למי שרצה לדעת

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

DIDI1524

New member
../images/Emo7.gif וואו,ממש ריגשת אותי

באמת... וגם עודדת אותי כי אני קצת מבואסת מזה שאני צריכה להתגייס.יותר נכון אני חיה כרגע בהכחשה אבל יש לי מן התקפי חרדה קטנים כשאני חושבת על הצבא. אני דווקא חושבת שהתפקיד שעשית הוא מבורך ביותר. הנצחה היא דבר לא פחות חשוב מלחימה. ולדאוג שאנשים יזכרו את הלוחמים שנפלו זו עבודת קודש בעיניי. אני בן אדם רגשן אז סביר להניח שאם הייתי צריכה לעשות העבודה שלך הייתי פורצת בבכי כל הזמן (ותאמין לי שאני מסוגלת לבכות מאותו דבר גם במשך שנים). בקיצור, אני שמחה שהצבא תרם לך,ואני מקווה שגם לי הוא יגרום להסתכל על דברים אחרת ויתרום לי איכשהו לאישיות

shirpan

New member
מקסים

שמחה שקראתי את מה שיש לך לספר. זה גם נותן השראה לכל הצ'ונגים שעוד לא התגייסו.. כל הכבוד לך

2MayaN

New member
כל הכבוד! ../images/Emo215.gif../images/Emo221.gif

כתבת דברים ממש יפים וזה טוב לראות שקיבלת כל כך הרבה מהשירות..אני מקווה שכל אחד יקבל ככה מהצבא. ואני מסכימה שכל תפקיד הוא חשוב
בהצלחה בהמשך

סאמוואן

New member
יש לי שאלה..

מזה אומר שאתה חייל מתנדב בעצם?? כאילו לא עשית שירות צבאי רגיל...

ny22

New member
מנהל
היה לי פטור

אבל אני החלטתי להתגייס למרות הפטור. זה נקרא להתנדב לצה"ל. כלומר, אני על סטטוס "חייל מתנדב". בעיקרון ישנם כמה הבדלים בין שירות רגיל לבין שירות של חייל מתנדב. (אם תרצי אני בשמחה אכתוב לך את ההבדלים).

סאמוואן

New member
כן אני מאוד אשמח

לדעת מה ההבדלים...זה מאוד חשוב לי...כי יכול להיות שמוציאים לי פטור..

ny22

New member
מנהל
כתבתי וזה נמחק לי...אכתוב שוב....../images/Emo26.gif

אז ככה, ישנם כמה הבדלים, אבל אם רוצה לשמוע ביתר דיוק, תשלחי מסר עם סיבת הפטור ואני אתן לך יותר פרטים: 1. חיילות מתנדבות (אני כותב הכל בלשון נקבה, אבל מדובר כמובן בשני המינים) מטופלות ע"י קופת חולים ולא ע"י הרופאים הצבאיים (זה יתרון ענק. את יכולה כמובן ללכת לרופא צבאי, אבל זה לא כדאי לך). 2. אין נשק ואין טירונות. הטירונות של המתנדבים היא בסה"כ טירונות של חמישה ימים שכולם רק הרצאות וכל יום חזורים הביתה (אלא אם את גרה צפונית לחיפה או דרומית לבאר-שבע). בטירונות הזאת אין נשק, לכן את לא תשתמשי בנשק וגם לא תעשי שמירות. 3. משך השירות שלך יהיה שנה-שנה וחצי ולא שנתיים כמו שאר החיילות (אם תרצי תוכלי להאריך את השירות לשנתיים, אבל זה לא יהיה בתנאים של קבע). תשלחי לי מסר ואתן לך עוד פרטים...

סאמוואן

New member
היי נתאי

אוקיי אז ככה, אני לא עד כדי כך רוצה לפרט את הסיבה שלי לפטור כי היא קצת אישית אבל אני יכולה להגיד לך שזה משהו נפשי שבגללו אני לא יכולה להתגייס... אחרי מה שכתבת אני חושבת שיהיה לי יותר קל באמת להתנדב לצבא אז אם תוכל לפרט יותר... תודה.

גם אחותי מתנדבת לצה"ל ../images/Emo9.gif

אבל היא משרתת בדובר צה"ל והיא עושה שירות של שנה וחצי. והיא קיבלה פטור בגלל בעיה בריאותית...

למעלה