למרבי-שאלות נוספות.

niva99

New member
למרבי-שאלות נוספות.

קודם כל תודה לך על התגובה המהירה. המון הצלחה עם הפונדקאית.ולעצם העניין אין לי בעיה להשיג מכתב הפניה מהרופא שלי+המלצה לועדה היות והבעיה אצלי היא באמת של הקלטות העוברים. אך מה שמפחיד אותי זה לצלול למים בילתי מוכרים .ולהיות תלויה באדם זר לי לחלוטין שאמורה לסייע בדבר כלכך אישי שלא לדבר על הפן הכלכלי .על אילו סכומים מדובר?האם נחתם חוזה בין הצדדים?ומה הוא כולל ?ומה קורה במקרה ןהפונדקאית חלילה לא נקלטת האם הכסף הולך פייפן?

בנדה1

New member
ניבה שלום, מאחר ומירב איננה

אקח על עצמי את הנסיון לעזור. אז ככה, לגבי התחושות זה פשוט עניין של לעבוד על עצמכם לקבל את העובדה שכדי להגשים חלום לילד ביולוגי שלכם תאלצו, למיטב הבנתי, להעזר בבחורה שהיא אם חד הורית. בהתחלה זה קשה להבין את המורכבות הנפשית של העניין אבל כפי שאת מבינה כולנו עברנו את זה והבנו שאין ברירה. אז יוצרים קשר עם המשהי הפוטנציאלית שכאן בפורום אנו מכנים אותה פונדי ואתה זורמים. מתחילים בכך שמאתרים פונדי, זאת באמצעות פרסום בעתונות, רצוי במקומונים, משאירים טלפון שבו יש מזכירה אלקטרונית, משוחחים עם מי שנראית מתאימה. קובעים פגישת הכרות בה כל צד בוחן את הצד השני, אבל נדון בכך כשזה יהיה רלוונטי. בנוגע לכספים ולחוזה. ככלל בפורום אנחנו לא דנים בעלויות אלא באופן כלל. הסכומים לפונדי נעים בין 20000$ ל 35000$. תחשבו על סכום שנראה לכם הוגן וזה מה שתציעו. בנוסף יש עלויות של העו"ד שלכם, מימון ליווי משפטי לפונדי. יש עלויות לאיבחון פסיכו´ לכם ולה. לפני שמתחילים את התהליך מפקידים סכומים נוספים שהם בין 30000 ש"ח ל 40000 ש"ח, כספים אלה אמורים לממן טיפול פסיכו´ לפונדי ולילדיה במקרה הצורך, ביטוח רפואי חיים ורפואי לפונדי מענקים שינתנו לה במקרה של נסיונות הפריה חוזרים, בדיקת מי שפיר, ניתוח קיסרי, לידת תאומים ועוד. אלה דברים הנדרשים ע"פ חוק הפונדקאות. העו"ד עורך חוזה בו מפורט התחיבויות הצדדים שמכסים את כל ההבטים של לפני, במהלך ואחרי ההריון. והכל צריך לעבור את אישור הועדה של משרד הבריאות. הועדה מתכנסת לדון בכל תיק לפחות 3 פעמים. פעם ראשונה לטובת הכרות עם התיק והסתיגויות כאלה ואחרות מהחומר המוגש. אם זה עבר בשלום לועדה הבאה תוזמן הפונדי לראיון עם חברי הועדה או רק עם פסיכו´ ועו"ס. אם גם זה עבר בשלום אזי בועדה השלישית נחתם ההסכם. ויוצאים לדרך. הכספים לא נמסרים, למעט הפיצוי לטובת נסיונות ההפריה אם אין קליטה. אם חלילה יש הפלה טבעית הכסף שהולך זה רק מה ששולם עד אותו הזמן. אני מניחה שכשתפגשו עם עו"ד הוא יסביר הכל. זה על רגל אחת. אם יש שאלות נוספות נשמח לענות ולתת עצות. ב ה צ ל ח ה.

niva99

New member
לבנדה-תודה על המידע .

בנדה יקרה .תארתי לעצמישעניין הפונדקאות יהיה קשה ומפרך אך לא תארתי לעצמי עד כמה.אני נמצאת כרגע על פרשת דרכים מצד אחד מיציתי את הטיפולים אך מאידך מה שתארת בפני מאד מפחיד.יש כאן המון שיקולים דוגמת האופי של האם הפונדקאית .לכי תדעי האם היא באמת יציבה... שלא תעשן ותשתולל. שלא לדבר על הבירוקרטיה הרבה. והכסף-לא יודעים מראש בכמה כל ההוצאות הללו יסתכמו.כולי תקווה שיהיה בי הכח ללכת על זה. כי לאחר 15 שנות טיפולים לא נשאר הרבה רוח במפרשים.אגב,האם את אם פונדקאית בעצמך או אישה הכמהה לילד?

למעלה