למי שרוצה לדעת

overnight

New member
למי שרוצה לדעת

טוב, זה הסיפור שלי על קצה-קצהו של המזלג... עד לפני כמה שנים הייתי במצב שבו מה שלא ראיתי היה ספק אם היה קיים, למרות אמונה מסורתית-אינטואיטיבית באל. ואאז, כמו בכל סיפור דראמתי, קרה משהו ששינה לי את "נקודת ההשקפה"...בכלל את כ ל ההבנה והתפישה שלי לגבי "המציאות". עברתי מעין תאונה מצערת, לכאורה. היא הייתה טראומטית במובן הנפשי, אבל גררה תהפוכות במובן הרוחני. או-אז התחלתי לחוות אוסף של חוויות ליליות ולא רק. התחלתי לחלום חלומות בהירים ולזכור אותם. חלקם עם מסרים עתידיים. קראתי ספרים בעניין ועברתי קורס בנושא הקבלה החדשה והכל תוך כדי שינויים ממש בתחושות הגוף...כאלו שקשה להסביר למי שלא עבר אותם. התחלתי להרגיש ממש זרמי אנרגיה. ההרגשה היא שערוצים חדשים נפתחו אצלי. בלי ציניות! ומה שנפתח בין השאר הייתה הראייה, השמיעה והתחושה העל-חושית. היכולת העל-חושית החדשה הלהיבה אותי, כמו ילד שנכנס לחנות ממתקים...היו כל מיני נסיונות מעניינים, מפגשים מהסוג השלישי וכו' ואז גיליתי, בדרך הקשה, שצריך להזהר. כמו שאני מעוניינית להתנסות, כך יש אנרגיות שמנצלות זאת לרעה. נכוויתי ולמדתי שאני צריכה לשמור על עצמי. כן, זה רק על קצה המזלג. ועתה אני מחפשת את הדרך להמשיך ולהתפתח וגם בה-בעת לשמור על עצמי. וזה מאוד קשה כי רוב האנשים סביבי אין להם את היכולת להכיל את הידע שצברתי (שהוא דל ביחס לכאלה שנמצאים בזה שנים רבות וכאן נכנס מוטיב הגיל...) תשתדלו לא להגיב מיידית. נסו לרגע לקבל את דבריי בלי לשפוט, אוקיי??? ביי.

חוק צח

New member
מה הכוונה בראייה ושמיעה על-חושית?

כלומר מה בעצם ראית? האם השתנתה המציאות כמו בהזייות או שאת מתכוונת שתפסת אותה בצורה אובייקטיבית? והשמיעה?

overnight

New member
תשובה לצח

מעולם לא חוויתי "הזיות" כך שאין לי מושג אם זה אותו הדבר כמו ראייה וכו' על-חושיים. ההתחלה בראייה וכו' על-חושיים היא של זרימה אנרגתית מ/אל תוך הגוף, סירקולציה וכדומה. במובן של תוכן הדברים: מתחילים לראות קודם צללים או כתמים בתוך החושך (הכי קל לראות בזמני לילה, כשיש חושך, ובעיקר בעיניים עצומות) עם הזמן והאימון הראייה מתבהרת ומתנקה ואפשר לראות את האנרגיות/ישויות אחרות המצויות הן במציאות שלנו והן במציאויות/ממדים מקבילים. אני לא בקיאה בהסברים פיזיקלים. בכל אופן זהו תהליך שיכול להמשיך ולהתבהר ולהעמיק ולהתרחב לכיוונים שונים, פעם שהתהליך נמצא בזרימה.

BraCat

New member
שלג (צבעוני) בטלויזיה

יש מאפיינים של צבע ? הצורות או הכתמים מרוכזים באזורים מסוימים במרחב או מפוזרים בצורה אחידה בתוכו ? והאם הם נשארים במקום או בעלי סוג כלשהו של תזוזה ? מה הוא סדר הגודל של הצורות / כתמים ? ס"מ ? מ"מ ?

overnight

New member
לשאלתך...

הכתמים האלו לרוב נמצאים בתנועה במרחב... ממש כמו אנשים, מכיוון שאלו בעצם ישויות כמונו במובנים מסויימים. הגדלים משתנים בהתאם לסוגים השונים והדבר מתחוור כשמתחילים לראות בצורה יותר ברורה. לעיתים אלו אנרגיות ללא תצורה ולעיתים אלו תצורות חיים ממשיות, אחרות. אם תרצה יותר פרטים אפנה אותך לספרות בעיניין ו/או תנסה למצוא ברשת את האתר של שולה ישראלי. אה.. ו-כן יש גם צבעים אופייניים.

Roy1232

New member
מצטער, אבל האתר של שולה הזאת ממש בדיחה

איחולי בריאות הנפש לאנשים שבאמת מאמינים לה שהיא נותנת להם תשובות מהאל בחרוזים אינפנטיליים. http://shulamitisraeli.alternativly.com/about1.html כדאי שתיכנסו, יש שם ציטוטים שיפילו כל אחד מהכיסא: "באותה תקופה נפל לידי ספר של ריצ'רד הול "עב"מים". מחקר של 50 שנה, שנעשה בעיקר בארה"ב. מכאן לא הייתי צריכה להשתכנע יותר, כי ידעתי שעניין העב"מים אמיתי. " "בקשתי בלי הרף: "שחוצנים טובים הרוצים לעזור בטיפול באנשים, שיגיעו אלי". יום אחד הרגשתי שמשהו מתרחש תוך כדי טיפול. פתאום הופיע כבתוך תמונה ישנה, סיני עם שפם וזקנקן וכובע לראשו. אמר לי שקוראים לו אליעזר וזהו" (הסיני האחרון שראיתי מדבר עברית, קראו לו ישראל אהרוני)

overnight

New member
הפוסל- במומו פוסל...

הפוסל- במומו פוסל... אתה יכול שלא להסכים עם אחרים, אבל מכאן ועד לבטל את דבריהם בנימה לעגנית המרחק גדול!

Roy1232

New member
תעני לי בכנות על משהו:

כשילד קטן וחמוד בן 4 יגיד לך שהולך לידו כל הזמן חיזר שקוף, שעושה פיפי שקוף, חי על מאדים ומטפל באנשים עם מברשת שיניים (ראי הכתבה עליה במעריב שנכתבה ברצינות תהומית) - היית מתייחסת אליו ברצינות? האישה הזאת, שטוענת דברים שילד בן 4 יכול להגיד לך (רק שבניגוד לילד היא כבר עברה את הגיל הרלוונטי), ראוייה ליחס רציני? יש גבול לכמה שטויות אפשר לבלוע. ועוד משהו, ברגע שראיתי את הביטויים בכתבה במעריב "פלנטת סיריוס" ו"היא בתדר של 130 וולט" הבנתי כבר עם מי יש לנו עסק, בדיוק עם מישהי מהבולשיטרים שהזכרתי לך אז בדיון הראשון שלנו.

overnight

New member
רועעעעעעעעי

רועעעעי, נכון?? ב ו ל ש י ט זה עניין של השקפה. מעניין שלמרות שאתה מוצא בכל הדברים הנ"ל קישקוש אתה לא עוזב את זה, כאילו יש כאן איזה משיכה מאגית מבחינתך לנושא זה...שמא אתה "מת" שיוכיח לך מישהו את טעותך... וזה בסדר כי רבים הגיעו למקום של אמונה גדולה ממקום אפיקורסי גמור. כן, כשהייתי בגילך, בלי התנשאות, הייתי במקום שלך: מקסימום מאמינה באלהים. כל דיבור על חוצנים וישויות ותופעות כאלו היו עבורי מוקצים ומנת חלקם של "פסיכים"...היום אני למודת ניסיון (אין חכם כבעל ניסיון) ומתוך כך למדתי שיעור גדול בכך שאינני יודעת חצי דבר על האמת שמאחורי ה"מציאות". לכן כשמישהו מספר סיפור שלי נשמע מוזר ורחוק ממני, אני קודם כל מקשיבה בלי לשפוט. בכל אופן, משתדלת. לכן תוסיף לסבלנות קצת צניעות...סמיילי.

Roy1232

New member
אני מדבר איתך כל כך הרבה כאן כי בסה"כ

אנחנו בדיון מעניין אם תרצי או לא
. משיכה מאגית? לא, פשוט הרצון למצות את הדיון הזה, ואין לי בכלל בעייה אם מישהו יוכיח אותי על טעויות, זה אפילו מבורך כי זה יוביל לתפיסת עולם יותר נכונה. אני מבין שמתי שההשקפות שונות ואין הוכחה לאף כיוון אין טעם לנסות לשכנע אחד את השני, וחטאתי כאן כשניסיתי להראות לך שפשוט יש אנשים פסיכים עם בעיות נפשיות, וכנראה היא אחת מהם (אני בטוח שיחזקאל וזהו עם הזקנקן הסיני קיים במציאות, וכמובן שהם באים עם מברשות שיניים לפתוח אנשים)... חוץ מזה שזה פשוט קומי, ישבתי אתמול בערב את הרבע שעה הזאת ופשוט צחקתי דמעות. כמה שאנחנו ספקנים, צריך גם לעשות את ההבדלה הזאת בין שטויות מוחלטות לתאוריות שראויות ליחס רציני. תחשבי רגע בהגיון - אם יש חיים מחוץ לכדור (שזה אגב לגיטימי, זה יהיר לחשוב שאנחנו היחידים אי שם), הם יהיו מפוזרים כל כך (ההוא מסיריוס, ההיא ממאדים, השלישי בכלל מאלפא קנטאורי וכולם לפיה פלנטות)? החיזרים יהיו בצורת אדם (אני בטוח שיש לה דמיון פורה, אבל כשאדם מאמין בדמיון שלו...)? הם יבואו עם כלים ארציים לחלוטין? ובנוסף, אם כל ציויליזציות החלל מכל קצוות היקום התכנסו רק כדי לטפל בבני אדם, מה הסיכוי שלכולם יהיו שמות של קיבוצניקים? בחיאת, השתקת את הקומון סנס שלך לחלוטין.

overnight

New member
ואני חשבתי שאוכל לנוח.

לך תדע... אני מכירה את שולה ישראלי. היא לא 'מאכרית'. גם לה יש סיפור חיים מאלף. מבחינתי, זו עובדה גמורה שיש חיים מלבדנו. ולא, אנחנו לא מעניינים באמת ציוויליזציות אחרות כלכך, ראשית כי אנחנו די בפיגור נוראי... ושנית כי אנחנו בפינה נידחת ופיצפונת, ביחס לאחרים. אבמה, אנחנו מעניינים מבחינות אחרות.חלק מהסיבות הן שאנחנו האחרונים שיש לנו "כדור ירוק" ואנחנו טרום-קילקולו. הנושא מורכב מאוד ולכן לא ארחיב בו. מעבר לנושא החוצנים ישנם גם "דברים" נוספים, בדיוק כמו שהתחלת לקרוא בנושא הקבלה. ממליצה לך להמשיך ולקרוא חומרים רבים, כדי לקבל מושג רחב יותר.

Roy1232

New member
בנאדם צריך להיות חסר היגיון

בשביל להאמין באופן מלא בדברים שסיפרו לו והוא לא יכול למצוא להם ראיות. כמו אלה שיגידו שיש אלוהים, וכשתגיד להם שלא הוכח אף פעם דבר כזה שטיפת המוח תדבר במקומם. את בדיוק דוגמה לזה - מי אמר לך שאנחנו הכדור הירוק האחרון? מי האכיל אותך שטויות כאלה, ומאיפה לו שאין ביקום הגדול עוד כוכבים כמו שלנו? את הולכת למחוזות יותר ויותר ביזאריים, מה שגורם לי לחשוב שיש כאן מתיחה מוצלחת או שפשוט ההיגיון שלך נפל איפשהו.

overnight

New member
אתה צודק

שגיתי! כלומר לא דייקתי בניסוח. התכוונתי לכך שבאזורנו, בעולם שלנו אנחנו בין הבודדים...ולכן אנחנו מושכים אלינו מבקרים, שבין השאר פשוט מחפשים מחצבים עבור עצמם.

MetalSinagouge

New member
זה רימייק של הטיעון:

"כל הכוכבים סובבים סביב כדור הארץ", מצטער, אבל זה ככה. אם את רוצה לבטל את הראיית עולם הקצת תמימה שלך (דעה אישית שלי, וליא יותר), אני ממליץ לך להתעניין בסופר הזה: http://www.sf-f.org.il/story_353 אין ספק שחיזרים קיימים, אבל לא נראה לי שאת (או אני) אפילו מודעת לכמה שונים מאיתנו הם יכולים להיות (תקראי את "סולאריס" של סטניסלב לם), והעובדה שאת טוענת שהם צריכים מחצבים ויש להם יכולת תנועה רק מראה שאת כנראה מאנישה אותם, בדיוק כמו שהיוונים העתיקים האנישו את האלים שלהם. יש טענה שכדור הארץ הוא הרבה יותר נדיר ממה שאנחנו חושבים (יש ספר בשם Rare Earth בנושא), אבל עדיין לדעתי חיזרים זה רק הניסיון האחרון שלנו בתור בני אדם לאחוז במעקה לפני שאנחנו נופלים לתהום ההבנה- ההבנה של העובדה שאנחנו לא יותר מפלוץ קוסמי שבכל רגע יכול להתפזר לאוויר ולא לשוב עוד להיות עצמו. זה מעניין שתצפיות חיזרים לא ממש היו קיימות לפני 1950. אני חושב שזה מעורר רחמים בצורה מסויימת, כי זה מראה לאיזה מצב עגום מבחינה מנטאלית הגענו אליו.

MetalSinagouge

New member
אוקיי.

הבעיה היחידה שלי זה הנטייה של אנשים (לא כולם) שעברו חוויות כאלה להקים מסביבם דת. חוויות מיסטיות או פסיכיות היו, קיימות ויהיו, והטענה שאי אפשר לדבר על זה כי זה מעבר למילים זו גם עצה מצויינת. ואת טועה כשאת משייכת אותי לאסכולה המדעית או מה שזה לא יהיה, יש לי ראש פתוח במיוחד וסקפטי בקשר למיסטיקה אבל גם בקשר למדע.

Roy1232

New member
שמעתי אנשים שדיברו על דברים דומים

זרמים של אנרגיות, צינורות ועוד דימויים מכאן להודעה חדשה. אני מניח שהמקור אותו מקור, הייתה לי תחושה מההתחלה ששאבת את זה מהקבלה... הייתי רוצה לקרוא את הזוהר מנקודה אובייקטיבית, זה יכול להיות באמת מעניין, להבין את אופן המחשבה הזה ש"התגלה" לפני (אאל"ט) מאות שנים ועדיין נשמע רלוונטי והגיוני להרבה אנשים היום. עכשיו אני גם מבין את גבול ה25 שלך, כי ידוע שבקבלה יש מגבלת גיל (לא זוכר כמה בדיוק)... אומרים שאנשים השתגעו מקריאת הזוהר ולימוד הקבלה בכלל. אבל נראה לי שאני יודע למה - רק ההייפ מסביב גרם להם להאמין שכל מה שכתוב שם דברי אלוהים חיים ולהשתגע רק מעצם המחשבה. לגבי התחושה העל חושית - מספר שאלות אלייך: האם מדובר בתחושה חדשה לך לחלוטין, או כזו שמובנית על התפיסה הקודמת שלך? כדי שתביני מאיפה הוצאתי את השאלה המוזרה הזאת: אני חושב (ומאמין) שהמוח שלנו מסוגל ליצור תחושות חדשות, בדיוק כמו שהוא מתרגם אותו קיימים לתחושות המוכרות לנו... רציתי לדעת אם מה שקורה לך הוא ביטוי לזה? ושאלה אחרונה לסיכום - בלי להעליב או לשפוט - בתאונה שעברת, השתנה משהו בך פיזיולוגית? קרה שאנשים נפגעו בראש ופתאום ההתנהגות שלהם, האישיות, השתנתה לחלוטין...

overnight

New member
לרוי

רוי. אני מעריכה את הכנות והסקרנות שלך! זה ישתלם לך יותר ויותר עם הזמן... ולעניינינו: צפיתי את השאלות הללו. הן מתבקשות... הגיל להכנס ל"פרדס" של הזוהר הוא ...42!!! היום יש טוענים שאנחנו נמצאים בעידן שבו כ ו ל ם יכולים בפוטנציאל ללמוד קבלה. אבל זה לא העיניין. הטראומה הגופנית שנקראה על דרכי הייתה כזו שלא השאירה צלקות גופניות, לפחות לא כאלו כלפי חוץ. הטראומה הזו טופלה לאורך הזמן באופנים ישירים ועקיפים, כך שלגביה סגרתי מעגל. התוצר הנפלא שלה הוא ה"פתיחה" שהיא יצרה בי. פתיחה אנרגתית.אני מאמינה שכך היו צריכים הדברים לקרות, מלכתחילה: "מעז יצא מתוק"! התהליך הזה לא היה כמו סכר שנפרץ בבת אחת אלא החל בטיפטופין... אני שהייתי סקרנית ומלאת מוטיבציה העמקתי לתוכו, תוך כדי תהליכים טיפוליים ולימודיים שעברתי, בלי כל קשר עליו. תהליכים אלו עזרו לי לחזק את עצמי ולמצוא את האיזון שכלכך חשוב בכלל בחיים ובפרט בתוך התהליך של גילוי ה"אמת" על עולמנו ה"קט"... לא שיניתי את מהלך חיי באופן דראמתי וגם אישיותי בגדול לא השתנתה. בקטן... ברור שהשתנו בי דברים. הרי חשבתי שאנחנו "לבד" ביקום וזה גם לא ממש עניין אותי. פעם שלמדתי מידע חדש זה, כמובן שהתחלתי לבחון את חיי מנקודות השקפה חדשות ולפעול בהתאם.

Roy1232

New member
אני מעריך את השיתוף שלך,

בסה"כ אין לי מה להגיב למה שכתבת, כי אחרי הכל את מתארת תהליך אישי (שממה שהבנתי מאוד היטיב איתך, וזה בשורה התחתונה מה שבאמת חשוב).

למעלה