למנהלי הפורום

bc100

New member
למנהלי הפורום

בס"ד שמתי לב שאנשים רבים בפורום לא מקפידים לכתוב ה' במקום שם הוי"ה מה שאסור כי יש חשש למחיקה (ע"י מערכת שמוחקת הודעות ישנות,קריסה,פריצה לאתר וכולי) אנא העירו וטפלו תודה רבה מראש

פלגיה

New member
שלום לך

נושא "שם המפורש" בפורום עלה כבר בעבר. אין כאן חשש למחיקה, כי שום דבר כאן לא "כתוב". החשש הזה קיים רק כאשר ידפיסו את ההודעות הכתובות, וזה עניינו של המדפיס, לא של כותב ההודעה. אישית אני לא נוהגת לכתוב את שם המפורש סתם ככה וכותבת ה' או "אלוקים" במקום, כי כך הורגלתי, אבל כאשר אני מעתיקה פסוקים מלאים ממאגרי מידע, אני מעתיקה אותם כפי שהם, ולא משנה את שם הויה הכתוב בהם לשם אחר.

אלי ו.

New member
ומה עם מחיקת המסך?

נניח שמישהו כתב שם ה' על המסך, האם אסור לכבות את המסך? במחשבה שניה, מסך CRT אינו "כתוב" אלא מורכב מנקודות פוספור שנטענות ומתפרקות ולכן הן נכתבות ונמחקות 60-100 פעמים בשניה. אם נלך לפי דבריך כל פעם שיש שם ה' על המסך אנו עוברים על איסור מאות ואלפי פעמים. לא התחלנו לדבר על הצורך בגניזת דוא"ל שמכיל פסוקים או דיסקים המכילים את פרקי תהלים.

bc100

New member
יכול להיות

שכן. אני משתדל מאוד שלא למחוק אימיילים עם שם הוי"ה

אלי ו.

New member
ומה עם המסך?

האם אינך מגלגל את המסך? האם אינך סוגר את ההודעה וכך מוחק את שם ה' מהמסך? הרי אין לדבר סוף.

bc100

New member
נו בגלל זה לא טוב כתוב אותו באתרים

במקרה שאמרת לא בטוח שיש בעיה אבל ההודעות שמורות בשרת וכשהן נמחקות יתכן ויש בעיה

1984אא

New member
אם תסתכל בהלכות יסודי התורה של

הרמב"ם, פ"ו כמדומני, שם מדובר על שמות האל שאסורים למחיקה- תראה שב"הגהות מיימוניות" כתוב ששם שכשנכתב, לא התכוון הכותב לקדשו יכול להמחק. אני חושב שגם ה"כסף משנה" מעיר על זה משהו.

1984אא

New member
אני לא אחראי עליהם

אם מישהו רוצה לכתוב ולמחוק- זו אחרייתו. אבל מלבד זה, אני מניח שאיש פה לא התכוון לקדשו. מתכוונים לקדש את שם השם בד"כ רק כשכותבים בספרות קודש- ספרי תורה או חומשים וכד'. מי שכותב פה הודעות לא מתכוון לכך.

למעלה