למי שמבין ...

dynamike

New member
דבר כזה אכן קיים ככל הנראה..

גם אני שמעתי על זה ממדריכי פסיכו´

sasa13

New member
למי שמבין ...

אני וחבר שלי עשינו פסיכומטרי בתיכון וקיבלנו 605 ו-623 בהתאמה. אחרי הצבא נרשמנו ביחד לקידום והעבירו אותנו למועדון 700 . במבחן הסופי קיבלנו (ועוד אחד שקיבל את הציון השני בטיבו) את הציונים הכי גבוהים בכיתה במבחן הדמי (אני קיבלתי 94% שמנבא בערך 760 והוא 91% שהיה מקום שלישי בכיתה שמנבא בערך 745-750. עכשיו, במבחן קיבלתי 743 והוא 737 אבל מה שמפתיע שהיו שלושה אנשים שאחרי זה פגשנו במבדקים להדרכה שעשו פעם ראשונה והוציאו ציונים פחות טובים מאיתנו באופן משמעותי - 85-88% שקיבלו במבחן עצמו ציונים שלא נפלו מ-760. השאלה היא האם אנשים שעושים פעם ראשונה ומגיעים עם רמת ידע מסוימת יצליחו יותר לו היו ניגשים בפעם השניה או השלישית? ידוע שאנשים שקיבלו קרוב ל-700 וניגשים שוב עושים מבחן יותר קשה אך האם זה אמור להשפיע על הציון?

johny r

New member
אז ככה...

אני מאמין שבאופן כללי דווקא מי שיגש שוב למבחן בדרך כלל ישתפר. אני אישית לא עשיתי בתיכון (לא רציתי להשקיע וזה הוכיח את עצמו - כולם הוציאו ציונים לא מספיקים, כמו שאתה מתאר). עשיתי בתקופת הצבא את המבחן הראשון, הגעתי אליו בכושר שיא והצלחתי. (הכנה מצויינת של high Q). ייתכן שמי שמגיע פעם שניה פחות בלחץ מזה, לטוב ולרע. אולי הם פחות לומדים. אני בכלל לא ידעתי מה זה פסיכומטרי כך שניסיתי באמת ללמוד הכל וברצינות (חוץ מאוצר מילים שאני באופן אישי לא הצלחתי להשתפר בו - אבל היה לי לא רע מלכתחילה). אבל לא זה העיקר. הנקודה היא המועד שבה עשית. כמו שאתה בטח יודע המבחן שלך עובר נירמול (התאמה להתפלגות) עם כל המבחנים באותה שנה. כלומר - אם עשית מבחן טוב אבל הרבה אנשים עשו אותו טוב גם (יותר אנשים השיגו אחוז טעות קטן מהמוצע הרב-שנתי) זה אומר שהמבחן היה קל מהממוצע ולכן יורידו את הציונים של כולם (לפי התפלגות נורמלית כמובן - מי שיש לו ציון נמוך מאוד עשוי לעלות). אם במקרה החבר´ה עם הציונים הגבוהים נבחנו בתקופה אחרת ייתכן שהם נורמלו אחרת ממך. ואז אולי הם פחות טובים אבל יש להם יותר מזל. אגב - בנושא הזה נפוצה אגדת "מחזור העתודאים" - שבו יש הרבה "חזקים" ולכן צפוי נרמול חזק למטה. התאוריה היא שזה קשקוש, כי ההמוצע תמיד מחושב שנה אחורה (ולא רק בתוך המחזור) כך שתמיד יהיה מבחן אחד מכל מחזור בממוצע. בדיוק מהסיבה הזו אגב אין משמעות לכך שב"מבחן מקדים" קיבלת 745-750. אין שום דרך לדעת מה ציון הפסיכומטרי שלך גם אם יודעים כמה טעויות יש לך - זה שונה בין שאלון לשאלון. חוצמזה שזה נשמע לי רעיון רע לנטוע למישהו ציפיות לציון כזה, יפה לכל הדעות. אני אישית במבחן המסכם של High Q הוצאתי תוצאות מחפירות (בערך 6 שגיאות בכל אחד משלושת הנושאים). כמובן ששמחתי להיות מופתע לטובה מהמבחן הפסיכומטרי ומהתוצאות. קשה באימונים קל בקרב.

למעלה