למלך החיות....

Uranium

New member
למלך החיות....

יש לי ויכוח נורא נחמד איתך, ורציתי להגיד שאתה עוזר בפורום ומראה גם צדדים אחרים חוץ מהצד המקובל פה, וזה טוב.... הייתי רוצה לדעת משהו עליך... הייתי רוצה שתגדיר לי מה אתה חושב בכלליות ומה ההשפקה העולמית שלך בקשר לדת, לאלוהים ולאמונה....

ההשקפה שלי היא:

שאלוהים ברא את העולם ואותנו ולא איזה תא אחד קטן והדת שלנו היא הנכונה כי אם אלוהים היה רוצה לעזוב אותנו הוא היה צריך לעשות אירוע יותר גדול ממעמד הר סיני ולא היה הולך ולוחש למישהו ככה בשקט מאחורי ההר

Uranium

New member
מי אמר לך?

למה? דיברתי איתו שהוא אמר לך את זה? ויש לך בעיה עם ההשקפה שלי?

Lu Tze

New member
יש לו בעיה עם ההשקפה שלך, היא לא

תואמת את ההשקפה שלו.

לא דיברתי איתו אבל...

לפי כל מה ששמעתי ומה שאני רואה שאני קם בבוקר ויוצא בחוץ ומכל החוכמה שהזוהר הקדוש הפגין עוד לפני 2000 שנה ומכל החוכמה שיש בתנ"ך אני מבין שיש בורא לעולם ולא אין לי שום בעיה עם ההשקפה שלך איש באמונתו יחיה אבל אני בא אליך כדי לשכנע אותך שאתה טועה ואם אני ישכנע אותך שאתה טועה אז זה עדין לא אומר שאת חייב להפוך עכשיו לאיזה דוס

Uranium

New member
אתה רואה את זה כחוכמה....

אני רואה את זה כשטויות שנועדו להרוס את העולם.... אמונה : לא לרצות לדעת מה נכון באמת. (ניטשה)

אז בלי אמונה?

אם אמונה זה לא לרצות לדעת אז אתה חושב שאתה יכול לחיות בלי אמונה???

MetalRulez15

New member
אבל אף תא לא "ברא" את העולם

יש לך חורים רציניים בכל מה שקשור לתיאוריות אלטרנטיביות לאלוהים, אולי תנסה לקרוא קצת חומר על אבולוציה והמפץ הגדול? תאמין לי שכך יקחו אותך הרבה יותר ברצינות, וגם תבין את הטענות שלנו טוב יותר ולא נצטרך לחזור על דברינו...

afon

New member
המפץ הגדול

הוא בעצם קריסה של יקום שהיה לפני היקום הזה הרעיון הוא אין סופי כל יקום אחרי כמה עשרות מליארדי שנים קורס לתוך עצמו בנקודה בה הצפיפות והמסה הם אין סופים ומתפוצץ ויוצר יקום חדש

Lu Tze

New member
זו אחת ממספר תיאוריות בנושא.

כרגע, אני לא חושב שתיאוריה אחת יותר פופולרית מתיאוריה אחרת.

afon

New member
מה שטוב בתאוריה הזאת ובעוד כמה

שהיא מכילה בתוכה את המושג אין סוף וככה לאנשים שמאמינים באלוהים אין מה להגיד כנגד התאוריה!

afon

New member
צודק לגמרי אבל...

טוב אין לי משהו נגד מה שאמרת אז תמחוק את האבל!

meindelbium

New member
המפץ הגדול יוצר גם פרדוקסים

נגיד הפרדוקס של מה היה לפני המפץ הגדול הראשון? מה יצר את החומר של היקום הראשון? הוא בא מאין-חומר?

Lu Tze

New member
פתרת לעצמך את הבעיה.

פרדוקס הוא משהו שלא ניתן להסביר לוגית ומכיוון שהמדע עוסק רק בדברים שכן ניתן להסביר לוגית, אתה לא יכול לצפות מהמדע לענות על מה ששאלת. אם אתה רוצה, תנסה לשאול את אלוהים, אולי הוא יענה לך.

Justin Angel

New member
לא בהכרח

פרודוקס השקרן למי שזוכר מהפסיכומטרי הוסבר בעזרת לוגיקה, ופרודקס אולברס בעזרת מתמטיקה ופיזיקה, ואני בטוח שיש עוד מספיק דוגמאות.

Lu Tze

New member
כן, נכון.

אבל גם זה פותר את הבעיה. מה שהוא אמר זה שיש שאלות בנוגע למפץ הגדול שלא ניתן לענות עליהן. אם אי אפשר לענות עליהן באמצעים לוגיים, המדע לא רלוונטי פה, ואם אפשר, אז זה רק עניין של זמן עד שימצאו תשובה.

Justin Angel

New member
זה לא פרודקס

אולי כרגע זה נראה ככה, אבל למעשה זה חזית הקוסמולוגיה של ימינו. חוד החנית תמיד נראה כמו פרודקס בלי פתרון, אבל אחרי חמישים או מאה שנה ככה תמיד מוצאים פתרון איכותי.

afon

New member
זה בדיוק מה שאמרתי!

בגלל שמודבר בתאוריה הזאת באין סוף אז יש תשובות ברורות בקשר לשאלות שלך! מה היה לפני המפץ הגדול הראשון? אין דבר כזה! היקום והמפץ הגדול הם אין סופיים מה יצר את החומר של המפץ הגדול הראשון? החומר היה קיים תמיד הוא בא מאין חומר? לא הוא היה תמיד? ודווקא כן! אנדריי לינה פיזיקאי רוסי הוכיח בתאוריית "התפיחה" שהיקום יכל להיווצר מתוך הריק!

Justin Angel

New member
אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר

זה לא ההוכחה של המצב הקוואנטי של היקום נשאר אפס ולכן יכול להתקיים כמו הריק? זה רק חיזוק טענה של "האם היקום קיים", זאת לא הוכחה ש"היקום בא מכלום". אני אהיה כנה איתך, אתה מעלה השערות ואלא אם כן אני טועה אין לך טיפה הכשרה לזה. זה טוב ויפה להעלות השערות כחלק מהקונספט של "מדע פופלרי", אבל אין להם שום תוקף. אתה מעלה השערה במקום ששמעתי שהיום אנשים כותבים את הפוסט-דוקטורטים שלהם עליו. לא שאני אומר שדעתך לא נחשבת כי היא כן, אבל בלי להבין את הבסיס המתמטי, הפיסקאלי התיאורטי והאמפירי אז לא ניתן לתת חוות דעת מיודעת בנושא ולכן יש סיכוי מאוד טוב שלמעשה אתה נותן הוכחה פילוסופית אך לא מדעית גרידא.

למעלה