למי קראת מכוער?

RossieL

Active member
למי קראת מכוער?

האגדה על "האיש המכוער"
(תלמוד בבלי, מסכת תענית, דף כ עמוד א-ב)

"מעשה שבא רבי אלעזר בן רבי שמעון ממגדל גדור מבית רבו, והיה רכוב על חמור ומטייל על שפת נהר, ושמח שמחה גדולה, והייתה דעתו גסה עליו מפני שלמד תורה הרבה.

"נזדמן לו אדם אחד שהיה מכוער ביותר. אמר לו: שלום עליך רבי, ולא החזיר לו. אמר לו: ריקה, כמה מכוער אותו האיש. שמא כל בני עירך מכוערים כמותך? אמר לו: איני יודע. אלא לך ואמור לאומן שעשאני כמה מכוער כלי זה שעשית.

"כיוון שידע בעצמו שחטא, ירד מן החמור ונשתטח לפניו, ואמר לו: נעניתי לך, מחול לי. אמר לו: איני מוחל לך עד שתלך לאומן שעשאני, ואמור לו כמה מכוער כלי זה שעשית. היה מטייל אחריו עד שהגיע לעירו.

"יצאו בני עירו לקראתו, והיו אומרים לו: שלום עליך רבי רבי, מורי מורי. אמר להם: למי אתם קורין "רבי רבי?" אמרו לו: לזה שמטייל אחריך. אמר להם: אם זה רבי – אל ירבו כמותו בישראל. אמרו לו: מפני מה? – אמר להם: כך וכך עשה לי.

"אמרו לו: אף על פי כן, מחול לו, שאדם גדול בתורה הוא. אמר להם: בשבילכם הריני מוחל לו, ובלבד שלא יהא רגיל לעשות כן".

כך הפכה גסות רוח לשיח לגיטימי
כמו הרב החשוב מהגמרא שלעג לאדם המכוער שפגש על אם הדרך, גם ההומואים מחכים לבקשת סליחה מהרבנים. והם מוכנים לסלוח, אבל בשני תנאים: האחד, שיתקיים שיח רוחני סביב המיניות והבחירות של כולנו. השני, שלא תהיו רגילים לעשות כן. אז למי קראתם "מכוערים", "תועבה" או "סוטים"?

א ב י ב ן

New member
אכן סיפור יפה עם מסר חשוב. אבל הם רגילים לעשות כך. מאד

רגילים, עד כי בטוחים הם שהם גם ממלאים בכך את רצון בוראם. וזה אגב מעניין מאד,
כי מי אם לא הבורא, יצר את ההומואים ככאלה? זה הרי לא תלוי בהוריהם, בעיקר אם
ולאחר שהוכח, כי מדובר בתורשה גנטית.

puma141

New member
גייז הם לא טלית, והגיע הזמן להפסיק

לבכות בנדון- ופשוט לחיות את מי שאתה.
כמה מצעדים הם רוצים, ועל מה? כמה יספיק להם?
אני מרגישה שהרוב הגדול כבר מקבל מבין ויודע.. אז די!
ואגב, המלל פה על דתיים למשל- הוא גם סוג של הכללה, גזענות, שנאה......
מה עם איזון בכל שטח בפני עצמו?
אגב הגייז הם ממש לא טלית כפי שכתבתי. הרבה מהם מנצלים נשים הודיות למעו מטרתם, תוך כדי סחר *על פי הביקוש הגבוה והקר* בבנות אדם תוך כדי פיטומם בהורמונים, הסגר שמטילים עליהן למשך ההריון, ששווה כמעט כמו חיים של חיה בטבע.
מאיפה הצביעות? והכי חשוב- האיזון. בעיקר זה של האמת.....
לא נמאס? קראו בעיון דוגמה מזערית למצעד הצביעות.
ואני בעדם, שכל אחד יחיה איך שבא לו. אבל די להתמסכנות, לדיבור שכבר לא במקומו. די.

הלו.

שימו לב: ברוב העולם סגרו את חוות הפונדקאות וההרבעה.
איזה כותרת.
http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=1283874

וברוח קלילה

בחורה פוגשת שיכור ברחוב.
"את מכוערת" הוא אומר לה
"ואתה שיכור" ענתה היא
"כן, אבל אצלי זה יעבור..." הגיב.....

puma141

New member
שפירוש, אהלן....:)

מה אתה אומר על מה שהשוטרים עשו לאדיר מילר?
אני דווקא מבינה אותם לשמשינוי......ומקבלת את הביטול שלהם.

כל הענין בגלל הגזמה של מי שחושב שהוא יכול לצחוק על כולם.

מעולם הוא לא היה אמן מוערך על ידי, ההומור שלו נמוך, כל ההופעה שלו מתבססת על הומור נמוך והעוויות פנים, בהופעות שלו חצי אלו אילתורים של שיח עם הקהל ולא פעם הוא מעליב אנשים ממש והם צוחקים במבוכה.

משך עשרות שנים הסתובבה בארץ הבדיחה על שני שוטרים. אף אחד לא עשה עם זה שום דבר, כי ייחסו זאת להומור.

היחיד שעשה זה סולומון אדריאן שנמאס לו שכל עו"ד שני שהוא עוצר להגיש נגדו דוח תנועה, משמיע את הבדיחה הזו, והוא החל להשיב שבחיפה הם הולכים שלושה, השלישי מחכה לו בפינה לדפוק אותו בתחת.

עו"ד שרצה להתלונן נגדו, נשאל רק שאלה אחת ע"י מפקד התחנה: כשאמרת לשוטר שהשוטרים הולכים בזוגות, זה היה בצחוק או ברצינות ? (אם בצחוק אז השוטר הגיב בבדיחה, אם ברצינות, זו העלבת שוטר) ועד מהרה פסק המנהג הזה בחיפה.

הבעיה היא עם מילר שהוא לא יודע את הגבול ועבר את רף ההומור.

ראיתי את היוטיוב של ההופעה, משך 20 דקות הוא לא מדבר על כל מיני נושאים, אלא רק על שוטרים ומציג אותם כטיפשים, ואפילו אומר בפירוש שהם דפוקים, ואפילו גייס לקטע את לוי שכביכול עשה חידון לשוטרים, כאשר אחת השאלות היתה מי אמר למי "משה משה...זה אני אלוהים המדבר אליך" (זה צריך להיות הנוסח, מהזכרון), ומישהו ענה "אהרון" וקיבל מיקרו במתנה כי התשובה שלו היתה קרובה, ואז רואים שהוא דתי חובש כיפה...

זו לא היתה הופעה מגוונת ובה נושאים שונים, אלא כל ההופעה היתה רק במטרה אחת להתעמר בשוטרים נוכח קהל רב, וזה היה מאוס.

אגב שם הפרק "לתפארת מדינת ישראל", זה המילר הזה שהשוטרים 30.000 לוחמים יומם ולילה בפשיעה ובפח"ע, יש לו את החוצפה לרמוס את כבודם של השוטרים ברגל גסה.
שילך לשתות את המים של עזה.....

למעלה