למרות שלרוב

רק להדגיש

אני לא מתחרטת על כך שהתגרשתי, הייתי חוזרת על זה שוב. אבל, אני בעד לעשות הכל כדי להציל את הזוגיות, וזה בדיוק מה שעשיתי. אם היה אפשר לחסוך לילדים את הכאב הייתי שמחה לעשות זאת.

P u s s i c a t

New member
מסכימה ולא....

מסכימה שצריך לעשות הכל לפני שקמים והולכים - כי הכי קל לעזוב. אבל לא למען הילדים. כי זה שאת אמא לא מוחק את מי שאת. ולגדל ילדים כשאת לא עצמך, לא שלמה ולא מאושרת - פוגע בהם לא פחות, וגם בך. כן לנסות. כי האמבע קלה מדי על ההדק. אבל אם אחרי הנסיונות האמיתיים זה לא עובד - לא להשאר "בשביל" אמרתי את זה בזמנו לגבי בגידות. אם אנשים שבוגדים היו משקיעים חצי מהאנרגיה שהם משקיעים בלהסתיר את הבגידה שלהם, בלנסות לשקם את היחסים עם מי שפעם היה האהבה הכי גדולה של חייהם מספיק בשביל להתחתן איתו.... אז אחד משניים - או שתחשבו טוב טוב לפני החתונה. אם זה באמת מה שאתם רוצים או שתלחמו על הקשר הזה ותעשו הכל כדי לנסות ולשקם - כשאפשר. מצטערת, אבל לא מאמינה ש-30 אחוז מהזוגות שמתחתנים אוהבים באמת, או באמת עושים הכל כדי לשמר את האהבה הזו ו/או להציל אותה אם היא ניזוקה.

magenta73

New member
לא לא ושוב לא.

את חושבת שילדים לא מרגישים כמשהו לא בסדר אצל ההורים? את חושבת שילדים לא שומעים מריבות? את חושבת שכשאת, לא רק את, כל אדם, לא מרוצה ממשהו... הוא לא יוציא את זה, ולו לפחות קצת, גם במערכת יחסים שלו עם הילדים שלו? את טועה.

כשאני אומרת לעשות הכל

אני מתכוונת נסיונות לגישור וייעוץ. כמובן שלא במחיר של לבטל את עצמי או לפגוע בילדים. כמו שאמרתי לא מצטערת ולא חושבת שלא עשיתי דבר כדי שזה יצליח. אני מבחינתי שלמה עם מה שקרה ועם המאמצים שלי להציל את הנישואין, למרות שבמבט לאחור כבר לא היה מה להציל, הצד השני לא שיתף פעולה ולא רצה לעשות דבר כדי לשפר את מערכת היחסים. יותר מזה, הבנים שלי אומרים שזה היה לטובה אם כי היו שמחים אילו הכל היה מסתדר.

תגובה

אמנם אין לי ילדים טרם התחתנתי אבל אני רואה את המקרה של הגירושין אצל אחי שניסה הכול אך ללא הצלחה ובבית נשארו 3 תינוקות קטנים. הדבר הראשון שהוחלט הוא לא לפגוע בילדים למרות עזיבת הבית, למרות המריבות ואכן כך היה אך גיסתי ניצלה את ההזדמנות שהוא כל פעם בא הביתה לראות את הילדים והתחילה במריבות, כן הילדים באמצע שומעים את הכול וגם שהם קטנים הם מבינים ומגיבים והלב נקרע. כמו כן לצערינו היום רוב הנשים מנצלות את המצב שהילדים איתם וכך הם חושבות שהם מכאיבות לאבא בזה שהם מרימות קשיים שלא יראה את הילדים. הנה אחי רואה את הילדים פעם בשבוע בלשכת הרווחה לשעה וזהו, וגם זה עם נוכחות של עובדת סוציאלית. האם זה מספיק לילדים שרוצים אבא 24 שעות ביממה, מה עונים לילדים ששואלים שאלות. מה עליו לעשות לחזור הביתה ולחיות עם אישה שהוא כבר לא אוהב ועם כל המשקעים שיש בלב לאחר כל המריבות. והילדים הרי אף פעם לא ישכחו. לכן אין פיתרון אם זוג ניסה את כל האפשרויות ובכל זאת בחר להתגרש זה מה יש, הילדים באמצע. אני חושבת שהפתרון היחידי הוא להשאיר את המריבה רק אצל הזוג מבלי לערב את הילדים שגם כך שמעו כבר את המריבות ולתת לשני הצדדים לראו ת אותם וכאן אני פונה לנשים בנינו.

P u s s i c a t

New member
שאלה לי

ומקווה שלא תקחי אותה כביקורת אישית - כי היא לא. שואלת באמת מסקרנות של מי שעוד לא היתה שם ושמעה כל כך הרבה סיפורים. מבינה כל מה שאמרת ומסכימה עם זה. אבל... איך מגיעים למצב שזוגיות שהתחילה בצבעים ורודים, המון אהבה ורצון לחיים משותפים, ילדים ושאר ירקות, מגיעה לשלב שכבר אי אפשר לתקן אותה? האם זו הירדמות על המשמר? האם זה בן זוג שמסתיר דברים? למה מתעוררים כשכבר אין מה להציל? או יותר נכון - איך מונעים מצב כזה? חושבת שרווקה שרוצה זוגיות, ובעל וילדים. איפה אני יכולה לפעול אחרת כדי שגם אם יש חריקות - אשים לב אליהן כשעוד ניתן לתקן. שאם יהיו סדקים לא אחכה שיהיה שבר, אם כי לא שמתי לב, אם כי בן הזוג לא הרגיש מספיק בנוח לשתף שמשהו חסר. אם כי... לא יודעת. אם הייתי יודעת אולי היתה לי תשובה. האם לדעתך זה באמת תקשורת שנדפקת במהלך חיי הנישואים? או שאולי בכלל זה מתחיל הרבה קודם. כשאנחנו עושים בחירות שגויות של עם מי להתחתן. אולי השיקולים שלנו בבחירת בני זוג לא מגיעים מהמקום הנכון ולכן לא מצליחים לשרוד בקשר. אולי אנחנו בוחרים עם מי להתחתן רק מרציו, או אולי רק מאמוציו. האם את חושבת שהיום, אחרי שמערכת נישואין אחת כשלה, יש לך כלים טובים יותר להצליח בבאה? ואם כן - מה הם?

הרבה שאלות לך...

ואני אשמח לענות, כמובן מנסיוני וממה שאני רואה מחברותי (לצערי זה כל כך נפוץ, כך שיש לי הרבה מכרים גרושים). אתחיל מזה שהתחתנתי מאוד צעירה (22), ילדונת שלא הספיקה כמעט כלום. בגיל כזה רמת ההבנה ההגיונית קצת לוקה, כך שמה שהוביל אותי זו האהבה. אהבתי אותו ולא עצרתי הרבה לחשוב מעבר, האמנתי בנאיביות שלי שהכל יהיה נפלא ומושלם. כן, חושבת שהייתה הירדמות על המשמר מצד שנינו, אני בכל אופן יודעת ממרום גילי שגם אני "תרמתי" לדעיכה וכשרציתי להציל הרבה כבר לא היה. אנחנו שוכחים שאנו שני אנשים שונים לגמרי, שכל אחד מאיתנו הגיעה עם ה"נדוניה" מהבית ולרוב מנסים לשנות את הצד השני ולעצב אותו כפי שהיינו רוצים. יכולה להגיד לך שבגדול לי לא היה עם מי לדבר וזה נמשך גם היום שהקשר היחיד שלנו הוא הילדים. אם אין פרטנר להידברות ורצון לשפר ולהתפתח יחד כזוג, לדעתי הרבה לא ניתן לעשות. אני למשל ביקשתי ממנו שנלך לייעוץ, אך הוא לא היה מוכן לקבל את זה שמישהו אחר יייעץ לו איך לנהל את חייו והוא עוד ישלם לו על כך. לא לחכות אם יש חריקות, לא להדחיק ולא לתת לבעיות מהותיות להישאר ללא פיתרון. לגבי העתיד, אני משערת שכן חלו בי שינויים, אין ספק שהיום אני הרבה יותר חזקה, הרבה יותר מבינה ומקווה שזה ישליך על מערכת היחסים הבאה שלי. חוץ מזה, הייתי כבר במערכת יחסים של שנתיים עם מישהו בסטטוס דומה, לא יכולה להגיד לך שהכל היה נפלא, אבל אין ספק שעם מה שעברתי דברים השתנו.

זוגיות ורודה שמתנפצת

אמנם אני רווקה כמו שציינתי קודם אך אם אני מסתכלת על סיפורם של חברים גרושים, אח שעומד להתגרש וכו' הזוגיות מתחילה אמנם בצבעים ורודים עם המון אהבה אך לפתע דברים משתנים ויש כ"כ הרבה סיבות כמו למשל כאשר מגיעים הילדים כל תשומת הלב של האשה היא לילדים כמובן ולפעמים תוך כדי מזניחים את הבעל מבלי להתכוון אפילו, סיבה נוספת משכנתא על הראש, חובות יש די הוצאות וכו'. אם אני מסתכלת על עצמי עמדתי להתחתן אהבתי נלחמתי על האהבה הזאת אפילו עם הורי שראו דברים שאני לא ראיתי עד שיום אחד הכל התנפץ וממני היום אני חושבת שבמידה וכן הייתי מתחתנת הייתי מתגרשת על בטוח. יש זוגות שממהרים להתחתן גם שהם לא בשלים לחתונה עדיין ילדים, לא מוכנים כספית וכו' גם דבר שגורם לכשלון. בקיצור כמו שציינתי לא חסרים סיבות, אך זה לא אומר לדעתי שבפעם השניה זה לא יצליח לדעתי ההפך כי דווקא בפעם השניה לומדים מהטעויות.

ד נ י ת3

New member
ואצלנו זה אחרת.

מעולם לא רבנו. ועד היום אנחנו לא רבים (גם אם מתווכחים לעולם לא מול הקטן). הוא מעולם לא ראה אותנו ביחד - כזוג (הוא היה מאוד צעיר כשנפרדנו) ודי גדל לסיטואציה. אני חושבת שהוא מקבל את זה כדבר טבעי. לפעמים - כשרואים אותי ואת האקס ביחד חושבים שאנחנו עדיין זוג. קיימת אהבה ביננו ואנחנו חברים.

ק י ק ה

New member
כמו אצלי

הייתה בת שלושה חודשים. רק מה... אני לא אוהבת אותו ואנחנו לא חברים. קיימים הבנה וכבוד, מאוד מקפידה לא לערבב אותו בחיים שלי, יש לי קווים מאוד ברורים בכל מה שנוגע ליחסים ביננו, לא מתאים לי שהבת שלי תגדל במחשבה שאולי אולי יש מקום שנחזור. האמת לפני כמה חודשים היינו בכותל והקטנה כתבה פתק (הדבר שהיא הכי רוצה בעולם - כך אמרה) ולא הסכימה לגלות מה, אני כבר נכנסתי לחרדות שמה בקשתה היא שאבא ואמא יחזרו... בסוף מה שנכתב הוא שהכלבה המנוחה שלנו תחזור לחיים.

ד נ י ת3

New member
../images/Emo13.gif

תודה לאל.. אפשר להרגע... אנחנו חברים. מדברים כמעט כל יום בטלפון (מחליפים חוויות על הבן המדהים שלנו). הוא מתעניין בחיי ואני בחיו. בסופו של דבר - יש לנו משהו אחד יקר ומשותף ששנינו רוצים בטובתו, ובשביל טובתו חשוב לנו הקשר זה עם זו. תמיד - לכל האירועים בגן שנינו מגיעים. אין מצב שמישהו יפספס מסיבה. וכו'. יודעת שזה נשמע מוזר - אבל זו המציאות.

למעלה