למי ששאל על מסכי LCD

פשוש2K

New member
למי ששאל על מסכי LCD

היי, אמנם באיחור של שבוע, אבל מצאתי בסוף את הסרטוט של המעגל. הוא מורכב ממספר רכיבים זולים ופשוטים וכן מרכיב UART אחד שהוא מעט יקר. קשה להשיג את הרכיב הזה ואני השגתי לבסוף רכיב אחר, תואם לזה. כל הציוד עלה לי בסביבות 100 ש"ח (לא כולל את הצג עצמו שאותו פירקתי ממשאבה ישנה של תחנת דלק) וההרכבה פשוטה ומאוד מעניינת (הכל עם wireup כך שלא צריך מעגל מודפס). לבסוף כתבתי תוכנה קטנה שמנגנת קבצי סאונד ומציגה את הפרטים שלהם על המסך הקטן. אז למי שביקש - מצורף השרטוט של כל העסק. יש לי במחשב בבית עוד מידע רלוונטי (כמו הרכיב שבסוף מצאתי במקום זה שבשרטוט) ואם מישהו מעוניין, אוכל לצרף את זה גם. שבוע טוב לכולם! ~פשוש~

TZURYOAV

New member
אני הולך לבנות את המעגל הזה,רק

שאלה קטנה של מתחיל ה LCD של איזו חברה? התעסקתי עם זה פעם אבל אני כבר לא זוכר אם זה רכיב סטנדרטי,כמו כן האם אתה מכיר חנות ב אינטרנט שאפשר להזמין ממנה את כל הרכיבים או אולי אפילו את המעגל השלם!?!? תודה יואב

פשוש2K

New member
אני חושב שכל מסך יתאים

הצג הוא LCD שיש בו 16X2 תווים (2 שורות של 16 תווים). כל הרכיבים האלו הם סטנדרטיים. יתכן שינוי קטן רק בתרשים של החיבורים (תפקיד כל רגל של הרכיב) אבל את זה אפשר לסדר ברגע אם תקרא את הספציפיקציות של הרכיב. אם אתה גר באיזור ת"א, יש מליון וחצי חנויות אלקטרוניקה ברחוב הר-ציון (לייד התחנה המרכזית החדשה) שם תוכל למצוא את זה בקלות. שוב, לגבי ה- UART, תצטרך למצוא רכיב חליפי כי איני בטוח שהרכיב הזה זמין. אם אתה באמת הולך לבנות את זה, אני אחפש לך את הקובץ המלא שמכיל את כל ההסברים על הסרטוט והתפקוד של הרכיב וכן קוד מקור של תוכניות במספר שפות (סי ופסקל) וזה עוזר להבין איך לתכנת משהו עבור המעגל. ~פשוש~

TZURYOAV

New member
תודה,אני גר ליד הכנרת,מה לגבי

חנות באינטרנט? אולי אפשר להזמין גם בטלפון? יש לך עוד רעיונות למעגלים עבור מתחילים? אולי אתה מכיר אתר שיש שם רשימה של רעיונות?(מצאתי ספר כזה ל8051) אם אפשר כרטיס שצריך לכתוב עבורו DRIVER(אני פשוט לומד על זה עכשיו) וגם כזה שמאפשר קלט(מכרטיס למחשב,אולי טמפרטורה? או מגע? או קול?) תודה יואבי

eXtreme2002

New member
ממ...מממגגננייבב!! ../images/Emo9.gif

איך אתם עושים את זה? איך מתכנתים שבבים? איפה אפשר להשיג מדריך למתחילים שמממש מממש ממששש מתחילים (חוץ מזה שאני יודע C
)??? מצטער על השאלות שאולי בשבילכם זה פשוט...אבל אני מת ללמוד על זה
יום נעים,
ידן

TZURYOAV

New member
אני חושב להשתמש בפורט המקבילי כך

שלא אצטרך את ה UART לפחות בשלב הראשון. יואבי

פשוש2K

New member
מצאתי את האתר שממנו הבאתי את השרטוט

היי, טוב, אז מצאתי את זה סוף סוף. קישור 1 מוביל לאתר הראשי והקישור השני הוא deep link למקום הרלוונטי. זה אתר מצויין ומומלץ למי שרוצה לקרוא בנושא ולמצוא דרכים ליישם. לגבי השימוש ביציאה הפרללית: הסיבה שלא משתמשים ביציאה הזו אלא בסריאלית היא פשוטה: יש רק אחת כזו במחשב (בסטנדרט) ולעומת זאת יש 2 סריאליות שבד"כ לא משמשות לכלום (מה, אין לך עכבר USB???). אז הרי לך התורה כולה על רגל אחת. פשוש

TZURYOAV

New member
הייתי שם אתמול! באמת אתר טוב

משם לקחתי את הרעיון על הפרללי,תודה. יואבי

yair24

Member
וואו אתר לא רע!! ../images/Emo13.gif

אולי אני אוכח להעזר בו לפרוייקט סטאז´ שלי... יאיר

gilad_no

New member
חומר עזר ?

הצלחתם לעניין אותי. אתם יודעים איפה אפשר להשיג עוד מידע ? אני ממש לא מבין באלקטרוניקה, אבל אני הייתי שמח להתחיל ללמוד. איפה אפשר להשיג ספרים או חומר עזר נוסף ?

פשוש2K

New member
היי גילעד

צירפתי כתובת לאתר beyondLogic שעוסק בדיוק בעיניינים אלו. תתחיל בכך שתקרא חומר משם ותבין יותר את העסק. מדובר על חיבור ציוד למחשב דרך יציאות סטנדרטיות, וכן על בניה של מעגלים שונים. יש לי מספר ספרים בבית בנושא זה ואני יכול לסרוק פרוייקטים ולפרסם כאן. הפרוייקטים פשוטים וכוללים חיבור של seven-segment ליציאת מדפסת ועוד דברים כאלו נחמדים. אבל שוב, תתחיל מלקרוא את החומר באתר. גם צריך ידע בשפת תכנות כלשהי (ברמה מאוד בסיסית). ~פשוש~

TZURYOAV

New member
צריך לפתוח פורום בנושא!

אני בטוח שיהיה לזה קהל קוראים גדול! או אולי אפילו אתר למתחילים בקשר לפרויקט שלי השבוע אצא למסע צייד ואחפש רכיבים בינתיים אני מחפש חומר תיאורטי וגם קורא כמה ספרים אני צריך לתקן את המחשב השני שלי כי בשום פנים ואופן אני לא מחבר ברזלים למחשב הראשי!!! תודה יואבי

yair24

Member
לי יש מערכת פורומים...

אני יכול לפתוח פורום בנושא הזה. הבעיה היא איך להביא אנשים שמתעסקים בזה לפורום. יאיר

gilad_no

New member
קישור לכל מי שרוצה

מצאתי אתר שמיועד למתחילים. החומר מועבר בצורה דיי פשוטה

למעלה