למלצרים- טיפים...

Oיון

New member
למלצרים- טיפים...

בתור מישהי שתמיד משאירה טיפ, התחלתי לתהות.. כמה נחשב לטיפ טוב? אני מדברת על חשבון בסדר גודל של 100- 150 שקל... האמת שאני מצפרת לפי המלצר.. אם היו היה נחמד.. יקבל ביד רחבה.

זה באמת תלוי במלצר

כבר קרה שכל כך נהנתי מהשירות שהשארתי 50% טיפ אבל היו מקרים שלא נהנתי בכלל מהשירות ואז הטיפ היה בדיוק 12%

אם לא נהנית מהשירות

אז למה השארת 12%? המלצר יבין מזה שכן נהנית, או שלא אכפת לך מזה שהוא חיפף וימשיך לזלזל בעבודה שלו. אני משאירה טיפ לפי שביעות הרצון שלי - אם המלצר מעל ומעבר הוא מקבל טיפ של 20% ויותר. אם הוא בסדר ולא יותר מזה 12%, ואם הוא מלצר זוועתי ואנטיפת, טיפ הוא לא יקבל. טיפ הוא תשלום על השירות - למה לשלם על משהו שלא קיבלת?

אולי מהעובדה שאני נותנת שירות בעצמי

אני יודעת שרובם חיים רק מטיפים וזה נושא כאוב אצלי ואצל חברה טובה שלי ולכן אנחנו כן משאירות טיפ כלשהו

דווקא בגלל זה

אני יוצאת מנקודת הנחה שכשאת נותנת שירות את משקיעה ונותנת ללקוח שירות כמו שאת היית רוצה לקבל. אני בתור מי שמלצרה ויודעת שזו עבודה לא קלה, עדיין מצפה ממי שעוסק בזה שיתן שירות אדיב ומסור, ולא שיעשה לי טובה בזה שהוא מגיש לי ונותן לי חשבון. לכן אני מתגמלת את מי שמשקיע בשירות, ולא מתגמלת את מי שמזלזל. נגיד למשל שאת מזמינה במסעדה סלט ומילקשייק, ומגלה שהירקות רקובים והחלב מקולקל, סביר להניח שלא תרצי לשלם עליהם, ובעל המקום מן הסתם יגלה הבנה ולא יחייב אותך על מנה שלא נהנית ממנה. בראייתי, עם שירות זה אותו הדבר - המלצר היה אדיב, נתן לך שירות טוב שגרם לך להנות מהשהות במסעדה ולרצות לחזור? הוא יקבל טיפ נדיב. המלצר היה בסדר, הגיש לך את האוכל ופינה אחרייך? הוא יקבל טיפ סטנדרטי. אבל אם המלצר היה עם פרצוף חמוץ, שכח את כוס המים שביקשת ואת הלימון שחברה שלך ביקשה במפורש עם הקולה, לא טרח לבדוק אם הכל בסדר ואם אתן מרוצות מהאוכל, ובנוסף נאלצתן אחר כך לרדוף אחריו כדי להזמין עוד משהו ולבקש חשבון - מלצר כזה לא יקבל ממני שקל כי פשוט לא מגיע לו. הוא את העבודה שלו לא עשה. ועוד מעט אני אספר לך על חוויה מעניינת שעברתי במסעדה אחת.

Kodachi

New member
ואני בטוח שכשהיית עובדת

בלחץ מטורף והיה קורה לך, נו מה לעשות, ששולחן שלך לא קיבל שירות כ"כ טוב, שנאמר שכחת לשלוח במחשב את אחת מהמנות שלהם והיא יצאה באיחור מטורף וגם היו צריכים להזכיר לך שלוש פעמים את הכוס מים בשביל הגברת שצריכה לקחת כדור, וזה לא היה כי היית אנטיפתית אלא כי המנהל לא הביא מספיק מלצרים למשמרת ובאמת שרצית לתת שירות טוב אבל פשוט לא הצלחת, אז כשהשולחן הסתלק בלי להשאיר לך שקל אחד היית אומרת "צודקים מאה אחוז! לא מגיע לי לקבל שום משכורת, אני מפרפרת פה בשביל תיקון הנפש" שלא לדבר על זה שהטיפים הם בד"כ משותפים ואת פוגעת לא רק במלצר אחד אלא בכל הצוות. השירות היה לא טוב? אל תחזרי למקום, 10 אחוז שירות זה כמו סעיף בלתי נראה בחשבון. כל עוד המלצר לא שפך לך את המרק על הראש אין הצדקה לא לתת לו את המינימום.

אז זהו, שממש לא

לשכוח להקליד מנה במחשב? אף פעם לא קרה לי, בשביל זה אני רושמת הכל, כולל את כוס המים שביקשו ממני, ומייד אחרי ההקלדה הולכת להביא את כוס המים, מה שלוקח בדיוק דקה וחצי. אגב, לא בכל מקום הטיפים משותפים - אני למשל עדיין לא עבדתי במקום שבו הטיפים משותפים, ואם במקום שבו אני אוכלת זה ככה, אז אדרבא - שבעלי המקום יבינו שיש מלצר שפוגע בכולם בזלזול שלו בעבודה. ולעניות דעתי, אני מספיק מנוסה בשביל להבדיל בין פשלות בשירות שנבעו כתוצאה מעומס, לבין כאלו שנבעו מזלזול. וכשיש מלצר על כל 2 שולחנות ואני בכל זאת מקבל שירות ממלצר עם פרצוף חמוץ שעושה טוב שהוא מגיש לי וצריך לרדוף אחריו (דבר שלא מקובל גם בשיא העומס) בשביל להזמין עוד משהו, אז אותו מלצר מבחינתי לא עשה את העבודה שלו ולכן אני לא אשלם לו על כך. ואגב, אם מלצר ישפוך עלי מרק, סביר מאוד שזה לא קרה לו בכוונה (ואם זה כם קורה בכוונה, תהיה בטוח שבעל הבית יכנס לתמונה), וזה ממש לא מהווה סיבה לשלילת טיפ.

Kodachi

New member
כן, אבל אמרתי על הראש

יעני כאקט מופגן של שפיכת מרק :] ברור שאם רושמים הכול זה טוב ויפה אבל כשאתה בדרך מפינוי של שולחן אם 5 קילו על כל יד ובדרך פה שולחן אחד זורק לך "עוד קרלסברג" ואחר מבקש חשבון ושם סתם עשו לך פרצוף שתיגש אז אין מצב שתזכור הכול. אם את מעולם לא התבלבלת בלחץ אז בהחלט כל הכבוד. בכל אופן, אני לא מסכים, כל עוד המלצר לקח הזמנה והביא את המנות הוא עשה את העבודה שלו ויש לתגמל אותו עליה, מלצרות זה תחום פרוץ ובהרבה מקומות הלקוח הוא האחראי היחיד למשכורת של המלצר. אני, באופן אישי, לא בוס שמלין שכר. אם הוא היה כ"כ גרוע אפשר לבקש לדבר עם המנהל שלו ולהתלונן.

דווקא חשבתי שהבנת אותי

בעקבות הדוגמאות שהבאתי. המלצרים שתיארתי גם "הגישו ופינו" (למעט המלצר הערבי, שהעדיף שאנחנו נפנה, והמלצרית מהמסעדה שהייתי עם אחותי, שהיה לה יותר חשוב לפטפט עם הקולגות שלה, ככה שבהתחלה אני נאלצתי לקום ולקחת את המנה ואחר כך לרדוף אחרי מישהו שיחליף לי אותה). לזה אתה קורא מלצר שעושה את העבודה שלו? אני לא. למלצרית החמוצה שתיארתי, שהיה צריך כל פעם לקום ולחפש אותה והיא התווכחה איתנו וטענה שלא הזמנו קינוח אלא "רק שאלתם איזה קינוחים יש" - לה היית נותן טיפ בטענה שהגישה ופינתה ובכך עשתה את העבודה שלה? זה שמלצרים עובדים רק על טיפים, אמור יותר מהכל להוות תמריץ לתת שירות מקצועי ואדיב. ושוב - אני לא מדברת על מקרים שהמלצר שכח להביא כוס מים או איחר בהגשת החשבון, אני מספיק אינטלגנטית בשביל לדעת להבדיל בין מלצר שמתקשה לעמוד בעומס, לבין מלצר שפשוט מזלזל - ולמלצרים כאלו אני לא אשאיר טיפ. ואגב, בכל המסעדות שציינתי לא היה עמוס וגם לא קרוב, אבל גם אם היה עמוס, זה לא מצדיק את ההתנהגות של חלק מהמלצרים.

צודק

קבל התנצלות

דווקט דוגמא חיובית

ביום חמישי אני וידיד שלי הלכנו למסעדה בתל אביב, מאחת היותר מפורסמות ויותר מפוצצות (לא שיש מקום ריק יום חמישי בתל אביב), כיוון שלא הזמנו מקומות הזמינו אותנו לשבת על הבר, שם היו שלושה אנשים שדאגו גם למשקאות של כל המסעדה וגם לאוכל של היושבים על הבר, מתוכם אחת הייתה מתלמדת, ועדיין כשהיינו מוכנים להזמין כיוון שהנגישה ביותר הייתה המתלמדת היא קראה לאחד הברמנים הותיקים תוך כדי שהיא ממתינה לו איתנו, נגשו אלינו כל כמה דקות לבדוק שהכל בסדר, כל פעם שנגמר משקה שאלו אם אנחנו רוצים עוד, באו כל כמה דקות לבדוק איך האוכל ואם הכל בסדר, בקיצור שירות נהדר, ושוב המסעדה הייתה מפוצצת לא היה מקום על הבר או בין השולחנות המלצרים והברמנים תוזזו לכל כיוון ועדיין נתנו שירות לבבי, וזו מסעדה שאני יודעת שאני אהנה לחזור אליה מלצר טוב ומלצר משקיע לעולם לא יתנהג כמו שאתה תארת, מלצר לא זוכר טוב בשעת לחץ? רושמים, הוא לא בטוח שיצליח לעשות משהו לבד? הוא לא היחיד במסעדה אפשר לבקש עזרה... אגב רוב המקומות של טיפים משותפים הם מקומות בהם יש הזמנה בקופה והגשה לשולחן או מקומות של הרבה טייק אווי... מעבר לעובדה שטיפ הוא אופציונאלי בלבד, זה שבעל הבית לא משלם משכורת כמו שצריך לא הופך את זה בסדר ולא הופך את זה לחוקי ובטח לא הופך את זה למקובל רק בגלל שהמלצר צריך לסמוך על זה שהוא יקבל טיפים טובים.

Kodachi

New member
אבל מה לעשות

שיש סיכוי טוב שבעל הבית אכן עובד בשחור והמלצרים מרוויחים רק את הטיפים, ולכן אני, בתור אחד שמכיר את העבודה, אשאיר טיפ של עשר אחוז גם עם השירות לא היה הכי טוב, כי זה נהוג ומקובל ואני לא אחליט על דעת עצמי שלמלצר לא מגיע להתפרנס, השירות שלו הוא חלק מחווית המסעדה\בית קפה\בר ואין סיבה שתהיה לי הזכות לבחור לא לשלם דווקא על החלק הזה. בדיוק בגלל הנושא הזה עלה עכשיו כל נושא המלצורת לכותרות, ובאמת מסעדות מתחילות להנהיג מדיניות של שכר מינימום + טיפים שהופכת את חלקו של הלקוח לפחות קריטי כי המלצר יקבל כסף בכל אופן. אגב במסעדה שבה אני עובד הטיפים הם משותפים וברוב המקומות ששמעתי עליהם.

tea spoon

New member
הייתי אומרת ששטר של 20 זה נחמד. :)

אבל כבר לא מפתיע ומרגש... היו לי לקוחות שממש הפתיעו אותי עם 30 ש"ח על 70 (גם בכלל לא ציפיתי לזה מאותו שולחן ספציפית), ואותו סכום על 90, ובאותו היום... :)

תלוי במלצר...

אם זה מלצר שהיה די זוועתי- משאירה 10% אבל אם מלצר טוב ונעים ונימוסי וכו'- אפילו 20% אם אני במצב רוח טוב ופזרני

לפחות 10%, לא משנה איך היה השירות

ויותר, תלוי עד כמה השירות היה טוב. אתמול למשל היתה לנו מלצרית מקסימה אז השארנו לה 20 שח על 70 (היינו שתיים)

גלתו

New member
בשביל 150 ש"ח

17 זה הממוצע, 20 זה נחמד ויותר זה נחמד בהחלט.
ואם כבר מדברים על טיפים, רציתי לציין שאתמול בערב במשמרת שלי, ישבו בשולחן 8 צרפתים ואכלו במחיר של 260 ש"ח - ולא השאירו טיפ. אח, הצרפתים האלה
אגב, קראתי פה בעבר אבל עכשיו נראה לי שאני אתחיל גם לכתוב - עברתי הסבת מקצוע מעובדת במקדונלדס (קצת מתגעגעת) למלצרית בבית קפה נחמד לאללה. אז אני גל, נעים מאוד

ברוכה הבאה גל ../images/Emo20.gif

וגם עבודה כמלצרית יכולה להיות מהנה לא פחות ואפילו יותר, מאשר עבודה בפאסט פוד. מה גם שכלכלית היא הרבה יותר מתגמלת...

גלתו

New member
אין שום ספק

אני באמת באמת נהנית מהעבודה החדשה - תמיד נהניתי מעבודה מול לקוחות ועכשיו יש לי באמת הזדמנות לעשות את זה ואפילו להיות מתוגמלת על כך
והכסף מדהים, אין בכלל ספק. אני שמחה שעזבתי את המק', סתם עצוב כי השארתי מאחור המון אנשים טובים וזכרונות של כמעט שנה...

למעלה