למסירה-קסדה נפתחת

yohaim2

New member
למסירה-קסדה נפתחת

של Zeus,מידה M,בת 5.5 שנים,עברה החלקה,משקף שרוט,ריפודים מתפוררים.
אין לי צורך בה,וחבל לי לזרוק לזבל.
היא טובה עדיין אפילו בשביל רוכב,ואם לא,אז בשביל מורכב.
כל המעוניין,לפנות אלי בהודעה לפרטי.

dori78

New member
אתה רציני???

הזבל הוא בדיוק המקום שמתאים לקסדה הזאת.
לפי מה שאתה מתאר, הדבר האחראי לעשות עם הקסדה הזאת היא לשתול בה משהו.
למה היא טובה לדעתך למורכב, במידה ולא תתאים לרוכב? הראש של המורכב פחות חשוב?

אתה מתייחס לקסדה, כאילו שזה משהו ששמים על הראש כדי לא לקבל דו"ח. קסדה היא אביזר בטיחות, אל תזלזל בה.
היית מציע למישהו רכב עם חגורות בטיחות קרועות, ריפודים מתפוררים, חלון שרוט שלא רואים דרכו את הכביש וכריות אוויר שלא עובדות?
ואני כבר לא מדברת על הבלאי הטבעי של החומרים סופגי האנרגיה, שאמורים לספוג את המכה במקרה של תאונה, כדי שלא תחטוף זעזוע מח.
על אחת כמה וכמה קסדה שעברה החלקה.

פרארי1

New member

פרארי1

New member
לא כל מי ששואל משהו שברור לכולם

הוא טרול.
קורה שבן אדם לא יודע או טועה בשוגג.
יוחאי הוא גולש ותיק מאד בפורום, גם אם לא כל כך פעיל לאחרונה והתגובה של דורי מסבירה לו ולאחרים שאינם יודעים, בדיוק מה לא בסדר בלמסור קסדה ישנה ובלויה.

gilkor

New member
אני נתתי קסדות ישנות לגן ילדים

אכן חבל לזרוק והילדים מאושרים לשחק עם זה

dori78

New member
קצת בעייתי

ילדים לא באמת מסוגלים להרים קילו וחצי ששוקלת קסדה.
מה שסביר להניח שיקרה הוא, שבאיזשהו שלב הקסדה תיפול למישהו על הרגל. לא חבל?
בעיניי זה קצת כמו לתת לילד לשחק בסכין.
גם אם תסביר לו אלף פעם להחזיק רק בידית ולא בלהב, גם אם הלהב לא מאוד חד - סכין זה לא צעצוע. גם קסדה לא.
אני גם לא בטוחה שילד בן 3-4 יכול לסחוב קסדה ששוקלת קילו וחצי על הראש בלי להעמיס יותר מדי על עמוד השדרה.

עציץ. ויפה שעה אחת קודם. שעה - שעה וחצי.

gilkor

New member
תתפלאי

הילדים שלי מגיל שנתיים (וקצת פחות) מסוגלים ללא שום קושי להרים קסדה, גם דברים יותר כבדים.
הקסדה לא נפלה לאף אחד על הרגל וגם אם כן היו לומדים לא להפיל אותה.
אני לא יודע לגבי העומס על עמוד השדרה, יכול לשער שמשחק של 3-4 דקות לא ממש יכול לגרום נזק אבל אני לא מבין בזה.
מצד שני גם לקפוץ מספה/מיטה/מגלשה עלול לגרום נזק, עדיין הם עשו את זה ואיכשהו יצאו בסדר...

לדעתי קצת הגזמת אבל כל אחד ומה שהוא בוחר, נסכים שלרכב עם קסדה פגומה לא כדאי.

אם פי 3

New member
הבעיה היא לא להרים

הבעיה היא לשלוט בתנועה, בעוצמה, ברגשות. מכה חזקה מדי עם קסדה, עלולה להיות כואבת במקרה הטוב, וקטלנית במקרה הרע.
ויש הבדל בין 2-3 ילדים, לרוב בגילאים שונים, בבית, לבית קבוצת פעוטות בגן.
בגלל זה בחרתי שלא להעביר לחצר הגרוטאות של הגן, את הקסדה הישנה.

יש סוגי סכנות (סכין בתוכן, גם גובה, חום ועוד), שיש לילדים חוש ביולוגי להזהר מהם, עם קצת הדרכה, אימון ואמון (אם סומכים עליהם, הם נזהרים הרבה יותר מאשר אם לא). אלו סכנות, שכדאי לחשוף אותם אליהן, בצורה מבוקרת, מגיל צעיר. לעומת זאת, יש היום הרבה סכנות "נסתרות", מופשטות, שנראות תמימות, ואין לילדים דרך להפנים זהירות, אלא בהרבה "חפירה", ונדרשת גם בגרות מסוימת - כמו חשמל, כבישים ועוד.

בעיני - קסדה שייכת לקבוצה השניה, והיא נראית לי משחק לא מוצלח.

אני בחרתי להשאיר את הקסדה הישנה (אך התקינה בשאר המובנים), בבית, למקרה של צורך משברי. עדיף קסדה ישנה על פני כלום. השאיפה והכוונה היא לא להשתמש בה, אבל "שיהיה", העקרון הפולני הטוב.

למעלה