למתנדבי ה.ל.ל שלום!

למתנדבי ה.ל.ל שלום!

וואו, הייתה לי שיחה עם מתנדבת שהזכירה לי שיחות נוספות עם מתנדב ומתנדבת שבשלושתם הושמעה, בחצי פה, מן טרוניה על יוצאים שמנתקים קשר עם אלו שעזרו להם לאחר שקיבלו את ההטבות. חשבתי, חשבתי וחשבתי. ונזכרתי בהודעת טקטס מעניינת להפליא ששלחתי לא מזמן למתנדבת. בעוד יומיים ה-29.4.03 אחגוג יום הולדת... היא התקשרה ואיחלה "מזל-טוב" בשיא הלבביות (וואו אני חולה עליה) ואז היא הוסיפה, וואו איזה יופי שאתה מבין בתאריכים לועזיים...
קימרתי את שפתיי ואמרתי כן יבש) בכלל שכחתי שפעםן לא היה לי מושג מה לפני אם אוגוסט זה קללה או ברכה. ו... זה עשה לי משהו, זה הזכיר לי את פעם. במקרה שלה אני אוהב אותה מכדי שמשהו יפריע ליחסים בנינו, אבל מה היה קורה אם הייתי אוהב אותה פחות?? מה היה קורה אם כבר הייתי לומד אנגלית והיא הייתה נפעמת בכל פעם מחדש מההתקדמות שלי? מה היה קורה לו... אולי המצב היה אחרת והייתי שומר על קשר קריר יותר שסופו אבדון לדרעון עולם??? מי יודע??? ה.ל.ל אולי נתפסת כגוף "תומך" ומגיע שלב שבו ליצוצא אין ישק להיות נתמך. יכול להיות??? הבעיה היא שזה בא בהדרגות, בנדם שואל אותך מה זו "אסוציאציה" ונעלב מזה ששאלת אם הוא יודע מה זה "קטליזטור". מה עושים??? בעיה קשה לא?

spag

New member
נכון...../images/Emo45.gif

הכי מצחיק כשלפעמים מתנדבים או חברים חילונים תוהים אם אני יודע משהו מהתרבות "שלהם", ובסופו של דבר מתברר שאני יודע הרבה יותר מהם (מתמטיקה, מוזיקה וכדו' וד"ל
)

יופי אולי תפתרו לנו את החידה

איך?! אנשים שאפילו לא עשו בגרויות,כאלה שלא שמעו מעולם על פיזיקה או כימיה (ברור שלא כולם,אבל אני מבינה שיש חלק שזה המצב) הולכים ללמוד למוסדות חינוך גבוהים ואף מגיעים להשגים יפים? (גם כאן יצא לי כבר לפגוש כמה דוגמאות
) פעם חברי טען שלימודי תורה מחדדים את המחשבה ומפתחים את השכל למרות שלא מתעסקים עם מקצועות מסוימים אני לא הסכמתי איתו אז היום? אני כבר לא יודעת מה נכון

spag

New member
חבר שלך צדק.

לימוד הגמרא וכו' אכן מתרגל את המוח. אבל בנוסף, אני קלאסיק ועמי-יאק דיברנו על זה שיש שני סוגים (עיקריים) של יוצאים : יוצאים סתם, שנסחפו עם זרם החיים לעולם החילוני ולעומתם יוצאים כמו רוב אלה שאני מכיר פה בפורום שהגיעו להחלטה הקריטית. בד"כ בנאדם ש"תופס אומץ" ומחליט כאלה החלטות - אלה אנשים רציניים שרוצים "לעשות משו בחיים שלהם" ולפעמים זה מתבטא בלימודים גבוהים.

isackris

New member
איך באמת?

בערים כאלה שאף פעם לא שמעו מה זה כימיה או פיזיקה להבדיל מחילוני ממוצע שכל התיכון הוא משקיע בלימודים ללא הפסקה במקצועות כאלה ואחרים... אבק אדם כזה שאפילו בגרויות!!! מינימום של בן אדם אין לו... איך פתאום הוא נכנס לאוניברסיטה ואפילו לומד מילים בלועזית... <מה זה זיאולוגיה?
>

מצטערת

יש לי תחושה קלה שניסית להיות ציני בהודעה הזאת. אני דיברתי בשיא הרצינות.בשביל לצמצם פערים כ"כ מהר (אפילו לי שהיה לי רקע טוב במדעים מדויקים היה קשה להתחיל ללמוד באוניברסיטה) צריך להיות בן אדם ברמה קצת יותר גבוהה מהממוצע (לפחות!) אותן שאלות היו מתעוררות לגבי כל בן אחר שבלי שום רקע מתמטי למשל היה קופץ ישר לתואר.ולגבי העובדה שבחינוך דתי לא מלמדים דברים כאלה מספיק טוב זה לא אני המצאתי,אלא מה ששמעתי מאנשים שיצאו משם
נ.ב. אתה לא חייב לקחת את המילים שלי לגבי "בני אדם מעל הממוצע" אישית

אמממ

זאולוגיה שם תואר לשיחות אירוטיות בכורדית. (בהשאלה: תורת החי) לא הבנתי מה לא מובן כל כך

אולי מספיק עם הרגישויות האלה?

משום מה כל אלה שנפגעים מכך שמתנדבים מתייחסים אליהם כביכול כבורים לא מבינים שאותם מתנדבים אכן נתקלו מדי פעם ביוצאים שהגיעו מהעולם החרדי מבלי שעברו תהליך ביניים ששבתאי ואחרים עברו של הכרות עם העולם החילוני מתוך העולם החרדי. יש יוצאים שכמעט לא ראו טלויזיה ולא קראו עיתונים חילוניים. רבותי, אני חושב שקצת חוש הומור לא היה מזיק פה . לא צריך להעלב מל בר. אגב, נושא התאריך הלועזי אינו כה טריוויאלי והשרשור המעניין שהיה כאן בשבוע שעבר מוכיח זאת. ובאשר להישגים המדהימים של חלק לא קטן מהיוצאים: אכן, התופעה מדהימה ואנו רואים זאת לשמחתנו יותר ויותר כמו למשל בעובדה המשמחת שהשנה חילקנו מס' מילגות כפול מאשר בשנה שעברה. אחת החוויות המדהימות שעברתי היתה במפגש הראשון של ה.ל.ל בו השתתפתי לפני 6 שנים. היתה לי אז שיחה מרתקת עם היוצא אלי וויידן שהיה אז בן 18שנה בלבד אחרי שיצא. פשוט נדהמתי מהידע הרחב שהיה לו בתחומים שונים של פילוסופיה היסטוריה ופוליטיקה. חוויה דומה היתה במפגש הראשון עם לייזר במפגש הראשון אליו הגיע. אני יכול להעיד שלא פעם הייתי עד לויכוחים ערים בין היוצאים על פילוסופיה ,שאני, החילוני המשכיל יחסית (יענו , תואר שני) לא הבנתי בהם כלום. השמות דקארט, שפינוזה,קאנט, הגל וכו' היו מוכרים לי , אבל לא היה לי מושג , ואין לי עד היום מה הם בעצם אמרו. אגב, אחד התחומים שבהם לדעתי היוצאים מתמצאים יותר מאשר רבים מבני גילם החילוניים הוא דווקא המוזיקה הישראלית. בעוד רבים מהחילונים מכורים לM.T.V ואינם מאזינים למוזיקה ישראלית, חלק ניכר מהיוצאים נהגו להאזין לשירים עבריים לפני היציאה, בעיקר משום שלא הבינו אנגלית.

למעלה