למכירה טכסן חדש.

למכירה טכסן חדש.

חברים, הזדמנות חד פעמית !
למכירה שליש טכסן חדש, מנוע 250 שעות, מאובזר הטופ שבטופ.
גלס קוקפיט מלא - דבל דיינון, ריפודי עור, וכולל חנייה בראשון לציון.
מי שחולם לעבור לטוס על אזמים חדישים, זו הזדמנות שלא תחזור
ולו רק בגלל הסיבה שרשימת הממתינים לחנייה בראשון לציון ארוכה כמעט
רשימת המטוסים שחונים היום בהרצליה.
לרציניים יש אפשרות לטיסת התרשמות.
להתקשר אלי נייד 0547-401-306

mike300L

New member
אני מבין שהחניה שמורה למטוס ספציפי זה או אחר

נראה שכך גם בהרצליה, נשאלת השאלה האם רכישת מטוס ישן שממוקם בשדה ומאפשרת כניסה לחניה על ידי רוכש, מאפשרת לאותו רוכש במועד מאוחר יותר לקנות מטוס חדש בעתיד, ולשכנו במקומו של המטוס הישן במידה וזה נמכר נניח בטרייד, ללקוח אחר שמיקומו מחוץ לאותו שדה, או אפילו מחוץ לישראל.?

רמי בר1

New member
הוא מציע למכירה רק שליש מטוס.

המטוס בכל מקרה ישאר בחניתו בגלל שני השותפים האחרים.

רמי בר1

New member
לא הבנתי כנראה את התגובה הקודמת שלך.אני לא ממש בקי בראשון,

אבל עד כמה שאני יודע, זכות החניה שמורה לאנשים.אם טייס או קבוצת טייסים מחליפים מטוס,החניה שמורה למטוס החדש שלהם.
אני לא יודע מה קורה במקרה שמטוס נמכר ובעליו יורדים מטיסה בכלל.אני לא יודע אם בכזה מקרה החניה שמורה למטוס שנרכש עי' טייס חדש,או למי שמחכה בתור.
אני מניח שיש גם איזשהו משקל לקשרים אישיים במנחת.
בכל מקרה,בעיית החניה היא אחת הבעיות הקשות בענף בארץ,וזה בגלל שהאזמים חונים בהנגרים,ולא בחוץ.

mike300L

New member
אני הבנתי מתגובתו של אילן שהמקום שמור למטוס ולא לבעלים,

כך שאם בעל מטוס רוצה להחליף את המטוס הרשום בשדה במטוס חדש הוא חייב להתפנות מהשדה ולחזור לרשימת ההמתנה.

רמי בר1

New member
אילן זה הרצליה,ושם כנראה החניה לא שמורה לא למטוס ולא לבעלים.

בראשון ובעין ורד זה אחרת.

הי רמי

אחת הבעיותהקשות היא שאם רצונך להכניס לראשון מטוס חדש עליך למכור את הישן למישהו מחוץ לראשון.
אם המטוס נשאר בראשון החנייה שלו.
לכן כל מי שרצה לקנות מטוס חדש בשנה האחרונה, שילם עבור חנייה חדשהונכנס לתור הממתינים.
אורי

רמי בר1

New member
אז תתחילו לבנות הנגרים כדי שלא תכנסו לפיגור כמו תשתית

הכבישים בארץ.

שאלה מעניינית שנדונה בבג"צ של יוסי כהן נגד רש"ת

אם אני מבין נכון אז האישור הוא למטוס ולא לבעלים אבל האישור מתבטל עם מכירתו. אבל יכול להיות שאני טועה. לדעתי ליוסי יש דוקטורט בנושא.
&nbsp
"בוטלה פרקטיקת "החלפת מטוס במטוס", לפיה יכל בעל אישור הפעלה להעביר את אישורו ממטוס קודם למטוס חדש. הפרקטיקה תיוותר בעינה ביחס למטוסי בתי ספר לטיסה, אשר בשל צרכי בטיחות קיים אינטרס שייחדשו את ציי המטוסים שלהם."
&nbsp
"נקבע כי במקרים בהם יימכר מטוס לצד ג', תינתן הודעה ברורה לרוכש לפיה לא "ירש" אישור חניה עם רכישת המטוס, ועל הרוכש לפתוח בבקשה למתן אישור הפעלה, בכפוף לרשימת ההמתנה."
&nbsp
&nbsp

תודה רק תזכור בבקשה שראשון הוא שדה פרטי

שלא מנוהל ע"י רש"ת (למזלם) ולכן מה שנכון בהרצליה לא בהכרח נכון בראשון. איני יודע איך מנוהלת שם השיטה.
דרך אגב, מה מקובל אצלכם? (או שאין מחסור בכלל)

mike300L

New member
מה שאכתוב תקף רק לאיזור שיקגו, ולא בהכרח מצביע על המצב בשאר

ארה״ב... בגלל מזה״א רוב בעלי המטוסים במערב התיכון יעדיפו האנגר.יש מעטים יחסית בכל שדה שמפאת חסכנות או משום שהמטוס לא ממש שווה הרבה יחנו בחוץ על הרחבה.אצלנו ב kenosha יש האנגרים פנויים להשכרה, מחיר ל T האנגר לא מחומם ללא מים ושירותים יעלה משהו בין $250-300 בחודש.מחומם עם שירותים ומים בין $400-500 בחודש.יש מחוממים עם מקום לשני מטוסים בעלות של $200-250 לחודש.כמובן שהחימום שעובד על גז יעלה משהו כמו $100 לחודש בהנחה שהתירמוסטט יכוון ל 50 מעלות פרנהייט בערך....אבל זה רק בחודשי החורף, משהו כמו נובמבר עד מרס.יש אצלנו שלוש רחבות שכל אחת יכולה לאכלס עשרות מטוסים, הרחבה הצפונית יכולה לאכלס מאות אם צריך, אני לא בטוח מה מחייבים על חניה ברחבה אבל משהו בסביבות $25-$75 לחודש...בכל אופן כל הרחבות ריקות מלבד שתיים שלוש גרוטאות שלא טסות עשרות שנים.קרוב יותר לשיקגו 5 מייל צפונה מאוהרה יש שדה מאוד פעיל Chicago Executive Airport בעבר היה שמו Palwaukee שם קוד (KPWK)....שם ממש יקר, ואין האנגרים פנויים עם רשימת המתנה של יותר מ 12 שנה, שם יש הרבה שחונים על הרחבה כולל בתי הספר, ברחבה יש מספר מקומות פנויים, ואם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שמשלמים שם על הרחבה בין $150-$250 בחודש...זה רק ניחוש לא עובדות.בכל אופן יש את ההאנגרים הגדולים של חברות הצ׳ארטרים, אצלהם תמיד יש מקום, אבל כל הזמן מזיזים לך את המטוס, אתה חייב להודיע שעה מראש שאתה מגיע וצריך את המטוס, והשכר החודשי מעל $ 1,000 .....אני התחפפתי משם כבר ב 2004 כשהעלו את השכר החודשי ל$925 ...אני בטוח שמאז זה כבר יותר יקר ב $200-$400 .והכי גרוע שם זה הדלק, מחירו נכון להיום $7.79 לגלון...אצלנו היום $6.14 ....המחיר בשני השדות הוא לשירות מלא...שירות עצמי קצת יותר זול.בשבילי Palwaukee לא היה כדאי גם בגלל מרחק הטיסה לשיטחי אימון ...מעל 30NM...לא ממש נוח כשרוצים לטוס שתיים שלוש טיסות קצרות ביום!דרך אגב כשעבדתי בביה״ס שם אני זוכר שכשהתקרבו סופות שלגים לשיקגו, היו גוררים את הססנות מהרחבה להאנגרים הגדולים למשך הלילה, ושם היו ״קורעים״ אותם אם איזה $100 למטוס ללילה...

mike300L

New member
שכחתי כמובן להוסיף שיש מנחתים / שדות נוספים באיזור שבהם

יש האנגרים להשכרה...Palwaukee השדה היחיד שאני מכיר עם רשימת המתנה, ממני במרחק של עד שעת נסיעה יש יותר מעשר שדות ובכולם יש מקומות... Kenosha מאוד נוח לי, רק 30 דקות (אני יודע שבישראל זה נשמע המון, פה זה לא כל כך
)והשדה ממש יושב על הכביש המהיר.בהאנגר שהעלתי פה בעבר יש חימום שירותים ומים, והכי חשוב פרטיות והיכולת לטפל במטוס בכל ימות השנה ללא הצורך להביא את המטוס למכון...המכונאי מגיע אליך...כרגע יש אצלנו יותר מעשרה להשכרה ועוד כמה לרכישה.

ארזS

New member
הפוך גוטה...

ניסיתי להפוך לך תמונה אחת מהשתיים.
בוא נראה אם זה יצליח...

למעלה