למכירה: הסינגל Laisse moi t'aimer

A v i s h y 1 7

New member
למכירה: הסינגל Laisse moi t'aimer

מוצע למכירה הסינגל המקורי והנדיר של השיר "Laisse moi t'aimer" של מייק בראנט פלוס 2 שירים בונוס הסינגל הוא תקליט לפטיפון בלבד ! במהירות 45 מצבו טוב העטיפה ממוחזרת וזה סינגל נדיר ביותר ! מי שמעוניין שישלח לי מסר אישי מצורפת תמונה של התקליט אבישי

טל ענבר

New member
נצל"ש - מנורת שמן ביזנטית

סתם לידע כללי, התגלגלו לידי שתי מנורות שמן המתוארכות ל -220 עד 640 לספירה. כמה זה $$$?

broadaxe

New member
נרות שמן

טל, למרות שבאנגלית קוראים לזה OIL LAMP (מנורת שמן) בעברית קוראים לזה "נר שמן". מהיכן התיארוכים הנקודתיים הללו? אשמח באם תעלה תמונות, תמחור נרות שמן נע באינטרוולים קיצוניים, והפרמטרים הם טיפוס, מצב ובעיקר עיטור. יש זיופים לאין-ספור. השגתי עוד כלי-השרדות של תכנית החלל הרוסית (הוא למכירה), ראה תמונה.

מה זו המצ'אטה המוזרה הזו?

אני ממש לא מבין גדול, אבל בתור כלי השרדות זה נראה לי גדול, מסורבל, ומתאים לפחות מידי משימות... אולי זה טוב כדי להלחם באנשי מאדים, אבל למה עוד זה טוב?

טל ענבר

New member
לגבי נר השמן

הוא מלווה בתעודה מטעם חנות העתיקות "אריה קליין" מירושלים, ושם יש תיארוך כפי שציינתי. יש עיטור, לא משהו. אצלם בהמשך.

cohen chaim1

New member
נרות שמן ביזנטיות

נפוצות לרוב, כמו רוב הממצאים מהתקופה הזו,מאחר שהישוב בא"י בתקופה זו שיגשג. ברוב האתרים הארכאולוגיים בארץ,ישנה נוכחות מסיבית של התקופה הרומית ביזנטית. כמובן, תמיד ישנן נרות שמן שהן נדירים יותר, ובהתאם לכך מחירן אצל הסוחרים יהיה גבוה יותר.

broadaxe

New member
נר שמן ביזנטי נפוץ

מצב יפה ("תמים"- דהיינו ללא שברים מודבקים, לפחות כך נראה), עיטור גיאומטרי פשוט, ידית זיז, תעלת איסוף לעודפי שמן מפתח המילוי ("עין הנר") חזרה לתוך הנר מבעד לפתח הפתיל. ערכו הקטלוגי בסביבות $30.

טל ענבר

New member
עוד נר - במצב גרוע

יש לי אותו מאז גיל 5, קיבלתי מארכיאולוג. ידית שבורה, והוא עבר ריפוי. כמו כן - חלקים חסרים הוחלפו בגבס. על כל פנים, סתם לשם העניין - מניין? מאיזו תקופה?

broadaxe

New member
נר שמן איסלמי, ימי הבינים

הטיפוס הזה מעניין יותר לדעתי למרות שהוא פחות סחיר (בגלל הצורה ה"לא קלאסית"). מאות 11-10 לסה"נ, נדיר יחסית בגלל התקופה הקצרה שהיה באופנה.

rachelea

New member
זה נראה לי יותר ככלי התאבדות...

אגב מזכיר את החרבות על גבי הבולים מהמזרח הרחוק.

broadaxe

New member
מה שמופיע על הבולים האלה

זה לא נשק אמיתי, אלא מטבע עובר לסוחר (currency) סיני קדום מברונזה. ידוע באופן עממי כ"כסף סכינים". ראיתי פעם כאלה, הם די קטנים, 6-5 ס"מ אורך.

11moti

New member
איך הסתרת לנו את כלי-ההשרדות

בנושא תמים כמו -נר שמן, האם תוכל להרחיב לפרט ולנמק.. ואולי עם תמונת תקריב של הסכין עצמה.

broadaxe

New member
מאשטה/כלי השרדות

קודם כל, אני מסתיר הרבה בשרוול... זהו פריט דאבל שהתקבל לאחרונה. אריק, מכיוון שאין קנ"מ בתמונה (התעצלתי לצלם ורק הורדתי מאתר חסר שם) זה רק נראה לך גדול. מדובר על כלי מאד חכם באורך 30 ס"מ. הרוסים חושבים בד"כ בהגיון פשוט וישר. הכלי הזה מיועד להשרדות "חללית", זה לא אומר שנועד לפלס יערות על פני הירח. למרות שקוראים לו ברוסית "מאשטה" (כתוב על הנדן "מאשטת חרטום") הוא למעשה כילאיים בין סכין לגרזן, כששתי הפאות מושחזות. הפאה הארוכה מיועדת לחיתוך רגיל ולקיצוץ, הפאה הקצרה מיועדת לקירצוף בסגנון מפסלת. הפינה מיועדת לביצוע התפקיד הראשי של הכלי- ביקוע דופן רכב החלל במקרה של נחיתת אונס על כדור הארץ. המאשטה היא כלי רשמי בניפוק רגיל של חה"א הסובייטי לשעבר ונמצאת בערכת ההשרדות של כל מטוס קרב וכזאת גם נמצאה על המיג 23 הסורי שערק אלינו בסוף שנות השמונים. על גב הלהב מוטבע מספר סידורי.

למעלה