למצוא נטרופטית

טאי סאן

New member
למצוא נטרופטית

איך מוצאים נטרופטית באיזור שלי? האם קים ארגון שמאגד בתוכו את כל הנטרופטים המוסמכים? האם דרך קופ"ח יש טיפול נטרופתי? האם יש שיטות שונות בנטרופתיה, למשל, אני יודעת שאני צריכה מישהי שתהיה מוכנה לעבוד איתי בצורה הדרגתית, מצד אחד ומצד שני שתהיה סמכותית מספיק שתהיה לי מוטיבציה להתמיד... תודה מראש

טאי סאן

New member
הבהרה../images/Emo26.gif

קיבלתי כמה וכמה מסרים עם המלצות, שזה גם עוזר, אבל לפני ההמלצות הייתי רוצה לקבל תשובות לשאלות ששאלתי. ההרגשה שלי שהתחום של רפואה משלימה לפעמים פרוץ, ועל כן אני רוצה לדעת מראש איך לחפש נטרופטית? (לא רק המלצות , אלא איך לחפש בצורה רצינית, לאן לפנות?) האם יש איגוד או ארגון גג שלהם? האם יש אסכולות שונות (כפי שקיימים בהומיופאטיה). מקווה שהבהרתי את עצמי. ושוב תודה

תשאלי אנשים שאת סומכת עליהם

אנשים שראית שעשו שינוי גדול עקב טיפול כזה, או שאת רואה שהם מבינים בתחום ויכולים להמליץ לך על מישהו שמבין לא פחות מהם. באופן אישי, את המטפל הראשון שלי (נטורופת) מצאתי דרך פורום שכתב בו בזמנו מרכז מגמה לנטורופתיה, שהמליץ לי על אחד הבוגרים שלו באיזורי. כשכבר התחלתי ללמוד, רציתי שמורה לשעבר שלי תלמד אותי, אבל עקב כל מיני סיבות היא לא יכלה, והמליצה לי על עמיתה שלה. תסתובבי בפורומים (לאו דווקא זה, גם בפורומים אחרים בתפוז תוכלי לפגוש אנשים שעברו טיפול שכזה) וחפשי כיוון. הוא כבר יגיע.

נטורופתיה

בד"כ כשאנשים נשאלים לגבי איזור מסויים, הם מנסים לענות (ולהמליץ) לגבי האיזור הספציפי, אז השאלה שלך הייתה קצת מכשילה...
אפשר לבדוק באינטרנט, בחנויות של ניו אייג', לשאול אנשים, ולחפש מודעות בעיתון. כל נטורופת מוצא את הדרך שלו לפרסם. יש את איגוד הנטורופתיה, אך מכיוון שהוא לא מאוד דומיננטי, והפעילות שלו לא מורגשת (הוא בעיקר גובה דמי חברות), אני מניח שלא כל הנטורופתים חברים בו. דרך קופת החולים יש בהחלט טיפול נטורופתי (אני מניח שלא בכל מקום), אך לטעמי כדאי לגשת למטפל מחוץ לקופות החולים. נטורופתיה היא בעצם גישה, וכמו לכל גישה בחיים, גם שם יש מקום למימוש שונה ממטפל למטפל, וכן ממטופל למטופל. בטיפול האחריות היא על המטופל. הוא זה שצריך להקפיד על התזונה (לא פחות מהמטפל, אבל זה לא רלוונטי אליו
), ולדאוג להגיע לטיפול, וליישם את ההמלצות. מה שכן, תמיד אפשר לתאם ציפיות בתחילת הטיפול, ולהסביר מהי דרך הטיפול המועדפת עליך.
בהצלחה!

אילהT

New member
ארגון הגג=הלשכה למקצועות בריאות משלימים

שם נמצאים קישורים אל אתרי אגודות המטפלים החברות תחת ארגון הגג. כמו כן - יש קישור אל פנקס המטפלים הארצי - אני ממליצה לבחור במטפלים רשומים ומאמינה שאם תבחרי מטפל שחבר באגוד המקצועי שלו - תבחרי טוב.! רק בריאות.

למעלה