למני מלכה

למני מלכה

אתה זוכר מה כתבת לי שמפקד הכיבוי הזמין את פקע"ר והנה בכתבה הוא אומר שפיקוד העורף הגיעו ונדחפו , אתה מבין כעת את העניין

איריון

New member
הגעת פיקוד העורף לאירוע הגז

בנוגע לנושא ה"הידחפות" של פיקוד העורף. כשהגענו לאתר מכבי האש כבר עבדו במקום בחילוץ לכודה חיה. הם שמחו כשהגענו והצטרפנו, והכוח חולק לשלוש גזרות: אחת של מכבי האש ושתיים של פקע"ר; מאוחר יותר מכבי האש הצטרפו לאחת הגזרות שלנו ועבדנו איתם באופן שותף; עזבתי את האתר בשעה 1600 בערך ולא נותרו כוחות של מכבי אש כלל. לא הייתה כאן הידחפות או השתלטות.

עבור איריון

אולי אתה מנסה להצניע את הפעולות שלכם אך המציאות היא שונה , 1, ברגע שהגעתם לשטח ועוד היותכם בדרך הודיע הדוברת של פיקוד העורף כי חיילי פיקוד העורף במקום האירוע , ומטפלים באירוע , זאת לא השתלטות? מדוע דוברת פקע"ר לא הודיע כי כוחות יחצ"א מסייעים לכוחות כיבוי והצלה ותיאמה את הדיברור עם דובר הנציבות ???? הדוברת הקודמת בזמן אירוע וורסאי אמרה לי אתם עבדתם וחילצתם ואנו קטפנו את הפירות ,ומשכנו לכם את השטיח מתחת רגליכם ,והיא צודקת כי זאת עובדה, עשית ודיווחת עשית- עשית ולא דיווחת לא עשית הנוסחא פשוטה , אז אל תסתתרו אחרי צביעות תמימה כי היא בכלל לא תמימה יש למפקדים שלכם תיאבון גדול ומעבר ליכולת שלהם וכל זה בא בסוף על חשבון אזרחי המדינה,וכעת תשאל אותי לבטח איך ? אז בוא אתן לך ולכל אלה שיקראו כאן את הדוגמא , במשך שנים עוד בתקופת הג"א מי שזוכר נרכש ציוד במלירדיי לירות ושקלים , עבור יחידות הג"א ,ולאחר מכן פקע"ר , ציוד זה נרקב על המדפים ולבסוף נזרק כאבן שאין שימוש בו , בזמן שמערך כבאות והצלה משווע לציוד ואמצעים למענה ליום יום וגם לחירום , עכשיו תגיד לי אתה איזה הצדקה יש לכך ,כך מתנהגים רק בחלם או בישראל , " לידעתך מי שעוסק בשיגרה בחירום -יעסוק בחירום כבשיגרה " אתה הבנת את זה מר ברוך ?????

גרשון, תרשה לי לתקן אותך...

ב"ה דיווחת, ולא עשית = עשית! עשית, ולא דיווחת = לא עשית!

Meni Malka

New member
גרשון ידידי,

הם אכן הוזמנו על ידי שירותי הכבוי, אך ברגע שהגיעו ישר התפזרו בעוד הכבאים נמצאים בשטח ועובדים וזו אכן "הידחפות", רק לאחר התערבות של שני המפקדים בשטח הם יצאו וחזרו בצורה מאורגנת ומסודרת אך העניין הוא שהם אכן הגיעו וישר נדחפו.

מני ידיד הצעיר

אני יודע זאת , והאמן לי שהדבר הזה שלעצמו משגע אותי ,כי אני יודע את מלחמת ההישרדות של פיקוד העורף והכל בצורה סמויה ,ועל חשבוננו מערך הכבאות ואנו נותנים לזה יד ולא מבינים את ההשלכות של כל אירוע כזה ולא צריך לשכנע את קובעי המדיניות בכך שהם רואים את צבע הזית הצובע את איזור האירוע כל מה שלא נגיד אחר כך זה אינו משנה את העובדה למה שראו כולם , מחר בדיונים לתקצוב גופי החירום הם ינגסו את הנתח שלהם ועל חשבוננו , תראה ידידי הצעיר אני אישית משתתף בדיונים הבכירים ביותר , ואני רואה את הדברים מקרוב ושומע את ההתבטאויות של אנשי הפקע"ר , האמן לי לא סימפאטי לשמוע מה שנאמר על ידם , ולכן אני קורא לזה מלחמת קיום , ואם לא יפול לנו האסימון התוצאות תהיינה לא נעימות עבורנו , אז אנו יכולים כאן להיתווכח לכאן או לכאן אך המציאות מי שלא יודע שונה במקצת.

Meni Malka

New member
תגובה

באומרך "יפול לנו האסימון", למה אתה מתכוון? האם הנך מתכוון לכך ששירותי הכבוי צריכים להמשיך ולעבוד בשטח עם הכלים שברשותם ולא להזעיק את אנשי הפקע"ר אפילו שהדבר עלול לסכן חיים של לכודים שלא ניתן להגיע אליהם במהירות וביעילות? שמע, שירותי הכבוי מתעסקים בהצלת חיים ורכוש, אל לנו להתעסק בנושאי תדמית ברגע שבו הצלת חיי אדם עומדת על הפרק, נכונים אמנם דבריך על ההכרה הרבה שמקבל פיקוד העורף על גבינו אך הצודקים הם אנחנו, וצדק כתכונתו היחידה אולי, תמיד יצא לאור כך שיש לעבוד למען שיפור התדמית אך אל לנו לשכוח את מטרתנו העיקרית בעולם זה של כוחות חירום. לאחר המעשה אין זו חוכמה, וזוהי דעתי לבוא ולתת ביקורת על הנעשה באירוע מסויים. אני מסכים איתך בכל הקשור לכך שאם לא נדאג לעצמנו אין מי שידאג לנו, אמנם שהצדק ייצא לאור בסופו של דבר אך הזמן פועל לרעתנו, ככל שהזמן עובר, יותר ויותר סיכונים הופכים למציאות קשה ותדמית הכבאים יותר ויותר נפגעת, לכן יש לפעול ולהקדים תרופה למכה, אין ספק שמניסיון לומדים אבל היכן כל המסקנות מאסון וורסאי שהזכרת? מדוע לא נעשים צעדים כדי ליישם בצורה רצינית את אפשרות המשך העבודה של הכבאים בשטח במקרים הנ"ל? כשיהיו תנאים ובראש ובראשונה ציוד מתאים אין לי ספק ששירותם ה"אדיב" של פיקוד העורף לא יחסר כלל וכלל ואף ייטב לנו אם לא יגיעו, כרגע יש רצוי אך אנו לא יכולים לספק שירותי חילוץ בסדר גודל כזה ועד שצעדים כמו שהזכרתי לא ייושמו נשאר לצערי עם המצוי, עם כל המשתמע מכך. יום טוב ידידי :)

למני מלכה

ראה ילד עם כל הכבוד לך אך כנראה אינך מסוגל לקלוט מה שאני אומר ואם אתה חולק על דברי עם נסיון של 36 שנה ואתה כנראה לא יודע באיזה פורמים אני משתתף בדיונים אז סלח לי כי איני ממשיך איתך לנהל ויכוחים ,ואני מציע לך שתקרא היטב את ההודעות שלי לא רק מה שאני עניתי לך אלה כולם אז אולי תבין אתה הבנת זאת ילד

Meni Malka

New member
גרשון ידידי

אני לא מבין אותך, אני לא חולק עליך כלל וכלל אני פשוט אומר שיש להקדים תרופה למכה ולא להגיב על מעשים קודמים אלא ללמוד מהם, אין בכך שום אי הסכמה עם דבריך, להפך, אני מוסיף ואומר. אתה טוען שיש לפעול ללא הזעקה של פיקוד העורף בגלל הסיבות הידועות לכולנו ואני מסכים לחלוטין אך מוסיף שמן הראוי גם להצטייד בכלים מתאימים שישרתו את מטרתנו העיקרית הידועה לכל. ועוד דבר, מדוע אתה קורא לי "ילד"? אין זה מכובד ואין סיבה שתזלזל כך בדברי, אנו דנים והיה בטוח שאני מדבר ומגיב מתוך הבנה והערכה אליך והיה בטוח שחשבתי כמה פעמים אם להגיב לאדם בעל נסיון כשלך והשפעה כשלך. הפורומים שהינך משתתף בהם יכולים רק לתרום לעניין, תמיד טוב לשמוע דעתם של אחרים, אם אינך מסכים אני מקבל זאת כמובן אבל אי צורך להתלהם.

למני מלכא שלום רב

שים לב למה שכתבת אלי בפורום ,זה לא ויכוח אז מה זה בדיוק , מני את הרקורד שלי אתה לא יודע ואתה לא מחוייב לדעת , אך בין זה ובין זה שתחלוק עלי בדברים שאין לך מושג בהם ואתה מדבר רק מתוך רגש ולא מתוך המציאות והעובדות כפי שהן , אתה לא שותף למערכת הדיונים המתקיימים בדרגים הבכירים , וצר לי על כך כי אתה מזלזל על כל מה שאני אומר אתה סותר את דברי אז ניסיתי להיות מאוד מאופק ומסביר עד לאותו רגע שכתבת לי משמך להעביר ביקורת , אז אני יכול לחדש לך כי יש לי את הסמכות , יורם כהן מנסה לחזק אותך לא מתוך מניעים אידיאולוגיים זה רק מתוך מניעה אישי כי היה לנו פעם ויכוח בנושא מקצועי ולא הסכמתי איתו , ואם אמרתי לך ילד זה לא בשביל להעליב אותך אך בשבילי אתה ילד מה לעשות , וילד זאת לא מילת גנאי בינתיים , הייתי מסכים שכך יאמרו לי היום והייתי חוזר לגילך, אחרי הכל אתה מסכים איתי ברוב דברי כי לא סתם אני אומר אותם יש לי את המידע הדרוש לומר אותם ולצערנו זאת האמת לאמיתה , מני תנסה ככה ברוגע לקרוא את מה שאני כתבתי , ולרדת לסוף דעתי תראה כמה אני צודק , ואי אפשר לבטל את הנסיון המקצועי של מישהוא שלגמרי בקיא בכל התחומים במערך הכבאות , ושותף גם להחלטות ברמה ארצית , וכנציג השרות ומתאם הפעילות מול פקע"ר ,לכן מני אני מצפה ממך כפי שאתה מתנהג עם הוריך , בכבוד , ואני בעל דרגה בכירה במערך הכבאות אני מצפה ממך שתיכבד אותי ,ואין לי בעייה לנהל ויכוח אך כשאני אומר לך על עובדות ואין לי בבעייה להוכיח לך שאני צודק , אז אתה צריך לדבל את הדברים לא בגלל שאני רוצה כך כי המציאות והעובדות הן כאלו ,

cohen40

New member
ניסיון של 36 שנה

עם כל הכבוד על הזמן סבא אתה לא מסוגל לקלוט שאנשים בגילך לא מסוגלים לבצע פעולות שצעירים מסוגלים לבצע כמו כן לא תמיד בגלל שאתה בעל הוותק והנסיון הגדול במרכאות אתה זה שצודק. יכול להגיע גם צעיר עם רעיונות שהזקנים עם הנסיון הגדול לא חשבו עליהם אתה הבנת את זה סבא!!!

Meni Malka

New member
cohen40

אתה צודק בעיקרון שנסיון לא תמיד עושה את ההבדל אך עדיין אין חכם כבעל ניסיון. אנו דנים כאן בסוגיה מסויימת ומר זאוברמן מניף בנסיונו שלא במקום אך אין זו סיבה לרדת למתקפה אישית שכזו. זה לא יאה אפילו אם אתה צודק, עדיף היה לנסח את דבריך באופן שקול ולמנוע את הויכוח שעתיד לבוא כאן. חבל ידידי

cohen40

New member
מר זאוברמן לא פגע רק בך בסיגנון שלו

גם אני נפגעתי מהסגנון השחצני הזה ואפילו אם יהיה ויכוח עתידי לא נאה ויפה צריך לשים דברים במקומם הפורום הזה אינו בבעלות זאוברמן וכדאי שהוא יתחיל להתיחס אילנו כשווים שאם לא כן אז אנו נתיחס אליו בהתאם למרות שאנו צעירים יותר אני בוותק של 20 שנה בעבודה חבר ביחידת חילוץ גולן בעל תפקיד בכיר בצוות חילוץ מהריסות עם כמה קורסים ופעיליות בנושא מאחורי מכיר בנחיצות פעולות וידע של יחצ"ע ואנשי מקצוע מהנדסים מחלצים ואנשי רפואה שנמצאים שם מה שלא קיים בשרות אצלנו וזה כמובן עובדה שאי אפשר להתעלם ממנה כאשר מחלצים נפגעים מהריסות ועדיין אני מתייחס לאחרים בכבוד ובצורת ההתבטאות מקומם של אמירות כגון "אני וותיק חבוב אני יודע מה אני עושה ילד" מעידות על שחצנות יתירה ולא תמיד על ידע ומי שמתבטא בצורה כזו מעיד על עצמו שאינו מעוניין לשמוע את אחרים מלבד עצמו

כהן תודה לך על ההיתיחסות שלך

זה אני שפירגנתי לך , אך אתה שוכח רק דבר אחד שמה שאני שכחתי אתה עוד לא יודע , אך בכל זאת תודה על על היחס שלך אלי כי מה שאני עשיתי עבורך ועבור כבאי המדינה אתה בעוד 100 שנה לא תוכל לעשות , זה שאתה לא מסוגל להעריך ולפרגן לאנשים שהעשיה נעשתה עבורם זה גם לא חדש לי כי זאת תופעה ישראלית ויורם האמן לי כי אם רציתי לתקוף אותך על נושאים אחרים יש לי מספיק על מה , ואל תשכח בן כמה אתה אתה לא נער בן 16 ,

d I N O 1

New member
ועל כך נאמר.........

מי יכבה את האש בין לוחמי האש? אין עוררין על כך ששרותי הכיבוי הם הגוף בעל התגובה המידית והמהירה מכלל גופי החירום אך זאת לאירוע קצוב בזמן ובגודל. להזכירכם האחריות לבטחון פנים היא על משטרת ישראל ומשקצרה ידה העברת הפיקוד היא לפיקוד העורף וזאת בכדי לנצל כל גוף בהתאם לזמינותו ועוצמתו כשמטרת העל היא:"הצלת נפש ורכוש".ואם כך הדבר על מה תריבון על כבוד על תהילה? לטעמי עבודתכם קודש היא ,הבליטו זאת תיקשורתית אתם הראשונים להגיע למוקד הארועים והסיכונים התרשמותי היא שבשני האירועים האחרונים הדוברות עלתה כיתה .כמבקר בפורום העימותים המילוליים אינם מוסיפים כבוד ועל כך נאמר:"אם בארזים נפלה שלהבת מה יואמרו אזובי הקיר".... ,מחד מקווה שלא פגעתי באף אחד מכם ומאידך תקוותי שדברי הכניסו בכם פרופרציה ואיזון D I N O 1

cohen40

New member
גרשון אני כן מפרגן לך ולפועלך אבל

לפעמים צורת ההתבתאות שלך פוגעת ואולי אתה אפילו לא שם לב לכך אני מכיר אותך הרבה שנים ויש לי הרבה חברים באיגוד בו אתה עובד ואף פעם לא אמרתי מילה רעה על גרשון ותמיד ציינתי את העובדה שאתה תמיד מוכן לתרום ולעזור מזמנך לאחרים ובכל זאת אפילו במה שכתבת פה אתה ממשיך בסגנון הבוטה שלך"מה שאני שכחתי אתה עוד לא יודע"או" מה שאני עשיתי אתה בעוד מאה שנה לא תעשה" אז גרשון אם אתה עוד ידיד שלי לאחר מה שכתבתי לך ושתחיה עוד הרבה שנים ותפעל ותביא עוד הרבה השגים אל תשכח דבר אחד בתי הקברות מלאים אנשים שלא היה להם תחליף ושידעו יותר מכולם אני בניגוד למה שאתה כותב בפעם הקודמת כתבתי לך באישי בכדי לא להגיע למצב הזה בפורום ואילו אתה המשכת בדרכך אני דוגל בכך שלכל אחד יש דעה גם אם גילו 16 שנה או פחות ולפעמים לצעירים יש הברקות ורעיונות שאנו המבוגרים בכל חיינו לא נחשוב על כך ולסיום גרשון אני מציע לך שבמקום לכתוב למישהו ילד חבוב או צעיר וכאלה ביטויים תשנה את הסגנון ותכתוב ידידי רעי חברי בכבוד רב וביחד כולנו נרים את מקצוע הכבאות באהבה במקום באיבה בכבוד רב יורם

למעלה