למקצוענים !!!

erez111

New member
למקצוענים !!!

כיצד אני מגן על קובץ טקסט ממחיקה או משינוי נתונים שבתוכו הקובץ חיוני מאוד להפעלת מערכת ולהגדרת נתונים מודה מראש למי שיענה ארז

רות נ

New member
Read Only ... ניסית ?

או שאפשר להשתמש בהצפנה פשוטה לטקסט . שלא תאפשר להבין ממש כלום ממה שכתוב שם . בהצלחה

The Guardian

New member
או שאפשר...

אתה יכול להחביא אותו באיזה תקיה שאף אחד בחיים לא יחפש..ולתת לו שם משונה כזה שנראה כמו קובץ מערכת..וככה אף אחד לא ימחק אותו

erez111

New member
תודה - אבל...

לרות תודה על הרעיון שלך (הראשון ) השני לא מתאים אין לי בעיה שיקראו את התוכן כל עוד לא יגעו בנתונים וחלילה אם ישנו או ימחקו משהו לעונה השני גם לך תודה אבל אני רוצה פתרון ולא פטנטים :) אבל תוד על הקדשת הזמן והרצון

זו כבר בעייה אחרת

אם אין לך בעייה שיראו את הנתונים - בהנחה שהנתונים משתנים - אבל ברצונך לוודא שהתכנה היא היחידה שיכולה לשנות את הקובץ- זו כבר בעייה של מערכת הפעלה. כלומר- אתה צריך הרשאות לקובץ - ולדאוג לכך שעריכת הקובץ או מחיקתו יבוצעו רק על-ידך,(חסימה ברמת המשתמש) בעוד כל השאר לא יהיו חסומים מקריאתו... לכן הייתי מציע לך לקודד את הקובץ.

erez111

New member
אבל איך ????

תודה ברבאבא אבל אולי יסביר כבודו כיצד מקודדים קובץ ???? ותודה על ההתייחסות :)

eevroz

New member
תיצור EXE שיגן לך עליו

תיצור EXE שפותח את הקובץ עם פקודת Open הסבר: בהגדרות גלובליות הגדר את
dim tmpStr as string​
ואז בטופס תרשום את הקוד הבא
Private Sub Form_Load()​
בכדי להגן על תוכן הקובץ תקרא אותו לתוך משתנה מיד בפתיחה
open "textFile.txt" for input as #1 dim tmpLine as string do until EOF(1) line input #1,tmpLine tmpStr = tmpStr & tmpLine & vbCrLf loop close #1 Timer1.Interval = 1000 ´ יש להוסיף טיימר לטופס, הסבר בהמשך End Sub ´Form_Load​
ואז תכתוב את המשתנה לתוך הקובץ כל שניה (תשתמש בטימר)
Private Sub Timer1_Timer() open "textFile.txt" for output as #1 Print #1,tmpStr close #1 End Sub ´Timer1_Timer​
בצורה כזו גם אם מחקו לך את הקובץ או שינו אותו כל זמן שהEXE רץ, הקובץ המקורי יחדש את עצמו כל שניה בהצלחה

למעלה