למרות הכל

למרות הכל

רציתי לשתף אתכם במקרה שקרה היום לבני. הגעתי הביתה לאחר שבעלי החזיר אותו מבית הספר לאחר שהמנהלת התקשרה שקרה דבר מה ,וחשכו עיני הילד שכב כשהוא מדמם מהמפסעה... ילד שרצה את המחשב עליו עבד בני פשוט בעט בו ופצע אותו מאוד. פירוט המיקרה פחות רלונטי מה שרציתי להעביר הוא שבני ניסה לבקש שוב ושוב מהילד המכה להניח לו ובסוף חטף גם מכות. למרות כל הטכניקות להדיפת ילדים אלימים והעזרה והתמיכה שלנו ושל הצוות בבית הספר ואנשי מקצוע , עדיין אני מקבלת אותו פצוע מתקריות אלימות ולא מצליחה לפתור את הבעיה ו או לתת לו כלים להתחמק מאלימות פיזית ומילולית כלפיו, הלב דואב!!!

כיצד להפסיק את האלימות?

אולי לטפל בבעיה מזוית קצת שונה. אם שיחות עם הילדים המכים לא הועילו, ואם מתן כלים לפתרון בעיות (מה אני עושה כשאני נקלע למצב שכזה, כיצד אני מגן על עצמי וכו') לא הועיל, אפשר להציע למחנכת הכתה לנקוט בדרך הבאה: לחשוב מהן נקודות החוזק של בנך? האם יש לו יכולות מיוחדות? האם יש מקצוע שהוא טוב בו במיוחד? האם יש לו תחביב יוצא דופן? ולמה נשאלות כל השאלות האלה? - כדי למצוא דרך להעלות את ערכו בעיני חבריו במהלך שיעור חברה, או בשיעורים בהם נלמדים מקצועות לימוד שונים. אפשר, במכוון או באקראי, ליצור מצב שבו תוצג אותה יכולת של התלמיד (ושל יתר התלמידים), כך שחבריו לספסל הלימודים יגלו עניין במה שהוא עושה ו"יחזיקו ממנו" בעקבות הדבר המיוחד שהוא יודע לעשות. אפשר לבנות משחקים תחרותיים קבוצתיים במקצועות שבהם הוא טוב במיוחד, בהשוואה לחבריו המכים, ולדאוג לכך שהוא - הבקיא והמתמצא בחומר הנלמד, יהיה בקבוצה של הילדים המכים, ושבזכותו הקבוצה תצבור נקודות במשימות השונות, וכך יעלה ערכו בעיני החברים. האם את מבינה למה בדיוק אני חותרת? - צריך לשנות את התדמית שלנו בעיני חבריו. צריך להגיע למצב שההתייחסות אליו תהיה בהקשר חיובי - מעריך ומוקיר, ולא בהקשר שלילי - מכאיב ומשפיל. שבת שלום.

zivadina

New member
אלימות

הייתי בסרט הזה של אלימות. באמת צריך למצוא דרך איך למנוע מראש מצב של אלימות, והעצות של "אמא של נמרוד" טובות מאוד. אצלנו, כאשר מצאנו את המינון הנכון של ריטלין, האלימות משני הצדדים התפוגגה לאט לאט, כי הילד כבר לא היה מעוניין להשתלב בארועים אלימים. בנוסף, כדאי לשלוח אותו לחוג של ג'ודו או קראטה. חלק חשוב מהלימוד שם הוא איך להמנע מלהסתבך במריבות.

למעלה