למרות הטוראט

dorgad

New member
למרות הטוראט

שלום לכל חברי/ות הפורום! זהו ביקורי הראשון כאן, למרות שבני, ה"טוראטי", סובל מהתסמונת כבר שנים, ואנחנו - כלומר הוריו - מודעים לכך כ-12 שנה. הדגשתי הוריו, משום שבעצה אחת עם נוירולוג, פסיכיאטרית (ד"ר אלידה) ופסיכולוגית, הוחלט שלא לשתף אותו באבחון כל עוד אינו שואל לגבי התסמינים השונים, ומאחר שאובחן (עפ"י תיאורינו) כמי שמצוי בצד הקל יותר של ספקטרום התסמונת. מה שכן עשינו, במסגרת סדרת שיחות עם פסיכולוגית ועם המון חיזוקים חיוביים בבית - עבדנו על טיפוח הדימוי העצמי והביטחון העצמי שלו. אני משתפת אתכם בכך, לטובת המתלבטים במקרים הקלים יחסית של התסמונת. בני - כיום בן 19 - סיים את לימודיו התיכוניים במגמת אלקטרוניקה עיונית, וציוניו בתעודת הבגרות (5 יח' במתמטיקה, אנגלית, פיזיקה, אלקטרוניקה) הם מעולים. במהלך כל שנותיו בבתי-הספר, וגם כעת, בצבא, הוא אהוד ומקובל על כולם ומוקף בחברים נאמנים. המשכנו במדיניות הזו של אי-תיוג גם בצבא (אגב, בביה"ס - כשהיה צורך - אמרנו למורות שהוא סובל מטיקים בשעת לחץ, אבל מסתדר, ושאין צורך להעיר לו עליהם), כלומר לא דיווחנו לצה"ל שיש טוראט. הבן הנפלא שלנו התקבל לקורס טיס (שממנו "נפלט" בצ'ק 10 - אבל רבים אחרים נפלטים במהלך הקורס, כך שלאחר שהתגבר על ה"משבר", התאושש והמשיך) וכיום הוא במסלול ייעודי לקצונה, מסלול נחשב בהחלט שלא אחשוף כעת). אני משתפת אתכם בכל זה מתוך כוונה לעודד: התסמונת - לפחות ברמה שאצל בני - אינה מהווה מכשול לעשייה ולהשגת מטרות. אני מבינה מתוך קריאה של חומרים בנושא שלמזלנו התסמונת אצל בני אינה חריפה, ואין כמובן בדברים הנ"ל כדי להמליץ המלצה כלשהי. לצורך זה יש מומחים מלומדים ומנוסים ממני. כל ששיתפתי בו אתכם, כוונתו רקקק עידוד. חג שמח לכולם/ן!

שביק

New member
הטוראט של בנך, תיקון

טעות קטן, לבנך יש טוראט אך הוא אינו סובל מזה ב"ה. חג שמח. והמשיכו לרוות נחת ממנו. שביק

הלנה

New member
איזה סיפור מעודד

אכן, אנחנו נתקלים גם פה ברמות שונות של טוראט ויש לנו (במשפחת הפורום) טוראטניקים מאד מצליחים בתחומים שונים. אני מאחלת לכם שהבן ימשיך ויצליח בכל מעשיו. האם אתם לא מתכוונים לספר לו אף פעם?

חגית35

New member
מתישהוא הוא יצטרך לדעת

ולו משום שזה תורשתי ועל בת זוגו העתידית לדעת. מאחר שכבר עבר את גיל 18 - אז יגיע הרגע שהוא יקרא על זה לבד כמו שאנו כהורים לא ידענו ואך רופא לא אמר לנו ואיכשהוא בעולם אוטוסטרדת המידע הזו גילינו לבד. אני זוכרת שמאוד כעסתי שאך אחד לא ידע לאמר לי זאת קודם ואך הייתי קצת בתחושת אבל ואשם וחרטה למה זה מגיע לי. מתוך חקירת עומק ראיתי שיש המון כאלו במשפחה רק שאין לזה שם במשפחה, הם פשוט מתייחסים לזה כלאחר יד (גם גישה האמת... הרי היו רופאים שלא ידעו על מה אני מדברת כשהתחילו הטיקים הראשונים ואמרו לי להתעלם ושזה יעבור...) בכל מקרה אני בעד ליידע אותו כי טוראט זה אך פעם לא רק טוראט אלא מתלווה לעוד תסמונות או מצבים וזה יכול לעבור לילדיו וזכותה של אשתו העתידית לדעת. רק דיעה אישית שלי כמובן. אגב, הרופאה היא דר' אלידה מגור?

dorgad

New member
למרות הטוראט 2

תודה למגיבות/ים. גם אני "עליתי" על הטוראט במקרה, ומרב הידע שיש לי על התסמונת מגיע מאוטוסטרדת המידע. כתבתי "סובל" כיוון שאין לי ספק שהוא מודע לתסמינים ושחלקם עדיין מהווים הפרעה בנסיבות כאלה ואחרות. למרות זאת, ומאחר שלא הצקנו לו לגבי ה"התנהגויות המוזרות", הוא לא שאל אף פעם לגביהן. העלאת הנושא אל מעל פני השטח בעתיד: לאור הארותיכם בעניין התורשתיות, אני מניחה שאכן לא יהיה מנוס מכך לכשהקמת משפחה תעלה על הפרק. תודה שוב על ההתייחסויות, וכל טוב.

mickya

New member
למרות טוראט ובגלל הטוראט

לדורגט שלום, קראתי את התייחסותכם לתסמונת של בנכם במהלך השנים, והריני מברכת אתכם על התושייה שהפגנתם במצבים השונים. נתתם לו כוח ועוצמה ועל כך יישר כוח!!!. באשר לעתיד אין מה לדשדש בדבר התורשה, יש הרבה מחלות תורשתיות בעולמנו לחץ דם , סכרת, פסוריזיס ועוד...אנשים מתחתנים למרות הכל... אין צורך לתייג כאשר אין צורך. פגשתי הרבה מקרים שסרבו להיות מתוייגים וטענו שהתיוג מלחיץ אותם. אם בנכם יהיה מוטרד מהטיקים וישאל תענו, אין צורך לפתוח דברים בטרם עת. בנכם ער לבעיותיו, מודע "לעקב אכילס שלו" אך מתמודד בהצלחה באמצעות כישוריו והחוזק שנתתם לו. הוא החליט כנראה לא להיות קרבן לבעיותיו.בדרך כלל אנשים שבולטים מכח המומחיות שלהם בתחום מסויים זוכים להערכה ואיש לא מחפש את חסרונותיהם חזקו אותו תמיד בברכה ד" מיקי אברמוביץ

יש כל מיני סוגים של התמודדויות../images/Emo45.gif

והסיפור שלמעלה ממחיש זאת יותר מכל. כל אחד מאיתנו בוחר את הדרך שמתאימה לו להתמודד בכל מיני מצבים בחיים. תפקיד ההורים - לכוון, לסנן, לטפל ולחזק את הילד - ע"מ שיגיע לשיאים הכי גבוהים שלו. הכרתי פעם מישהי עם טוראט שגילתה זאת רק בגיל 30 - כל השנים אמא שלה קראה לזה "האלרגיה שלך"... היום היא מצליחה מאד בתחומה... גם הסיפור של הקצין/טייס (בדימוס) מעודד!!! בקיצור - כל צורת התמודדות שהיא אפקטיבית - היא גם לגיטימית! בהצלחה לכולנו וחגשמח!!!

dorgad היקרה ../images/Emo23.gifברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קראתי את שני החלקים שרשמת על בנך. שמחתי לקרוא, ומכירה מקרוב מצבים של הצלחה בחיים יחד עם תסמונת טוראט ואף עם טיקים יותר קשים ממה שאת מתארת אצל בנך . גם לנו בעמותה יש אנשים אשר הגיעו דיי רחוק עם הטוראט ביחד . ויש אנשים מפורסמים ומוכשרים שיש להם טוראט, זה קשה לפעמים וקשה מאוד, אך לא אמור לשבש משהו, הרי בחשיבה במוח הכל כרגיל ניתן ללמוד להבחן לתרגל הכל וכו,,, זה לא ממש כמו כולם , אבל עם מאמצים רבים כולם יהיו שווים. בהצלחה והמון תקוה לעתיד רק יותר ויותר יפה מוצלח ומואר. אמן! וברוכה הבאה לפורום הבית החם שלנו כאן ישר כוח.

תודה ורד נשמה טובה גם לך ולכל

המשפחה. לשי לאמא אילנה לאביכם ואם יש לך עוד אחים אז גם להם. שנזכה לעוד שנים כאלו של אושר והעיקר להיות ביחד לא לאבד תקוה ולהחזיק תמיד ידיים.

sun shan

New member
אנו מאושרים אתכם

הלואי וגם לביתי הנפלאה והנהדרת היה כזה טוראט קל וסביל. אבל אין לי ספק שלמרות מצבה הקשה (למרות שמידי יום היא משתפרת בעקבות האישפוז הארוך והמוצלח והשינוי בטיפול התרופתי) אנחנו נתגבר. חג שמח מאוד אילנה

השגיא

New member
רציתי להגיב כבר לפני יומיים

אבל הייתי עסוקה בבישולים. מה שרציתי לאמר הוא שזה מדגים טוב את הפסוק :"חנוך לנער על פי דרכו" בכך שיש אכן ילדים שעדיף לא לספר להם ע"מ שלא יתייגו את עצמם וע"מ שהפחד, החשש והחרדות לא יפריעו להתפתחותם התקינה. אבל צריך לזכור שיש ילדים שאם לא נספר להם יהיה להם קשה כמו שקשה לנו כשאין שם למה שלא בסדר אצלינו... לפעמים דווקא האפשרות שהבעיה תקרא בשם יכולה להביא להקלה גם אצל הילד שקודם לא הבין למה הוא לא כמו כולם.... הורים טובים יודעים לזהות את השיטה שמתאימה לבנם. וכן!! זה סיפור מאוד מעודד וישר-כח להורים המופלאים...!

למעלה