למי שרוצה לדעת

chocolatecake4

New member
ל-overmight

שלום לך, גם אני עברתי משהו דומה לפני 4 שנים בערך ומאוד התחברתי למה שכתבת שההבנה והתפישה שלך לגבי המציאות השתנתה לגמרי... האם קראת את הספר "חיפוש אחר המופלא" של אוספנסקי ? זה מעניין מה שכתבת, שקשה לך כי רוב האנשים סביבך לא מוסגלים להכיל את הידע שצברת (ואני לגמרי מאמינה שזה לא נכתב מתוך התנשאות). יכול להיות שבספר תמצאי תשובות או משהו קונטקרטי אחר שאת מחפשת

overnight

New member
תודה!

אני מודה לך על הבעת האמון! שמחה למצוא מישהי שחוותה דברים דומים. לזה אני מתכוונת כשאני אומרת שלאנשים יש קושי להכיל את מה שאני חווה...לכן אני לא מדברת על כך . זה לא כל כך הידע כמו עצם החוויות יוצאות הדופן, שגם לי אין יכולת להסביר ברמה המדעית. קראתי לא מעט ספרים בתחום וגם למדתי מאנשים שנמצאים ובקיאים בתהליך זה, כבר שנים. אני לא לגמרי לבד...אבל אין ספק שזה תחום שמי שעוסק בו יכול להתפש כ"משוגע". נושא החלומות הצלולים מעניין אותי מהמקום של יכולת השליטה ברמה האנרגתית, בשל האפשרות להלחם או להגן טוב יותר על עצמי בפני תופעות לא רצויות וגם כדי ללמוד מנבכי התודעה עוד על ידע העולם. יש בזה המון פוטנציאל לגדילה!.

EndOfAllHopes

New member
אם כבר אוספנסקי ../images/Emo13.gif

אז עד כמה שאני יודע בדרך הרביעית רואים בחוויות מעין אלו דווקא מכשול בפני התקדמות "אמיתית", החוויות מעידות על מלך אינסטינקטיבי (שמפותח גם ככה מספיק אצל רוב בני-האדם) מפותח ביותר, לא משהו מועיל במיוחד. לא שאני מזלזל או משהו, זה פשוט מה שקראתי בכמה מקומות

EndOfAllHopes

New member
המממ

גם אני ממליץ על "חיפוש אחר המופלא" גם בתור "הדרכה" לדרך הרביעית וגם בתור סתם ספר מעניין ששווה לקרוא. בכל מקרה, עד כמה שאני יודע הדרך ה-4 היא בעסקי המודעות, וכל החוויות/היכולות הרוחניות רק מכניסות את הבנאדם עמוק יותר בתוך הדמיון/השינה שהוא נמצא בו, ובאם הוא רוצה להתקדם באמת הן יהיו רק עוד מכשול בדרך. זה לפחות מה שהבנתי, אם את רוצה לשמוע עוד נראה לי יש בתפוז מספר פורומים/קומונות ששם יוכלו לתת לך תשובה יותר רחבה/נכונה.

uzihen

New member
האם את מפעילה רצון כדי לראות דברים

נסתרים או שזה קורה במן אופן טבעי כמו לדוגמא ששוכבים במיטה ובאופן טבעי נרדמים

overnight

New member
יש דברים נסתרים...

גם וגם... זו עובדה קיימת (כרגע) לגביי- היכולת 'העל-חושית'. היא יותר באה לידי ביטוי בשעות הלילה. כשהעיניים עצומות במיוחד. (שזה סותר את הראייה הרגילה שלנו), וגם זה יכול להתרחש במשך היום, אם אני בוחרת להתמקד בכך...אבל אני לא! יש תקופות יותר "חזקות" ויש כאלו- פחות. אין לי שליטה מלאה על כל התהליך. הוא רצוני רק בחלקו. נדמה לי שכמו שישנם אנשים שנולדים עם הפוטנצאיל להיות מוכשרים בתחום האלקטרוניקה וכו' לי כנראה היה בפוטנציאל הכישורים הנ"ל. בכל אופן, אני כמעט משוכנעת שאם מישהו מעוניין לפתח יכולות כאלו- הוא יכול!

amit469

New member
שלום .

אני לא ממש מבין על מה את מדברת . אבל זה נשמע כזה אממ לא הגיוני .. יכולת על חושית ? מה זה אמור להביע ? זה נשמע יותר מידי רוחני לטעמי :\ מה שאני מנסה להגיד שאני מתעסק בחלומות צלולים כמו הפורום הזה . בהתחלה חשבתי שחלומות צלולים זה שטויות ואין כזה דבר , עד שכולם אמרו לי שזה קורה , והיום אחרי שעברתי את זה אני מודע לזה :) אני ממש לא הטיפוס הרוחני , היה קשה לי לקבל שיש כזה דבר ח.צלול :). כל העניין הזה נשמע לי מופרך אני אשמח להבין על מה את מדברת יום טוב , ואני באמת לא מתכוון להעליב . אז נא לא לקחת קשה ;)

Roy1232

New member
עמית - חצלולים זה רוחני?

זה אם כבר האנטיתזה לרוחניות, זה שכל טהור.

overnight

New member
פעם כולם היו בטוחים שכדוה"א-שטוח...

בקיצור.. כל דבר שאין לו הוכחה מדעית ומתקשר עם אמונות נחשב לרוחני. אני חושבת שבאופן חצי-מודע ענית לעצמך על השאלה: עד שלא עוברים את החוויה המתבקשת- מאוד מתקשים להאמין ובכלל לתפוש את זה! גם אם 'קונים' את האפשרות שאכן יש דברים שכאלה, נשארת רמה מסויימת של חשדנות וחוסר אמון. אפילו אני, שחווה את זה ממש, לא מרגישה בטוחה ב100 אחוז- סקפטית. למה? כי גם לי, כלומר לחלק הראציונאלי שבי, זה ש'חונך' שנים עלגבי תאוריות והוכחות וסטטיסטיקות (אגב, ההגיון והסטטיסטיקה- לטובת המאמינים...) קשה לתפוש את זה! אני לא ביקשתי לעבור את מה שעברתי. זה פשוט קרה לי! נכון, שאחר כך המשכתי לעבוד בכיוון והעמקתי את , אם תרצה, כישוריי... פעם חשבו שכדור הארץ הוא שטוח...עד האופק-וזהו! אדם אחד, פתאום יצא והעיז לכפור בכך בטענה שכדור הארץ הוא עגול. כמובן שזה נשמע 'מופרך' לגמרי, אז מעבר לזה שהוקיעו אותו בחוצות, זה עלה לו בבריאות...! (כלומר -גמר בתור בר-מינן) אני מציעה שבשלב זה בחייך, תמשיך לעבוד על הצללת החלומות ובבוא היום, כשתהיה מוכן ובשל לכך, ייתכן וגם אתה תתנסה בחוויות 'על-חושיות' 'מופרכות'. זה לא כזה מיוחד. או לא אפשרי. זה קיים בפוטנציה אצל כל אחד. אם תתעקש, אפרט לך את הדרך האפשרית להגיע 'לשם', לפחות זו שאני חושבת שיכולה לעזור לכך. בלי-נדר...

Roy1232

New member
נו באמת

הוא לא סתם אמר יום אחד שעבר משהו שבזכותו הוא עכשיו יודע שכדה"א עגול ואתם יכולים להאמין או לא - הוא הגיע לזה מתוך בחינה מדעית-הגיונית של העניין, בניגוד למאמיני האל למיניהם שבטוחים שהם יודעים משהו שלא הוכח. בגלל זה כל הקבלה שתעשי בין המצב שלך לשאלת כדה"א עגול לא תומכת במה שאת רוצה להגיד. זאת שיטה ידועה בקרב מכחישי אבולוציה ושרלטנים, שאומרים "תראו איך פעם אף אחד לא האמין להוא שאמר שכדה"א עגול והבינו את הטעות אחרי זה...", וזה בא להסיט את העניין מהמבחן הרציונלי של מה שהם אומרים. לעומת זאת, דרך אפשרית להגיע ל"שם" היא מוצר הרבה יותר פרקטי מהתבכיינות סטייל פעם אמרו שכדה"א שטוח
.

למעלה