למנהלי הפורום שלום

John LennonS

New member
למנהלי הפורום שלום

היי למנהלי הפורום! רציתי לשאול אותכם אם אתם גרופים של הסיקסטיז או סתם מנהלי הפורום משום שזו העבודה שלכם.... איך שלא יהיה איזה להקות אתם אוהבים במיוחד?

גלי®

New member
אחלה שאלה , ג´וני ..אני לא "גרופית"

של הסיקסטיז.... אולי הייתי , אם הייתי יודעת מה זה אומר להיות "גרופי" ...:) אני לא מתלבשת במכנסיים מתרחבות וצבעים פסיכודליים , למרות שאני יודעת שהם חזרו לאחרונה לאופנה .... אני לא "צועדת" בהפגנות שלום למיניהן , וקולעת פרחים בשיערי ... בקיצור : לא נשארתי "תקועה" בשנות השישים , ואני גם לא מנסה לשחזר אותן כיום ... מה שכן , אני מכירה בשנות השישים ובחשיבותן לעשורים שבאו אחרי כן : תחילת הפמיניזם , תנועת המחאה נגד מלחמת ויאטנם , תחילתו של הרוק וכן הלאה ... זו לא ה"עבודה" שלי , משום שבהגדרת "עבודה" מדובר על קבלת גמול , ואנחנו , חוץ מהכיף שבניהול , לא מתוגמלים כלל...

John LennonS

New member
לגלי מנהלת הפורום

קודם כל תודה על התשובה המפורטת... ובהמשך לשאלתי הקודמת אם את יכולה לספר לי איך הופכים להיות מנהל פורום? תגידי, איזה להקה/ות את אוהבת במיוחד, או שירים שאת אוהבת במיוחד? תני איזה שניים שלושה שירים או שתיים שלוש להקות... אם לא איכפת לך כמובן שחר

אני לא גלי

אבל איך הופכים למנהל פורום אני יכול לספר לך, קודם כל צריך נושא לפורום, רצוי כזה שאתה מבין בו, ואין כמותו בתפוז (משימה שהולכת והופכת לקשה יותר ויותר לאחרונה), לאחר מיכן ממלאים ושולחים את הטופס הזה, ואז מחכים לתשובה מהנהלת הפורומים.

גלי®

New member
ניב´ ענה שלושת רבעי תשובה במקומי...

הנה הרבע הנותר : בקשר לשירים וללהקות שאני אוהבת : גם בנושא זה אני במיעוט כאן ....:) מתה על הקיטש של הסיקסטיז , ארבעת האחים , פול אנקה , ניל סדקה , ריצ´רד הקטן ...דברים מהסוג הזה ... השאר כאן יותר בקטע אחר : ג´ניס ג´ופלין , ג´ים מוריסון ואפילו הביטלס...

אפילו הביטלס?, אפילו?

סתם יותר כיף להגיב על מוסיקה מאשר על שתי גדות לירדן... לא יודע אם היה פה שירשור מה המוסיקה שאתה שומע, אבל בא לי לכתוב על מה שאני אוהב. אני שומע בעיקר מוסיקה כבדה של הסיקסטיס, אהוב עלי במיוחד, הצליל הפסיכדלי הכבד של סן פרנסיסקו, כולל כמה להקות אסיד רוק: איירון באטרפליי, בלו צ´ייר, טאד נוג´ט, וכמה להקות פסיכדליות שהם יותר מיין סטרים: גרייטפול דד, ג´פרסון אירפליין, קאנטרי ג´ו אנד דה פיש, ביג בראד´ר הולדינג קאמפני (הלהקה הראשונה של ג´ניס ג´ופלין. חוץ מזה יש גם את הלהקות הפסיכדליות הבריטיות, שהצליל שלהם קצת יותר שמח, בעיקר הייתי מזכיר את the small paces כמובן גם ה pink floyd שהרוב מקשיבים למוסיקה הפרוגרסיבית הרכה שלהם, אבל בעיניי הם היו בשיאם בחמשת אלבומיהם הראשונים, וגם את הבירדס הירדבירדס וה cream מי ששמע את אריק קלפטון מנגן גיטרה באלבום Disraeli Gears של קריים, בחיים לא יקשיב יותר לגיטרה באותה צורה. יש עוד הרבה, יותר מיין סטרים כמו ביטלס דורס, רולינג סטונס, ג´ימי הנדריקס the who ג´ניס ג´ופלין ועוד ועוד, אבל עליהם מדברים בהרבה מקומות אחרים.

גלי®

New member
העניין הזה של "אפילו הביטלס" , היה

איזכור של ויכוח עתיק יומין שרץ כאן בפורום ... :) נשמע מעניין , מה שאתה שומע ... האמת , שכבר מזמן רציתי להרחיב את השכלתי בתחום , אבל לא ידעתי היכן להתחיל ... יש המלצות למשהו הדרגתי שלא יזעזע את עולמי הקיטשי יותר מידי , במכה אחת ?

כמובן- הביטלס!

אבל על הביטלס ניראה לי באנלי להמליץ, אז אני אמליץ על דברים אחרים: נתחיל כמו כל דבר מהקל אל הכבד, אז מקום טוב להתחיל הם the papas &the mamas שפשוט גורמים לחיוך של אושר ושמחה, לא כבד מידיי, אבל גם לא קיטש סטייל ניל סדקה, בהחלט משהו שלא צורם לאוזן בשמיעה ראשונה, עוד משהו מהסוג הזה הם the zombies (הזומבים) שבניגוד לשמם הם ממש לא מתים או דיכאוניים, ויש להם כמה מהשירים היותר חמודים בהיסטוריה, עוד להקה כיפית, עם יצאות פסיכדליות מאוד מעניינות הם ה ביץ´ בויז, ששירי הגלישה שלהם, גורמים לכך שהרבה מזלזלים בהם אבל היה להם פרוייקט אחד ענק: pat sounds שהוא מעין מבוא לפסיכדליה למתחילים, והוא יצרת מופת ענקית. עוד המלצה ופה מדובר ביצרת מופת של ממש הוא האלבום daja vu של Crosby, Stills & Nash (And Young) אם את רוצה אלבום אחד מהסקסטיס לשמוע, כזה שמסכם את הכל ולא יעיק על האוזן, זה האלבום לשמוע, יש לי עוד הרבה המלצות אבל זה הכל בנתיים. דרך אגב גלי, התחלתי לכתוב מאמר על רוק ישראלי בשנות השישים בשביל הפורום שלי לפני כמה זמן, והפסקתי משום שמישהו אחר כתב משהו דומה אצלי, אם את רוצה אני אשלח אותו לכאן ואולי יהיה כדאי לפרסם אותו בתור מאמר?

John LennonS

New member
לגלי ולאיש הנחמד השני (הניבלוגים)

קודם כל לגלי: אני מאוד אוהב גם את ארבעת האחים, ואחרים שכתבת שם, לעומת זאת אני לא ממש מכיר את השירים של ריצארד הקטן... רציתי לשאול בקשר לתשובה לאיך הופכים למנהל פורום: את הThe Duke החלטתם שאתם מעונינים להקים את הפורום והפכתם כה להיות מנהליו? עכשיו לגבי המוסיקה של The Mamas and the Papas זה מוסיקה מדהימה, ואכן גורמת לחיוך כל פעם שאני שומע אותם. יש להם יכולת לעשות עירוב נהדר של קולות ברבים מהשירים שלהם. לגבי הזומביז הם גם מצויינים. אני אבל אל בקטע של סיקסיטיז כבד כמו הניבלוגים. אני האמת לא ממש ניסיתי אבל נשמע לי מדכא מידי...

John LennonS

New member
לגבי הביטלס שכחתי

הביטלס כמו שאמרת הם באמת יותר מידי ברורים. אוהב סיקסטיז אמיתי צריך להמליץ על מוסיקה מעט שונה כמו חלק מהלהקות שהזכרתם מקודם או מהזמרים האחרים...

גלי®

New member
לדוכס ולי היה יותר מזל משכל ... את

הפורום הזה הקימה ילדונת בת 12 , שהתלבש עליה מזל רע ... מסיבות שלא תלויות בה , היא נאלצה לוותר על הניהול , ואנחנו זכינו בו...

גלי®

New member
בנוגע למאמר , אשמח מאד ....

לא ידעתי אם תרצה שאאזכר כאן את הפורום שבניהולך ... {חבר´ה , אל תגידו לו שסיפרתי , אבל האיש מנהל את פורום "אגדות רוק" , שהוא אחד הפורומים היותר מעניינים בפרדס...} לקחתי לתשומת ליבי את ההמלצות ... אשמח להעמיק יותר בעניין ה"פאפאס והמאמאס" וגם בעניין ה"ביצ´ בויז" , כי גם אני (כמו הרוב בעצם , לא ?) מכירה את השירים היותר פופולריים שלהם , ולא התעמקתי בדברים שפחות "נמכרו" .... תודה ...

John LennonS

New member
לגבי המאמס והפאפאס

אם את מעוניינת אני אשמח מאוד להמליץ לך על השירים הטובים והלא ידועים כל כך שלהם...

John LennonS

New member
Mamas and papas recommandations

I have some problem with the Hebrew on this computer so I am going to write in English. Anyways, I would like to recommad some Mamas and Papas songs for you: 1. Look Throght My Window. 2. Twelve Thirty. 3. You Baby. 4. I Saw Her Again Last Night. 5. Getting Better. If you like these songs and would like me to recommand some more for you, then you are more than welcome. Shahar

גלי®

New member
זה אומר שהאיש , חוצמזה שהוא מנהל

אחלה פורום ויש לו ידע נרחב במוסיקה , גם צנוע למדי ....

למעלה