למר עזרא לוי

DORIY1

New member
למר עזרא לוי

נהניתי מהשיחה הממושכת בינינו בה הרחבת את ידיעותי באשר למקומות מוכרים לנו ממחוזות הילדות ועדכנת אותי באינפורמציה חדשה ומה עוללו לאותם המקומות .ספרי הגמרא שדיברת עליהם ריגשו אותי מאוד שכן אני למדתי בהם בצעירותי .אני מאחל לך רוב ימים ושנים ובריאות טובה , . זה מגיע לך כי אתה מלא שמחת חיים וחוכמת חיים אבקש מהאחראים למסור לו את מילותי אלו .ألنلس للناس من بدو ومن حضر بعض لبعض وأن لم يعلموا خدم

אני מעז לקחת טרמפ על הודעה של דורי:

עזרא התגלה לי כאדם חכם, דובר שפות, מלא רוח חיים ובעל נשמה של בחור צעיר. המילים שהוא השמיע אודות משמעות העובדה שהוא נמצא בישראל חיממו את לביץ עזרא אוהב את המדינה ללא סייג! אני מאחל לו בריאות טוב ו-טוּל אלעֻמר. יהודה

DORIY1

New member
המשך

הואיל ואני רואה שמצא חן בעיניכם מה שכתבתי לעזרא , ברצוני להרחיב מעט על אף השעה המאוחרת . בשיחתי הממושכת עם עזרא שאלתי אותו בין היתר על מקומות שיש לי נוסטלגיה מיוחדת אליהם שמחזירים אותי ל " בית הגידול " שבו שהיתי הרבה זמן ושנים חשובות בחיי הילד - הנער , הלא הוא בית הכנסת ובית המדרש " ז י ל כ ה " ושם למדתי בין היתר גמרא , שהיא " התלמוד הבבלי ". כידוע , ספרי התלמוד הבבלי נדפסו בפורמט גדול יותר מאשר ספרי קריאה רגילים , הן באורך הגליון והן ברוחבו , וזאת בשל הפירושים שמימין לתוכן ומשמאלו . כגון רש"י . תוספות " המצודות ועוד . אלה הם ספרי הגמרא שהחזקנו בידינו . לעומת זאת , הרבי המלמד החזיק בידיו את אותה המסכת בגודל פורמט שונה שהוא עוד יותר גדול מספרי התלמוד הרגילים ובאותיות יותר גדולות . אלה היו ספרים יקרי ערך והשתוקקנו להחזיקם בידינו ולחוש את הקדושה הגלומה בהם . כאשר עזרא סיפר על " גמרות גדולות " שמושלכות בחוצות, ריגש אותי עד דמעות ונחנקתי בשקט והשתתקתי, כי דמיינתי לעצמי שהוא התכוון בדיוק לאותם ספרי קודש שערכם לא יסולא בפז . תגידו לו מה השעה .

סועד

New member
דורי יקר שבת שלום לך, מצטרפת לתחושת

גודל החוויה מהשיחה עם מר עזרא לוי, מכל סיפוריו הרשים אותו במיוחד הסיפור על ספרי התורה ועל ההחמצה שלא הצליחו להביא את הספרים לישראל, ונראה לי שרב הנסתר על הנגלה, בכל מה שקשור בהבאתו של האיש היקר הזה לארץ. על פי דבריו הם לא חשבו שיעברו את הדרך ללא בדיקה בטחונית ושלא יבדקו בכליהם. כי אחרת היו מביאים עוד דברים בעלי ערך שלא יסולא בפז. לדעתי האנשים הוצאו מעירק בעזרת ישראל ועוד עזרה דיפלומטית אחרת. אין ספק שהאיש מרתק בסיפוריו, ולא מעט "שחקן וסטנדאפיסט", על אף גילו המופלג יש בו עדיין חיוניות ואהבת החיים והאדם. אני מקווה שמישהו ידע לנצל את הפוטנציאל שיש באיש וידלה ממנו את הידע שמאד נחוץ לנו לתעוד. שבת שלום לכל חברי הפורום, שוש.

דורי, אני חשבתי שמצודת ציון ומצודת

דוד יש רק בפירושים לתנך. תודה שהרחבת את ידיעותיי. חן-חן לך איש יקר.

DORIY1

New member
ליהודה

תודה בעד התיקון .הכוונה לביאורים נוספים , עיונים ומסורות . שכן המצודות רק בתנ"ך . חן חן על תשומת הלב . איזו התמצאות נפלאה יש לכב' בכל הנוגע לספרא דקודשה בריך הוא .

הדום אני לרגליך בכל הקשור בנושאי

בריך הוא ושכינתיה, ולית מאן דפליג דאין עליך! אני מצרף לך תמונה שצלמתי בשבוע שעבר, כשעליתי על קברו של רבי מאיר בעל הנס זי"ע בטבריה (השעה הייתה שעת לילה). שיהיה לכולנו אך טוב, יהודה

DORIY1

New member
ליהודה

אתה לא רק צלם האתר כפי שהכתרנוך , אלא צלם האתרים פה ושם בארץ ישראל . השפה הארמית כל כך יפה ,.איפה יש עוד מילים כאלו : " ותתפרקון ותשתזבון מכל צרה ועקתא " כשאדם שומע את זה הוא מרגיש כאילו שכל הצרות שבעולם שהיו מונחות על כתפיו נעלמו כלא היו . איזו הרגשת הקלה . מה גם שהמילים מצטלצלות כמנגינה מזדמרת מאליה . زىّ فتافيت السكر اللى بتترش على القاعه المصقوله اللمساء

lmns

New member
מה זה תשתזבון? נשמע כמו להשתזף

אבל בטח לא היו עושים את זה אז :))

DORIY1

New member
ביאור

תשתזבון = תשתחררו . הכוונה להשתחרר מכאבים וממחלות , כלומר להבריא . בקדיש יהא שלמה אנו אומרים " יהא שלמא רבא מן שמייא חיים ושבע וישועה ונחמה ושזבא ורפואה וגאולה ... וכו' -------- שזבא = בריאות שכולם יהיו בריאים אמן

למעלה