למי שאיכפת לו

Le Fay

New member
ב'הארץ' כתבו בשבועיים האחרונים

שההשתתפות במשמרות בגן הוורדים מצומצמת. למילואימניקים שיזמו היה כנראה ברור שיש בעיה עם המיקום, כי הם חזרו ואמרו שהם מעוניינים גם בהפגנה בכיכר רבין, אבל לא מצליחים לגייס מימון לזה. מה לשות, לכל דבר צריך כסף. גם לארגון הפגנה. יתרונה של התנועה למען איכות השלטון הוא שיש לה מנגנון, באמצעותו ניתן לגייס תרומות גם לזה.

uri80

New member
../images/Emo45.gif מקפיץ......

אני מתכוון להיות שם.

boten d

New member
מתכוון להגיע גם כן

ואולי להבריז.... אם יש למישהו טרמפ מהדרום לשניים (כרגע) נשמח

barr1969

New member
אולי גם אני

ממילא התקשורת תקריא את הטקסטים שלה, בלי קשר למציאות סביבה. מלבד זאת, הפגנות ענק מעולם לא הביאו תוצאות ענק, חוץ מרצח רבין שהיה בערך הדבר האחרון שרצה אי מי שהשתתף בה. לא תקום ועדת חקירה ממלכתית גם אם יהיו שבע מליון חתימות, וגם אם אנחנו נהיה שם, גם משאלי עם ובחירות לא נעשות תחת ססמאות והתקהלויות. ובכ"ז הרעיון נכון, והמצב חצב, אז אולי כן נכון להגיע.

uri80

New member
מעניין, בלבנון מליון איש הצליחו

להוציא את סוריה מלבנון, יכול לחשוב על עוד כמה וכמה הפגנות שהביאו לתוצאות אבל מבדר אותי שמלבנון נוכל ללמוד פרק בדמוקרטיה.

barr1969

New member
גם אם נעשה הפגנת ראווה

שכותרתה: ללמוד דמוקרטיה מלבנון, מן הסתם נישאר במתכונת הישראלית עוד הרבה שנים. אתה יכול להיזכר בהפגנות גדולות פה בארץ שהביאו לשינוי אותו הן ניסו להשיג? <אני הולכת לחכות לתשובה שלך הרבה זמן, ירקרק שכמוך>

Le Fay

New member
למשל: ערעור על פסק הדין באונס שמרת,

שיעורי ההצבעה בבחירות של 'המהפך' ושיפור מסויים בתקני הסיוע לנכים.

Le Fay

New member
במקרה הראשון ההפגנות גרמו לשינוי

עמדת הפרקליטות ולהגשת ערעור על פסק הדין של לינדשטראוס; והערעור הפך את התוצאה המשפטית. במקרים אחרים ("מושחתים נמאסתם") ההפגנות פשוט הבהירו את היקף המחאה וכתוצאה מכך הניעו יותר אנשים יצאו מהבית להצביע (ולהצביע נכון). גם בהפגנות קבועות ומתמשכות יש תועלת ממשית, אבל לזה צריך טונות סבלנות.

barr1969

New member
זהו בדיוק

אמרת טונות סבלנות, עברו שלוש שנים ב2010 תוקם ועדת חקירה ממלכתית על מחדלי מלחמת לבנון 2006? ההפגנה הגדולה ביותר שכן הביאה תוצאות, היא אולי מלחמתו של מהטמה גנדי בהודו שנת 1930, מה שכונה חרם המלח. ואם אנחנו נזקקים ללכת כ"כ רחוק בהסטוריה כדי לבדוק השפעת המונים על ממשל, אנחנו בצרות. ניסיתי להיזכר בהפגנת נהגי המשאיות בצרפת על מחירי הדלק, והפעילות הבלתי פוסקת של מתנגדי ההתנתקות. למישהו בממשלות דגדג בכלל?

Le Fay

New member
שלוש הדוגמאות שהבאתי השיגו תוצאות

בטווח הקצר. המאבק על זכות הבחירה לנשים היה הרבה יותר ממושך, אבל גם הוא השיג תוצאות. מצד שני, אותנו לא יאסרו ויאכילו בזונדה.

מתלבט13

New member
איכפת לי ולכן אני לא בא!

לא חקרתי לעומק, אבל נראה לי שיש כאן הרבה חוסר שכל בהפגנות למיניהם. הטענה היא שהממשלה לא היתה בסדר. ואני לא רואה סיבה לחשוב כך. מלחמה לא תמיד מסתיימת בניצחון מוחץ, ולפעמים אתה מהמר כאשר אתה יוצא למלחמה. ולכל הדעות נגרם נזק לחיזבאללה. זה סוג אופנה שתמיד צריך לצעוק. וההפגנות למען שיחרור החטופים מזיקים למדינה (ואולי גם לחטופים עצמם). ד"ש בחטיפות הבאות
.

אומי5

New member
לגבי החטיפות אתה צודק ,לגבי השאר...

אין לי בעיה עם זה שיצאו למלחמה ,יש לי בעיה עם צורת קבלת ההחלטה וכל ההחלטות שאחריה, אני אישית הייתי אמור למות מהחלטה חסרת הגיון שירדה מלמעלה ,וכמוני מאות אם לא אלפי חיילים. כנכשלים (ושאף אחד לא יגיד לי שניצחנו) צריך לחקור את כל הכישלון כדי לא לחזור עליו בעתיד ,אין אדם שהוא מעל החקירה הזו. אם זה היה פרקטי הייתי מבקש שכל חייל וחייל יתן עדות על המלחמה הזו. אם זה היה קורה הייתי עומד שם ראשון. אגב את נסראאלה לא מעניין נזק ,הוא שיעי דתי פאנט,אותו מעניין רק השורה התחתונה ,ובשורה הזו יש לו עדיין שני חטופים ומידע על שלישי.

אבזץ

New member
הוא לא צודק - הוא מקשקש בקומקום

ומתלבט, אם אינך בקי בפרטים - שתוק! ההפגנה אינה על דרך (שכידוע שבעים פנים לתורה) אלא על זעקה ואף כעס על מנהיגות צבאית ופוליטית רקובה (ע"ז כל עם ישראל מסכים). ההפגנה מבקשת שתתבצע חקירה ודרישה ושהאחראים יתנו את הדין. מה לא ברור, ומה פסול יש בכך? הגיע הזמן להגיש חשבון לפוליטיקאינו הנוגסים בבשרינו החי ולאוכלי חינם שבמשרד הביטחון ובצה"ל, ואם לא עכשיו אימתי?! אז תקרא לזה אנפה זועקת חולפת, תקרא לזה איך שבא לך.... המחדלים שידועים לך, לכלל הציבור, הם קצה קצהו של הקרחון...

כאחד שהשתתף במלחמה

אני גם חושב לבוא. אני לא יודע אם האחראים יקחו אחריות אבל אני רוצה ליצור זעזוע כדי שכמה שיותר דברים ישתנו

למעלה