למי שרוצה להאמין...

hilalev

New member
למי שרוצה להאמין...

כמה דברים שמומלץ לעשות (מבחינה דתית) כדי להצליח בפוריות: להדליק נרות שבת ואחרי הברכה לקרא את "תפילת חנה" (יש סידור שנקרא ברכת חנה או תפילת חנה לאשה ויש בו תפילות לפוריות, לאשה הרה, ולעוד כל מיני מצבים) להחזיק בבית את הספר "רזיאל המלאך" (ספר קטנטן שעולה גרושים), לעשות הפרשת חלה. (ולהתפלל - לא מזיק לבקש כל לילה בקשה קטנה מאלוקים.) זה לא כדי להחזירכן בתשובה, מי שלא ניסתה לא יכולה לומר בוודאות ניסיתי הכל ! בהצלחה לכולכן ולי !

לי מ ו ר

New member
תראי כל אחד בוחר במה להאמין

אישית קשה לי להאמין שהדלקת נרות, ועוד כל מיני דברים קטנים שקשורים לדת יעזרו לי להכנס להריון. יש לי קרוב משםחה שהוא רב, ולמרות כל המצוות שהוא עושה, והוא תמיד היה מהמחמירים, אין להם ילדים. אני לא יכולה להגיד שניסיתי ה כ ל, ואני גם לא רוצה לומר. לפני חצי שנה אולי יותר דובר שבסין (ואני מקווה שאני זוכרת טוב), מוכרים אשכי עכברים או משהו כזה כסגולה לפוריות.

סביון1

New member
תודה רבה על הנסיון לעזרה אבל

המשפט האחרון היה לגמרי מיותר. אין כזה דבר "ניסיתי הכל" ואין טעם לשבת לנו על המצפון על דברים שלא ניסינו. תאמיני לי, אם היינו צריכות לנסות כל סגולה "מבטיחה" שהציעו לנו אנשים מתוך רצון טוב, לא היינו יוצאות מזה.

חבובי

New member
היא בסך הכל ניסתה לעזור...

ולשתף פה את הבנות בדברים שהיא באמונתה רואה כאמיתיים וכנכונים. מי שלא רוצה לקבל לא חייבת, אבל לדעתי ההערות שכתבתן קצת עוקצניות... אף אחת לא הכריחה אתכן להדליק נרות או להתפלל... זה רק בגדר הצעה. כאשר יש אמונה שבה אפשר להאחז, קל יותר לעבור התקופות והתהליכים הקשים שאנחנו עוברות (כל אחת ברמת קושי אחרת). בהצלחה לכולן!! ותודה על ההצעות.

hilalev

New member
הצעה היא רק הצעה

וכמו שכתבה חבובי אין כאן העברת ביקורת על אף אחת, הייתי רוצה שכל מי שחפצה בילד/ה תיכנס להריון במהירות ובקלות. יש בנות שהיו שמחות לדעת אם יש משהו שקשור לאמונה/לדת שיכול אולי לעזור, לא אמרתי שזה הפתרון לבעיות! אני בעצמי לא דתיה אבל הייתי מוכנה לנסות כל מיני דברים לא מזיקים בשביל לקבל ברכה (ולא משנה איזה). החברה הכי טובה שלי בעיצומו של טיפול פוריות (שני בסדרת טיפולים זו), אני כל יום מתפללת בשבילה, בוכה איתה, ואין כמוני מיזדהה איתה. אז חבל שיש כאלה בנות שלא יודעות להבחין בכוונה טובה

סביון1

New member
אמרתי תודה רבה על הנסיון לעזור

וזה לא היה בעוקצנות או בציניות. מצד שני המשפט "מי שלא ניסתה לא יכולה לומר בוודאות ניסיתי הכל" מקומם אותי וכבר הסברתי למעלה למה. דרך אגב, אין לי כלום נגד אמונה ונגד הצעות למעשים של אמונה, ואני אפילו עושה כמה מעשים של אמונה בעצמי.

hilalev

New member
המשפט לא אמור להתפרש כפשוטו אבל

אם הוא לא נראה לך...אני מוכנה לקחת אותו בחזרה. שתצליחי סביון1 אמן.

המאמינה

New member
טיפולי פוריות הם שיעור באמונה

בלי קשר לאם האמונה מלווה בדתיות. התהליך הזה והנעלמים הגדולים הכרוכים בו לימדו אותי אמונה. הידיעה שמעבר לכל ההשתדלויות שבעולם יש איזשהו שלב בו צריך פשוט להרפות ולקוות לטוב. אני לא מתכוונת חס וחלילה להרפות מהדברים ההכרחיים מבחינה רפואית, רק שלפעמים אפשר להשתגע מאינספור הנתונים והגורמים אשר אמורים להביא להריון המיוחל. חוץ מזה, בתנ"ך יש כמה התייחסויות לנשים אשר ההריון שלהן עוכב ודוקא מהמקומות האלו נדמה שבאים הילדים הכי מיוחדים. בקיצור, אין לי ספק שההצעות של hilalev באות מהמקום הכי נקי.

למעלה