למלצרים- טיפים...

Kodachi

New member
אם היה שירות סתם

אז עשר אחוז פלוס, תלוי בכמות הכסף הקטן בארנק. אם המלצר\ית מצאו חן והיו נחמדים וחמודים אז 15-20 אחוז, כשאם היו ממש צחוקים ושיחות נפש זה יכול גם להגיע ליותר. אני תמיד שמח לשטר של 20.

ואם המלצר חוצפן?

מביט בך במבט חמוץ שאומר "אוף, מתי המשמרת תיגמר כבר", מטיח את הצלחות על השולחן ונעלם לעבר השקיעה, ככה שאם משהו לא בסדר צריך ללכת לחפש אותו, וזה לא כי המסעדה מפוצצת והוא המלצר היחיד, אלא מסיבות אחרות שרק הוא יודע? ועבדו איתי מלצריות כאלו, שמאחת מהן לקוחה פעם יצאה בוכה. גם היא הייתה צריכה להשאיר 10%? ועוד כמה דקות אני אביא כמה דוגמאות, כולל את זו שהבטחתי לאקונמיקה, על מלצרים שלא ראויים לתשלום עבור מה שלא עשו.

tea spoon

New member
עקרונית מסכימה איתך,

אבל אף פעם לא הצלחתי להביא את עצמי למצב של לשלם פחות מ-10%. מרגיש לי פשוט בלתי אפשרי. :/

Kodachi

New member
ברור שיהיו גם מקרים חריגים

לפני כמה זמן ישבתי עם חבר בבית קפה בת"א (מותר להגיד שמות?) והיינו צריכים לנופף במרץ במשך דקות ארוכות מאוד אל מקשת המלצריות שהתגודדה בצד השני של חלון הזכוכית שהפריד את הפנים הממוזג (והריק כמעט לגמרי) מהבחוץ הלוהט (כנ"ל). השירות היה לא אכפתי ואיטי והמלצרית קיבלה מאיתנו 10 אחוז. לתת פחות או לא לתת זה בעיניי להעניש את המלצר וזה לא ממקומי לעשות זאת, בשביל זה יש לו בוס (שגם לא מזיז לו בד"כ במקומות כאלה). אם היא הייתה מצליחה לגרום לי לבכות העניינים היו כנראה מתפתחים לכיוונים אחרים (ולא צפויים). לפחות הייתי יוצא עם חוויה.

nbw1

New member
לא מובן לי

למה מלצר שמן הסתם לא מבצע את העבודה זכאי לתשר כלשהו, מילא אם מדובר במקום עמוס לעייפה והמלצר/ית מפרפר בין הלקוחות, אבל שהמקום ריק והמלצר סתם לא בא לו לבוא - אז לא מגיע לו כלום (או שקל טיפ, כרמז). אל תבינו אותי לא נכון, לא מדובר בקמצנות או עניין של "חינוך", אם השירות היה טוב הטיפ יהיה בהתאם, ואם השירות היה רע עד לא קיים, כנ"ל. אם אותם מלצרים מתפרנסים מטיפים, שיעשו את העבודה כמו שצריך!

למעלה