בהליך המשפטי המכשיר העלוב הזה לא מוכר כראיה.
גם אין להציג את תוצאות הבדיקה לבית המשפט.
מי שכן משתמש בו אלו מקומות שהעובד לא יאמר שהוא מסרב כי הוא יפוטר או לא יתקבל לעבודה, ולאף אחד אין כח להילחם בזה, בעיקר שברור לך שתישאר בלי עבודה בכל מקרה, זה מקובל בכל מיני מקומות עבודה וגם במוסדות ממשלתיים (כמדומני שרק במשטרה חידש את הנושא המפ"כל החדש שלא מבין בשטרה ובוודאי לא בפוליגרף).
לפעמים בסיכסוך אזרחי שני הצדדים מסכימים לבדיקת פוליגרף, וכמובן שיש צד שתמיד מצטער על כך, כיוון שהוא דיבר אמת ונקבע שקרן.....
היה מקרה שתפסנו פורצים לבית ספר בשכונת התקוה. אחד ברח ושני נתפס ע"י הנהג שלי שהחזיק אותו צמוד לקיר עד שאני הגעתי עם אזיקים.
העבריין התלונן שהרבצנו לו, ומכיוון שדודו היה חבר כנסת, כמובן ששנינו נדרשנו ללכת לבדיקת פוליגרף (בתוכנית הופיע טוביה אמסל שהיה אז הבודקים במשטרה), נשאלנו אם אנחנו מסכימים ? וענינו בחיוב.
ביום שנקבע הגענו למרחב ירקון שם היא נערכה, אני נכנסתי ראשון, ושאלו אם אני מסכים, עניתי בחיוב, אבל הערתי שאני לא מאמין במכונה בשום אופן, למרות זאת רצו לבדוק אותי, שלפתי את חוזר אח"ק והראיתי להם שכתוב שכדי שהבדיקה תהיה אמינה, עלי להאמין במכונה. הם נכנעו ולא בדקו אותי.
בדקו את הנהג, והוא נמצא דובר שקר למרות שאני ראיתי שהוא לא היכה אף אחד. הוא הובא למשפט אצל הממ"ז והורשע.
היה גם סיפור עם שני קצינים בכירים שאמרו דברים הפוכים אחד מהשני, ושניייהם נקבעו כדוברי אמת..... והיו עוד סיפורים רבים.
היום בתכנית הראו שני דברים.
אחד כיצד הבודק מכין תרגילי מרמה
איך? יש בהתחלה שתיים-שלוש שאלות הכנה כדי לראות מהי תגובת הנבדק. שואלים שאלות רגועות כמו אם כך וכך קוראים לך, אם אתה גר בכתובת זו וזו.
ואחר כך שואלים את שאלות המבחן. בהשוואה לתגובות בין ההכנה למבחן, אם יש תגובה קיצונית, אתה נקבע כשקרן.
ההליך של הבודק הנוכל הוא פשוט:
נאמר שרצחת את מוישה זוכמיר באקדח בביתו ולשם כך כמובן נעדרת מביתך.
הוא שואל אותך בשאלת הכנה ראשונה האם רצחת את מוישה זוכמיר ?
שאלה שניה האם ירית במשה זוכמיר באקדח?
שאלה שלישית, האם באותו יום נעדרת מהבית?
אתה כמובן עונה לא (אם שואלים שאלות שהתשובה "כן", זו מלכודת).
כעת עוברים לשאלות המבחן.
אתה נשאל אותן שאלות בדיוק, עונה גם ב-לא, התגובות זהות כמובן לשאלות ההכנה,
ואז הבודק ממלא בטופס את שאלות המבחן ומצרף את דף סירטוט המכונה ומציין שנקבעת דובר אמת....
כמובן שיש גם שיטות רפואיות לקחת לקראת הבדיקה תרופות מרגיעות ההופכות אותה לאדיש, ואתה כרוצח תצא צח כשלג.....
במה שהראו בטלויזיה, היתה אשה ששאלו אותה שאלות כלליות מאוד והיא ענתה ברוב טיפשותה.
בשורה התחתונה: הפוליגרף זה קישקוש, והחומר שנצבר אצלי בנושא משך שנים רבות, מוכיח זאת.