למי ת'קורה לוניטיק?!?

edlessme

New member
למי ת'קורה לוניטיק?!?

אז שוב יש לי שתי שאלות... עד כמה שאני שונא לנתח שירים יש שני דברים שאני פשוט חייב הייתי לדעת 1) מי הוא ה"לוניטיק" מבריין דמג'? 2) על מה בדיוק השיר "אסטרונומי דומיני"? רב תודות, סליחות, ובלונים ומסטיקים לכוללללםםםם

Nir of GondoliN

New member
תשובות

1. אני לא בטוח שזה מתייחס למישהו אבל הלוניטיק היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא סיד בארט. אבל אני בכלל לא בטוח. 2. אסטרונומי דומיין - בעקבות המסעות לחלל ותחילת המרוץ אליו הושפעו המון אמנים בבריטניה בארהב ובכלל וכתבו שירים ברוח התקופה. סגנון המוכר אולי יותר כספייס פרוג. על אף שהשיר הוא לא ספייס רוק מובהק אפשר למצוא סממנים מוקדמים לסגנון הזה שם.

מי המשוגע כאן?

לדעתי בכל פעם שווטארס כותב על שיגעון ואובדן שפיות הוא כותב בעצם על עצמו. נראה שיותר משווטארס כותב על השיגעון של בארט או יותא נכון מתאר את השיגעון שלו, הוא בעצם מקנא בסיד ש"הלך עד הסוף" וויתר על השריד האחרון של הנורמאליות, יש בווטארס שילוב מאוד מעניין, מצד אחד הוא מאוד מתנגד לחברה וחוקיה מצד שני, באורח חייו הוא מציית לגמרי לחוקיה, הוא חי מיליונר (למה כמו הוא מיליונר) כל הקרירה המוסיקאלית שלו הייתה ניסיון לחדור לתוך המיינסטרים של תעשיית המוסיקה משעה שהגיע לשם (עם ה dark side) הוא זנח את המיינסטרים ואת עטיניה הדשנים של התעשייה. לי נראה שהוא בסיד בארט ובשיגעון שלו דרך חיים אלטרנטיבית שהוא מאוד היה רוצה לאמץ אבל כמו כולנו הוא פשוט מפחד מה"אי שפיות" ווטארס כמעט בכל מה שעשה מאז הועזב סיד מהלהקה משחק עם אובדן השפיות נוגע לא נוגע, מתקרב ומתרחק, בכל השירים בהם הוא כותב על שיגעון זה תמיד בהערכה ובהערצה. לי נראה שווטארס משתמש בשגעון של סיד כמטאפורה לזרמים הלא שפויים באישיותו.

edlessme

New member
אתה יכול לתת לי עוד?

דוגמאות ל..ספייס פרוג? (אני נורא אהבתי את השיר... במיוחד בגירסה שלו באומג'ומה)

space prog

ספייס פרוג, הוא אחד מאותם זרמים שאנשים שמתעמקים יותר מידיי בכתיבת ביקורות על מוסיקה ממציאים בשביל שיחשבו שהם מגניבים, בגדול מדובר על פרוג עם תחושה חללית מרחפת (אני די מצטט לדעתי מה שכתבתי עכשיו הוא חסר משמעות), בכל מקרה, אם אתה מחפש דוגמאות מפינק פלויד לספייס פרוג, אזshine on מהאלבום המצויין whish you were here הוא דוגמא מעולה, גם חלקים מאטום הארט מאוד מתאמים וגם graet gig מהדרק סייד. אם אתה מחפש את הסגנון בלהקות שאינן פ"פ, להקת הפרוג gong היא מקום טוב להתחיל, למרות שבסופו של דבר הספייסיות הזו היא בסופו של די מומחיות של פ"פ שמעטים הצליחו לשחזר (או ניסו אגב)

meandmeandme

New member
../images/Emo46.gif

אני כבר אמרתי לעלום מה אני חושב על הז'אנר הזה.

למעלה