למי שלא סובל מ- Aichmophobia

סיסטמתי

New member
למי שלא סובל מ- Aichmophobia

במסעותי ב- YouTube, כדי למצא לבוש מסורתי שיסתיר בחינניות את כרסי ועדיין יהיה הולם את הכללים האסטטים הנוקשים של אומנות הלחימה הסלאבית העתיקה, מצאתי משהו. אבל, מכיוון שהנסיון שלי באחיזה של כלים מוגבל לכאלו שהם קצרים ועבים ביחס
האם מישהו מוכן להחוות דעה, האם זה רציני או שזה וושו היסטרי שנועד להטריד יתושים בערבי הקייץ החמים של אוקראינה?

Boogieman

New member
הוא יודע לנופף, זה בטוח.

בעיקרון, זה נראה כמו שואו. בלחימה בחרב, עד כמה שאני יודע, אין סיבה להחזיק אותה הפוך, להחליף ידיים, להעביר מאחורי הגב וכו'. מצד שני, אף אחד לא אמר שהוא מדגים משהו אחר מאשר מיומנות דאווין, וזה לא אומר שום דבר רע עליו או על השיטה. אני גם אסייג את עצמי. החרב נראית כמו חרב פרשים טטרית. עד כמה שאני יודע, אלה חרבות עם ידית קצרה מאוד ומעוקלת, שלא ממש אוחזים בה כי הטכניקה היתה לשמור את החרב בתנועה מתמדת בעזרת כוח האינרציה. כך שיכול להיות שיש כאן יותר הגיון ממה שנראה במבט ראשון. נחכה למומחים שיגידו אם זה נכון או בולשיט, אני לא בטוח. אפרופו תלבושות, לחבר'ה האלה וליהושוע סופר יש את אותו מעצב או משהו?

shlomym

New member
נראה לי שזה סלט של כמה וכמה דברים

מה שבטוח ,זה משעשע
חברים מהגוש המזרחי,ספרו לי ,כמה פעמים ,שמכות בין כפר לכפר היו דיי מקובלים,כפעילות לשעות הפנאי.נראה לי שהיה בסרטון קטע כזה

יוסיא

New member
השוט דיוק לפני הפעילות הקהילתית שהייתה שם

החולצה הלבנה הארוכה עם העיטורים בצדדים נראית לי הכי נורמלית, מה גם שאפשר לשלב ידיים בסגנון הסיני ואז להרגיש בדיוק כמו בוריס-לי
.

האיש לא נלחם מימיו עם נשק. גם לא בזירה

רק בנוסף על הדברים שבוגי-מן כבר כתב: שימוש בנשק כאילו הוא שרביט מצעדים: קרי לסובבו אנה ואנה תוך חילופי ידיים בלתי פוסקים והסתמכות בעיקר על מפרקי כף היד מלמדת כי אין מדובר בדיספלינה של לחימה מציאותית. זה בסדר גמור כל עוד יודעים מה זה לא ...

ransuru

New member
לזהות ?

שלום לכולם בסיסטמה אין קאטות או תנועות שלומדים ומשננים לכן אין תנועה שמזוהה עם סיסטמה. ישנם רק עקרונות והישום שלהם לפי הטבע הפיזי והמנטלי שלך. אדם בגובה ממוצע כמוני לא ינוע באפקטיביות כמו אדם גבוה אם שנינו ננסה לחקות איש את רעהו ואדם חלש יחסית שינסה להניף נשק כבד כמו פטיש מילחמה לא ינוע באפקטיביות. המטרה היא להמשיך לנשום ולצורך זה יש לבחור את הפעולה המתאימה לאותו הרגע ולא מתוך קטלוג של תגובות נירכשות. יש חרב בסיסטמה אבל אין דרך שיש ללכת בה. הישום של העקרונות יהיה שונה אצלי מאשר אצל אדם אחר ושתיהן תהינה אפקטיביות באותה מידה אם האדם חופשי ורואה מה שמולו. יש רק תנועה טובה וכל השאר שרון סיסטמה ישראל.

סיסטמתי

New member
אבל צריך רציונאל...

הטבע המנטלי שלי גורר אותי לשגיאות כמו מכות ארוכות מדי והשענות קדימה, הטבע הפיזי שלי גורר אותי לתנועות שהן יותר פריפריאליות קשורות לכח גפיים ופחות טאי סבאקי. אם נניח לטבע לעשות את שלו, ואתעלם ממי שמעיר לי על כך
אני אשאר במגבלות האלו ואמשיך לעשות תנועות פרחוניות ולנופף ברובשקה שלי... גם לגבי חרב, אני מניח שיש רציונאל לניפוף ולא לתנועות לינאריות ויכול להיות רציונל להעברות מאחורי הגב. באותה מידה יכולה להיות תנועה לא רציונאלית (מבחינת א"ל) שהיא תנועה טובה, למשל פירואט, אבל אז קוראים לזה ריקוד. בלשונך, גם אם בסיסטמה "אין דרך שיש ללכת בה", לי זה ברור שיש לפחות כיוון, והשאלה שלי נגעה יותר לכיוון של המנופף, דהיינו האם יש מצבים שבהם "הפעולה המתאימה לאותו רגע" תהיה אחת מהפעולות שהוא מדגים.

ransuru

New member
טבע

הטבע שלך הוא לא הרגשות שלך, הוא לא הידע שלך ולא האגו שלך. כשאתה נקי מכל אלו אתה הטבע שלך. היום 10 דקות... שרון סיסטמה ישראל.

סיסטמתי

New member
אני מניח שזה 10 דקות במצב שתיים...

על האגרופים. זה תרגיל שגור בסיסטמה שאמור לרכך את האגרופים, לחזק את הגידים ולחשל את אזור האגרוף בלי לגרום לבעיות הנלוות לשימוש תכוף במקיווארה. תופעת לוואי לתרגיל הנ"ל שמופיעה גם אצלי בעיקר בדקות האחרונות תוך שאני בוהה בריכוז במרצפת שלפני ומנסה לנשום נשימות כלב, היא מחשבות נוגות על טבע האדם

למעלה