למי שיש...

MarkOfKain

New member
למי שיש...

בקשה לי אל כל חברי הפורום: מאחר ויש לי פטיש (FETISH) לכל מה שקשור לחיזוק האמה/אצבעות/שורש כף היד, אשמח אם תוכלו לספר/לחלוק עימי תרגילים לחיזוק האיזור המדובר שאתם משתמשים בהם בעצמכם (מהשיטה בה אתם מתאמנים או פרי כושר ההמצאה שלכם). לדוגמא: לפני תקופה מסוימת "גיליתי" תרגיל מחבר העוסק בג'ודו - קשירת החלק העליון של הגי למתח, וביצוע חזרות במצב מתח צר תוך אחיזה בדש או בשרוול (מחזק את השריר הרחב גבי והשריר הדו-ראשי, אך גם את האצבעות) . תודה לכולם מראש.

Tonjin

New member
כמה אופציות מהמותן..

ראשית להתאמן עם נשק והרבה, כמובן שנשק כבד יותר יחזק את שורש כף-היד והאצבעות יותר אך מומלץ להתקדם לאט מחשש לדלקות.. במידה ויש לך גישה לבוקן-סובורי (או בוקן-משוט) פשוט תניף אותו כמה מאות פעמים כל יום (מה שיחזק גם את רצועת הכתפיים) ו/או "תשחק" איתו בהנפות איטיות, יד אחת, נפנוף שלו במקביל לרצפה ע"י תזוזה של הפרק (לאט ובשליטה, לא בפראות ולשים לב לגוף - קל להפצע בפרקים).. גם עבודה של ג'ו שכוללת הרבה גלגול שלו סביב עצמו מועילה לפרקים ולאמות (נדמה לי שלמורה שלך יש רקע בג'ו, תבקש ממנו הדגמה) עיצה אחרת שדוד העלה כאן בזמנו היא לקחת עיתון של אתמול, לשטח אותו על הרצפה ואז ביד אחת לקמט אותו לכדור קטן ככך שתוכל ומייד אח"כ - עדיין תוך שימוש ביד אחת בלבד לשטח אותו מחדש.. כמה עשרות חזרות כאלו בכל יד יסדרו אותך.. עיצה אחרת היא פשוט ללכת לטפס סלע, בחוץ או באולם.. האצבעות שלך יתחזקו פלאים וגם תהנה מספורט נפלא. במידה וזה לא הקטע שלך ישנן טכניקות אימון מהתחום הזה שתוכל ליישם בצורה יותר ספציפית: החל מה"מכשפה" הצהלית, דרך סולמות בכר וכלה בתלייה מהאצבעות על משקוף של דלת (שים לב לא להתלות יותר מחמש שניות בפעם מחשש פגיעה, במידה ואתה נושר לפני זה חפש משקוף רחב יותר או שתתלה בהתחלה מהדלת עצמה כשהיא פתוחה, וכשתעשה את זה בנוחות נוע לחפש משקופים צרים יותר) וכמובן שיש את כל המכשירים היעודיים, אבל בשבילם אתה לא צריך אותי - הם תלויים על הקיר בכל חנות-ספורט רצינית...

למעלה