למי שמתקשה לחצלל

דונלד

New member
למי שמתקשה לחצלל

לכל מי שמתקשה לחצלל-מומלץ למדוט לפני השינה. המדיטציה מפנימה את ההכרה כך שהדרך לשינה קצרה יותר, והשינה אינה נוחתת עלינו בבום (שמפיל את ההכרה שלנו לשינה לא מודעת). למרות שזה נראה לא קשור-כדאי לצרף מדיטצית בוקר. ואז זהו תהליך שלם,כדורי.מבנה יציב יותר מאשר חצי כדור-מדיטצית ערב. אסביר למה הכוונה: נכון שחצלולים הם כיף עילאי !!! בנוסף לכך חצלולים הם עבודה מדהימה על עצמינו,בדרך הכי כיפית-דרך המשחק !!! מה שיש לנו הוא העולם התחתון (תת מודע) רצונות,תשוקות,פחדים ועוד ועוד... ובנוסף יש לנו את העולם העליון (על מודע) מה שאנו מכנים יכולות על חושיות,מימדים אחרים "חיצוניים" שאנו מקושרים להם גם אם איננו מודעים לכך ועוד ועוד... ואנו חיים בהכרה שלנו במימד הביניים בין התת מודע לעל מודע. מה שקורה בחצלולים הוא שההכרה ערה בזמן החלום ! גדול !! מדהים !!! אנשים הולכים שנים לפסיכולוגים,ולוקחים סמים כדי להגיע לתת מודע שלהם.ופה בכיף מתחברים לתת מודע-בתהליך שאינו מכאיב. זהו צד אחד ביכולת ההתפתחות של הגזע שלנו. החצי השני הוא העל מודע. מדיטציה לפני ואחרי,יוצרת איזון בחיינו. כאן אני מוכרח להוסיף שאני מאמין באופן עמוק שכל חוצלל נמשך גם לאיכויות של העולם העליון.טלפתיה,טלקינזים וכו´. האיזון נוצר כך: אנו מודטים בערב אנו פועלים בהכרה מודעת (חולמים) אנו מודטים בבוקר אנו פועלים בהכרה מודעת (ערים) ושוב ושוב... המדיטציה היא מעין שלב ביניים ובעצם היא נקודת איזון היא משהו שנדמה כמורכב מערות ושינה מעורבבים יחד. בדרך זו של שלמות כדורית,או אפשר לראות זאת כמעגל שאנו נעים בו כל חיינו,התהליך מתחיל להקרין על זמן הערות ולשלב בתוכו הכרה בעולם העליון. וכך הכדור שואף לאזן את עצמו, ואנו נמצא עצמינו מודעים ומכירים את עצמינו, את יכולותינו ואנו משפרים מתקנים ומתפתחים כל העת,לקראת ההכרה בכך שאנו גדולים אנחנו היקום !

דונלד

New member
???

נכון שזו הצתה מאוחרת, אבל לא הבנתי מהתגובה שלך כלום ! ??? ואגב שכחת לכתוב שכחת ?

דונלד

New member
איך לעשות מדיטציה

לא קל ללמד מדיטציה בהתכתבות, אבל מי אמר שהחיים תמיד קלים. רצוי לבצע מדיטציה בישיבה !!! לשאוף אוויר עמוק מהאף...ולנשוף בכזה אההההה חזק שמוציא את כל הבעסה החוצה ומהאף ! כך 3 פעמים. ועכשיו כל הנשימה (שאיפה ונשיפה) מהאף. יש לנשום ולשים את המודעות באיזור האף ופשוט להתבונן בנשימה האוויר נכנס...יוצא...נכנס...יוצא...כך במשך כ 10 עד 30 דקות.אני מדגיש שיש לנוע בהתאם לתחושה האישית כמה זמן. לפעמים אני מודט 10 דקות ולפעמים שעה או שעתיים.המדיטציות הארוכות הן גם העמוקות והמרגיעות ביותר.בתהליך ארוך כזה אפשר,ולפעמים מומלץ לקחת הפסקה של כ 10 דקות,אולי לשתות מים ,ולחזור לנשום מהאף. מכאן אפשר לנוע לכל מקום. להתכוונן ולהטמיע במודעות למשל שאני מבקש חלום צלול (לבקש מהעצמי הגבוה,בקול כך שאשמע באוזני !).3 פעמים. או להכריז:הלילה אחלום חלום צלול.3 פעמים. בזמן המדיטציה עשויים לעלות מחשבות-אין להילחם בהן-אלא להחזיר בעדינות את המיקוד לנשימה.חווית השקט היא איכותית ונעימה. משהושג שקט(שקט יחסי)אני בעצם יכול להקשיב לקולות העדינים יותר שבי,קרא לזה אינטואיציה,עצמי גבוה או כל שם שתבחר.אפשרויות ההכוונה הפנימית הן אין סופיות במהותן. לענין החצלולים. משהושג תדר של שקט,יש לחוות אותו לזמן מה,ואז בעדינות לצאת מהמדיטציה(למקד את המודעות בטעמים בפה בגוף בקולות במגע הגוף בכסא להזיז קמעה את האצבעות ולפקוח את העיניים. מכאן למיטה, ואז לתרגל הרדמות מודעת,או התנייה לחצלול,או כל מה שעולה על דעתך.וכנראה שיצוצו לך הבנות ורעיונות מה לעשות. זוהי מדיטציה בסיסית אך עוצמתית.והיא משמשת כשער לכל מיני תהליכים רוחניים גבוהים. אני יכול בנוסף להמליץ על הליכה/ריצה ו/או מעט מתיחות לגוף ולגב לפני הישיבה.כך הנשימה יותר "נכונה",והגוף יותר נינוח. מומלץ לאחר 3 הנשימות הראשונות להתמקד בגוף למשך זמן מה,לשפר ליציבה זקופה,ולאחר שהתחברנו לגוף,להניח לו באהבה,ולהתמקד בנשימה. בהצלחה !

דונלד

New member
תיקון דחוף/איך לעשות מדיטציה

סליחה בשלוש הנשימות הראשונות(אהההה) יש כמובן לנשוף מהפה !!! ואחר כך, כל הזמן כל הנשימה(שאיפה ונשיפה)מהאף !!!

Chav

New member
....

כי הרי לכל ידוע (מובן מאליו) ששלוש נשימות דרך האף עלולות להרוס את כל התהליך היקר!

אלונגו

New member
../images/Emo13.gif ברור...

אני אישית לא מאמין במדיטציה. לא במישורים האסטרליים וכל הדברים האלו בכל אופן. יש במדיטציה משהו מתחום ההפנוזה העצמית. אני מאמין שהמדיטציה האמיתית (היעילה) זו זו הקרובה יותר להיפנוזה עצמית. הדבר גורם לרוגע ושליטה עצמית גבוהה... אגב - בקשר ל´מעגל´ שלך: אנו מודטים בערב אנו פועלים בהכרה מודעת (חולמים וערים) אנו מודטים בערב הרבה יותר פשוט...

דונלד

New member
תשובה לברור

אלונגו היקר שלום כמו שאני רואה זאת זה בסדר. האמונות שלך טובות לך ומשרתות אותך.והאמונות שלי טובות לי ומשרתות אותי.מה שחשוב הוא שאנו פועלים ! האם תוכל להסביר לי מהי מדיטציה הקרובה להיפנוזה עצמית ? ומה ההבדל בינה לבין האחרות ? אפרופו ה´מעגל´ שלי: כתיבה איננה רק מילים.כתבתי כמו שכתבתי,מתוך כוונה לצייר את הרעיון(במילים).אני תקווה שאינך כועס אם לא כל כך הצלחתי. לגבי המושג אמיתי,חשוב מאוד להבין שאמיתות הן מושג משתנה.הן נכונות לאדם מסוים,בזמן מסוים. כלומר אם משהו שאתה מאמין בו עובד טוב בשבילך-זוהי אמת. אם אתה ´ננעל´ עליו באופן שאתה מבטל את שאר האמיתות של האחרים-אתה מקבע את עצמך ויוצר חסימה שתעכב את גדילתך. תסקור אמונות שהיו לך בגיל צעיר יותר ואחר כך השתנו.כך זה עובד.ברמה האישית וגם ברמה הכללית. היו תקופות בהיסטוריה שהאמינו שהעולם שטוח ! זו אינה שטות, אלא אמונה ששרתה את האנושות ! מי שטען שהעולם עגול-הוצא להורג או הוקע כמשוגע. שהרי בתקופה שבה לא הוכרנו חוקי פיזיקה כגון כוח המשיכה, עולם עגול פירושו שמי שנמצע בחלק התחתון של הכדור יפול !!! שלא לדבר שגם מי שלמעלה,עלול להתחלק ולהישמט מהאדמה. כאוס מוחלט !!! לעומת זאת עולם שטוח הוא אמונה יציבה ומרגיעה. שינוי אמונות=התפתחות=גדילה.

אלונגו

New member
קראת את ההיסטוריה של הפורום???

היה לנו וויכוח בעבר בנושא ה´מהי אמת´, ואני טענתי בדיוק את דעתך שם... אני מסכים לגמרי בקשר למה שאתה אומר, אני רק חושב שהמדיטציה היא צורת התקרבות להיפנוזה. כשהשנייה הוכחה מדעית, והראשונה מעולם לא! בכל מקרה - המדיטציה הקרובה להיפנוזה, זו המדיטציה בו אתה מצליח להרגע ולעבור למצב תודעה אחר, בו התת מודע יותר דומיננטי ושם לתת לעצמך השאות. מאוד דומה למה שאתה כתבת. בקשר ל´מעגל´, לא הבנתי מדוע שאלת אם אני כועס, אך אני לא כועס. סתם הצעתי רעיון אחר ל´מעגל´... ואני בעד שאנשים עם דעות שונות יכתבו בפורום, זה מה שעושה אותו מעניין... בהופעה אתמול היו 28 שירים. אחד מהם בגרסא שקטה (על אורגנית) ואני אוסיף על זה בכל הודעה עוד קטע מידע קטן על ההופעה. כי ככה לאהוב... כ

דונלד

New member
רפרפתי...

טוב לגבי הכועס-סתם הומור טפל,שמתפלק לי מידי פעם. הן היפנוזה והן מדיטציה הם דרך לשינוי מצב מודעות. אין תחרות ביניהם,ואין צורך בהוכחה מדעית. מה שאני חש,איך זה משפיע עלי-זוהי ההוכחה שלי !!! איני צריך הוכחה אחרת. אני לא יודע מדוע,זה כאילו נראה לי לא קשור, אבל בכל זאת... ישנה טענה שאמונות הבסיס שלנו יוצרות את המציאות. אנשים שונים שמצליחים לעשות דברים שהם בלתי אפשריים מבחינה מדעית,טוענים שהם פשוט יודעים שהם יכולים !!! ואכן הם עושים. ויש גם דוגמאות של ישדאלים. לא יהיה לי מחשב עד מחר, אז להשתמע !

Chaka M

New member
אני לא מבין משהו בקשר למסע אסטרלי..

אתה אומר שאתה יכול לצאת מהגוף שלך, ללכת בעולם - למשל להגיד לי שלום, ואחרי שתתעורר אני אזכור את זה?

EshedI

New member
אומרים שזה

כאילו שהמודעות שלך יוצאת מהגוף ואתה יכול ללכת לכל מקום ביקום אבל לי זה נראה סתם עוד סוג של חלום צלול. זאת אומרת, אתה חולם שאתה הולך למקומות האלה, זה נראה מאוד מציאותי, אבל הדברים שאתה רואה לא קורים במציאות למרות שנעשו ניסויים עם אנשים שאמרוים להיות מאסטרים בזה. שמו מן נייר קטן עם 6 ספרות על איזה ארון בחדר, והם הלכו לישון בחדר ובבוקר הם ידעו את המספר היו מצלמות כל הלילה שהקליטו אותם והם לא הסתכלו בפתק או משהו.. אבל אני לא יודע להסביר את זה... כשזה יקרה לי אני יאמין

KEiN

New member
זה רק אני או ש...

הדמיון בן מדיטציה לחצלולים הוא ענקי??? להתרכז בנשימות!- הלו! זה בדיוק אחת מהשיטות של מילד לשמור על קשר עם הצד הלוגי! הלו!!
-מה שאני מנסה להגיד זה שמדיטציה זה בול כמו חצלול בואו נערוך השוואה: מדיטציה: הירגעות מוחלטת של הגוף- האטת קצב הנשימה לקצת מאד. חצלול: בשינה-הגוף נרגע מתכונן למנוחה ומאט את קצת הנשימה. מדיטציה: להתרכז בנשימה! חצלול: להתרכז בצליל חוזר ברקע, ניתן גם בנשימה. מדיטציה: הפלא ופלא- אתה יוצא מחוץ לגופך ומגיע לעולם מדהים אי שם מיחוץ למודעות. חצלול: הפלא ופלא- אתה יוצא מחוץ לגופך ומגיע לעולם מדהים אי שם מיחוץ למודעות. (העתק והדבק). הבהרתי??

מוקוש

New member
אממ... לא.

אומנם השיטות הן דומות, אבל איפה זה ואיפה זה?! חצלול- חלום שבו אתה מודע לעובדה שאתה חולם. מדיטציה- צורת הרגעות שבה הנפש נחה ולפעמים עוברת לשלב אחר אי שם מחוץ למודעות. אתה יכול באותה מידה להשוות בין מדיטציה לחלימה כי אף אחד מהקריטריונים בהם השתמשת כדי להשוות הם לא מיוחדים לחלומות צלולים.

LucidGuess

New member
אין שום דמיון בין מדיטציה לחצלול

זה כמו שאני אגיד שיש דמיון מדהים בין ג´וקים לבני אדם, שניהם יכולים ללכת, שניהם אוכלים מזון, לשניהם יש רגליים עיניים וקיבה, ולשניהם יש מוח שמפעיל אותם. איזו מן השוואה זאת?? במדיטציה אתה לא יוצא מגופך, אתה בסך הכל מגיע למצב של הרגעות ומנוחה עמוקה, אתה לא נמצא בעולם דמיוני כמו בחצלול שבו אתה יכול לעשות דברים, ואתה לא הוזה ולא רואה ושומע דברים פי דמיונך כמו בחצלול... הפלא ופלא - אין שום קשר בין מדיטציה לחלום צלול! ( הקשר היחיד הוא שאומרים שמדיטציה טובה לפני השינה מגבירה את הסיכוי לחלום צלול, אבל כתופעות בפני עצמן אין שום דמיון בינהן! ). Lucid

KEiN

New member
בטח שאפשר

במנוסים שמבין אלא שעושים מדיטציה יכולים כביכול "לצאת מהגוף". ולשוטט בעולם אחר... ככה זה. לדעתי אלא ש"יוצאים" מהגוף פשוט חווים חלום צלול. תחשבו על זה- כאשר הם נרגעים מאד ומתרכזים בגורם חוזר כמו הנשימה- הם מבצעים סוג של הירדמות אך בשמירה על מודעות- בדיוק כמו בווילד! מה שאני מנסה להגיד זה שבמדיציה- אתה כופה על הגוף סוג מסויים של שינה ושומר על מודעות בעזרת מיקוד בנשימה- זה כלכך מופרך! ואגב לוסיד-גס, (עם כל הכבוד) בין עולם הג´וקים לבין עולמינו ואורח-חיינו עומדים רק שתיי מולקולות חומצת גרעין! בעעע

LucidGuess

New member
אתה ממציא דברים והופך אותם לעובדות

מדיטציה היא מצב בו המודעות שוקטת והאדם המבצע את המדיטציה מיתנסה במצב של רגיעה עמוקה ושלווה רבה, הוא לא יוצא מהגוף ולא דברים דומים שתארת, ובטח שהוא לא נמצא בזמן המדיטציה במצב של חלום צלול, זו שטות להגיד דבר כזה. במדיטציה אתה לא נמצא במצב של מודעות עצמית בתוך חלום שבו אתה יכול לזוז ולעשות דברים, מדיטציה וחלום צלול הם פשוט שני דברים שונים לגמרי וכל נסיון להראות שהם כאילו זהים הוא פשוט שטותי לחלוטין. אני לא מתמצא הרבה בג´וקים אבל אני ממש לא לוקח בתור עובדה את הדברים שאמרת, ממש לא נשמע לי הגיוני ולא זכור לי ששמעתי משהו כזה... למרות שמבחינה גנטית ההבדל ביננו לבין מינים מסויימים של קופים הוא הבדל של שניים או שלושה אחוזים, אבל לגבי הג´וקים... ממש לא נראה לי כל מה שאמרת... תבדוק את עצמך. Lucid

KEiN

New member
אני שונא לריב אבל...

אכן! ידוע כי ניתן להגיע למצב מודעות שונה ע"י מדיטציה! לא אני לא ממציא דבריי מבוססים על עובדות מוצקות! אוליי לא מנסיוני האישי אבל הן דיי מוצקות. אז קבל ביטול באופן מיידי- ההבדל הגנטי בין אדם לג´וק הממוצע לא עולה על שתיי אחוז של חומצת גרעין. ההבדל בין שימפנזה לאדם הוא רק בחצי אחוז...

LucidGuess

New member
מה זה חומצת גרעין??

בדרך כלל כשמדברים על הבדל בין מינים מדברים על הבדל בגנים, בכמה אחוזים הגנים שלהם דומים או שונים, לא הבנתי מאיפה פתאום הבאת את המושג הזה "חומצת גרעין" יש לזה בכלל איזה קשר לגנים?? מה המושג הזה אמור להביע בדיוק? חומצת גרעין...
Lucid

למעלה