למי שיודע

• פותח הנושא r5551
  • פורסם בתאריך

r5551

New member
למי שיודע

האם יש הנחה בארנונה לנכי צה"ל? עד לפני שנה 10% כיום 30% תודה למי שיענה מידע אישי. ר.

בני1234

New member
ארנונה

ההנחה בארנונה הינה קבועה. נכה עם 10% מקבל את אותה הנחה כנכה עם אחוזים גבוהים.

r5551

New member
כל הכבוד על התשובה המהירה ועוד

שאלות באותו נושא: כמה מקבלים הנחה ולמי פונים כדי לקבלה? לפי איזה סעיף בחוק? האם יש קשר למס' הילדים בבית ו/או לגובה המשכורת של הנכה? תודה ר.

בני1234

New member
הנחה בארנונה

פונים לרשות במקומית גובה ההנחה משתנה בין הרשויות השונות מקובל ברוב הרשויות לתת 66% מ100 מר הראשונים ללא תלות במספר הנפשות וגובה השכר

bil13

New member
בני אנא דייק . הנחה לנכי צה" מוגבלת

לשטח של 70 מר (66%) אלא אם מספר בני הבית הוא 5 ומעלה ואז ההנחה תנתן מ90 מר'

עָנת

New member
ארנונה../images/Emo70.gif

הנחה בארנונה חלה על הזכאי מיום תחילת נכותו, כפי שנקבע על ידי קצין התגמולים. נכה שדרגת נכותו 10% ויותר זכאי להנחה בארנונה. שיעור ההנחה מסתמך על חוק הרשויות המקומיות (פטור חיילים, נפגעי מלחמה ושוטרים מארנונה), תשי"ג-1953, הקובע הנחות בהתאם למספר הנפשות ולמספר החדרים. רשימות הנכים הזכאים להנחה זו, שעל פיהן תיגבה מהנכים הארנונה המופחתת, מועברות לרשויות המקומיות בתחילת כל שנת תקציב. נכים שכתובת מגוריהם מעודכנת ברישומי האגף, אך מסיבה כלשהי אינם רשומים ברשימות הנ"ל, יפנו לעובד הרווחה בלשכת השיקום שם ינתן להם אישור חד-פעמי שבאמצעותו יקבלו הנחה בעירייה או ברשות המקומית.
מצרפת שירשור דומה מתוך השאלות הנפוצות.

r5551

New member
תודה לכם

ענת הפנית אותי לאדם ששאל: "קיבתי הנחה על 90% כיום אני מקבל על 70%. מה קורה פה?...." ואין שם תשובה ובאמת זה מה שקרה לי. והשאלה היא מה באמת קורה פה? תודה מראש

עָנת

New member
"מה קורה פה../images/Emo35.gif"

אנא קרא בעיון השירשור
. בילי שלנו "קרובה לצלחת"
ועובדת בתחום הארנונה
והיא והחברים העלו תובנות בנדון

AVI359

New member
ארנונה

R5551 שלום רב ידידנו בני ענה לך שההנחה משתנה מרשות מקומית אחת לשניה,על כן כל תשובה שתקבל הינה נכונה לאותה רשות בה גר המשיב. בברכה אבי

bil13

New member
אבי , חייבת לתקן הנחה לנכה צה"ל היא

קבועה ואיננה תלויה בשיקול דעת של הרשות אלא מעוגנת בחוק והיא אמורה להיות זהה בכל הרשויות. ולכן הרשות חייבת לתיתה כמו בכל רשות אחרת.

עזורא

New member
תיקון קטן../images/Emo150.gif

את ההנחה מקבלים על מטרים רבועים ולא לפי מספר חדרים . ענתי יש בתים שהחדרים שם ענקיים 4*5 מטר .או גודל אחר .ההנחה מתיחסת למספר מטרים ראשונים לפי כל רשות מקומית . אני מקבל הנחה עד 90 מטר ראשונים בגובה של 2/3 מגובה הארנונה ואת היתרה משלם לפי חישוב ללא הנחה. שבת שלום עזרא

AVI359

New member
בילבי היקרה

בילבי שלום רב אם כך איך אני מקבל הנחה בארנונה על פי סעיף,הנחת משהב"ט עד 4 נפשות בדירה,מעולם לא הייתי נדרש להציג את גודל הדירה. בברכה אבי

bil13

New member
אהלן אבי, מה נשמע? ולשאלתך ,בפרטי

הארנונה רשום שטח דירתך כך שאין הצדקה לשאול. מה שכןאם שטח דירתך גדול מעל 70 מר',ואם אתם 5 נפשות ומעלה, אתה צריך לציין זאת ולמלא את פרטי בני הבית על מנת להנות מאותה הנחה אבל בגין שטח גדול יותר. אפרופו כפי שאמרתי בעבר אם אתה בעל נכות של 90% ומעלה ויש לך שטח גדול מעל 90 שווה לך לבדוק לקבל הנחה של 40% מכל השטח (הנחה לבעל נכות רפואית 90+). אפרופו אבי ,שאלה,
לצורך קבלת כרטיס חבר ,האם יש לגשת פיזית לארגון או אפשר לקבל ניירת בפקס ולהסדיר בבנק???תודה

AVI359

New member
בילבי היקרה

בילבי שלום רב אכן נכותי גבוהה 100%+ ואכן שוה לבדוק. לצורך תעודת/כרטיס חבר הינך זקוקה להעביר תמונה על מנת שתהיה טבועה בכרטיס ואז יתכן שתזדקקי לגשת לארגון או להעביר במכתב רשום. בברכה אבי

bil13

New member
אבי אולי לא הסברתי את עצמי, הת

כוונתי לכרטיס אשראי "חבר"

AVI359

New member
בילבי היקרה

בילבי שלום רב כרטיס חבר לא קשור כלל לאנ"צ נסי לברר ב http://www.hvr.co.il/ שם תוכלי לקבל פרטים מדויקים. בברכה אבי

דן ארבל

New member
בילבי וסוגית הארנונה

בעניין שאלתך לעומר יעבץ.ע"פ חוק הרשויות זכאי כל נכה צה"ל מ10% להנחה. החוק מתנה קבלת ההנחה בזכאות לקבלת תגמול .נכי 10-19% מקבלים את התגמול בצורת מענק מהוון(זהוא לשון החוק),לפיכך הם זכאים להנחה. קיימת כאן בעיה פרוצדורלית שהמערכת שולחת רשימות של אלה המקבלים תגמול שוטף בלבד.לפיכך בעלי ה% הנ"ל צריכים לפנות לרשות בעצמם בלווית תעודת הנכה לצורך הסדרת ההנחה. לעניין ה90% את צודקת וידידינו אלברט שנמצא בקטגוריה זאת אולי סוף סוף ינצל זכאותו זאת.(דא"ג זכאות זאת אינה קשורה כלל לנכי צהל והינה מעוגנת בחוק ההסדרים). ולבסוף,אנו עדיין מחכים לתוצאות בדיקתך עם היועצת המשפטית של האגף בענינך.

האם יש הנחה רטרו

הגשתי תביעה לפני למעלה משלוש שנים, האם אני זכאי לחחזרים מאז? אבי נועם

דן ארבל

New member
אבי

הרשויות המקומיות אינן נותנות הנחה רטרו.זה אינו מעוגן בשום חוק או תקנה.

למעלה