למי שמתגעגע לפוטבול...

geviaz

New member
למי שמתגעגע לפוטבול...

איזה כיף לראות, מהלך מטורף!!!

orsher

New member
wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המסירה הראשונה לא הייתה קדימה?

DAnalyst

New member
שאלה טובה

הוא מסר אחורה ביחס לעצמו, אבל בגלל שהוא מסר תו"כ ריצה קדימה (... חיבור וקטורים...) הכדור הגיע בערך לאותו קו. השופטים פסקו שזו הייתה מסירה אחורה והעניקו את ה-TD. לא שזה שינה משהו, כי הבועט שלהם החטיא את הבעיטה לנקודה שאחרי והפסיד להם את המשחק, שהיה במקרה גם המשחק האחרון שלהם בעונה, ובמקרה הזוי לחלוטין גם כל תקוות הפלייאוף שלהם היו תלויות בו. ללא ספק אחד הסיומים המרגשים ביותר לעונה של קבוצה. what a difference a PAT makes

orsher

New member
זין! החטיא תבעיטה אחרי? good demet

לא כ"כ הבנתי את ההסבר. לי זה די נראה כמו מסירה קדימה או באותו קו של עצמו

ranatz

New member
וזו היתה בעיטת הבונוס היחידה

שהוא פספס כל העונה! איזה משחק זה היה. נדמה לי שהבועט היה מאט סטובר אבל אני לא מוכן להשבע על כך. מאז הסיינטס לא התאוששו מהפספוס הזה.

DAnalyst

New member
הסבר נוסף

כשאתה זורק כדור תו"כ ריצה הכדור מקבל את הכח של התנועה לא רק מהיד שלך אלא גם מהגוף, בגלל זה קשה יותר לדייק כשאתה רץ, ובגלל זה מטיפים לQBs לעצור, לשתול את הרגליים ואז למסור. מה שקרה היה שהוא מסר אחורה תו"כ ריצה קדימה, והכוחות התאזנו (פחות או יותר) והכדור נע (פחות או יותר) בקו ישר הצידה, שעונה להגדה של מסירה אחורה. החוק הוא - Any pass not forward is regarded as a backward pass. A pass parallel to the line is a backward pass. פה סיימתי את ההסבר למהלך. דבר נוסף שנתתי עליו את הדעת במהלך התשובה הוא שנהוג לקבוע אם מסירה היא אחורה או לא לפי מיקום הכדור בתפיסה, למרות שכפי שאתה רואה החוק לא מציין שזה כך, ולא מפורט האם על הכדור להימסר ע"י השחקן לאחור או להיתפס מאחורי נקודת המסירה. כמו שראינו, אלה שני דברים שונים. במסירה קדימה, ברגע שזרועו של שחקן נעה קדימה, יש חוקים שהופכים את המסירה ללא פאמבל. אם השחקן מוסר אחורה ביחס לעצמו (כפי שקרה) ומישהו יחבוט בכדור - זה פאמבל, לא incomplete, והמסירה נחשבת כאילו הייתה מסירה אחורה. ולכן לדעתי אם מתייחסים למסירה אחורה לפי היד, אין מה לדבר על מיקום הכדור בתפיסה, וזאת בניגוד למה שנהוג לעשות.

DAnalyst

New member
תשובה ולינק

את הפיסיקה מהתיכון ואת החוקים מהאתר של הליגה (מצורף) ומלצפות במשחקים. אבל יש לי תחושה שבלינק שצירפתי החוקים הם חלקיים, אז אם מישהו מכיר לינק יותר טוב...

DEJ

New member
למיטב הבנתי

מה שחשוב זה אך ורק המסלול של הכדור. אין שום משמעות למיקום השחקן, אלא רק למסלול של הכדור. דוגמה טובה לכך ניתנה ב - Trick play מפורסם אחר, במשחק הווילד קארד של ה - AFC בעונת 99-2000. במסגרת החזרת בעיטה הייתה מסירה רוחבית (שנחשבת, כפי שצויין לעיל, כמסירה אחורה). בהתחלה קראו את זה כמסירה קדימה (שהיא לא חוקית), אבל שראו את המהלך בוידאו, ראו שאמנם השחקן התופס היה לפני המוסר, אבל המסלול של הכדור היה רוחבי. אז קבעו שהמסירה חוקית.

idanraphael

New member
לא מצליח לראות את המהלך,

אבל אם זה מה שאני חושב שזה, ההחלטה היתה לפי מיקום היד ששיחררה את המסירה, וביחס אליה המסירה היתה (קצת) אחורה.

laufgas

New member
רגע, מותר למסור בפוטבול אחרי שחוצים

את קו ההתנגשות? מה?! o_O מישהו אולי יכול להסביר לי בדיוק את החוק לגבי מסירה לאחר קו ההתנגשות וכמה מסירות אפשר להעביר רין השחקנים?

Yo-man

New member
סטן נוטה לקצרנות לפעמים...

בפוטבול, כמו ברוגבי, מותר למסור אחרוה כמה פעמים שרוצים מכל מקום במגרש. בניגוד לרוגבי, איבוד כדור במקרה כזה מאוד משמעותי בפוטבול ולכן מאמנים וקבוצות לא נוטים לקחת את הסיכון, אבל במקרה שנראה כאן, בלי זמן על השעון ובמינוס של 7 נקודות אין מה להפסיד וזה "טריק-פליי" שקבוצות מתאמנות עליו בדיוק למקרים כאלה. מסירה קדימה נחשבת כזו אם הכדור יצא מנקודה מסויימת (ללא קשר למיקום השחקן) ונתפס בנקודה קדמית יותר. לפי חוק זה מסירה שלא מקדמת את הכדור ולא לוקחת אותו אחורה נחשבת לחוקית.

geviaz

New member
OOOOUUUUUUUCCCCHHH!!!!!!

הפציעה של מגהי עדין מופיע לי בסיוטים! (וגם זרתות עקומות במיוחד של QBים מסכנים)

itaihasid

New member
שאלה..

יש פה קטע אחד ששחקן הגנה (יש לו חולצה לבנה) מקבל כדור בצורה לא ברורה, משהו שנראה כאילו ההתקפה לא תפסה וזה ניתז ממנה אליו, אבל הוא מעביר כדור לשחקן אחר שמנסה לעזור לו לרוץ (זה מתחיל ב 1:06 בסרטון). איך המסירה הזאת חוקית?

modz0r

New member
הוא "לוקח" לו את הכדור מהיד

ככה שזה כאילו שהוא עשה לו handoff.

unsoop

New member
בהתחלה...

בהתחלה חשבתי שזה המוזיקה של רודי אבל זה המוסיקה של "אורות יום שישי" טעות שלי..

למעלה