למי שעובד עם INTELLIJ

vent91

New member
למי שעובד עם INTELLIJ

וחושב שזה IDE מדהים ביותר שמקצר בטרוף את זמן הפתוח ע"י מציאת שגיאות בזמן כתיבת הקוד ויצירת אוט' של קוד ועוד. שיספר לי איפה אני יכול למצוא משהו מקביל עבור C++ ??? את VISUAL ASSIST אני מכיר. צריך משהו חזק יותר. יש?

DadleFish

New member
לא.

אין היום סביבת פיתוח ל-++C טובה יותר מ-VS+VA. INTELLIJ וגם ECLIPSE טובים משמעותית מ-VSVA אבל זה מה יש. לדעתי, IJ ו-ECLIPSE טובים יותר מ-VSVA פשוט בגלל שמדובר ב-JAVA, שהיא משמעותית פשוטה יותר מ-++C.

חובבן

New member
יש ל ECLIPSE חבילה גדולה

לפיצוח ב ++C. אולי למישהוא יש נסיון איתה?

voguemaster

New member
מה אתה צריך יותר חזק מ-VA ?

יש קו גבול דק מאוד בין תוספת שמשפרת לך את מהירות הקידוד וסתם FEATUREים אחרים. דבר פרטני.

DadleFish

New member
אפשר לבקש? ../images/Emo8.gif

1. זיהוי טעויות קומפילציה תוך כדי הכתיבה. 2. תיקון טעויות קומפילציה - אוטומטית. 3. ביצוע REFACTORING כמו שינוי שם פונקציה, שינוי שם משתנה... סתם מה שעולה לי בראש כרגע בשלוף. מצד שני, ECLIPSE לא נותן לך השלמות באופן אקטיבי, וזה מאוד מרגיז.

voguemaster

New member
לא יודע אחשלו

אלה בדיוק הדברים שעבדתי איתם בסביבות כמו JBUILDER ו-NETBEANS ובשניהן לא אהבתי את שלושת הרעיונות האלה.

DadleFish

New member
זכותך.

אני מאוד נהנה כשהסביבה משלימה לי IMPORT-ים אוטומטית, מוסיפה לי פונקציות שאני צריך לממש ב-CLASS אוטומטית, מוסיפה לי GETTER-ים ו-SETTER-ים אוטומטית כולל מימוש, ועוד ועוד ועוד. הבעיה היחידה שלי עם ECLIPSE היא בכובד שלה - אבל זה הגיוני, בכל זאת הסביבה כתובה ב-JAVA

voguemaster

New member
ובמה כתובה INTELLIJ ?? ../images/Emo6.gif

אקליפס דווקא לא כ"כ כבדה. עכשיו, VA משלימה לי IMPORTים, לא יודע על מה אתה מדבר. ה-CLASS WIZARD מוסיף לי מתודות אם אני רוצה. יש את זה בהרבה IDEים. בקיצור, שטויות...

DadleFish

New member
לא אמרתי ש-INTELLIJ קלה :)

VA משלימה לך IMPORT-ים? יפה. לא ידעתי שיש IMPORT ב-++C. לגבי CW, הוא מאוד לא אינטואיטיבי, ומעבר לכך, הוא לא עושה את מה ש-ECLIPSE עושה. כשאתה יוצר CLASS חדש שמממש INTERFACE, אתה עושה קליק ימני, בוחר Add unimplemented functions, ואז יש לך את כל הפונקציות מוכנות למימוש, בלחיצת שני קליקים. אין שום דבר דומה לזה ב-VSVA. מעבר לזה - אם שינית את ה-INTERFACE, מייד תקבל ERROR-ים (מייד! לא בזמן קומפילציה) שיפנו אותך לכל ה-CLASS-ים שמשתמשים ב-INTERFACE הזה וצריכים עכשיו לממש פונקציה. ועוד ועוד ועוד.

voguemaster

New member
נו יא קשקבל

אתה יודע, לא IMPORTים אלא INCLUDEים. הבדל משמעותי אני אגיד לך....

DadleFish

New member
בלתי אפשרי ב-++C

ב-JAVA יש כל מיני הנחות יסוד שמקלות מאוד על ה-INTELLISENSE. כמו למשל, ששם קובץ חייב להיות כמו ה-CLASS ה-PUBLIC-י (הבודד!) שיש בתוכו. דברים כאלו אין ב-++C, ולכן ה-INTELLISENSE של ++C לנצח יהיה נחות מזה של JAVA. זה טבעי, אין מה לעשות.

voguemaster

New member
הבודד ??

איכשהו זכור לי שבגרסא 1.4 של ה-SDK לא ממש צריך להכריז על מחלקות אחרות בתור private אם הן באותו קובץ. אני חייב לבדוק את זה.

vent91

New member
המרצה שלי עומד על כך ש

שINTELLIJ כתובה לא בג'אווה!! אני מניח שהוא טועה כמובן. אין בכך להעיד על הידע שלו ויש לו. אולי INTELLIJ מערבבת JAVA עם C++ בקטעים קריטים. תודה על כל ההארות וההערות כאן. אגב INTELLIJ חברה של רוסים תותחים. קראתי את המאמר של הCEO שלהם על כך שתכנות OOP בעייתי מאוד ויש להחליפו ע"י LANGUAGE ORIENTED PROGRAMING או בקיצור LOP. גישה חדשה לגמרי לפיתוח תוכנה. שווה קריאה (לגיקים הכבדים שבינכם) http://www.onboard.jetbrains.com/articles/04/10/lop/

sitUBUsit

New member
סתם הערה

החבר'ה של IntelliJ הוציאו Add-in ל- Visual Studio .NET 2003 שנקרא reSharper. הרכיב הזה מוסיף חלק מהפונקציונליות של ה-IntelliJ ל-Visual Studio, כמו real time error highlighting, וכו'. הוא כמובן עושה זאת עבור #C. אני לא בטוח אם הוא עובד עבור פרוייקטים של ++C ב- Visual Studio, אבל אני מניח שאפשר לברר.

למעלה