זאת אומרת שיש פה שני ערוצים שבהם יש לילד רגישות, אלא אם כן הסיבה להימנעות מהמזונות האחרים היא מוטורית. ומכאן התשובה מי צריך לטפל? - צריך לעשות הערכה משותפת על יכולות האכילה ואז להחליט מה הסיבה שהוא לא אוכל ואז להחליט מי יטפל.

נאוה ר

New member
אוקי נמשיך

אני חושבת שהטיפול מעבר לנושא האכילה שכבר דובר פה גם בשרשור הזה וגם בשרשור השני שלך. ומעבר ללבדוק את הרמה המשחקית. אז מה עוד כדאי. כדאי משחקי בניה שמכריחים גם בשלב הפרוק וגם הבניה להשתמש בשתי ידיים. כדאי להתחיל עם משחקי דמיון. שוב יש משימות שצריך שתי ידיים כמו לערבב את התבשיל הסודי, כמו למזוג לי קפה ולערבב סוכר וכמו להסיע שתי מכוניות ביחד. אפשר להתחיל לצייר ולתת ליד הפלגית לסגור את המכסים או לעזור להוציא את הצבע מהקופסא. כדאי שהיד הלא פלגית תתחיל לדאוג ליד הפלגית כלומר לשטוף אותה מתחת לברז, למרוח עליה קרם (בתנאי שאין רגישות לקרמים) וכדומה. את הכל צריך ללוות במילים. בוא נעזור ליד שמאל/ימין/היד האהובה וכו'. עגשיו גם ניתן ליד הזאת לפתוח /להחזיק ליצב. צריך כל הזמן לשים לב שהיד הלא פגועה מקבלת את הגריה המתאימה ופועלת ברמה המתאימה.אז לא לשכוח השחלות והכנסות חפצים קטנים לפתחים קטנים. אפשר להתחיל להתמסר בכדור, על ידי גילגול ואם הוא מספיק יציב בעתיד על ידי מסירה. בכל מנח שאת שמה אותו תחשבי כמה הוא צריך תמיכה ליצב את עצמו וכמה אנרגיות נשארות לו למשימה המוטורית העדינות. את אומרת שהוא לא מתעלם מהיד הפלגית אבל שהוא אף פעם לא מביא אותה לקרבת מקום אפילו כשהמשימה שיגרתית כמו לשתות מבקבוק. למה? שרירי הזרוע כל כך חלשים? אם כן את צריכה לעודדד אותו הרבה לזחול והרבה להיות במנח 6, שישען על יד אחת (עם תמיכה שלך מתחת לחזה אם צריך) וישחק ביד השניה. טוב נראה לי שמספיק בירברתי. כמובן שזה עיצות כלליות. בלי לראות ולהרגיש את הילד קצת קשה לי. אבל מקווה שתדעי לברור את מה שמתאים לילד.

א ל י ו ש

New member
תודה רבה נאוה!

תודה על שפע הרעיונות
ועל ההשקעה. אני בהחלט אנסה!!

נאוה ר

New member
שכחתי את המתקנים../images/Emo3.gif

אפשר לשבת על נדנדת גליל בהתחלה יחד איתו ואחר כך ליד על המזרון. רגליים מיושרות וידיים תופסות בחבלים. בשלב הבא אפשר גם להדביק סקוטצ' נקבה על הפלסטיק המאוזן שמחזיק את החבלים. ועליו להדביק כדורים עם סקוטצ' זכר או חפצים אחרים (בגודל כף היד)ולבקש ממנו להוריד. לא משנה איזה יד תעשה מה שתי הידיים יעבדו. אם רוצים לעבוד על רוטציה ניתן להדביק על השטיח של הנדנדה מאחורי הגב שלו חפצים עם סקוטצ' זכר עליהם.

למעלה