למי שזוכר ולמי שלא..

choco2602

New member
למי שזוכר ולמי שלא..

הייתי כאן בפורום תקופה מסוימת עם אבחון של כן פיברומיאלגיה, לא פיברומיאלגיה ואחרי כמעט 7 שנים שאני נסחבת עם השאלה "מה יש לי" עוד אין תשובה וממשיכים לעשות בדיקות.
בכל אופן אני הייתי לוקחת אלטרולט בעבר שעזר לי אך הפסיק להשפיע, העליתי מינון ושוב אותו סיפור חזר על עצמו.
אחר כך הועברתי לגבאפנטין וכשהעלתי מינון הרגשתי ממש זומבי.
עכשיו הנוירולוג הציע לי לעבור לסימבלתה. הוא טוען שאין בה תופעה של זומביות ושהיא תועיל לי יותר.
אני פשוט באה לבדוק כאן עד כמה סימבלתה מועילה לכם ביחס לשאר הדברים שניסיתם קודם. זה שווה את המחיר היקר שלה?

תודה רבה!!

גלרוים

New member
סימבלתה

הי גם אצלי זה כל פעם יש פיברו אין פיברו. גם אני ניסיתי המון כדורים והכדור היחידי שהיה לי ממש טוב איתו זה הסימבלתה. הקלה גם בכאבים וגם בחרדות. אני לקחתי 60 מ"ג. יש גם 90 ו 120. הבעיה שאני הפסקתי טיפול עם סימבלתה זה השמנה . וחשוב לדעת כשמפסיקית את השימוש גם אם בהדרגה יש תופעות לוואי. כרגע אני במצב לא טוב ושוקלת לחזור לסימבלתה כי נתנו לי איקסל ויש לי המון תתופעות. בהצלחה ובריאות.

choco2602

New member
לא הבנתי..

סימבלתה גרם להשמנה או כשהפסקת לקחת אותו התחילה השמנה?

גלרוים

New member
הסימבלתה גרמה להשמנה לכן הפסקתי אותה ושוקלת

לחזור כי עזר מאוד והייתרונות עלו על החסרונות

חיה קרן

New member
תאבון מוגבר. לא השמנה.

יש מי שיאמר סמנטיקה, אבל אני רואה הבדל גדול בין השניים.
רוב התרופות השונות לטיפול בדיכאון משפיעות על תאבון, וזה משתנה ברמה הכי אישית-יש מי שידווח על תאבון מוגבר ויש מי שידווח על דיכוי תאבון בעת נטילת אותה תרופה.

ולמה אני מתעקשת להדגיש את ההבדל?
כי אני מאמינה שעם מודעות לאפשרות של הגברת התאבון אפשר להערך לכך בהתאם, להתיעץ עם תזונאית ולמצוא את הדרכים להתמודד עם ההשפעה על התאבון, במגוון דרכים כשההתחלה של כולן היא זיהוי.
זיהוי התחושות, התזמון, ה"קרייבינג" וכו.

אני ממליצה לכל מי שמייחס לנושא ההשמנה משקל של כן או לא לקחת תרופה להתיעץ עם הרופא, לבקש הכוונה והפנייה לתזונאית וכמו שנכתב כאן, לבדוק היטב את רשימת הבעד ונגד והתמונה הכוללת.

גלרוים

New member
המשך

אני עם הסימבלתה לא הצלחתי לשלוט בעצמי בכלום בנושא האוכל. הייתי קמה בלילה מתוך שינה לחסל לחם ופחמימות וכל מתוק אפשרי וככה במהלך היום ולא הצלחתי לשמור בכלל .

לא על כולם זה משפיע ככה, חשוב לציין

אני ירדתי איתה 7 קילו עד לתת משקל קיצוני כי לא היה לי שום תאבון איתה, ונאלצתי להפסיק בעקבות זאת

גלרוים

New member
וואוו

איזה כייף לך. מכל כדור שניסיתי עליתי במשקל ועם הסימבלתה הכי הרבה. התחלתי את המחלה ב 48 קילו ועם השנים והחלפת כדורים הגעתי גם עד 70. אף פעם לא היה לי כדור שמוריד תאבון ואז נכנסתי לדיכאון לגבי המשקל והשיקול היה להפסיק לכן הפסקתי את הסימבלתה אבל אז הנפילה היתה גדולה מקודמותיה ולמעשה זאת היתה טעות להפסיק

לא כיף לי, הדשא של השכן תמיד ירוק יותר ;)

כי כמו שאת נאלצת להפסיק, גם אני נאלצתי להפסיק מסיבות הפוכות, זה לא שהייתה לי ברירה.

לא זוכרת כמה זמן אמרת שאת חולה

אבל צריך לקחת בחשבון שאנחנו גם מעלים משקל עם הגיל, ועם הריונות.

גלרוים

New member
גם

זה נכון אבל אם יצאתי בגיל 38 מבית חולים אחרי לידה רביעית 48 קילו אז העליה היא מהכדורים . בדיוק חודש וחצי אחרי שהתחלתי לקחת את הסימבלתה החלה העליה ובמשך 5 וחצי חודשים הגעתי עד 65.

זו באמת עלייה מהירה מאד

שפחות מתאימה לעלייה ההדרגתית שיש לנו עם הגיל (כל עשור אנחנו מאבדים כמדומני 5 קילו שריר שהופכים לשומן).

יש נשים שבמהלך חופשת לידה עולות במשקל, בגלל שבבית כל היום, וכל מיני פיצויים פסיכולוגיים.
אבל את מכירה את עצמך, ואם את מרגישה שזה קשור לכדורים אז זה כפי הנראה ככה.
אבל קחי בחשבון שסביב גיל 40 יש כל מיני שינויים בגוף שלנו.

אבל לפי מה שאמרו פה התופעת לוואי היא הגברת התיאבון, שזה משהו שבאמת אפשר יותר בקלות להתמודד איתו מאשר עם תופעת לוואי של ירידה בחילוף החומרים, שאז אתה אוכל בדיוק אותו דבר ועושה אותה פעילות גופנית ועדיין עולה במשקל.

אז זו הצד המלאה של הכוס

ונדמה לי שגם ירידה בחילוף החומרים זה משהו שקורה עם הגיל.

בכל מקרה יש תופעות לוואי שאפשר לנסות להתמודד איתן על ידי כל מיני שינויים, אם התועלת של הכדור עולה על החסרונות. אבל זה שיקול של כל אחד עם עצמו.

בהצלחה,

סימבלתה

היי, רק על עצמי לספר ידעתי...

ניסיתי גם את 2 התרופות שסיפרת עליהן וגם את הליריקה.
הסימבלתה ואני יחד כבר הרבה זמן עם שינויי מינונים ובסך הכל לטובה.
אני שמעתי על כמה אנשים שסבלו מהשמנה כתוצאה ממנה, אבל אני באופן אישי לא חוויתי את זה.
מה שכן, ההתחלה איתה הייתה קשה וכללה בחילה נוראית וכאב ראש.
ועדיין, בשורה ההתחתונה, היא עוזרת לכאבים וגם לתפקוד ולכן אצלי היא הייתה שווה את זה.
אני מקווה שמה שלא יהיה, תמצאי את מה שמתאים לך

פיפא 4

New member
לקחתי גם וגם

לצערי הסימבלתה לא היטיבה איתי -הזעות לילה השמנה טיקים ועוד, אך יש המון שעשתה להם ממש טוב לכן אני חושבת שזו שאלה קצת בעייתית.. כדורים כמו המחלה שלנו משפיעים אחרת על כל אחד לכן אולי שווה לנסות.
היום אני בגישה שאם כדור עושה לי טוב אשלם את המחיר כי אין מחיר להקלה במצב הבריאותי (ואני די מרוששת..
).

choco2602

New member
אני קוראת פה המון "השמנה"

וזה מלחיץ אותי. אחרי שהצלחתי להוריד כמעט 10 קילו.. ממש לא בא לי לחזור לאותו מקום. טוב לי איפה שאני.
האמת שהגבאפנטין מרגיש לי כמו סוכריות. אני אמורה לעלות במינון והיא עשתה אותי קצת זומבי. אני שוקלת לנסות שוב להעלות את המינון, עכשיו כשסיימתי עם הלימודים.

סימבלתה

אתחיל ואומר שאצל כל אחד ואחת תרופות שונות משפיעות בצורה אחרת. ככה שאי אפשר לדעת מה יעזור לך ומה לא.
having said that, יש פה לא מעט גולשות שסיפרו על חוויות חיוביות מאוד עם הסימבלתה.
לי, אישית, הסימבלתה עשתה רק טוב (למרות שהשמנתי. תכף אתייחס גם לזה) ובסופו של דבר הפסקתי איתה ברגע שהקופה הפסיקה לממן לי אותה ועברתי לויאפקס שעושה עבורי את אותו דבר בהרבה פחות כסף.

וכעת לנושא ההשמנה - תרופות שונות שניסיתי בשביל הפיברו (כולל אלטרול ואלטרולט והיו עוד כמה), נחשבות כמגבירות תיאבון, כלומר, בסופו של תהליך, גורמות להשמנה.
עם זאת, ומכיוון שגם הויאפקס היא כזו, אני יכולה בהחלט לומר לך שניתן ואף אפשר לשים לב מה וכמה אוכלים ואפילו לרדת במשקל תוך כדי נטילה של התרופות הנ"ל. ואת זה אני אומרת לך באחריות, אחרי שעליתי אי אלו קילוגרמים רבים במשקלי, ולאחרונה אני (בתהליך איטי וקשה) מורידה אותם בחזרה.

ככה שאמנם התרופות האלה בסופו של דבר מעודדות תיאבון, אבל גם זה דבר נשלט ובסופו של דבר אני מאמינה שהבחירה היא שלנו אם להשמין או לא.

למעלה