למען ניצולי השואה

למען ניצולי השואה

עצרת הזדהות ענקית - "מחבקים את ניצולי השואה" 1 מכל 3 ניצולי שואה חיי מתחת לקו העוני! במוצ"ש 14/4 מראים לכל הניצולים שלא שכחנו אותם! העצרת תתקיים במוצ"ש הקרוב בשעה 20:00 ברחבת מוזיאון תל אביב, שדרות שאול המלך 27 ת"א. בואו להזדהות ולחבק את ניצולי השואה כי הם צריכים אותנו! מצורפת הזמנה עם פרטים נוספים. אביהו.

לקשמי

New member
לא הבנתי

מה בדיוק המטרה של העצרת הזאת? איך היא עשויה לעזור לניצולי השואה?

שלום

המטרה של העצרת היא להעלות את המודעות לנושא ובנוסף ללחוץ להעברת חוק ניצולי השואה בכדי שיקבלו את הכסף שייך להם..

גם אני אשמח לדעת מה מטרת העצרת

ואיך היא מסייעת. אם אקבל תשובה מספקת אשמח להפגין נוכחות. זה הרבה יותר חשוב מכל הטקסים הממלכתיים והאלטרנטיביים. אורין

שלום לכם!

מטרת העצרת היא להעלות את הנושא, להעלות מודעות לנושא וכמו כן ללחוץ להעברת חוק ניצולי השואה בכדי שהם יוכלו לקבל את הכסף ששייך להם!

dorsev

New member
לא אוהב את זה.

וידוע יודעים למה? זה לא ביקורת כנגד אף אחד. עכשיו אתם מתעוררים? עכשיו? הם לא היו רעבים בשנה האחרונה? הם לא סבלו? הם לא היו עניים בזמן האחרון? רק לפני יום השואה כולם נזכרים לחקור ולהתעניין ולעזור. וזה מעצבן אותי. וכמובן שאבוא. אבל סתם נו עזבו לא משנה.

תשובה

העצרת לא יוצאת נגד המדינה מכיוון שהניצולים לא מוכנים בשופ פנים ואופן לצאת נגד המדינה. הם מוכנים לסבול ולא לתקוף את המדינה. לכן המטרה עכשיו זה להעביר חוק ולא להפגין או לצעוק.

יישר כח!!!

מטרה שלשמה כדאי לצאת מהבית! וגם המיקום מדוייק! מקווה שיבואו המונים.. זה ממש נורא איך נבחרי הציבור שוכחים את הבאר ממנה אנו שותים.. ודואגים להבלים ונוגעים בשחיטות! אני אעשה מאמץ להגיע..! צריך להפיץ לרשימת מכותבים רחבה -כולם...!

the mush

New member
עושה הרבה מאמצים בשביל להגיע,

סיפרו לנו על זה במסגרת המסע לפולין, ואני והשכבה שלי בשומר הצעיר עושים מאמצים גדולים בשביל להגיע. חזק ואמץ!

כנסוו

כשיו אתם נזכרים דווקא לפני יום השואה אתם נזכרים זה קיים ככה כבר הרבה זמן החרא זהז הכול בגגלל הבני זונות אלו שלא רוצים לתת כס לניצולי שאוה מסכנים לא מספיק מה שהם עברו באירופה גם עכשיו המדינה שהם כל-כך רצו גם לא משהו הם חשבו שהיה טוב בישראל אבל חלקם שוב עברו גיהנום פה בארץ כשהממשלה או הכנסת יושבים על התחת המזדין שלהם ולא עוסים כולום טוב בהצלחה

רשביקך16

New member
אבי נצול שואה.

הוא לא מקבל אותו סוג של פיצועים כמו האלו שעשו בקשה עד 1965. הוא מקבל בארך 1/6. זה לא פייר בכלל. היו עוד מחנות חשמדה חוץ מאושוויץ, ברגן בלזן וכו' הוא היה כילד במחנה חשמדה מגיל 7 עד גיל 10. את אביו, סאבי ז"ל, הרגו ביריות מול עינעיו. הכסף של הפיצועים נמצאים כאן בארץ אצל ממשלת ישראל. ממשלת ישראל זו שמחלקת את הפיצועים לניצוליים. אני גם בטוחה שלא הכל כשורה. בטוחה שממשלת ישראל משתמשת והשתמה בכסף הפיצועים. חייבים לבדוק, אגורה, אגורה. התרופות והמחייה מאוד יקרים לו. ועוד משהו - למה משלמים פעם ב - 3 חודשים? למה לא כל חודש? צריכים להזכר בנצולי שואה כל השנה, לא רק שמתקרבת יום השואה. יש להם לא הרבה זמן להיות. לאט, לאט הם מתים. בת דודתו של אבי שהייתה איתו בחנה, נפטרה לפני חודש וחצי. היא הייתה מאוד חולה. התרופות היו לה מאוד יקרות. הזכרונות החלו לחזור. קשות מאוד. אני מקווה שיהיה משהו שאפשר לעשות כדי להשפיע על ממשלות ישראל להתיחס לאנשים האלה בכבוד, שתיתנה להם, שעוד בין החיים, להנות השנים שנותרו להם.

LoLi Goddess

New member
../images/Emo50.gif

במסגרת השירות הצבאי שלי, אירגנו לא מזמן פרוייקט שנקרא "פרח לניצול" זה פרוייקט של יחידת מורות-חיילות עם ניצולי שואה. כל 2 חיילות מבקרות מספר ניצולי שואה בביתם, משוחחים איתם קצת, ומעניקים להם תעודת הוקרה מטעם היחידה והמערך. אני יכולה להגיד שהניצולי שואה שאני ביקרתי אצלהם, מאוד שמחו לקבל תעודות הוקרה, ומאוד חשוב שהם ירגישו את ההוקרה הזאת מצד המדינה. אז כל הכבוד על העצרת, רעיון מצויין! המון בהצלחה =)

למעלה