מה שאכתוב תקף רק לאיזור שיקגו, ולא בהכרח מצביע על המצב בשאר
ארה״ב... בגלל מזה״א רוב בעלי המטוסים במערב התיכון יעדיפו האנגר.יש מעטים יחסית בכל שדה שמפאת חסכנות או משום שהמטוס לא ממש שווה הרבה יחנו בחוץ על הרחבה.אצלנו ב kenosha יש האנגרים פנויים להשכרה, מחיר ל T האנגר לא מחומם ללא מים ושירותים יעלה משהו בין $250-300 בחודש.מחומם עם שירותים ומים בין $400-500 בחודש.יש מחוממים עם מקום לשני מטוסים בעלות של $200-250 לחודש.כמובן שהחימום שעובד על גז יעלה משהו כמו $100 לחודש בהנחה שהתירמוסטט יכוון ל 50 מעלות פרנהייט בערך....אבל זה רק בחודשי החורף, משהו כמו נובמבר עד מרס.יש אצלנו שלוש רחבות שכל אחת יכולה לאכלס עשרות מטוסים, הרחבה הצפונית יכולה לאכלס מאות אם צריך, אני לא בטוח מה מחייבים על חניה ברחבה אבל משהו בסביבות $25-$75 לחודש...בכל אופן כל הרחבות ריקות מלבד שתיים שלוש גרוטאות שלא טסות עשרות שנים.קרוב יותר לשיקגו 5 מייל צפונה מאוהרה יש שדה מאוד פעיל Chicago Executive Airport בעבר היה שמו Palwaukee שם קוד (KPWK)....שם ממש יקר, ואין האנגרים פנויים עם רשימת המתנה של יותר מ 12 שנה, שם יש הרבה שחונים על הרחבה כולל בתי הספר, ברחבה יש מספר מקומות פנויים, ואם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שמשלמים שם על הרחבה בין $150-$250 בחודש...זה רק ניחוש לא עובדות.בכל אופן יש את ההאנגרים הגדולים של חברות הצ׳ארטרים, אצלהם תמיד יש מקום, אבל כל הזמן מזיזים לך את המטוס, אתה חייב להודיע שעה מראש שאתה מגיע וצריך את המטוס, והשכר החודשי מעל $ 1,000 .....אני התחפפתי משם כבר ב 2004 כשהעלו את השכר החודשי ל$925 ...אני בטוח שמאז זה כבר יותר יקר ב $200-$400 .והכי גרוע שם זה הדלק, מחירו נכון להיום $7.79 לגלון...אצלנו היום $6.14 ....המחיר בשני השדות הוא לשירות מלא...שירות עצמי קצת יותר זול.בשבילי Palwaukee לא היה כדאי גם בגלל מרחק הטיסה לשיטחי אימון ...מעל 30NM...לא ממש נוח כשרוצים לטוס שתיים שלוש טיסות קצרות ביום!דרך אגב כשעבדתי בביה״ס שם אני זוכר שכשהתקרבו סופות שלגים לשיקגו, היו גוררים את הססנות מהרחבה להאנגרים הגדולים למשך הלילה, ושם היו ״קורעים״ אותם אם איזה $100 למטוס ללילה...