למי שפספס את שנה 6

למי שפספס את שנה 6

ישודר בערוץ 24 ביום ו' - שבועות 2.6.06 שעתיים ברצף מ19:00. (כעסתי עליהם שהם משדרים ביום ו' אבל זה מה יש) נא להפיץ בין חברים ... שירז

לא רואה . שבת זה זמן ש

שמאחד את העם היהודי לדורותיו . זכור את יום השבת לקדשו. א"כ כל יהודי שומר שבת. ומי שקשה לו שילך ליעוץ. אוהב את כולכם.

mishmaroti

New member
מה שמאחד את העם...../images/Emo24.gif

זה אהבת חינם.ואהבת לרעך.מדינתנו דמוקרטית וחופשית,וכל אחד חופשי לנהוג כרצונו בד' אמותיו כל עת שהוא שומר חוק. שמירת השבת שלי היא להינות מהחיים,כלומר לנוח ולעשות דברים כייפים.כך גם מאיר נהג לעשות. חג שמח

אהבת חינם אינה מאחדת עם...

היא מאחדת אנושות. ואני, שעדיין לא שומר שבת, מכיר בצורך המהותי שלה ובהתחייבות המקופלת בה. להינות מהחיים זה לא שמירה זה פריקה. וגם בזה יש צורך. ומה מאיר נהג לעשות, את זאת אינני יודע. היכון לקראת אלוהיך ישראל.

את שרצונך לעשות אין זה איחוד

מאחד הוא דבר ששייך לכולם, היא בגלל שכולם עושים אותו אלא בגלל שכולם צריכים לעשות אותו. היינו שביום שהכרזת ליהודי (לא לישראלי) הוצמדו לך עוד כמה חיובים. אם אתה עושה אותם אם לאו אנני יודע אך העם היהודי התחייב לעשותם. ישנם אנשים שלא מגדירים עצמם כיהודים כי זה מאוד מחייב ..... אז יש להם פתרונות. הם ישראלים. ולישראלי אין שום חיוב מלבד החיובים של כל העמים. חוק משפט משטרה בגץ וכו. זה אם כן הבהרה לגבי העם אליו אתה משתייך, ודע שעד לפני 200 שנה לא היו חילונים בעם היהודי לא סב סבך היא אמו ומסתבר שגם לא ביתו. לגבי מאיר אל תמהר להסיק מסקנות על דברים שאינך יודע. יש לי חוברת של דברי תורה גמרא משנה אגדה ועוד שכתב מאיר ז"ל . ב. לא ידוע לנו שהוא היה נהנתן כפי שצירת אותו. ההיפך האיש היה ביתי עדין ורגוע שומר מסורת מתפלל יום יום ומניח תפילין. חג מתן תורה שמח ושבת שלום. אגב יסבירו לי הישראלים מדוע הם חוגגים את כל החגים היהודיים???

באמת

לא ברור לי לאן אתה חותר כיהודיה ישראלית חילונית חוגגת חגים ונהנת מהם בלי ייסורי מצפון כאלה או אחרים אני מאחלת לך ולכולם אהבת חינם וחג שמח

mishmaroti

New member
../images/Emo95.gifסובלנות וסבלנות

|חברים יקרים,אין לכפות על אדם מה כן לעשות ומה לא לעשות.כל אחד והשבת שלו.כוונתי היא,ויהיו כאלה שיראו בכך דברי כפירה,שכתוב "וישבות מכל מלאכה אשר עשה",רוצה לומר לא יעבוד לפרנסתו ביום השביעי.יום זה מיועד להתרעננות ומנוחה פיזית ונפשית ממה שעסקנו בו במשך השבוע.לכל אחד יש את דרכו איך לעשות זאת ואת זה צריך לכבד. מה שמטריד אותי זה שאני מזהה כאן מעין ניסיון לכפייה,ומקווה שאני טועה. אהבת חינם זה הפוך משנאת חינם,שבגללה חרב הבית פעמיים.אם גורמים מסויימים בעמנו ובעיקר בארצנו יפנימו שהשתנה משהו במשך הדורות האחרונים,ויגלו יותר פתיחות והבנה לכלל מרכיבי העם,הרי התחלנו להתקדם לאהבת החינם שכל כך זקוקים אנו. מצץ גבעול יקר:מאיר קרוב משפחה שלי בקרבה די ראשונה,והצתברו הרבה מאד שעות של שיחות נפש ביננו,כך שאנא ממך,אל תנסה ללמדני מה שאינך יודע! נהפוכה הוא.מאיר שילב בין לביןוקיים שבת משלו.
חג ביכורים שמח חג מתן תורה שמח

נני55

New member
בית המקדש

נחרב פעם אחת בגלל שנאת חנם ולא פעמיים "מקדש ראשון מפני מה חרב? מפני שלשה דברים שהיו בו: עבודה זרה, וגלוי עריות, ושפיכות דמים. אבל מקדש שני, שהיו עוסקין בתורה ובמצות וגמילות חסדים מפני מה חרב? מפני שהיתה בו שנאת חנם. ללמדך ששקולה שנאת חנם כנגד שלש עבירות: עבודה זרה, גלוי עריות, ושפיכות דמים" (יומא ט:) ולכל מי(לא חשוב מאיזה זרם)שבאמת רוצה להרבות באהבת חינם ולהשפיע טוב הרב קוק(ערפילי טהר ל"ט)מציע דרך : "הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה – אלא מוסיפים צדק, אינם קובלים על הכפירה – אלא מוסיפים אמונה, אינם קובלים על הבערות – אלא מוסיפים חכמה" שמח חג

yossnet1

New member
חביבי

הסגנון שלך תקיף וגובל בתוקפנות כלפי מי שלא חי וחושב כמוך (ולא בפעם הראשונה). אל תיקח בעלות על היהדות והגדרת היהודי. משתמע מדבריך שיהודי שאינו דתי אינו יהודי אלא "רק" ישראלי, אצבע זריזה על ההדק הייתי אומר. ולגבי מאיר, הוא כבר אמר שלא מצא בית ביהדות האורתודוכסית.

אוי אוי אוי

א. אני יהודי דתי ב. יהודי הוא מי שנולד יהודי ג. אין בדעתי לכפות את דעתי על איש ד. אני אוהב כל יהודי ויהודיה כפי המצווה בתורה לאהוב כל יהודי. אנני יודע איך כל דיעה נהפכת לשנאת חינם ולכפיה דתית. נהפוך הוא הוא הנכון. סה"כ יש מציאות מענינת שיהודי באשר הוא יתכן שמעשיו לא תואמים את התקנון של העם היהודי כפי שנכתב בעת היות העם היהודי לעם. איש הישר בעיניו יעשה ולא זו בלבד אלא שלא ניתן לכפות שום דיעה על שום אדם בשום מצב. היש מישהו שיכול לומר שהוא עושה את שכתוב בדת אחרת והוא עדיין נוהג כיהודי??? אפשר שהוא אדם חופשי אבל איננו נוהג כיהודי. לא בכוונתי לתקוף ולא בכוונתי לשלול אלא לכתוב דיעה פשוטה ואם משהו הרגיש אחרת ודאי שזו אשמתי ובזאת אני מבקש את סליחתו. באשר למאיר, לא שמעתי אף אחד שמבקש ממשהו להיות אורתודוקסי אלא להיות יהודי. מאיר עם כל הכבוד היה יהודי שמתפלל לומד תורה ומניח תפילין. תהיה יהודי באשר אתה אבל ... תהיה יהודי. אוהב את כולכם.

mishmaroti

New member
שורה תחתונה

כולנו יהודים וישראלים.הבה נקבל זאת באהבה ובכבוד הראוי,ואיש באמונתו ודרכו היהודית-ישראלית יחיה. נגיע כולנו לקיסריה,להזכר לשיר לצחוק וקצת לבכות,וגם קצת להכיר אחד את השני/ה במקום טוב באמצע. ויהיה לנו טוב טוב טוב מאד חג שמח ושבת שלום

נאה כתבת.

לא נראה לי שזה יהיה מקום אידיאלי להכיר בתוך כל ההמון הזה. וזה לא על הדשא .....

למעלה