למי שיודע...

00girl

New member
למי שיודע...

היי אני רוצה להתנדב למד"א אחרי שאני אסיים י"ב (ישארו לי 10 חודשים עד לגיוס) ורציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת כי הבנתי שצריך לחתום התחייבות לשנתיים... ומאחר שאני אתגייס.. אני לא יודעת אם זה יהיה אפשרי.. מישהו יודע!? תודה!

mitmit286

New member
התנדבות לקראת הגיוס...

אהלן אני עמית ממד"א אילת א. אין סיבה שלא תוכלי להתנדב גם בשלב זה ב. מה את הולכת לעשות בצבא ? ג. האם את הולכת להמשיך ולבוא להתנדב במהלך השירות שלך (בשבתות ובחופשים) ? עמית

סופי1

New member
הי....

אני בכיתה י' והתחלתי להתנדב לא מזמן במד"א כפר סבא... גם ממני ביקשו לחותום על ההתחייבות, פשוט הקור שאתה עובר (קורס 60), הוא בחינם, אז מד"א רוצים התחייבות דלא תעזוב אותם, לפני שחתמתי ביררתי אם יכריחו אותי להישאר שנתיים, אמרו לי שזה סתם לניירת ואני מוזמנת לעזוב מתי שאני רוצה....

00girl

New member
אני לא יודעת

היי עמית אני עדיין לא יודעת מה אני אעשה בצבא.. אבל בטוח שאני אהיה קרובה לבית.. אז לא חושבת שתיהיה לי בעיה להתנדב בחופשות ובשבתות.

MoonShield

New member
אולי תבררי את זה במד"א?

שם יתנו לך מידע הרבה יותר מדויק מאשר כאן...

אפשרי מאוד

השאלה היא על איזה אחראי מתנדבים את נופלת, יש כאלו שמחפשים מתנדבים לשנתיים שלוש בתווך המידי ולכן לא יקבלו אנשים כדוגמתך... עצה שלי תנסי לברר.... קורס חובשים אני מניחה שלא תעשי כי זה לוקח זמן ולכן הייתי מציעה לך לברר בתחנה הקרובה לביתך באשר לקורס 60 שנפתח... בתחנות הגדולות צריך להפתח לדעתי באיזור פסח

E M S

New member
טלפונים....

*אזור ירדן (טבריה, קרית שמונה, צפת, קצרין וחצור) - 04-6792628 *אזור כרמל (חיפה, קריות, וקרית טבעון) - 04-8512233 *אזור אשר (עכו, נהריה, כרמיאל, מעלות) - 04-9912333 *אזור גלבוע (עפולה, נצרת עילית, מגדל העמק, בית שאן) - 04-6421333 *אזור שרון (נתניה, חדרה, זכרון יעקב, בת-חפר, שבי-שומרון, חומש, עינב) - 09-8623333 *אזור ירקון (פתח תקווה, כפר סבא, הרצליה, קיראון, אריאל) - 03-9345588 *אזור דן (תל אביב, רמת גן) - 03-5460111 *אזור איילון (ראשל"צ, חולון, בת ים, לוד, רחובות, יבנה שוהם, מודיעין) - 03-9642333 *אזור ירושלים (ירושלים, מעלה אדומים, בית שמש, גוש עציון) - 02-6523133 *אזור לכיש (אשדוד, אשקלון, קרית גת, וקרית מלאכי) - 08-8551333 *אזור נגב (באר שבע, דימונה, אילת, שדרות, נתיבות, אופקים ירוחם, ערד, ים המלח והסביבה) - 08-6274767 *מתאם פעולות ההתנדבות במרכז מד"א - 03-6300222 *מחלקת הדרכת מתנדבים במד"א 03-6300228/9

00girl

New member
ועוד שאלה..

מה זה מע"ר?? ומה ההבדל בין מע"ר למע"ר בכיר?? מבחינת הסמכויות? תודה!!!

mitmit286

New member
ההבדל בין מע"ר למע"ר בכיר

אהלן שוב, 1.ההבדל הראשון הוא מבחינת שעות הלימוד מע"ר לומד 60 שעות ומע"ר בכיר 88 שעות. 2. מע"ר בכיר יכול להיות רק מי שעבר את גיל 18 3. הבדלים מהותיים הם מבחינת ההעמקה בחומר הנילמד - אם בקורס מע"ר לדוגמא לומדים מהו אוטם בשריר הלב שהרי בקורס מע"ר בכיר ילמד על מערכת ההולכה לפרטי פרטים והרבה יותר לעומק את סיווג מחלות הלב למינהם. בברכה, עמית אחראי מתנדבים מד"א אילת

mitmit286

New member
יש הבדל מהותי בסמכויות

מעצם העובדה שתכנית הקורס של מע"ר בכיר הוא מעמיק יותר כבר מעניקה יכולות התמודדות גבוהות יותר. מע"ר בכיר יכול להחדיר עירוי לדוגמא...שמע"ר לא יכול אז... וכו' וכו'.. עמית

shtaim

New member
החדרת עירוי!

עמית כמה שידוע לי שום מע"ר אינו מוסמך במד"א להחדיר עירוי

amitp

New member
מע"ר בכיר אכן מוסמך להחדיר עירוי

מדובר על קורס 88 כאשר אחד התנאים להסמכה בסופו - מעל גיל 18. לא מדובר על מתנדבי נוער.

Yev

New member
כפי שידוע לי

מע"ר אחרי גיל 18 יכול לעבור "השתלמות פתיחת ווריד", לא יודע איך בדיוק קוראים לזה. ושזה ההבדל המהותי(נראה לי גם היחיד) מבחינת פרצודורת שאפשר לבצע. (ותקנו אותי אני טועה) ועוד שאלה. מע"ר בכיר זה בעצם חובש?

paradan

New member
לא קיים יותר

פעם היה אפשר לעבור הדרכה קצרה ולהיות מוסמך רישמית לפתוח וריד. כיום זה לא קיים יותר. את הסמכות לפתוח וריד ניתן לקבל ע"י מעבר קורס שהיא אחת מהכשרותיו, וטוב שכך.

MoonShield

New member
אם כבר מדברים על ההבדלים

בין מער לחובש - כמה זמן אורך הקורס השלמה ממער לחובש?

MoonShield

New member
באמת?

אז כשמתנדב נוער מגיע לגיל 18 הוא אוטומאטית חובש? אז מה עם לידות? עירויים? או שצריך לעשות את כל הקורס חובשים מהתחלה?

למעלה