למנהל הפורום, הכיצד מתיר אתה ל"אבו"

למנהל הפורום, הכיצד מתיר אתה ל"אבו"

לחזור , אחרי מכתב השטנה הברברי שהפיץ בריש גלי לכולם כנגדך וכנגד כל השמאל האשכנזי???? אבוי ואבוי לנו באם נתיר לפאנטיים קיצוניים נגד האשכנזים - לבטא עצמם באופן חופשי, ולעומת זאת דברי תוכחה נגד מיזרחיים מתקבלים בגינוי חריף, אך על פי שהם ברמת הסתה נמוכה בהרבה??? (כלומר - שמיזרחי מגדף שמאלני או ערבי ודורש במפורש לרצוח - הדבר מתקבל , כשאשכנזי מתבטא נגד מיזרחי ברמה של תוכחה בלבד ללא הסתה לרצח - הגינוי הוא ברברי ואלים)??

אור ירח

New member
אוהבים טיפשים תעשה טובה

אני מבקש ממך שתניח כבר לנושא העדתי. אתה בסך הכל מוציא שם רע למחנה השמאל שיש בו מן הסתם הרבה מאוד מזרחיים. כבר אמרו לך שלמוצא העדתי אין שום קשר לעמדות הפוליטיות בסיכסוך הישראלי ערבי. אז תעשה טובה ותפסיק לזבל את השכל של כולנו (שמאלנים וימנים) עם החארטה שלך. טוב????

האם אתה מנסה לשכנע אותי או את עצמך?

?? "אמרו" לי כבר הרבה דברים אבל אני שואל אותך - האם אין קשר בין מוצא עדתי לבין הפתרון שמציעים בהקשר לסכסוך ערבי ישראלי? האם 17 מנדטים של פאנטיות אלימה כפתרון לכל, ואני מדגיש לכל, קונפליקט בין אם מדובר ביריב שלהם כיוסי שריד או שולמית אלוני או חו"ח פרס או רבין , הי"ד, הם מייד מציעים להשמיד אותו ולקלל ולגדף ונבל את הפה, אז כאשר מדובר באויב ,על אחת כמה וכמה, או כמו שאומר "אבו": כלום "על הכיפ כיפאכ " - הוא פתרון שמוצע ללא הקשר שייכות עדתית?? רע????

אור ירח

New member
לא אוהבים טיפשים אין שום קשר

נכון שאנשי ש"ס עם 17 המנדטים שלהם הם לא בדיוק חבר"ה מי יודע מה נחמדים. אבל האינטרס הראשוני שלהם זה הישיבות שלהם ואילו "הלאומנות" שלהם זהו נושא משני עבורם. התמיכה המסורתית שלהם בימין היא קודם כל פועל יוצא מן האינטרס הראשי שלהם וזה קבלת כספים לישיבות שלהם. הקונפליקט שלהם עם "השמאל" הישראלי נובע בראש ובראשונה מהתנגדותם העקרונית של מפלגות השמאל לאינטרסים האישיים של המפלגות החרדיות. אבל בוא נעשה קצת סדר בדברים. לא רק מר"צ מייצגת את החילוניות במדינה. גם מפלגת צומת לשעבר של רפול ייצגה את החילוניות אם כי כמובן מן הצד הימני של המפה הפוליטית. דבר זה מתבטא כמובן במפלגת שינוי של טומי לפיד המייצגת בראש ובראשונה את האינטרס של הציבור החילוני במדינה. ח"כ מודי זנברג שהיה ח"כ מטעם מפלגת צומת של רפול (ימין) וח"כ אברהם פורז מטעם מפלגת מר"צ (שמאל), מוצאים עצמם יחדיו במפלגתו של טומי לפיד על בסיס האינטרס המשותף של טובת הציבור החילוני במדינה. מה אתה אומר על כך אוהבים טיפשים? כמו כן, כמו שאתה יודע בעצמך ההנהגה של ציבור המתנחלים הינה בעלת ציוויון אשכנזי בעיקר. כמעט כל המנהיגים של הימין הקיצוני הסהרורי הינם אשכנזים: הרב יצחק גינצבורג שהיה ראש ישיבת קבר יוסף בחברון עד שנכבשה בידי הפלשתינים, והרב דב ליאור שעליו נאמר שהוציא דין רודף על רבין. יגאל עמיר התימני-מזרחי אמנם הוציא לפועל את רצח רבין אך הוא אמר בעצמו במשפטו שאלמלא ההיתר ההלכתי של מספר רבנים ביש"ע הוא לא היה מעז לעשות מה שהוא עשה. ואותם רבנים הינם אשכנזים מובהקים לידיעתך. ומה אם אנשי תנועת נאמני הר הבית? הם "פרענקים"? האם מנהיגם סלומון (לא זוכר כרגע את שמו הפרטי) הוא ספרדי??? האם הרב מאיר כהנא המת שהיה מייסד ומנהיג תנועת כ"ך היה ספרדי? האם הוא לא בא מברוקלין? האם לא היה לו מבטא אמריקני כבד? ודרך אגב, בתור אשכנזי אני יכול לומר לך בביטחון גמור שהרבנים המזרחיים נוטים להיות מתונים יותר ביחסם לערבים מאשר הרבנים האשכנזים. אולי זה בגלל שהם גדלו אם הערבים והם מעורים יותר בתרבותם מאשר האשכנזים שבאו מארצות המערב. ומה עם חברי הכנסת רן כוהן ונעמי חזן ממר"צ? הם לא "פרענקים"??? בקיצור אוהבים טיפשים, נושא קבוצות ההשתייכות של אזרחי המדינה הוא מורכב למדי, ובסופו של עניין מה שקובע הוא אישיותו של אדם ולא קבוצת הזהות אליה הוא שייך. אני מקווה שהבנת משהו.

תראה , אני אשכנזי שדוגל בדברי הצדק

של הרב עובדיה יוסף, בכל הנוגע לפרשיית הטילים "עלא כיף כיפאק".

pomelit

New member
מה לעשות - לאנדר דוג יש יותר

פריבילגיות בתחום חופש הביטוי. לומדים לחיות עם זה. ביחוד אם חושבים על האלטרנטיבות

אור ירח

New member
לא בדיוק כך שרוף

אבו דני אכן מנודה מן הפורום הזה על ידי אלוני. עובדה, הוא כתב לי שתי הודעות בהם ביקש ממני לשאול את אלוני למה הוא מוחק את ההודעות שלו ושתי ההודעות הללו נמחקו. ברור שיש כאן עימות אישי חזיתי בין אלוני לבין אבו. האמת שאבו לא היה כזה צדיק ועדיין זכור לי הודעותיו הארסיות שלו כלפי, אך אני נוטה שלא לנטור טינה כאשר אני מבחין במצבים משתנים. אני כבר מכיר את הקטע הזה מפורומים בי"ל אחרים בהם יצא לי כבר להישתתף. עם זאת, למרות שלפעמים אבו דיבר לא כל כך יפה, כבר יצא לי לקרוא הודעות נוראיות בהרבה משלו בעיקר בפורום אקטואליה של וואלה. באמת חבל על הזמן מה שהולך שמה.

למעלה