רוצה תשובה רצינית?
זה עלול לדרוש ממני למלא הרבה "עמודים" כאן. יש לי לא מעט מה לכתוב על הנושא הטעון הזה, אבל אנסה, איכשהו להתמקד בכמה נקודות.
1. "לכל מטבע יש שני צדדים" - זה שנשים לא מכבדות גברים (או אם נדייק, שיש יותר נשים כאלה מבעבר) זה גם אשמת גברים ואין כוונתי לומר שגברים בהכרח הפכו "סמרטוטים" כמו שמישהו כתב כאן. הבעיה היא דווקא הצביעות של חלק מהגברים - שמצד אחד רוצים מתירנות מינית ("לשכב עם כמה שיותר בחורות" - מה שהם מכנים בטעות כ"גבר-גבר" או "גבר-אלפא" ואני מכנה "גבר חסר עמוד שידרה מוסרי") ומצד שני מתלוננים מדוע נשים משחקות משחקים. דבר קשור בדבר (ראה למשל את זה). אם היתה פחות מתירנות מינית, כנראה שהיה יותר כבוד לגברים וליותר גברים היתה זוגיות, כפי שאגב קורה בחברה הדתית (שם גם מקובל שבחורה שומרת על הבתולים שלה עד לנישואין - וטוב שכך).
2. "לא תוספו על הדבר אשר אנכי מצווה אתכם ולא תגרעו ממנו" (דברים, ד', ב'). אני חילוני (אם כי אני מאמין בבורא עולם), אבל אני מבדיל בין התורה, זו שבכתב ובין ההלכה. אני מוצא הרבה סתירות בין הנ"ל. אם מקובל עלי שתורה (כאמור זו שבכתב) ניתנה משמים, כי אז עם דברים שסותרים אותה, יש לי בעיה (ויש מספר דוגמאות לזה. אין לי עניין להאריך כאן - כדוגמית: בשר בחלב. אין איסור גורף בתורה. כתוב שאסור לבשל גדי בחלב אימו. מכאן גזרו איסור מחמיר שאין, לעניות דעתי, כל פרופורציה בו. או שהכתוב חשוב או שלא... וכאמור יש עוד דוגמאות.
יחד עם זאת, אני חושב שמבחינה זוגית גרידא, הציבור הדתי בהכללה (יש גוונים שונים) נוהג נכון הרבה יותר מהציבור החילוני. ורואים את זה באחוזי הנישואין והגירושין, הגבוהים ונמוכים (בהתאמה) בהשוואה לחילוניים.
מנגד, גם לעשות הרבה ילדים זו טעות לטעמי (כפי שזה קורה בציבורים שמרניים). זה היה מתאים כשהיתה כאן אוכלוסיה קטנה וכאשר היתה תמותת תינוקות גבוהה. היום זה יוצר פיצוץ אוכלוסין (ע"י מחסור בדיור, מים, מחירי מזון, זיהום סביבה ועוד ועוד). עוד על זה בסעיף 4.
3. בהקמת המדינה (הורי היו בין מקימיה ובמקום מכובד בין מקימיה (אבי ז"ל לחם, אימי תרמה גם בדרכה) נעשתה לדעתי טעות, שלא עוצבה כאן זהות יהודית שמבוססת על ערכי התורה (שוב, זו שבכתב. לא הלכה), קרי למשל עשרת הדיברות. לא אם ללכת או לא עם כיפה (מינהג שכלל לא מצווה בתורה). אלא למשל: איסור עבודה בשבת. למשל איסור ניאוף (עם עונש בחוק. ואין צורך בסקילה (ככתוב). גם סנקציה כלכלית משמעותית היתה מרתיעה (כולל רישום פלילי)) וכד'. אם אין לנו זהות יהודית ברורה (ועשרת הדיברות זה הבסיס של הבסיס של התורה) כי אז מה מחבר אותנו לארץ הזו?...
4. "פיצוץ אוכלוסין" - נקודת מבט נוספת על הנושא, יכולה לנבוע מ"פיצוץ אוכלוסין" כנ"ל. ייתכן שהרבה תופעות חברתיות לא רצויות (לדעתי, כמו: פמיניזם רדיקלי, מתירנות מינית ועוד) הן תוצאה של משהו אחר ממה שנדמה. ידוע בניסויים על בע"ח שככל שאוכלוסיה הופכת לצפופה יותר כך האלימות גדלה (עד שלב מסויים) וכן הנטייה להתרבות קטנה. חוסר כבוד של חלק(! כמו שנאמר מעלי אסור להכליל) מהנשים ייתכן שנובע (לא באופן מודע) מחוסר רצון ביולוגי לריבוי. זה, אולי, מוביל לתופעות החברתיות כנ"ל.
5. ביום שפיטרו את בוגי יעלון ומינו את ליברמן, חשבתי שנחצה קו אדום. לקחת אדם שמתאים מאוד לתפקיד ולהפקיד את התפקיד הסופר חשוב ורגיש הזה בידי מישהו חסר ניסיון בנושא (וזה לא קשור לדעות פוליטיות) זה מעשה לא תקין לטעמי. שוחחתי על זה עם מכר והוא ענה לי בחוכמה: "ייתכן שאתה צודק, אבל קודם שכל אחד ידאג לתקן/לשפר את הד' אמות שלו", או כמו שיש אומרים "קשוט עצמך תחילה ואחר כך קשוט אחרים", כלומר נכון, יש הרבה דברים שצריך לתקן בחברה שלנו, אבל אפשר להתחיל כל אחד בסביבה הקרובה שלו לדאוג שיהיה יותר טוב, נכון ומוסרי.