למר שפירא היקר...

א ב י ב ן

New member
למר שפירא היקר...

אתה מוזמן לצפות הערב בערוץ 2 (אחרי החדשות). יש תכנית על הפוליגרף ועל
איך שאפשר לרמות בבדיקה איתו.
אני מחכה לראות אותך כותב כאן "והלוא אמרתי לך את זה מזמן"....
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אתה צודק לגמרי - "אמרתי זאת מזמן"...

אני אוסף חומר על הפוליגרף כבר עשרות שנים, החל מהדפדפת של המטה הארצי "הכר את שירותי מז"פ", שבה :
א. מאשרים שהפוליגרף אמין ב-90% (ואם הנבדק יוצא ב-10%, הוא נקבע שקרן...)
ב. כדי לקבל תוצאות נכונות, על הנבדק להאמין בפוליגרף. (את זה לא מספרים לאנשים)
ג. הבודק חייב להיות מקצוען (איך תדע?)
ד. אסור לשאול שאלות כלליות ("גנבת פעם?", אם תאמר לא וגנבת שסק מהעץ של השכן כילד, אתה יוצא שקרן)

בפוליגרף סרבו להיבדק אנ שים בכירים רבים בטענה "מכירים את עוללות המכשיר"
ועד היועץ המשפטי לממשלה אלייקים רובינשיין.

לא סתם המכונה איננה משמשת ראיה לבית המשפט, בדיוק כמו השלשלת של דוד המלך בהר הבית.....

תשמע, זה לא הוגן

היום הרבה חברות מאמצות כל מיני שיטות ותחקירים טרום העסקת עובדים חדשים
וגם ותיקים
אחת הדרישות היא פוליגרף
ושאלת השאלות "האם גנבת פעם"? היא מכשול רציני
אם תאמר "כן"
אז תעוף החוצה כי אתה תיכף תקוטלג ברובריקה של הגנבים.
ואם תאמר "לא" אבל כן גנבת פעם שקית ביסלי מחבר בטיול כי היית מאד רעב
תצא שקרן.
אני חושב שצריכים להוציא חוק האוסר להשתמש במכונות המטומטמות האלה.

בהליך המשפטי המכשיר העלוב הזה לא מוכר כראיה.

גם אין להציג את תוצאות הבדיקה לבית המשפט.

מי שכן משתמש בו אלו מקומות שהעובד לא יאמר שהוא מסרב כי הוא יפוטר או לא יתקבל לעבודה, ולאף אחד אין כח להילחם בזה, בעיקר שברור לך שתישאר בלי עבודה בכל מקרה, זה מקובל בכל מיני מקומות עבודה וגם במוסדות ממשלתיים (כמדומני שרק במשטרה חידש את הנושא המפ"כל החדש שלא מבין בשטרה ובוודאי לא בפוליגרף).

לפעמים בסיכסוך אזרחי שני הצדדים מסכימים לבדיקת פוליגרף, וכמובן שיש צד שתמיד מצטער על כך, כיוון שהוא דיבר אמת ונקבע שקרן.....

היה מקרה שתפסנו פורצים לבית ספר בשכונת התקוה. אחד ברח ושני נתפס ע"י הנהג שלי שהחזיק אותו צמוד לקיר עד שאני הגעתי עם אזיקים.
העבריין התלונן שהרבצנו לו, ומכיוון שדודו היה חבר כנסת, כמובן ששנינו נדרשנו ללכת לבדיקת פוליגרף (בתוכנית הופיע טוביה אמסל שהיה אז הבודקים במשטרה), נשאלנו אם אנחנו מסכימים ? וענינו בחיוב.

ביום שנקבע הגענו למרחב ירקון שם היא נערכה, אני נכנסתי ראשון, ושאלו אם אני מסכים, עניתי בחיוב, אבל הערתי שאני לא מאמין במכונה בשום אופן, למרות זאת רצו לבדוק אותי, שלפתי את חוזר אח"ק והראיתי להם שכתוב שכדי שהבדיקה תהיה אמינה, עלי להאמין במכונה. הם נכנעו ולא בדקו אותי.

בדקו את הנהג, והוא נמצא דובר שקר למרות שאני ראיתי שהוא לא היכה אף אחד. הוא הובא למשפט אצל הממ"ז והורשע.
היה גם סיפור עם שני קצינים בכירים שאמרו דברים הפוכים אחד מהשני, ושניייהם נקבעו כדוברי אמת..... והיו עוד סיפורים רבים.

היום בתכנית הראו שני דברים.
אחד כיצד הבודק מכין תרגילי מרמה
איך? יש בהתחלה שתיים-שלוש שאלות הכנה כדי לראות מהי תגובת הנבדק. שואלים שאלות רגועות כמו אם כך וכך קוראים לך, אם אתה גר בכתובת זו וזו.
ואחר כך שואלים את שאלות המבחן. בהשוואה לתגובות בין ההכנה למבחן, אם יש תגובה קיצונית, אתה נקבע כשקרן.

ההליך של הבודק הנוכל הוא פשוט:
נאמר שרצחת את מוישה זוכמיר באקדח בביתו ולשם כך כמובן נעדרת מביתך.
הוא שואל אותך בשאלת הכנה ראשונה האם רצחת את מוישה זוכמיר ?
שאלה שניה האם ירית במשה זוכמיר באקדח?
שאלה שלישית, האם באותו יום נעדרת מהבית?
אתה כמובן עונה לא (אם שואלים שאלות שהתשובה "כן", זו מלכודת).

כעת עוברים לשאלות המבחן.
אתה נשאל אותן שאלות בדיוק, עונה גם ב-לא, התגובות זהות כמובן לשאלות ההכנה,
ואז הבודק ממלא בטופס את שאלות המבחן ומצרף את דף סירטוט המכונה ומציין שנקבעת דובר אמת....

כמובן שיש גם שיטות רפואיות לקחת לקראת הבדיקה תרופות מרגיעות ההופכות אותה לאדיש, ואתה כרוצח תצא צח כשלג.....

במה שהראו בטלויזיה, היתה אשה ששאלו אותה שאלות כלליות מאוד והיא ענתה ברוב טיפשותה.

בשורה התחתונה: הפוליגרף זה קישקוש, והחומר שנצבר אצלי בנושא משך שנים רבות, מוכיח זאת.

א ב י ב ן

New member
ממה שראיתי אתמול, החוקרים גם עושים מניפולציות בשאלות.

ובדרך זו הם מסלפים את תוצאות הבדיקה מראש.
אני נחקרתי פעם בפוליגרף, כשייתי חייל מילואים. כלומר, בפוליגרף של מצ"ח.בשאלות ה"קונטרולC" הוא שאל אותי 2 שאלות:
1. "האם גנבת אי פעם ציוד צבאי?"
2. "האם גרמת אי פעם נזק לרכוש צבאי במתכוון?"
במהלך השיחה על מה שהולך לקרות בחקירה, השבתי לו, שלא אסכים להשיב על השאלות הללו.
הוא לא וויתר ואמרתי לו: "שמע, אין כמעט חייל שאין בביתו מדים ואין חייל שכועס יום אחד, ובועט
בארון פח תוך שהוא מעקם לו דלת. אז גם לי קרו הדברים הללו, ואני לא אענה לך על השאלות
האלה. כי כן גרמתי נזק וכן גנבתי ציודים צבאיים. לכן, אם אגיד שלא, אשקר, ואם אגיד שכן?
אסגיר את עצמי בקטע שבכלל לא שייך לחקירה וזה לא הוגן מצידך".
הוא התעקש ואמר: "טוב. לכל אחד כמעט יש מדים בבית ואולי עוד דברים. אבל תגיד.
גנבת פעם 2 מכשירי קשר ושמת אחד אצל החברה, כדי שתוכלו לשוחח חינם? גנבת פעם
משקפת SLS"? "ממש לא". "או קיי. ותגיד. שפכת פעם חצי קילו סוכר למנוע של רכב צבאי"?
"לא. אפילו לא עלה על דעתי". "או קיי. אז נגיד כך" אני לא אוותר על השאלות, אבל אשאל
אותן עם הערה: "האם גנבת רכוש צבאי במסגרת המגבלות שדיברנו?" או: "האם גרמת נזק
במתכוון לרכוש צבאי, במסגרת המגבלות שדיברנו"? ועל זה כן הסכמתי להשיב "לא".
אז בסוף יצאתי אפילו דובר אמת בחקירה שלי, מה שהיה נכון. נעים זה בטוח לא היה.

בקשר לSLS אני חייב ווידוי קטן.

באחד משירות המילואים שלי היה ברשותי משקפת ראיית לילה
שלא חתמתי עליה.
לקראת סיום השירות השתעשעתי ברעיון לגנוב אותה
אולי כדי שאוכל להציץ לזונות בחוף תל ברוך בלילה.

בסוף לא גנבתי.
השכל הישר והטוב שלי שלח אותי ישר לאפסנאות כדי להחזיר
אבל הלב התבאס פחד.

א ב י ב ן

New member
יכולת בשקט לקחת אז ולהחזיר היום, כשממש לא שואלים שוב מהיכן

הישגת. או שהחזרת הציוד הסתיימה כבר? נו. בכל זאת, היה לך חודק לפני כן.

נכון, אתה צודק.

אני רואה היום אנשים שמחזירים מטולי RPG וטילי לאו
יש כאלו שרצו להחזיר את הטנק אבל לא נכנס להם באוטו
אז מה זאת משקפת קטנה?

א ב י ב ן

New member
אכן הייתה על כך כתבה בטלוויזיה.

והחזירו דברים ממש "מוזרים". היו שם צמיגי ענק של זחל"ד.. היה פגז תותח חודר שיריון,
היו (גם) משקפות SLS, ואת הטנק באמת לא הצליחו להעמיס על הפרייבט.
מה אגיד לך? אנשים עם סריטות קשות.
ואגב, ב-01.04 השנה, מישהו שם רימון יד ליד דלת תחנת המשטרה בטבעון (שזה בכניסה לרחוב מגוריי).
הוא לא רצה להיכנס ולמסור את הרימון לידי השוטר (אולי חשש מזיהויו), אז הוא פשוט הניח
"את הסחורה" ליד הדלת והלך.
השוטר הנחרד, שראה את הרימון בפתח התחנה, הזעיק מיד חבלנים, ועד שהגיע החבלן,
חסמו את הכניסה/יציאה מהרחוב...
אני, שמיהרתי לצאת, כי רציתי לתפוס את האוטובוס האחרון לכיוון הקריות, נאלצתי לחפש דרך עוקפת
למחסום, תוך שפקפקתי, האם מדובר במהתלה של אחד באפריל, או שבאמת הונח רימון חי בפתח התחנה.
אז כן. הונח אבל במטרה להחזיר ציוד, לא במטרה לפוצץ.

איש אחד היגיע לתחנה להחזרת ציוד צה"לי אבוד

ואמר להם שמאחר והוא הכיר את אישתו בצבא
הוא שוקל ברצינות להחזיר להם אותה.

א ב י ב ן

New member
הוא הכיר את אשתו בצבא ונישא לה. לקח אותה הביתה מהצבא.

בהחלט הזדמנות להחזיר.

מצבו יחסית טוב

יש אחר שהתחתן עם אלמנה ולא הסתדרו והיא סרבה להתגרש.
כששאל למה?
ענתה לו:"לקחת אותי אלמנה, תחזיר אותי אלמנה..."

א ב י ב ן

New member
"אלמנה לקחתני, אלמנה תחזירני" אלא שאז היא תיהפך לאישה קטלנית

ואוי לו לגבר שישאנה בשלישית

אלו בדיוק השאלות שאסור לו לשאול

ואגב מצ"ח.
הבן שלי שרת כחובש פלוגתי, והצבא עניין אותו כשלג דאשתקד, בתורנויות שבת חוץ מאשר ללכת לחדר האוכל, הוא נהג לשבת בחדר ולקרוא.
יום אחד הוא הואשם שפרץ לשקם שנמצא בבנין סמוך, האשמה של סתם, בלי שתהיה סיבה לכך, רק מכיוון שהחדר שלו היה סמוך לשק"מ.

כשקיבלתי את הדיווח, נסעתי מיד למצ"ח בגדות, שם דרשתי להיפגש איתו, ובעת השיחה סימנתי לו שלא ידבר כיוון שראיתי באחת הפינות מיקרופון זעיר.
נתתי לו טייפ זעיר והפעלתי אותו כשאני מסתיר אותו בכיס החולצה שלו , והוא הלך לחקירה. כשחזר כולו נרעש, אמר שמכניסים אותו לכלא כי הוא לא מודה במה שלא עשה.

לקחתי את ההקלטה ושמעתי את החוקר שמודה שאין להם שום חשוד אבל הם צריכים להראות הצלחה בחקירה, לכן הם יכתבו שהוא הודה בע"פ ויכניסו אותו למעצר עד המשפט, והחוקר כביכול ממשיך ומאיים עוד כהנה וכהנה.

דרשתי לראות את מפקד הבסיס ולא הסכימו, הודעתי שאם תוך 5 דקות אני לא רואה את המפקד, אני מתחיל להתקשר לעיתונאים ולטלויזיה שיתחילו להגיע למחנה.
כמובן שמיד הוזעקתי אל המפקד שכעס על מה שרציתי לעשות, אמרתי לו שיאזין להקלטה ואז ימשיך לכעוס, אבל על מישהו אחר.

הוא שמע והחויר לגמרי, קרא לחוקר וההוא הכחיש שאיים , ובנוכחותי הורה לו מפקד המחנה לארוז את הציוד שלו כי הוא מקבל העברה למטה מצ"ח עם המלצה לפטרו (הוא היה איש קבע).
לי הוא אמר שספק אם יסכימו לפטרו כיוון שהבן ביצע האזנת סתר בלתי חוקית.
אם כך אמרתי לו, שיפטר גם את עצמו אם כקצין במשטרה הצבאית הוא אומר דברי הבל כאלו, והודעתי שאני נוסע למטה מצ"ח לדבר עם מי שמבין בחוקים קצת יותר ממנו.

א ב י ב ן

New member
או קיי. אז יש מכנה משותף בין בנך לביני. גם אני הייתי חובש,

ובתור שכזה, קיבלתי 2 סירטות מורפיום. במהלך מסע רגלי שעשיתי, הסירטות המעכו לי (כן או לא
באשמתי, כי החזקתי אותן בכיס הקטן של המכנס ולא בחולצה ולא דאגתי לרפד אותן בצמר גפן,
לאחר שנוכחתי שהן לא היו מרופדות מלכתחילה. בכל מקרה, אחרי שאתה הולך להזדכות על מורפיום
ואתה מחזיר אין מורפיום, הסיפור עובר למצ"ח ואז "אולצתי" להסכים ולהיחקר במכונת אמת.
אז נחקרתי ובסופו של דבר יצאתי דובר אמת. אבל.... חרא סיפור.
ובכל מקרה, איך שלא תסתכל על זה, גם אני הייתי רשלן, אבל בטח שלא השתמשתי במורפיום
וגם לא מכרתי אותו. מבחינתם, זה היה עיקר הקטע, כי על רשלנות לא נשפטתי בסופו של יום.

א ב י ב ן

New member
מורפיום מזריקים. אבל זה לא מגיע במזרק אלא במיני שפופרת כמו

זו של משחת שיניים. במקום מכסה, יש לה בקצה מעין קונדום פלסטי שקוף מתברג,
ומתחתיו השפופרת נגמרת במחט בתול. בתוך המחט יש "נוקר" שבעזרתו בוצעים את בתולי המחט. מטפטפים חצי כמות (שזה נפח הקונדום) וזורקים ואת השאר מזריקים. כלומר, מתכולה של 32 מיליגרם מזריקים 16.

למעלה