למי ששמע היום על

• פותח הנושא ambu
  • פורסם בתאריך

ambu

New member
למי ששמע היום על

הסיפור בלקייה שנשרפו אם ובתה ושני אנשים נפצעו קשה.... אני הייתי באחד הצוותים שטיפל בפצועים ולא קיבענו לקרש גב והכל למרות שהיה שם פיצוץ והיה הדף... אז רציתי לשאול האם צריך תמיד לקבע (יש לציין שפצוע (שהוגדר במצב קשה וגם נראה כך...) טולטל ע"י אנשים עוד לפני שהגענו לשם ואף הועבר למתקן רפואי בישוב בלי שקובע)?

ambu

New member
חחחחח.....

זה בערך מה ששאלתי אותכם.... אבל במחשבה לאחור נראה לי שלא קיבענו כי גם ככה טילטלו את הבנאדם כמה קילומטרים ממקום האירוע לתוך מרפאה בתוך לקייה ונראה לי שבגלל שהוא טולטל כ"כ הרבה אז הנהג החליט לא לקבע (יש לציין (חחח איך אני אוהב את המילים האלו...) שהכבישים של לקייה הם לא הכבישים הכי נוחים בארץ וכשאני מדבר על הטלטול הכוונה היא לטלטול רציני)

amitzahavi

New member
ממש קרית ספר...

אתה צריך לשאול את הנהג מה השיקולים שלו.... גם לאחר שפצוע זז במקום ת"ד עדיין מקבעים אותו ללוח כי יכול להיות שעדיין לא נגרם הנזק אבל תזוזה אחת יכולה לעשות את שלה ואז כבר לא יעזור אף קיבוע.... זה באמת אתה צריך לבדוק מול הנהג מה השיקולים שלו...

ambu

New member
אני באמת אשאל גם את

הנהג אבל רציתי לשמוע מה דעת האנשים בפורום...

sbenzvi

New member
בלי להכנס לפרטי האירוע

לדעתי (ושוב זו רק דעתי), השרשור הזה לא אמור להתקיים כאן. מבחינה מקצועית יש מקום להתעסק בסוגיה כן/לא קרש גב, אבל לא צריך להתנהל כאן הדיון בדבר הטיפול בדיעבד בנוגע למקרה בכלל כאשר פרטי המטופלים ידוע. אני מאמינה שיש בזה בעייתיות להעביר כאן את הביקורת על צוות מסויים במקרה מסויים כאשר פרטי המקרה ידועים לציבור הרחב (המקרה פורסם באמצעי התקשורת). אני מאמינה שיש מקום ללימוד וביקורת אבל מאמינה גם שבעייתי שהדיון הזה יתנהל כאן. נניח שקרוב משפחה של אחד הפצועים יושב לקרוא עכשיו את שכתבתם - איך זה מצטייר?! עמית, דעתך?

ambu

New member
תראי, באופן כללי את צודקת

אבל אני רואה הרבה פעמים שמעלים שאלות בסגנון הזה לפורומים לצורך הסקת מסקנות....

amitzahavi

New member
צודקת ב-100%

אני מבין את הנקודה שלך, בהחלט יוצר בעיה מסויימת.

קבאבי

New member
צודקת לדעתי

ובכל זאת.. בקשר לשאלה שלך.. (בתור אחד שמתנדב איתך באותה תחנה) אם אתה שואל אותי, זו עצלנות נטו.

Israeli King

New member
אני לא מסכים עם ההודעה שעלתהבכלל..

כמו שאמרו כאן, אנשים יודעים מי הם הפצועים שמותהים פורסמו ואין לי או לך את הסמכות להגיד היה תריך לוח גב או לא לאחר שדרג בכיר יותר החליט שלא צריך! אתה בעצם גורם לאנשים לפקפק או להאשים את מד"א בטיפול שלא נכון, וזה אסור! אם יש ביקורת יש מקום להגיד אותה!

ambu

New member
אלון.......

אתה צודק לגבי זה שאין לי שום סמכות לערער על החלטות הנהג אבל אני מציע שתקרא טוב ותראה שלא פקפקתי בהחלטת הנהג אלא שאלתי האם בכל מקרה של פגיעות הדף חייבים לשים קרש גב (דבר שלמדתי בקורס). ולגבי מיקום ההודעה אתם צודקים שזה לא המקום הראוי מכיון שזה עלול לגרום לאי-אמון בדרכי הטיפול של מד"א, ולכן מנהל הפורום מוזמן למחוק את השרשור... קבאבי, אולי תבוא קצת לתחנה... המון זמן לא ראיתי אותך (טוב, ראיתי אותך לפני שבועיים, אבל תבוא בכל זאת)

d a n i e l 111

New member
אני רוצה להעיר...

בתור גם אחד שמתנדף באותה תחנה...ובכלל...שאלה כזאת בסדר שתועלה כאן..אך לא היה צריך להגיד שהייתה בארוע הזה דווקא...אלא לציין שקרה אירוע של הדף או משהו בסגנון...ולשאול את שאלתך...זוהי דעתי האישית כמובן...למה יותר מדי פרטים יכולים לגרום לפעמים לנזק...

ambu

New member
קודם כל יהיה נחמד אם תזדהה....

דבר שני לא חשבתי שיש בעיה בפרטים שנתתי כי לא נתתי יותר פרטים ממה שפורסם באמצעי התקשורת, כך שלא חשפתי פרטים שלא היו ידועים... חוצמזה, כבר אמרתי שאני מסכים איתכם שמקום השאלה היא לא כאן ומנהל הפורום מוזמן למחוק אותה...

iritik

New member
חסיון מידע רפואי

תקשיב, יש הבדל בין הפרטים שנמסרים בתקשורת, כמו מהות האירוע ושמות המעורבים בו לבין הפרטים שאתה מוסר על גבי הפורום בקשר לטיפול הרפואי באנשים, כולל פרטיהם האישיים, וכן, מקום האירוע וציון העובדה שזה פורסם בתקשורת מהווה חשיפת פרטים אישיים. אפילו הפרטים שנמסרים בתקשורת הם פרטים שמבחינה אתית נקבע שמותר למסור אותם לאחר שהמידע הועבר למשפחה ופירסומו נעשה עם הסכמת המשפחה. ברגע שאתה אומר שקרה אירוע כלשהו ונותן פרטים מזהים לגבי האנשים שהיו מועברים בו אתה חושף בעצם מידע רפואי סודי, שכן גם דרך טיפול צריכה להישאר חסויה, במיוחד אם ישנם אנשים שחולקים עליה. בנוסף, הדברים שכתבת כאן יכולים להוות עילה לתביעה כנגד ראש הצוות, לכן אסור להם להישאר על גבי הפורום, במיוחד כאשר יכולה להיות התעלמות מעובדות רלוונטיות למקרה ויכול להיות שבכלל לא היה צריך לקבע את הפצוע ללוח גב אבל אף אחד ממי שלא היה שם לא מסוגל לקבוע זאת. ההודעה הזאת צריכה להימחק כי היא מוסרת יותר מידי מידע מזהה על הנפגעים באירוע וגם פוגעת בשמו הטוב של ראש הצוות... להבא, אל תפרסם הודעות כאלה.. אתה יכול לכתוב על מקרה כללי בלי להזכיר שמות של מקומות/אנשים/צוות וכו'.

למעלה