למתנדבי הבילוש

MASHAT

New member
למתנדבי הבילוש

שלום לכולם רציתי לשתף אתכם ולהתייעץ איתכם המקרה הוא כזה: אני מתנדב כ 10 שנים בבילוש(ימער) לעולם לא היה לי מעצר שהסתבך הוא סכסוך עם מישהו ואז לפני כחודש ביום שישי בלילה אני שומע מכבי אש ומשטרה ליד הבית ומגלה ששרפו לי את האופנוע (30000 ש"ח) הלכו לזבל בחודש האחרון בדקתי התייעצתי עם אנשים.ניסיתי לשחזר ולא מצליח להבין למה או מי ??? היום הגעתי הביתה בצהריים ואז...אני רואה שלושה בחורים שלא ניראים סטודנטים עומדים בכניסה לבית ליד רכב ששייך להם לא עצרתי עשיתי סיבוב לאחר דקה הם נכנסו מתחת לבניין ועמדו שם כחצי שעה לערך. יש לציין כי אין בבניין הזה דיירים שיכולים להיות קשורים אליהם וגם זיהיתי את אחד מהם כמוכר למשטרה. השאלות: 1.אם הם קשורים לשריפת האופנוע בשביל מה להם לחזור לזירה??? 2.אם הם באו לפגוע בי,זו השעה הנכונה?יום שישי בצהריים??? הודה לכם על תרומתכם וניסיונכם בייעוץ ורעיונות הלאה

S k o d a

New member
דבר ראשון

זהו מקרה חמור מאוד. דווח מידית לקצין בילוש של התחנה שבה אתה מתנדב את החקירות והשאלות ששאלתה הם ידאגו לענות לך עליהים יש לציין שמהבחינה הזאת המשטרה שומרת על המתנדבים מכל הבחינות

mor romano

New member
שמע

לפי הסיפור שלך זה כן ניראה כמו אזהרה של גורמים כאלו או אחרים , כניראה משהו שקשור לפעילות המשטרתית שלך, זה מתחיל בלשרוף את האופנוע , אחר"כ לארוב לך ליד הבית לאיים להכות ואחר"כ זה יכול להגיע ליותר גרוע, יכול להיות שהכל צירוף מקרים ויכול להיות מאוד שלא, תפנה לקצין מודיעין שלך בתחנה ותעדכן את אותו קצין יחידת בילוש שאתה מתנדב בה, תרשום במזכר את כל הפרטים שאתה זוכר על אותם חשודים שהיו מתחת לבית שלך כמו מין דוח בדוקאי כזה.. בכל אופן אני הייתי משהה קצת את הפעילות שלי עד שהייתי מברר יותר פרטים , שומר על קצת יותר זהירות נועל את הבית טוב ומשתדל לא להסתובב לבד בשעות מאוחרות. לשאלה שלך אם זה נורמלי אם הם חזרו לזירה , המקרה של שירפת האופנוע שלך הוא לדעתי אזהרה], בעולם התחתון קודם מזהירים בדר"כ זורקים רימון לבית, שורפים רכבים או גורמים נזק תלוי באיזה עבריינים מעורבים ובאיזה נסיבות, אחר"כ אם זה לא עוזר אורבים לאותו קורבן מכים אותו\מאיימים וכו' לא יודע אם מדובר באותו מקרה עדיף להיות קצת יותר זהירים. שמור על עצמך

כנס!!

מאוד מלחיץ מה שאתה מספר, אין ספק כי מדובר בהצתה ובניסיון נקמה השאלה כמובן מאיפה זה מגיע!? אני חושבת שעליך ליידע את המפקד שלך על המתרחש, ועליהם לדאוג לך כמו שידאגו לכל שוטר שיש סכנה לחייו או לרכושו. לגבי אותם אנשים שראית וחשדת בהם אין לך מה לתחון עכשיו כי הם כבר לא שם הם נעלמו. אילו הייתי במקומך הייתי מתקשרת לחבריי לתחנה מבקשת ניידת על מנת לבדוק אותם לכתוב דוח בדוקאי (במידה ומדובר באנשים עם עבר פלילי). ואם המשטרה לא נותנת לך גיבוי, זה כבר אומר הכל מה אתה צריך לעשות, אני מאמינה שהם יתמכו בך. בכל אופן בתקווה שאופנוע סתם עלה באש, והאנשים האלו סתם היו במקום. שיהיה לך שבת שלום. אורית.

mor romano

New member
בכל מקרה תרשום את התיאור שלהם

ונסה לתאר אותם לרכז מודיעין במרחב שלך יש סיכוים גדולים שהוא מכיר אותם או שמודיעים שלו כבר יגידו לו מי אלו

KRKL

New member
אסור להגיע למצב כזה!!!

במצב כזה כל חבריך בבילוש כולל הבלשים אמורים לשלב ידיים ולפעול נגד החשודים. שים לב עדיין חשודים.במצב חוזר עליך להתקשר מיד לראש הצוות שעובד ברגע שהם נמצאים ועליו לתקל אותם.אי אפשר לברוח מזה אם תוריד פיעלות או תוסיף 10 מנעולים על הדלת זה לא יעזור .לפי דעתי בשלב הראשון עליך להשיג זיהוי :תמונה .לצלם אותם בפלאפון מרחוק .לרשום מ.ר של הרכב שאיתו הם הגיעו.ולהעביר לרכז המודיעין את הנתונים אם הם מהסביבה יושג זיהוי שלהם וייגבשו החלטה להמשך פעולה כולל בירור פשר ההתנכלות. חשוב שתדע המשטרה לא זונחת את המתנדבים במקרים כמו זה.היום זה אתה מחר זה רכז מודיעין.סמת"ח ואחרים צריך לנטרל איומים ולחוק יש כלים.

S k o d a

New member
דבר חשוב שלא ציינתי

במקרה של תקיפה בנסיבות כאלה = תקיפת שוטר לכל דבר

קרבינוש

New member
רק אם חתם ביומן והיה בתפקיד

אבל סתם ככה זה לא בתפקיד וזה בעיה אולי אני טועה ? לא חושב

תרגע אח שלי,

ב"ה שבוע טוב! במקום לחשוש, להכנס לסרטים ולפחדים שמישהו מחפש אותך. בוא נצא מנקודת הנחה אחרת. האופנוע נשרף? - נשרפים הרבה אופנועים. אתה רואה את זה כהזהרה? - יתכן מאוד - אך קח זאת כטעות בזיהוי. הסתובבו לך ליד הבית? - כאחד שמתנדב בבילוש - הייתי מצפה ממך לעשות את האלף בית שכולנו לומדים: תפוס מספר רכב, דגם רכב וצבע רכב. תאמין לי זה אלף בית שאני עושה בכל אירוע. במידה ואין לך אויבים כהגדרתך (גם רוזנשטיין טוען ככה) אין לך מה לחשוש. תגיש תלונה - ואת זה כולנו יודעים לעשות. תדווח לקצין בילוש אצלכם. בלי כל קשר תנהג בזהירות מקסימלית אך אל תכנס לפניקה. עשה את המוטל עליך על פי חוק, ותהיה זהיר יותר עם 2 עיניים בגב. ראית אנשים שלדעתך קשורים? חייג לקצין בילוש בלי שהם יראו או ישימו לב. תן לו תאור חשודים תאמין לי תוך 3 דקות יש במקום ניידת... הפעל את ההיגיון ונהג בחכמה. תמיד תזכור: החיפזון מהשטן! ותפעל בשיקול דעת. בהצלחה ושמור על עצמך.

למעלה