למי שיודע..

• פותח הנושא ELY
  • פורסם בתאריך

ELY

New member
למי שיודע..

איך גילו את האסטרולוגיה? איך ידעו שהיא קיימת? לפי מה שהבנתי זה מהמיתולוגיה היוונית, אבל איך ידעו שכל האסטרולוגיה עובדת???

ההיסטוריה (המקוצרת) של האסטרולוגיה

אף אחד לא יודע בדיוק מתי הומצאה האסטרולוגיה, אך ההשערה היא כמובן שמאז ומתמיד שהה האדם למראה הכוכבים. קל לראות, גם בעין בלתי מזויינת, שבנוסף לכוכבי השבת שעומדים קבוע במקומם - יש כוכבי לכת, שזזים תדיר במהירויות שונות. מפת השמיים הייתה חשובה ביותר לקדמונים. על פי הכוכבים והירחים ידעו עוברי אורח את דרכם ללא מצפן. על פי מחזוריות הלבנה חושבו החודשים, וכדומה. מתי הכל התחיל? תחילתה של האסטרולוגיה לוטה בערפל הדורות, אך ידוע על ציורי קיר של כוכבים במערות האדם הקדמון (השאלה שנותרה היא: האם זה אומר שכבר אז הייתה קיימת האסטרולוגיה, או שאלו סתם ציורי קיר?). ידוע לנו שהקדמונים כן זיהו את 5 הכוכבי לכת הראשונים, שהם מרקורי, נוגה, מאדים, צדק ושבתאי. התעודות שבידינו מוכיחות שהאסטרולוגיה היתה קיימת כבר בבבל הקדומה, מה שהופך את האסטרולוגיה לקדומה במדעים, ואם כל התורות. בהתחלה היה קשר הדוק בינה לבין האסטרונומיה, ולמעשה שתי תורות אלו היו אחת! חקר הכוכבים מבחינה פיסית, הוביל לחקר הכוכבים מבחינה מיסטית. אותם תצפיות ומחקרים הביאו להגיון מסויים של חוקיות בכוכבים. אגב, ראשוני האסטרולוגים היו כוהני דת, בגלל שבראש ובראשונה השתמשו באסטרולוגיה על מנת לעקוב אחר מחזוריות הטבע, מטעמי פולחן. כך יצא שעל פי מערך הכוכבים החלו חוזים הבבלים שטפונות, בצורת, מלחמה וגורל המלך. עם התפתחות האסטרולוגיה והבנתה, החלה האסטרולוגיה להתקדם צעד אחד נוסף, ועסקה בשאלות ציבוריות ומדיניות. האסטרולוגיה היותר ידועה, מה שאנו משתמשים היום בד"כ, היא האסטרולוגיה האישית, העוסקת בפרט. היא התפתחה ביוון בתקופה הרבה יותר מאוחרת, אחרי שהגיעה לשם מבבל. כוכבי הלכת "התיוונו" בשמותיהם, ועם מעברה של האסטרולוגיה לרומא - קיבלו כוכבי הלכת את שמותיהם כיום. הרמס למשל, זהו שמו היווני של מרקורי (הרומי). בתקופה הרומית הייתה האסטרולוגיה רק מנחלתם של המקורבים לצלחת. בקרב הפילוסופים היא שמרה על צביונה המטפיסי - אך בקרב העם היא נחשבה לאמונה תפילה. שתי גישות שונות אלו, הן שתרמו ופגעו כאחד ביוקרתה של האסטרולוגיה - מאז ועד היום! במאה ה- 2 לספירה קיבץ האסטרונום תלמי את כל הידע האסטרולוגי של תקופתו בעשרה ספרים. ספרים אלו נודעו בשם טטראביבלוס (תורת הכוכבים) ושימשו כמקור אסטרולוגי עיקרי במשך מאות בשנים. בימי הביניים המוקדמים, כשהאיסלאם התחיל להתפתח (כן, כן, האיסלאם היה מבין הדתות התבונתיות יותר! בורותה, עם זאת, נבעה מעלייתם של העות´ומנים, מה שפגע בה עד היום), העמיקו אסטרונומים ומתמטיקאים מוסלמים רבים בפיתוח הידע והחשוב האסטרולוגי. משם דרכה של האסטרולוגיה הייתה קצרה - ועד תחילתה של המאה ה- 17 הפכה האסטרולוגיה לחלק בלתי נפרד ממדע האסטרונומיה בכל רחבי אירופה. באותה תקופה האסטרולוגיה היתה בשיאה, ואף זכתה לכינוי המכובד "מלכת המדעים". מדענים כגון; קפלר, גלילאו גליליי וניוטון האמינו בה, ואף חקרו אותה. השילוב המדהים בין נתונים מתמטיים ואסטרונומים, עם שילוב של פרשנות מיסטית ופילוסופיה עד אין קץ לא השאירו את אנשי המדע אדישים. כיום, התעניינותם ואף עיסוקם של גדולי המדע באסטרולוגיה, מביכה אנשים רבים המנסים להתעלם מעובדה זו. הגישה העויינת מקורה בדעה קדומה של רבים ביחס לאסטרולוגיה, מבלי שיהיה להם מושג קלוש בנושא! דוגמא קלאסית לכך קשורה באסטרונום היילי, מגלה כוכב השביט הנושא את שמו, שלעג לניוטון על התעניינותו באסטרולוגיה. תשובתו של ניוטון מסמלת היטב את המצב: "אדוני, אני למדתי את זה - אתה לא!". אז מה גרם לאנשים להבין שהאסטרולוגיה נכונה? שנים של השתאות לנוכח תזוזתם של הכוכבים, ועוד אלפי בשנים של מחקר מעמיק לגילוי הקשר המיסטי בין הנעשה למעלה לנעשה בעולמינו. שלך, שבי
------------------------ בביליוגרפיה: (1) אסטרולוגיה וההורוסקופ שלך, טלילה סטן, הוצאת אסטרא,7-10.

ELY

New member
תודה על המידע !!

שבי, אתה באמת משקיע פה מלא, כל הכבוד... אתה ויאיר תורמים פה לפורום ובגלל זה הוא מעניין ואני תמיד נמצאת פה
ELY

תוספת לתשובה... ../images/Emo22.gif

תוך כדי שוטטות בשדות זרים, מצאתי משהו שאולי תמצאי אותו מעניין, ועונה על שאלתך. הודעה של גיל פרחי, מנהל פורום אסטרולוגיה iOL. כותרת ההודעה: (3.8.01, 2:06) מקור המידע האסטרולוגי לא ברור. למשל - גלגל המזלות מופיע היסטורית כשלם, ולא נבנה בהדרגה. תוכן ההודעה: האסטרולוגיה עתיקה מאד. מתועדים רישומים אסטרולוגיים מלפני 3000 שנים. המידע הצטבר ומצטבר גם ע"י תצפיות. אבל העינינים מורכבים יותר משום שהאסטרולוגיה היא גם שפת סמלים, וחלק מהמידע וההבנות האסטרולוגיים מבוססים על רעיונות ופילוסופיה. בנוסף לכך, האסטרולוגים מישמים שיטות נוספות. למשל רוב האסטרולוגים מאמינים שיש קשר בין המשמעות הסמלית של הגורמים האסטרולוגיים לבין המיתולוגיה היוונית/רומית. באופן כזה, משניתן לגוף השמימי כירון שמו, פנו האסטרולוגים אל המיתולוגיה היוונית כדי לראות מה דמותו המיתולוגית של כירון יכולה ללמד עליו. כך לגבי שאר כוכבי הלכת החדשים, ובוודאי לגבי הישנים. עלי להודות שהשיטה הזאת קצת מפוקפקת בעיני ולא קל לי לקבל אותה, אבל אישית לא התנכרתי לה לחלוטין. האסטרולוגיה המודרנית מנסה לבסס את עצמה ככל היותר על תצפיות, סטטיסטיקות, ו- case studies. זה לא בדיוק מדע, אבל יש כאן נסיון לחבר את הדברים לתצפיות ולנסיון אישי.

MIZMOR

New member
הידעת???

ברצוני להוסיף ממחקר אישי, שהאסטרולוגיה קדומה עוד יותר ואפילו נמצאת במקורות היהודיים. האסטרולוג הראשון היה אברהם אבינו שתוך הסתכלות בכוכבים הבין שיש אלוהים אחד. בנוסף קיים ספר בשם "ספר היצירה" המיוחס לאברהם אבינו בו נמצאים סודות האטרולוגיה היהודית/קבלית עם פירושים של חכמי דור כגון הרמב"ם והראב"ד. דבר אחר, הקבלה נחשבת כמפתח לצופן התורה,ולפיה האסטרולוגיה נרמזת בפרשה על יוסף ושנים עשר השבטים כאשר כל שבט מסמל מזל לדוגמא:- ראובן-טלה שמעון-שור וכו´

ELY

New member
ויש גם את 10 הספירות

זו אסטרולוגיה קבלתית אם אני לא טועה

10 הספירות

הן שדות אנרגיה מסויימים שבעזרתם ברא אלוהים את העולם.. או משהו כזה. הוא מופיע בקבלה, אך האסטרולוגיה הקבלית נעזרת בו ככלי - אך הוא לא ה-אסטרולוגיה הקבלית, אלא נושא מורחב בפני עצמו.

MIZMOR

New member
עץ החיים

10 הספירות ידועות גם כעץ החיים ושמותם:- כתר,חכמה,בינה,חסד,גבורה,תפארת, נצח,הוד,יסוד,מלכות. הם מצויירים בצורה של עץ הנקרא עץ החיים ואפשר למצוא תרשים בסידורי תפילה מסויימים של נוסח ה"אר"י ובעיקר של עדות המזרח כאשר בראש העץ נמצאת הספירה כתר ובתחתית- מלכות. צודק ידידך המלומד שבתאי, שהם לא בדיוק אסטרולוגיה קבלית אלא חלק מפילוסופיה מיסטית יהודית שלימה שבנוייה רבדים על פני רבדים כאשר הבסיס להכל הם אותיות האלף בית והמספרים שבעצם מקשרים בין שני הנושאים. לפי הקבלה הספירות הם גם עולמות,כאשר אנחנו חיים בעולם "העשייה" שהוא החלק התחתון של ספירת מלכות. בנושא האסטרולוגיה הקבלית,המזל נקבע לפי החודש העברי בה נולדים ולכל מזל חודש משלו, לדוגמא:- אם נולדת בחודש אדר הרי את מזל דגים,אייר-שור וכו´. לכן יתכן שעל פי אסטרולוגיה לועזית את מזל שור אך מזל טלה לפי האסטרולוגיה היהודית. בנוסף,האסטרולוגיה הקבלית מחלקת את ימי השבוע ל- שבעה כוכבי הלכת וכמו כן את שעות היום, כך שהניתוח נעשה לפי משמעות היום בשבוע בה נולדת,למשל יום א´ זה יום בשליטת חמה (שמש) ובשעה 07:00 שהיא בשליטת נוגה(ונוס). מקווה שלא בילבלתי במוח יותר מידי...

זה מעניין, אשמח לשמוע עוד..

לפני הרבה שנים למדתי קבלה וגם את עץ החיים. העניין שאחר כך המוסד ההוא התחיל להחזיר בתשובה מה שדחה אותי, ואז הלכתי משם. אבל החמרים יפים ומרתקים, ואשמח לשמוע עוד..

MIZMOR

New member
עוד..

חבל שמוסדות מתיימרים להעביר ידע אך יש להם בעצם אג´נדה נסתרת של החזרה בתשובה. על פי הנחת היסוד של הקבלה "אין כפייה ברוחניות" כל נסיון להטיף מוסר או להחזיר בתשובה היא מועדת לכישלון מראש, כפי שקרה לך, ומנוגדת לרוחניות שמנסים לעטוף בסמלים חיצוניים של חומר. הדרך הנכונה היא להפיץ את הידע וכל אדם אשר ירשה לרוח להכנס אליו, לבד יחפש ויעבור את התהליך שלו ויתקרב לאלוהות בצורה שמתאימה לנשמה שלו והנסיון להפוך קבוצה של אנשים לכת שחושבת, מתלבשת, ומתנהגת לפי אמות מידה של איזה רב או קבוצת בעלי אינטרסים מרחיקה את האדם ההגון והאינטליגנטי ומושכת אליה אנשים ריקים ומבולבלים שמחפשים מסגרת זמנית שתרגיע להם את הפחדים מהלא נודע. אגב, לדעתי, זוהי אותה בעיה של החרדים מול החילונים שמנסים לכפות את דרכם ולא את דרך התורה על כל העם וכך מרחיקים כל יהודי תמים מהיהדות והתורה שהיא שורש קיומינו ומקור האנרגיה החזק ביותר שיש לנו, מכיוון שכל דבר הקשור לדת או תורה מיד מצטייר כמשהו פנטי, פרימיטיבי ושחור וכל אדם שחסר לו חינוך יהודי מבית ומעוניין לחקור על עצמו נשמתו או שורשיו מיד סולד מהעניין כולו. כואב לי כאב עמוק שהידע העצום הקיים בתורה ובקבלה מתפספס אצל חלק גדול מהאנשים החיים בארץ כי כפי שאמרת יש שם דברים יפים ומרתקים ואסטרולוגיה או כל תורה מטפיסית אחרת מקורה בתורה היהודית ולכן מי שרוצה להבין את החיים לעומק ימצא את מבוקשו בתורה ובקבלה ללא צורך בלגדל פאות ולצעוק "שבס!!!" בשבת בכביש. נגעת בעצב רגיש אצלי ואני מצטער על ההתפרצות הפילוסופית, אם יש נושא ספציפי שהייתה רוצה שארחיב עליו אני אשמח...(10 הספירות עצמם ומשמעותם,אסטרולוגיה קבלית,גלגול נשמות וכו,)

מנטי

New member
האם יש מפות שמחושבות לפי :

תאריך הלידה העיברי? במידה שכן האם אין סתירות בין שתי המפות שמן הסתם יצאו שונות? איך לדעתך מקור האסטרולוגיה ביהדות? יהדות היא דת שהתפתחה במרוצת הזמן אך מסופר (גם) בתנ"ך על אירועים שהתרחשו בטרם צמחה היהדות... אשמח לשמוע את דעתך. מנטי

MIZMOR

New member
לכבוד מנטי

א. אני חושב שאתה מתכוון האם אפשר לנתח אישיות, אופי, וגורל ע"פי תאריך עברי כי מן הסתם תאריך הלידה העברי והלועזי אחד הם(מדובר על אותו היום בשנה ואותו מצב כוכבים)-מקווה שירדת לסוף דעתי. ב. אפשר לנתח מפה אסטרולוגית לפי המשמעויות של אסטרולוגיה יהודית וזה כמובן יתן זוית שונה לניתוח ואפשר לעשות זאת לפי אסטרולוגיה סינית וגם זה יתן זוית שונה לניתוח.אני לא רואה בכל הניתוחים סתירה,לטעמי כל התורות מדברות על אותו הדבר ההבדל היא הדרך ואיזה מהמשמעויות ידבר בצורה החזקה ביותר לאותו האדם.אני מאמין שאסטרולוגיה סינית היא חכמה ועתיקה אבל תתן משמעות בהירה ביותר לאדם בעל נשמה סינית. ג. אולי לא הבהרתי את עצמי בצורה מדוייקת.אני טוען שאסטרולוגיה מקורה בתורה, והתורה ניתנה לעם היהודי, וכך לעם היהודי ולחכמיו יש את הידע האסטרולוגי הבהיר האמיתי והקדום ביותר כי אני מאמין בכל רמ"ח איברי שהתורה מכילה בתוכה את כל הידע שהתגלה ועדיין לא התגלה עד כה.

אתה צודק !! דעתי כדעתך, בדיוק ../images/Emo45.gif

אכן, דעתי ממש כדעתך : הקבלה היא תורה אנרגטית מדהימה, בניגוד לדת שהיא משהו כמו נעשה ונשמע, כלומר, כלי בלי המשמעות ובלי הידע. אולי בגלל ההתרחקות שלנו מהקבלה, הופכת הדת להיות מה שהיא : אלמנט דל, שקשור לעצימת עינים, והתרחקות מהמקור האמיתי של הידע הרוחני של הקבלה, ועוסק בכפייה על כל מי שחושב אחרת. והעצב הרגיש אצלך - הוא גם אצלי : אשמח לדעת יותר על החלק האסטרולוגי בקבלה. התחלתי בזמנו ללמוד אסטרולוגיה קבלית באותו מקום - המכון לחקר הקבלה - וטעמתי קצת על קצה המזלג, אבל נכוויתי כאמור כשראיתי איך המקום והשעורים הופכים לחזרה בתשובה נטו. אני זוכר שאפילו כל שעה נמצאת תחת חסותו של מלאך מסויים, כל יום, וכו´. התוכל להרחיב ? בכל מקרה, דעותיך והפתיחות שלך בהחלט הופכות אותך לאורח רצוי, ואפילו ליותר מזה, לפחות מבחינתי..

ELY

New member
היי! נושא הדיון פה מעניין מאוד...

ובאמת גם אני אשמח לשמוע על אסטרולוגיה קבלתית... קראתי פעם על הכפייה הדתית, הם עושים את החוקים שכתובים ואפילו ממציאים חוקים חדשים מבלי שידעו על מה מדובר וכך באו גם האמונות התפלות (כי הם הולכים עפ"י אבות אהובתיהם) ולא רואים את מה שראו אבות אבותיהם שכתבו את החוקים האמיתיים האבות ידעו במה מדובר, היו רוחניים והכירו את אלוהים מקרוב... (וכך נולדה ההתרחקות הדת מהקבלה) הייתי רוצה לשאול: שבי, אמרת פעם שכל יום בשבוע, כוכב אחר שולט עליו למשל: יום ראשון - שמש שני - ירח שישי - ונוס זה קשור לאסטרולוגיה קבלתית? או שזו אסטרולוגיה רגילה שכן גם הלועזים משתמשים בזה (SUNDAY MONDAY וכו´..) ELY

טליה טל אמרה פעם משהו שגרם לי לחשוב

היא טוענת שתלמידיו של משה המשיכו את תורתו, אך מהבנתם הלקוייה עוותו אותה, וכדרכה של תורה שב"עפ, היא המשיכה להתעוות מדור לדור. כך קרה גם עם תורתם של ישוע ומוחמד - שלושה מנהיגים שנאמו לאותה התורה בזמנים שונים. כיום יש שלושה דתות שרבות על אותו הדבר! אירוני, אה?! לגבי הימים, זה לא קשור רק לקבלה, אך הקבלה מתעסקת בזה גם. תורה זו, כמו האסטרולוגיה לא "שייכת" למישהו, לא הקבלה המציאה את הגלגל! היא רק הנציחה את כל התבונות הללו שלא ממש ידוע איך הגיעו אלינו (ישנם המרחיקים לכת עד חייזרים - האומנם הרחקת לכת?!?!). לא סתם נקרא יום ראשון SUNDAY (יום השמש) ושני - MOoNDAY (יום ירח, לאחר עיוות קל). גם בגרמנית יום חמישי נקרא "יום הרעמים", המעניין הוא שיופיטר, שליט היום, היה אל הרעמים והברקים! גם בצרפתית יום רביעי נקרא יום מרקורי (שוב, בעיוות קל). ככה שלאורך כל השפות והדתות אנו מכירים את חלוקת הימים. חלוקת שעות היממה, עם זאת, שונה בקבלה משיטה אחרת המקובלת על מיסטיקנים אירופאים ואמריקאים. מוזר. בכל אופן, לא כועס שגנבת לי את ה"באג"
שלך, שבי

MIZMOR

New member
לכבוד שבתאי- ראה חייזרים ../images/Emo44.gif

"הנפלים היו בארץ בימים ההם, וגם אחרי כן אשר יבאו בני האלהים אל בנות האדם וילדו להם המה הגברים אשר מעולם אנשי השם" "ויראו בני האלהים את בנות האדם כי טבת הנה ויקחו להם נשים מכל אשר בחרו". הנ"ל הם פסוקים מבראשית פרק ו´ פסוק ד´ ובראשית פרק ו´ פסוק ב´. מיהם הנפלים?? מיהם בני האלהים שלקחו לעצמם נשים מבנות אדם?? היתכן שכאן יש התייחסות בתנ"ך לחייזרים?? רש"י מפרש את הנפלים כבריות ש"נפלו" מכוכב או עולם אחר ובני האלהים היו בריות גדולות וזוהרות יותר מאשר האנשים הרגילים שהתהלכו בארץ באותה תקופה. לא רק זה אלא שהם גם הזדווגו עם בנות אדם וילדו ילדים. אני חושב שאפשר להעביר את המסר ל- "סקאלי" או להתחיל לפתוח תיקים באפילה... מה דעתך?

MIZMOR

New member
לכבוד יאיר

ראשית, תודה על הכנסת האורחים שלך, בהחלט מחמם את הלב. שנית, אשמח להרחיב בנושא האסטרולוגי של הקבלה אך איני מתיימר להיות מומחה בעניין. כפי שאמרתי באחת התגובות הקודמות שלי, האסטרולוגיה הקבלית נמצאת ב-"ספר היצירה" המיוחס לאברהם אבינו. כשמו של הספר כן הוא- המתכון ליצירה של חיים, של בריות, ועולמות. ידוע שחכמים בפראג שהיו בקיעים ברזי הספר הזה יצרו בעזרתו את "הגולם מפראג" המפורסם, יצירת בשר ודם נושמת והולכת מחומר. האסטרולוגיה הקבלית מחלקת כל מזל לפי ארבעת היסודות המוכרים אך גם מפרשת איזה יסוד נוצר ראשון ואיזה אחרון כאשר כל יסוד הוליד את הבא אחריו. הסדר הוא אויר,מים,אש,ואדמה כאשר יסוד האדמה הוא אחרון ו"מקבל" מכולם.הקיצור של היסודות נקרא אמ"ש (אויר מים אש). הקבלה מתייחסת רק לשבעה כוכבי הלכת כבעלי השפעה- שמש,ירח,כוכב,מאדים,נוגה,שבתאי וצדק כאשר יש להם משמעויות דומות וגם שונות ממה שמוכר באסטרולוגיה הלועזית. האסטרולוגיה הקבלית מחלקת את 12 המזלות ל-3 קוים קו ימין,קו שמאל וקו אמצע כאשר קו ימין הוא נתינה, קו שמאל הוא קבלה ולקיחה, וקו אמצע הוא כפי שנשמע- הרמוניה של שניהם- תקשורת רוח ומיזוג. בתורה הקוים מקבילים לאברהם קו ימין, יצחק קו שמאל ויעקב קו אמצע. בעץ החיים- קו ימין -חסד,קו שמאל-גבורה,קו אמצע-תפארת. בקבלה יש משמעות מיוחדת למזלות שור אריה דלי ועקרב (המזלות הקבועים) שהם גם פני חיות הקודש המקיפים את הכסא הקדוש (פני שור,פני אריה,פני נשר{עקרב} ופני אדם{דלי}). הקבלה נותנת משמעות רבה לאלף בית ואומרת שה´ יצר את העולם בעזרת כ"ב אותיות לכן משמעות גדולה לשם האדם(גימטריה ונומרולוגיה). כפי שאתה רואה הנושא רחב ואינסופי וזוהי רק הקדמה קצרה. אתה צודק ששעות היום מחולקות למשמרות של מלאכים כאשר יש שעות טובות יותר וטובות פחות וכאלה שהם גם מסוכנות. חצות בלילה נחשבת שעת הרצון הטובה ביותר מכיוון שבשעה זו אלוקים יורד לגן עדן לשחק ולהתענג עם הצדיקים. כתוב שבשעה זו חכמים מתעוררים משנתם במיוחד כדי ללמוד תורה כי יש לזה כוח חזק ביותר. בקיצור, אי אפשר להכיל את הכל בתגובה אחת, רק לסיום נושא חשוב בקבלה הוא חלוקת האדם לשלוש רמות, נפש,רוח ונשמה כאשר הנשמה היא הגבוהה ביותר ונפש הוא הנמוך. לפי ספר הזוהר, אדם שנולד מ-א´ בחודש ועד ט"ו נולד כאשר הירח במילואו ולכן חייו יהיו קלים וזורמים יותר ולא יסבול ממכות או מחלות קשות מכיוון שהנשמה שלו חזקה מהנפש (גוף). מצד שני, כאשר אדם נולד מט"ז ועד כ"ח בחודש הירח נגרע ולכן אדם זה נולד עם נשמה חלשה ונפש חזקה, אנשים אלה סובלים מחיים יותר קשים או מחלות כי האלוקים רוצה שהנשמה תקבל ביטוי ולכן שולח מכות לגוף (נפש) החזק כדי לרכך אותו. עד כאן לבינתיים...

ELY

New member
ומי שנולד בכ"ט??

אני נולדתי בכ"ט בסיוון תש"מ מה אומרים על כ"ט?

MIZMOR

New member
לכבוד ELY

בלוח השנה העברי יום לפני ראש חודש שהוא א´ בחודש דינו כראש חודש מבחינה אסטרולוגית או א´. בחודש סיוון ישנם כ"ט ימים לכן דינו כ- א´ של החודש הבא, לכן עם נולדת לאחר השקיעה מזלך הוא סרטן ונשמתך חזקה ואין צורך בצרות ומחלות.

למעלה