למרחיבי ג״ג

Avoques

New member
למרחיבי ג״ג

אני רוצה להירשם למועד קיץ ורציתי לשאול מהם השאלונים הקלים ביותר? צריך לבחור שניים אם אני לא טועה.. על אילו אתם ממליצים? והאם בתור נבחן משנה (שלא הרחיב גג בתיכון) עליי להיבחן גם בנתיב הזה? נשמע מסובך אשמח להסבר ממי שעשה זאת כבר

tomerac

New member
גיאוגרפיה

גיאוגרפיה הולך ככה:
2 יחידות חובה של ארץ ישראל והמזרח התיכון
2 יחידות בחירה
1 יחידות נתיב
&nbsp
בנוגע לבחירה אני שאלתי את הרכזת בגרויות אצלנו והיא אמרה שהמורים חושבים שפיתוח ותכנון מרחבי הכי קל. אני עשיתי אותו והיה דיי קליל, ובנוסף החומר התקשר ל2 יחידות החובה.
&nbsp
נתי"ב זה נשמע קצת מסובך אבל זה לא נורא בכלל. נותנים לך חבל ארץ שלא למדת ועפ"י האטלס אתה צריך לענות על שאלות ולהבין את מאפייני האיזור (עפ"י מפות לחץ ברומטרי וכו').
&nbsp
אני למדתי מהמיקודיות של רכס וקיבלתי 94 ציון סופי.
המלצות:
1. לפני שאתה מתחיל ללמוד תפתח בגרות משנים קודמות ותעיין בה. זה יגרום לך להבין כמה זה קל וכמה הרבה דברים מוכרים לך מחיי היום יום.
2. המיקודיות נכנסות לעומק החומר. אין צורך ללמוד הכל בעל פה, ובשביל להבין מה צריך ללמוד בעל פה תחזור להמלצה מס' 1.
3. תקרא את מסמך ההלימה (מה שהחליף את המיקוד - מסמך שמפרט על איזה חומר תהיה הבגרות).
4. במסמך הלימה יש כל מיני כתבות ומאמרים שצריך לקרוא - תקרא אותם! יש עליהם שאלות שלמות שזה שאלות מתנה אם קראת אותם.
&nbsp
אני חושב שזה הכל בערך. בהצלחה! :)

Avoques

New member
תודה ענקית

ראיתי את גודל המיקודית של כדור הארץ והסביבה וחטפתי חום כי ניסיתי ללמוד הכל בעל פה, נשמע כאילו זו בגרות קלה מאוד אם יודעים איך לגשת אליה. אתה חושב שלנתיב לא צריך ללמוד משו מיוחד? פשוט לבוא עם אטלס?

tomerac

New member
נתיב

כן קרה לי בדיוק אותו דבר ואחרי שהסתכלתי בבגרויות הבנתי שצריך לדעת באופן שטחי את החומר.
&nbsp
בנוגע לנתיב. אני קניתי את המיקוד של נתיב שיש בו קצת הסברים על השאלות ושאלונים לדוגמא. אני לא חושב שחייבים לקנות אותו. אני מאמין שאתה יכול למצוא באינטרנט חומר בנוגע לאיך ניגשים לשאלות ולפתור בגרויות.
במיקוד מסבירים על סוגי המפות ועל איזה מידע אפשר להוציא מכל מפה וכו'.

למעלה