למר בן עמי

A.mor

New member
למר בן עמי

ערב טוב מר בן עמי איני מכיר אותך אישית אולם התרשמתי מדיעותיך ואני חייב להגיב בשלוש נקודות בקצרה 1. לא ייתכן שייפתח פה מסע צלב נגד האדם היחיד שמקדיש את כל זמנו ומירצו לקידום הענף תוך כדי השתתפות פעילה בתחרויות ואימונים בניגוד מוחלט לעסקן מהשורה. יש לך הצעות לשיפור או רעיונות - קדימה בו נראה אותך מקדיש את זמנך ומיישם, לא רק שורות בפורום. 2. לגבי התשלום - מדובר בספורט תחרותי ולא ספורט עממי, אני לא מחפש לראות מולי על המסלול אזרח נתנייתי משועמם שמחפש מרוץ זול להעביר את הבוקר. לי זה עולה קרוב ל- 30,000 ש"ח בשנה להשתתף. אז אם צריך עוד 50 ש"ח לתחרות איכותית בבקשה. אם צריך לסייע לילדים, חיילים ומעוטי יכולת אני אישית מוכן לתרום אבל שיראו רצינות. לפחות 5 תחרויות בשנה. 3. לגבי אילת - היתרון במקום הוא המרחק והניתוק, למשך 3 ימים בשנה, אם אתה באמת אוהב את הענף אתה מבין כמה אנרגיה יש ב -500 משוגעים ביחד 3 ימים 400 ק"מ מהבית. לגבי הכסף, למי שזה חשוב יש ולמי שצריך אפשר לבנות מסגרת מסבסדת.

למר א. מור

אני אפילו לא יכול להכירך אישית משום שאתה מזדהה בשם חלקי מאוד. בקשר ל-1- לא נפתח שום מסע צלב נגד אף אדם. נשאלו שאלות לאדם אשר מזדהה כאן בפורום זה כ "איגוד הטריאתלון" ושלפי עדותו בפניי מקבל תלוש משכורת של 20000 ש"ח בחודש עבור מה שאתה מכנה "זמנו ומירצו". נכון אתה לא מכיר אותי ולכן אתה מרשה לעצמך לכתוב דבר שטות כה בנאלי כמו "קדימה בוא נראה אותך מקדיש את זמנך ומיישם,לא רק שורות בפורום".טוב...לכל אחד מותר לטעות,לא אשפוט אותך על בורותך טרם אתן לך הזדמנות לברר עד כמה טעית בעצם הוצאת המילים הללו ממקלדת המחשב שלך לפורום המכובד הזה. בקשר ל-2- כנראה שאתה ממש מנותק מההיסטוריה של הטריאתלון,מהיכן צמח ולהכן ואיך הוא צריך לגדול. אני מקווה שברגע של אי שפיות זמני הכרזת כי "אני לא מחפש לראות מולי על המסלול אזרח נתנייתי משועמם שמחפש מרוץ זול להעביר את הבוקר" הלוווווו אז את מי אתה רוצה לראות מולך? אזרח עסוק עד מעל הראש בהכנות לשבת מבני ברק שלא מחפש איך להעביר את ערב השבת שלו טרם הדלקת נרות ומעשים טובים? אוויש איך שנפלת כאן אפילו יותר מחצי קביעתך על הסתפקותי בשורות בפורום (זאת כבר טעות שניה מותר לי להתנפל עלייך) בקשר ל-3- נו באמת...שוב לא עשית שיעור בית. מעולם לא קראתי לביטול טריאתלון אילת בשום מסגרת שהיא ולו ברמז. אבל עשרות ואולי מאות פעמים,בכל מסגרת אפשרית, קראתי להעברת אליפות ישראל למקום אליו יוכלו כולם (כולל מי שלא יכול להוציא 30000 ש"ח בשנה, כמוך)להגיע בקלות.ובקשר לאהבתי לענף....נו טוב התנפלתי עלייך מספיק לא נראה לי שאתה שווה (בשלב זה) עוד אנרגיה. ועל שכמותך נאמר: הנה קם דור שלא ידע את משה...

yoni malka

New member
תגובתי

א.מור... אני מעוניין להגיב לסעיף 2 במיוחד. צר לי מאוד לשמוע על כך מפי טריאתלט בישראל, בתור אחד מהדור הצעיר יותר אני מבין כמה חשיבות יש לצירוף חברים חדשים למשפחת הטריאתלון במיוחד צעירים, למען המשך קיומו של הענף ובהמשך גם הרצת ספורטאים כמקצוענים ברמות בנלאומיות. אני חושב שאם יהיו לאיגוד הטריאתלון 2000 חברים (נכון שזה מוגזם) אז הסיפור יראה אחרת... מכל בחינה שלא תראה את זה... (בעיקר תקציבית) לכן חשוב לחשוף את הספורט גם לטריאתלטים שהם לא מקצוענים כמוך, ומשתתפים בספורט לשם הנאה בלבד. אני מציע לך שוב לעבור על דברי מהודעה זאת ומההודעה הקודמת שלי ולהבין את טעותך. אני מאחל לך הרבה הצלחה בטריאתלון בכלל ובטריאתלון אילת בפרט... (אגב אם 50 ש"ח פה ו 500 ש"ח שם הם לא מה שיפריעו לך, אני חושב שהאיגוד מחפש ספונסרים...)

A.mor

New member
ליוני ערב טוב

תודה על תגובתך העניינית קודם כל אני אולי משתתף צעיר בטריאתלון אבל 35 שנה בספורט תחרותי ויודע שענף ספורט בונים מלמטה מנוער וילדים. 2000 חברי איגוד זו לא פנטזיה ובלבד שירתמו קודם כל ראשי האיגוד לגייס ילדים ונוער בבתי ספר כולל תחרויות מקומיות ואזוריות בי בתי ספר. השיטה היא לא להוזיל השתתפות בתחרות ל - 30 ש"ח ולהכניס את האיגוד לגרעון, מה עם העלויות הנוספות, אין מה לעשות, לא מדובר בספורט זול וזאת אחת הבעיות העיקריות גם לגבי המשתתפים וגם לגבי מארגני התחרויות (לא הייתי רוצה לראות רוכב בעליות למגידו על אופניים בשווי 400 ש"ח) הרי רק שעת משטרה לסגירת כביש עולה אלפי ועשרות אלפי שקלים. אני לפחות באופן אישי מנסה לסייע לכ מי שמתעניין ולכוונו למסגרות אימונים מסודרות, עם זאת יש רבים אשר נרתעים לא רק משעות האימונים אלא בעיקר מהעלויות הנלוות לאימונים שבחשבון נכון מסתכמות באלפי שקלים בשנה.

A.mor

New member
תגובה על תגובה למר בן עמי

שמי עמוס מור ומס´ הטלפון שלי הוא 053317244 אנסה לקצר ומבלי להסחף בקנטרנות אליה אתה מוביל בכל הערותיך. איגוד הטריאתלון = מייקי כץ , אם לא ידעת תתעורר, שנת 2002 בפתח, נגמרה תקופת העסקנות לשם שמיים, עבור עסקנות איכותית צריך לשלם כסף! לא מכיר אותך משה אבל אם עשית ותרמת בעבר - שא ברכה, אשמח לשמוע פרטים, הכוונה בכל מקרה חיובית. טריאתלון זה ענף יקר - הן למשתתף והן למארגן זאת עובדה, במקרה מיקצועי האמיתי מאפשר לי לאמוד במדוייק השקעה באופניים איכותיות, תחזוקה שעות מאמן, תזונה, טיפולים רפואיים, ציוד עזר, תוכניות אימון, לבוש וכיוצ"ב שלא לדבר על הזמן.... חוץ מזה בלי לחץ, זה רק ספורט, קח הכל בפרופורציות הנכונות. לילה טוב ולהתראות בקרוב

זה הוא שאתה לא מכיר אותי....

כי לו היית מכיר אותי לא הייתה כותב את הדברים האלו והקודמים. אני הייתי הראשון לבקש שיהיה מזכ"ל בשכר. ואני מתנדב מזה 10 שנים בהרבה תחומים האיגוד. בברכה

omerB

New member
יאיר, התגובות שלך.....

אתה תוקף כל אדם שלא מסכים איתך בצורה חריפה שיוצאת מכל פרופורציה. בשורה התחתונה כולנו באותה סירה. אז את האנרגיות השליליות שמשפריצות פה נסה לנתב למקום אחר. תודה עומר

עומר התגובות שלי

אני לא תוקף לעולם ולא תקפתי מעולם. אני מחדד דברים ע"י כתיבה בסגנון שלי שאולי לא מובן למי שלא מכיר אותי אך הוא תמיד בא עם חיוך. את האנרגיות השליליות השפרצתי היום (כמו בכל יום) ברכיבה על פרינססה הנאמנה. וגם להבא אני אשתדל להקצין תשובות לדברים מגוחכים כמו אלו שכתב עמוס מור מתוך בורות שנשענה על שום דבר ולא כלום. אין זה אומר שלא אוכל להיות ידידו (אם הוא יבחר בכך,הוא השאיר מספר טלפון ואני בהחלט יעשה בו שימוש בדיוק מהסיבה שציינת "כולנו באותה סירה") אני בטוח שאתה מבין את החשיבות של דעות שונות וויכוח לגיטימי אך אם דרכי ודברי לא נוחים לך אכבד את רצונך (כמנהל הפורום) ואהפוך לדנידין בין רגע.כל שעלייך לעשות הוא לבקש ואני נעלם.אלא אם תבין שאין בי שום כוונה לפגוע או להתנצח אלא לחדד דברים שלפי דעתי זה זה הוא המקום הנכון לעשות זאת. ואני אומר זאת כמי שאין לו בעיה להופיע בכל פורום של כל איגוד כדי לומר את דבריו וגם יש לי את הבמה של העיתון בו אני עובד שם אני יכול להביע את דעתי. ואת שתי האפשרויות אני אכן מנצל ללא שום קשר לאמונה שלי כי גם הבמה הזו מתאימה לזה. מקווה שלא אפגע עוד במבקרים.

יאיר.....

יאיר שלום. אני ממש לא רוצה להתנצח איתך על רקע אישי. גם לא להעביר ביקורת אישית או לפגוע או משהו בסגנון. בעיקר לא להיות עוקצני וקטנוני. אבל אני חייב לציין שהרבה פעמים התגובות/הודעות שלך הן ממש עוקצניות ופוגעות, ואם תוציא את העוקץ מהן לא יהיה בהן דבר וחצי דבר. אני לא יודע בכמה תחרויות היית בחו"ל, אבל אני מאמין שבהרבה יותר ממני. מתי ראית ספורטאי שעומד ביום התחרות, או בימים שלפני התחרות, ומחלק פליירים? בקשר לדברים שכתב עמוס, אני לא רוצה להיות פרשן שלו, אבל לדעתי, אם אני מבין אותו נכון, הוא לא התכוון שהוא לא רוצה שהאזרח הפנוי מנתניה יתחרה במסגרת הטריאתלון. לדעתי הוא התכוון שהוא לא רוצה שהאזרח הפנוי מנתניה יחליט שהוא לוקח את כל המשפחה לטיול אופניים קליל, לרוחב הכביש (כי אם הכביש סגור זה אחלה בילוי של שבת עם הילדים הקטנים שיש להם אופניים קטנים עם גלגלי עזר קטנים) בדיוק כשהוא, או אולי ספורטאי אחר מחכ"ם עובר במסלול האופניים. הוא גם לא רוצה שאזרח עצבני שלקח קודם קצת גראס ייסע לו בשעות הפנאי של שבת בבוקר על מסלול האופניים של הטריאתלון, או שאיזשהו אזרח לא פחות עצבני יחליט לעשות מנגל על השטח שבו עוברת הריצה או לשייט עם אופנוע הים שלו,בזמנו הפנוי כמובן, בדיוק על מסלול השחיה (ואפשר למצוא עוד דוגמאות רבות). עמוס גם רוצה שיהיו שטיחים מהשחיה לאיזור ההחלפות, שיהיו מכוונים על המסלולים, שיהיה אמבולנס, שיהיו אופנועים, שתהיה משטרה ועוד. כל אלה עולים כסף. המון המון כסף. מי שצריכים לממן את זה - הם, בין היתר, המשתתפים בתחרות - וזה הוגן וראוי. שוב אני חוזר לתחרויות בחו"ל ומזכיר לך שתחרויות בחו"ל, ואני לא מדבר דווקא על הסבב העולמי או משהו ברמה כ"כ גבוהה - עולות יותר מתחרויות בארץ - כמעט בכל מקרים. אז למה אתה חייב להיות קטנוני ולנסות לעקוץ את מי שבאמת מנסה לעשות (מבלי להוריד מהעשייה שלך - כמובן....). אהה - ועוד משהו - רד מספורטאינו היקרים שנוסעים לחו"ל. אתה מאמן - תאמן ספורטאים יקרים שייסעו גם לחו"ל. אף אחד לא נוסע סתם, וצריך להתחיל מאיפשהו. לא יקרה לך שום דבר, בדוק, אם תפרגן גם למישהו שהצליח ואין לו קשר אליך. מה איכפת לך - תן לזה צ´אנס. באמת לא רציתי לעקוץ - תנסה להישאר על המישור היותר מקצועי-מהותי, והפחות מתחכם-ציני-פוגע-מעליב-ובעיקר מבזה את כל העשייה הכ"כ נכבדה שלך. עשה חייל, עלה והצלח.

למיכאל....

קודם כל וראשית דבר אני רואה כי פיספסת את העינין שאני ועמוס דיסקסנו בגדול. לידיעתך,דיברתי עם עמוס היום ואנחנו רואים את הדברים בצורה מאוד דומה. תתפלא לא הייתי בהרבה תחרויות בחו"ל אני אפילו מעריך כי אתה ביקרת ביותר. לאחרונה הייתי בטור דה פרנס וראיתי את ההתייחסות של הספורטאים הפעילים והספורטאים לשעבר לענף ואת הכוונה הרבה שלהם לקדם את הספורט בארצם ובכלל ולהיות שגרירים טובים ואופטימלים לספורט שתרם או תורם להם כל כך הרבה. אני יודע על מקרים רבים,בעבר, שספורטאים מישראל או עסקנים מישראל (אני לא רואה במילה עסקן משהוא גס אלא אם העסקן לא יודע כיצד לעסוק) שחילקו פליירים כדי לקדם את הטריאתלון באילת וצר לי שהיום מי שיכול לעשות זאת לא נרתם למה שבסופו של דבר יהיה מקדם שלו עצמו. אני מאוד משתדל לפרגן לספורטאים שעושים את הדבר הנכון לאחרונה עשיתי זאת עם שני הספורטאים המובילים בענף. שאל בבית ותבין למה אני מתכוון.בקשר לעוקץ בכתיבתי אתה בטח יודע כי עוקץ בכתיבה ביקורתית הוא מעורר נפלא שגורם לאנשים לחשוב ואני אישית לא מוצא טעם לכתיבה ביקורתית בלי מעט עוקץ מעורר ולעיתים כשנדרש אני מוצא לנכון לעקוץ מעט חזק יותר כדי לעורר את מי שלדעתי ישן חזק מדי,עובדה שגרמתי לך להגיב.בקשר לספורטאי מנתניה,אני חושב שאתה בדיוק בא מהמקום שצריך לעודד את התופעה של ספורטאים מזדמנים ואני מוכן אפילו להסביר לך את הכוונה באופן אישי ובעיקר ידידותי (הטלפון שלי -053220681). ומעל לכל חשוב שתבין כי אני לא עוקץ אף אחד במטרה לפגוע אלא כדי לחדד את הדברים אך יוצא לעיתים כי מי מהאישים אליהם מכוונים הדברים לא חשב על מה שכתבתי לפני כן או חשב בטעות כי הוא מעל הכל וכולם ואז אכן העקיצה כואבת ואולי משאירה סימן. בקשר לספורטאים שלי...אל תדאג,אני דואג מספיק ואפילו משלמים לי על כך בהצלחה באילת כן,מיכאל,אני מאוד ביקורתי ויודע להעביר ביקורת ואני יודע היטב גם לפרגן שיש מקום לעשות זאת והפרוטוקולים של הוועדה המקצועית יעידו על כך כמו רבות מהכתבות שלי שפורסמו במעט מקומות.

omerB

New member
תשובה

נוכחותך חשובה פה וטוב שאתה כאן. אתה נוקב בשמך המלא ולא מסתתר מאחורי שמות כאלו ואחרים. בקשתי היא מעט מתינות. תעשה נסיון. תראה את מר רצבי - מגיב ענינית, לא מתנצח או נוגח גם שנאמרים דברים קשים. דרך אגב כל שאמרתי מופנה גם לטריגיק (נוטף הארס) ועוד כאלו ואחרים. תודה. אל תשכח שלא כולם מצויים בענף הזה שנים רבות ואם כל אחד לפני שיתחיל לכתוב יילך לארכיונים ויעשה תחקירים הרי שלא יהיה פה פורום. אז קורה שאנשים לא מדייקים - מתקנים אותם וממשיכים הלאה.

עומר

מתינות אינה דרכי. אני מאמין בחידוד דברים אותם רוצים לפתור ולא בהסתתרות מאחורי הגישה של "לשתוק ולהיות בסדר עם כולם". אני לא מנסה לפגוע באף אחד ואני מאמין כי אנחנו מדברים על נושא שחשוב לנו וצריך לחדד את הדברים כדי להגיע לנחלה. תודה שאתה רואה בי מבקר חשוב בפורום וזכור כי הכל נעשה בקריצה וברוח טובה.שאל את עמוס מור לו אני יכול לקרוא ידידי מאז שיחתנו המלבבת בבוקר. אני רץ לאימון.

עומר ! רוני, ולא מר רצבי !!!!!

את יאיר בן עמי אני מכיר בטריאתלון למעלה מ 10שנים. אין לי ספק, מהיכרותי עימו רבת השנים, שיאיר מדבר מתוך אהבת הספורט ו"ההתמכרות" לטריאתלון. אני יכול להעיד אישית שלמרות חברותינו רבת השנים. בכל תפקידי, הן כיו"ר הועדה המקצועית והן כיו"ר האיגוד, יאיר מעולם לא "עשה לי הנחה" ותמיד אמר את אשר על ליבו, גם אם דבריו, בחלקם, לא נעמו לאוזני. הדברים היו טרם עידן הפורומים, היינו מתכנסים לארוחת פסטה בשעות אחה"צ של יום שישי שלפני התחרות ובמהלכה היינו מקבלים את "פרשת השבוע" בנושאי טריאתלון מקצועיים. נער הייתי וגם זקנתי, את ארוחות הפסטה החליפו הפורומים וקולו של יאיר עדיין נישא ברם. ועל זה יאמר במחוזותינו: קשה איתו, אך אי אפשר בלעדיו.

רוני תודה....

אתה לא חושב שהגיע העת לחדש את המסורת הישנה והטובה? אני מתגעגע לפורום הפסטה של ימי שישי. ולמרות שאתה מופיע ותורם לענף מהידע והניסיון שלך, אני חושב שהגיע גם הזמן שתשוב לפעילות יותר עמוקה בענף. ההעדרות שלך ארוכה מדיי....

יש הרבה תובנה מלהביט על התהליכים

כצופה מהצד. אני מוצא בתגובות חברים בפורום, הרבה תום, ובכנות, הרבה רצון להשפיע ולשנות. הדבר חיובי ומעודד ונותן תקוה כי לא נשארנו המשוגעים היחידים על הגג. לגבי חזרה לפעילות עמוקה יותר בענף.. - לאחר שעברתי את מרבית הפונקציות בטריאתלון: טריאתלט, מארגן תחרויות, יו"ר ועדה מקצועית ,יו"ר האיגוד וחבר הועד האולימפי, - איזה אתגרים עוד נותרו לי???(חוץ מלנסות לנצח את האחים אלתרמן...) ברצינות, יש היום בקרב חברי בהנהלה אנשים טובים ומוכשרים, אני מפרגן להם בידיעה ברורה שהם משתדלים לעשות את המיטב בנסיבות הקיימות.... בקשר לפסטה...אתה יודע מה...אני אחשוב על זה, ברצינות. חלק מהאנשים כבר לא איתנו(יוסי אבני, אלללה ירחמו) ויבדל"א עידו מאורי ואחרים טובים ומוכשרים שכרגע שכחתי.

M.Z

New member
בונ´ה איזו תפסנות תחת.......

מה זה הפלצנות הזו? לא רוצה לראות אזרח נתנייתי? -מה זה הזלזול הזה? ואם לך יש כסף אתה מהווה אינדיקטור לרמת ההשקעה הכספית לעומת היכולת להשתתף בתחרויות? כן - יש אנשים שעוד 50 ש"ח כן מהווים מבחינתם מעמסה. ולא לא צריך לבנות מסגרת מסבסדת - הספורט הזה צריך להיות פתוח לכולם, ככה לא תבנה אוכלוסיה של רוכבי אופניים, למה שאתה מציע כדאי שתפתח מועדון פרטי ליד מגרש הגולף של קיסריה. מאחד שחושב שיש יותר מדי פוזה, ודאווין בספורט הזה, שאנשים שכחו שאת כל המכונה הזו שנקראית אופניים מניעים רגליים ושרירים יותר מאשר כסף ואגו.

A.mor

New member
תפסנות תחת

זה בסדר שאתה כועס אבל תנסה גם לחשוב קצת. גם אני כעסתי בהתחלה על ההוצאות - כולה קצת שחיה קצת אופניים וקצת ריצה, מה הסיפור, קניתי אופניים ב - 500 ש"ח מפלדה יצוקה. אז יצאתי פעם ראשונה לאימון אופניים לכיוון נס הרים, בשלב החימום נשארתי לבד, הבנתי את הפרנציפ הסתובבתי וחזרתי ישר לחנות של אריק - 12 תשלומים ומאז תאמין לי שיותר לא נשארתי לבד. אותו סיפור עם שחיה (להשתפר צריך קצת בריכה וקצת מאמן ) וריצה צריך נעלים ונעלי תחרות ושעון דופק ו..... אם יש לך שיטה אחרת אני מוכן לשמוע, יכול להיות שאפשר לשלם בחרוזים או משהו. חוץ מזה שהכל סדר עדיפויות, פחות מסעדות, פחות חו"ל אם בכלל, ציוד משומש ותאמין לי שכל אחד יכול, אבל לספר שזה ספורט עממי לחבר´ה מנתניה..... עזוב את השטויות.

למעלה