למרות שכאילו אין טעם...

ilovelior

New member
למרות שכאילו אין טעם...

מאיר שהיה כותב של מהות , ועמד על טיבן של כ"כ הרבה סיטואציות, האיר אותן באור שלו והצחיק בדרך , לא ממש ענה אחרי הכל על השאלה הזאת, ואיפה אני בכל העסק הזה... מי אני מה אני למה מה? זה מוזר, "אקט עם טקט, שיקשט לי את מצפוני עת אני בקקט" האם תובנות קיומיות הן מחשבות "השרדותיות" שמתאימות את הכל אלייך וכך מיישבת אותה? ככה מאיר חשב לעיתים על עצמו? אולי "אני רק מחפש מילים יפות, ואם מוצא..." , בן האדם כברייה נטולת יכולת השפעה, רק בעל כושר תיעוד ואיסוף הנתונים. בוץ מתוחכם,ד"ר התחכמות, גלדיאטור,בן אדם ותמותה, גלגל שיניים, עבד חשמל וכרטסת, אומרים שהוא טיפש וחכם, חלוץ, רבע זית,פה גדול,מים מתוקים, והרשימה עוד ארוכה ארוכה הוא אמר אני חושב יש תכלית גם בתור בן אדם וגם בתור בן תמותה, אבל השאיר את זה סתום. השליך אותנו לעת זיקנה עם הדבר הזה, זיקנתו שלו,והלך לשאוף רוח.

בזכות הספק

תיקון עולם או אולי גם זה בעצם רק סתם וסתם שהראש נסתם? כנראה שרק מי שמחזיק בהשקפה קיצונית יכול להחזיק בתשובה לשאלה הזאת. ואנחנו נמשיך לחיות עם הספק, ושנראה שאנחנו יודעים, אז תוך כדי ריצה-קפיצה הצצה נגלה שאנחנו לא... כנראה נצטרך לחכות לסוף ההצגה..

איל1לשם

New member
מאיר לא השאיר את זה סתום

לפחות בשיר בתור בן אדם הוא אומר במפורש שגם הוא וגם הרופאים מתקשים להחליט. אז מה חדש במדע?

בדיוק היום חשבתי .(בחיי..)

-וזה גם היה בשירותים אם כבר להתוודות (פיפי, אל דאגה) המקום להרהורים על הדברים החשובים באמת.. הייתה לי פעם מחשבה כזאת, שאולי, מי שזרק כמה זרעים מתוחכמים לתוך ריק (לא אוהבת ת'מילה הזאת..) לא ממש התכוון שהעניין ימשיך כל כך הרבה..(.."הוא התכוון שלא יהיה לו חשוך..") לא חשב שימשיך העולם הזה להתקיים וימשיך וימשיך ויהיה עולם. אולי עשה זאת-חשבתי, כנסיון..ואיך שהתפתחנו..שאנחנו כבר כל כך מתוחכמים.. ורוצים תשובה כל הזמן, רוצים תשובה,רוצים תשובות-- והיום חשבתי על המחשבה הזו שוב, וחשבתי על חתיכת בוץ, מתוחכם, שאולי לא ידע - ההוא, שיהיה כל כך מתוחכם הבוץ הזה. אולי לא ידע. סתם מחשבה. מזה בכלל מעניין..

REMBRANT

New member
שאלת "המקור" ושאלת "הסיבה"

מלווה את האנשות מראשיתה אני חושב על זה המון גם כאשר אני יושב בשירותים כימיים ברכבת ארלוזורוב ברמת גן גם ללא התובנה המבוססת על הגלויים המדעיים שאין העולם בה משום מקום ושאין סיכוי שנוצר באופן ספונטני, אנשים הבינו את זה גם ככה לאורך ההיסטוריה ולרוב נתנו תשובות תשובות ששפינוזה ואני דוכים מכל וכל ומאיר אם תשאלו אותי היה כניראה בקונפליקט שבין ה"הבנה" למסורת

REMBRANT

New member
אני לא מאמין בעלעיל באלהים עליו

מספרים לי חובשי כיסוי ראש זה או אחר אני משוכנע שאין אפשרות לדעת אודותיו מאומה ושאלת המקור והסיבה הינן בגדר הבילתי נודע נכון לאכשיו. אני רק מתפלה ומוקסם מהסברה הדי הגיונית שהחיים והתנאים להיווצרות חיים יכולים לבא אחרי שרשרת של צירופי מקרים עד כידי כך נדירה שהסיכוי להיווצרותה פשוט אפסי אבל אין שום קשר בין זה ל "אני אדני אלהך"

רפי צבר

New member
מתקשים להחילט משמע:

אין החלטה, סתום (הכוונה בסתום היא למעשה שהשאלה נותרה פתוחה, אולי מכאן הבלבול)

REMBRANT

New member
כניראה שמאיר גם כן לא העיז לענות

על שאלות שאין עליהם תשובה הוא רק שאל אותם בדרך המיחדת שלו ולהגיע לדעתי להסקמה שיש דברים שאי אפשר לענות עליהם זה אכי מתוחכם שיכול להיות בשביל בוץ שמכור לאיזה חתיכת חשיש

האם העובדה שמאיר עצמו היה...

מאמין ומניח תפילין ולמדן פרשת שבוע, גמרא ופוסקים מרמזת על דעתו בקשר לעניין?

רפי צבר

New member
מרמזת על דעתו בהחלט

אם ת'שואל אותי אך עדיין אינה מהווה תשובה מספקת לשואלי השאלות...

למעלה