למי מספרים? ***דיון***

TinaBa

New member
למי מספרים? ***דיון***

השרשור של קטרינה וההודעות שבאו בעקבותיו העירו אצלי שאלות לגבי נושא השיתוף, והייתי שמחה לקרוא איך זה אצלכן.
מי יודע על המצב שלכן? מה יודעים?
מה גרם לכן לספר?
ואיך הגיבו?
ואיך זה גורם לכן להרגיש עכשיו שיודעים?
אתן מרגישות שזה משנה משהו ביחס אליכן? האם זה צובע אחרת את היחסים?
אם הייתן יכולות להחזיר את הגלגל- הייתן מחזירות?

אשמח לקרוא כל דבר שתבחרו לשתף

קולדון

New member
טריגרים של שרשור...

מי יודע על המצב שלכן? מה יודעים?
הרבה אנשים יודעים על המצב שלי, שהוא לא כזה מצב בעייתי.
אני מספרת את זה הרבה לבנות שאני מרגישה שזה יכול לתת להן תקווה או השראה.
&nbsp
כשהייתי על הפנים אף אחד לא ידע. הסתרתי את זה מאוד טוב וחשבו שאני רזה ככה כי אין לי תיאבון פשוט.
&nbsp
מבחינה מקצועית, האנשים שאני עובדת איתם יודעים, אבל חיכיתי לפחות שלוש שנים עד ששיתפתי וגם זה לא באופן כל כך ישיר.
באישזהו שלב התחלתי להביע את דעתי בדיונים שקשורים לרזון/דיאטות/הפרעות אכילה וכו והיה ברור שיש לי דיעות מאוד נחרצות.. חח..
&nbsp
&nbsp
מה גרם לכן לספר?
בשלבי ההחלמה הראשונים, עזר לי לשתף אנשים מסויימים כי בעצם ההסתרה הייתה חלק מההפרעה אצלי. אז ככה נלחמתי בה.
לא רציתי לספר, זה השפיל אותי והעדפתי שישבו שאני רזה באופן טבעי :( אבל נלחמתי בזה, כי באמת רציתי להפסיק להרגיש ככה.
&nbsp
&nbsp
ואיך הגיבו?
כל מיני תגובות. מטריגרים נוראיים לתמיכה גדולה.
&nbsp
ואיך זה גורם לכן להרגיש עכשיו שיודעים?
בגדול, אני בסדר עם זה. לפעמים אני מרגישה שאולי זה קצת מגביל אותי שיודעים את החולשות שלי.
&nbsp
אתן מרגישות שזה משנה משהו ביחס אליכן? האם זה צובע אחרת את היחסים?
אני מרגישה שאם לא הייתי מספרת אולי הייתי נתפסת יותר מיינסטרים.
אולי רואים אותי כפחות אמביציוזית. כשמבינים שנניח לפני בערך ארבע שנים כל גולת הכותרת של חיי היתה החלמה
ושום שאיפות מעבר לכך... (ואני מעל גיל 30) בוא נגיד שמידי פעם אני מרגישה צורך לאסוף את עצמי ולהוכיח את עצמי כבנאדם מן השורה.
&nbsp
&nbsp
אם הייתן יכולות להחזיר את הגלגל- הייתן מחזירות?
מבחינת השיתוף? לא. זה בכל זאת מאוד עזר לי לחזק את ההחלמה. ולמרות שזה אולי עצוב,
זו אכן הייתה המטרה העיקרית שלי לפני4 שנים ואין מה לעשות, גם אם יש לי הרבה מה להשלים, זה היה הכי חשוב.
&nbsp

TinaBa

New member
תודה.

את צודקת- לשתף זה חלק מתהליך החלמה. השאלה שנשארת פתוחה היא למי ומתי.
את יכולה לספר עוד של התחושה שאת מוגבלת כי יודעים את החולשות שלך? מאוד הייתי רוצה לשמוע עוד...
&nbsp
ועוד שאלה- מצאת את עצמך פעם משתפת מסיבות אחרות? נגיד שרצית יחס מיוחד ממישהו, שרצית שידעו שקשה לך... כאלה דברים?

קולדון

New member
(ט?)

לי אישית ברגע שהתחלתי להרגיש כבר מספיק בריאה, היה הרבה יותר קל לשתף,
כאילו בלשון עבר. כמובן שאני עדיין מתמודדת עם דברים, אבל זה כבר ממש הפינישים.
ובעצם כל פעם כששיתפתי, זה היה בשלב כזה של פיניש של החלמה, כל פעם בסו, כל צעד, משהו כזה.
למשל, עכשיו אני במצב כזה שקשה לי לבשל לעצמי, על זה אני פחות מדברת עם אנשים.
ברגע שאמצא את המפתח לפיתרון של הדבר הזה, אני אני מאמינה שיותר אשתף כי זה ידרבן אותי.
כמו שפנס כתבה- קשה לי עם העניין של ההתבכיינות ואני ממש לא משתפת אף אחת מהמקום הזה, אלא רק כשאני
נמצאת כבר טיפה מעליו וזה מחזק אותי לבחור בצד הנכון של הגדר. אני מדברת על זה כאילו כבר בחרתי לגמרי, מקבלים את זה
וזה עוזר לי לעשות את הבחירה הנכונה.
&nbsp
לגבי החולשות..
אני קולטת שאפילו פה קשה לי לכתוב על זה..
אני עם עצמי בגדול מרגישה שאני חשופה, זה בטח יותר בראש שלי.
אבל אחד הדברים שהכי אני מנסה להפטר מהם זו ההתנהלות שלי בעולם כאילו לא מגיע לי,
ואין לי זכות. הרבה פעמים אני ממש מתנהגת הפוך, בכוונה, רק לנסות להלחם בזה. זה כמו מן תופעת לוואי שנשארה.
כשאני משתפת, אני מרגישה כאילו יודעים את זה, או מרגישים את זה, ומנצלים את זה לרעה.
למשל במשכורת, או בקידום אחר. אני משווה את עצמי לאחרים שעובדים, ורואה שהקידומים או ההערכה או אפילו ממש המשכורת,
מאוד מושפעים מהדברים האלו- מי שמרגיש ששווה יותר מקבל יותר. ומי שבאמת שווה יותר, לפעמים לא מזהים את זה מספיק אצלו
(וכמובן שאני לא מתייחסת כאן רק לעצמי אלא לכל העובדים וגם בעסק שבו אני מנהלת בעצמי ומעסיקה עובדים)
&nbsp
&nbsp
משתפת מסיבות אחרות- בכנות לא נראה לי. מאוד מאוד קשה לי המקום הזה של הפגנת חולשה
ואני לא יודעת אפילו איך לנצל אותו כמניפולציה לטובתי כביכול.
&nbsp

..

אצלי יש פער גדול מאד בין מה שמרגישה שחושפת לאופן שנתפסת בעיני אחרים.
מרגישה הרבה פעמים לא מווסתת ומשתפת יותר מדי. כשרק מדי פעם יוצא לי לשמוע כמה אני נראית מלאת סודות.
במציאות, בחיים שלי אין כמעט שום פרט נורמלי. לא מהעבר ולא מהתוכניות לעתיד, ובטח שלא בהווה. אז מרגישה שאין לי מה להפסיד ולא מנסה להסתיר כלום. רק שביומיום אין הרבה הזדמנויות שנראה לי חשוב או מעניין למישהו לשמוע משהו עלי. ומשתדלת להיות יותר עניינית ולהביא תועלת.
מול המשפחה לא רלוונטי כי אין שום קשר.
עם הפסיכולוגית כבר מסוגלת מעט יותר מבעבר לשתף בפרטים טכניים שזקוקה בהם לעזרה ונתפסים משפילים בעיניי. גם לבקשת עזרה מגורמים אחרים מסוגלת יותר במובן הטכני של הצעד. פחות לשתף ולהרחיב על גודל הקושי. זו בעיניי התבכיינות מיותרת ולא לגיטימית.

TinaBa

New member
זה תמיד מפתיע

לחשוב שאנחנו ככה ולגלות שבעצם הסביבה חווה אותנו אחרת לגמרי.
זה נשמע שאת כביכול משתפת, כשבפועל את לא באמת. כלומר, אם תצטרכי אז תגידי (כאילו) בלי בעיה דברים מאוד אינטימים עליך, אבל כשבאמת צריך לשתף (בטיפול) או כשזה באמת משנה ובעל משמעות, אז הרבה יותר קשה.
מחזקת אותך בתהליך של להצליח לאט לאט לשתף יותר במקומות החשובים באמת.
(ולא, זאת לא התבכיינות מיותרת ולא לגיטימית. קשה לך! מותר לדבר על זה!)
&nbsp

Kalphana Vera

New member
עונה (ט)

מי יודע על המצב שלכן
מה יודעים

בת הזוג יודעת הכל על המצב הנוכחי. חברות טובות יודעות על הפגיעה העצמית. אמא יודעת בחלקים קטנים מאד.
&nbsp
מה גרם לכן לספר

אמא- לא הייתה ברירה.
חברות- מן הסתם ראו את הצלקות ושאלו.
בת הזוג- אני רוצה שתדע. הכל.
&nbsp
ואיך הגיבו

בת הזוג והחברות באמפתיה רבה. אמא שונאת את העובדה שאני על כדורים פסיכיאטריים (אי אפשר כל כך להאשים אותה אחרי שנגמלתי בבית שלה מבנזואים) ולא אוהבת לדבר יותר מידי על דברים שמעבר.
&nbsp
ואיך זה גורם לכן להרגיש עכשיו שיודעים

אני תמיד מעדיפה שלא ידעו, לצערי הצלקות לא כל כך מאפשרות לי.
עם בת הזוג זה מדהים, היכולת לספר דברים שלא חשבתי שאי פעם אחלוק ולדעת שיש לי את המרחב הכי בטוח שיש כדי לספר את הדברים האלה.
&nbsp
אתן מרגישות שזה משנה משהו ביחס אליכן
האם זה צובע אחרת את היחסים

בהחלט. החברות רגישות יותר אלי, וגם מתייעצות אם עולים עניינים בתחום הפסיכיאטרי.
עם בת הזוג זה בהחלט צובע אחרת את היחסים, בצבעים יפים וטובים.

אם הייתן יכולות להחזיר את הגלגל- הייתן מחזירות

כלומר, שלא ידעו? הייתי שמחה אם אמא שלי לא הייתה יודעת כלום. חברות ובת הזוג אני שמחה שיודעות.

TinaBa

New member
למה

את תמיד מעדיפה שלא ידעו?
במיוחד כשנראה שחלק מהשיתופים עשו ממש טוב...
&nbsp
למה את לא רוצה שאמא תדע?
&nbsp
(תרגישי חופשי לא לענות אם לא מתאים לך)

levshavur

New member
שיתוף...אולי ט

טינה שלום,
תודה שפתחת את הדיון...
גם אצלי מה שקטרינה כתבה עורר שאלות בתוכי. האם אני עושה את הדבר הנכון שאני משתפת? מתי לא לשתף? ואת מי לא לשתף?...
מי שבאמת קרוב אליי - בעלי, חברות, ידידים קרובים, יודעים הרבה מאוד, ויודעים גם מהן החולשות שלי..
הרופאה והעו"וסית יודעות את כול אירועי החיים...יש נושאים שבהן הן יודעות יותר, יש שפחות...אבל הן שותפות לכול התהליכים שאני עוברת...
לגבי אנשים שזרים, או שרק בתחילת קשר: בעבר הייתי שותקת על הכול, ולא אומרת כלום על עצמי, אבל מאז שהתפוצצתי מבפנים, אולי לפעמים אני משתפת מהר מדיי...אני צריכה ללמוד לאזן...
זה גם תלוי מה אני מספרת ולמי...לפעמים בזמן האחרון יש לי תחושה כמו של זיקית, מתאימה את עצמי אל הסביבה שבה אני נמצאת...

אני חושבת שמה שגרם לי לספר בעבר זה המשבר אחרי הגירושים, שפתאום הייתי צריכה להתמודד עם כול כך הרבה, שכבר לא יכולתי להחזיק בבטן...כיום יש לי אותו סוג של תהליך, אבל בהקשר של השנים בכת...
רוב התגובות היו בסדר, אפילו אמפטיות, יש א/נשים שמאוד התקרבו אלי בזכות הפתיחות הזאת, ולעומת זאת השנה איבדתי שתי נשים מהבחינה הזאת, שכנראה לא הרגישו נוח עם פתיחות...אולי אני צריכה לשים לב יותר לאופי של מי שמולי, אני לומדת...
זה שאני משתפת, זה גרם לי הקלה עצומה!!! כי כול החיים עד השלב הזה חייתי בסביבה של הסתרה ו''סודות' . עם המשפחה שלי זה ככה עד היום, הכול מוסתר ומטאטאים כול דבר בעל משמעות מתחת לפני השטח, שאף אחד לא יעז לדבר על זה...גם ב 12 השנים בכת נאלצתי להסתיר, לחלוטין, את עצמי...אף אחד לא ידע מה באמת קורה אתי...ה'עולם בחוץ' חווה אותי כ'מוזרה' אבל לא ידעו להגדיר בדיוק מה העניין (את זה ספרו לי נשים שלמדו אתי רפואה משלימה והפכו אחר כך להיות חברות שלי)
אז לחשוב שלמעשה עד גיל 33 חייתי בסתר, זה מצמרר...היום זה 'בוער' לצאת החוצה...אולי חזק מדיי, לא יודעת...
אני חושבת שאצל רוב הא/נשים זה גורם להם להבין אותי טוב יותר, ולהיות מסוגלים לשתף בדברים שלהם...ישנן הבודדות האלה שזה כנראה הזיק, אבל הן מיעוט...
מה שאני כותבת כאן זה רק ברמה של חברים...
ברמה המקצועית אני לא משתפת כמובן, אלא אם יש משהו שממש חיוני לדעת, ובכול מקרה זה נדיר ביותר...
אם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל? כן!!! הייתי בוחרת לא לשתוק...כי שתיקה זה כובד, זה מעיק, וזה הרס לי הרבה, וגרם להרבה נזק...
כיום השאלה האם לשתף או לא היא רחבה יותר, כי אנשים שקרובים אליי חושבים שאני צריכה לצאת בגדול, אולי אפילו לתקשורת, עם הסיפור של הכת, במיוחד שזו כת שלא מוכרת בארץ, ואני בתהיות שאולי אם ידעו, אולי זה יכול להציל חיי - נפש של מישהי/מישהו, ושל המשפחה והחברים שלהם...כי לא רק מי שבעצמו בכת, אלא גם של כול מי שמסביב...גם היו מקרים שעם נפגעי כתות זה נגמר רע, בכול מני מובנים, אז אני תוהה האם חשיפת הסיפור שלי יכולה להביא למודעות גדולה יותר...בהחלט חתיכת התלבטות...משהו שמעסיק אותי בתקופה האחרונה, והדיונים פה רק חידדו את ההתלבטות...
לבשה.

TinaBa

New member
המעבר מלא לספר לאף אחד כלום

ללצאת עם זה החוצה "אולי חזק מידי", נשמע מטלטל.
&nbsp
מקווה שבנוגע לעתיד את מאפשרת לעצמך את הזמן והמרחב הנכונים לשקול בכובד ראש איך ומה את רוצה לחשוף ולמי ומתי.
יציאה לתקשורת זה משהו שיכול להפוך את העולם שלך, ואין ממנו דרך חזרה...
&nbsp

levshavur

New member
אני יודעת...

טינה שלום,
אני מודעת מאוד לעובדה שאין חזרה אחורה אחרי היציאה לתקשורת...
התייעצתי על זה עם המרצה שלי מהחוג לתקשורת (לקחתי קורס אחד שנה שעברה דרך 'אבני פינה' שזה חלק מהחובות האקדמיים כיום באוניברסיטה...) אז היא הסבירה לי את היתרונות והחסרונות...
בינתיים יצאה עליי כתבה קטנה ומפרגנת בתחילת אוגוסט...
אני גם אמורה להתחיל להרצות באופן 'רשמי' על הנושא הזה באופן ספציפי...
אבל המחשבה הזאת שאולי אם אשתוק עוד מישהי/ו עלול להיפגע מהכת הזאת (כי האקס התקשר אליי מחו"ל בזמן המלחמה, וסיפר לי שהאיש מרחיב את הכת, ויש 'סניף' בעוד ארץ אחת... והוא גם הביא לפה, לארץ, תלמידים מחו"ל...)
אז מפחיד אותי לחשוב שאולי השתיקה שלי תגרום סבל למישהי/ו....כי כמו שההורים שלי בכלל לא הבינו שמדובר בכת, יש הורים נוספים שמבינים מאוחר מדיי...אז הילדים (שהם כבר מבוגרים) לא מקבלים עזרה כשעוד אפשר...יש לי חברה שניצלה מהכת שבה הייתי רק בזכות הערנות של המשפחה שלה...
אז מה חשוב יותר, הנוחות שלי, או חיי אדם? ...
אני חושבת שאולי השאלה היא לא האם אני יוצאת עם הסיפור שלי - אלא מהי הדרך הכי נכונה?, מה ייגבה את הכי פחות מחיר ממני ומכול מי שקרוב אליי, במיוחד הבן זוג...אוליי גם אחי...אבל שניהם לא מתנגדים...זה בסדר מבחינתם, אפילו מצד אחי - כול עוד אשתו לא יודעת על הילדות - אז הוא רגוע...אולי הוא גם לא מבין את ההשלכות...
ממילא אני והרופאה חושבות לעשות אתו פגישה לשיחה משותפת...כי הגיע הזמן להרים את האבק מתחת לשטיח ולנקות משם את הג'יפה...ואחי צריך כנראה עזרה בעניין...
עקרונית הוא יודע שאני מתכננת פגישה משותפת, אבל הוא לא הזיז את עצמו בעניין...הוא מעדיף להיות פאסיבי ולא לעשות כלום (מלבד המשפחה האישית שלו, שעליהם הוא כן משקיע...) היא היה מאז היותו הכי קטן, כזה - מתחבא ומסתגר שרק לא ייראו אותו...שרק הוא לא ייפגע...ולא הזיז לו מה קורה אתי או עם אימא...

אז כשאצא לדרך, מבחינת התקשורת באופן מלא, הוא ייצטרך ללמוד לחיות עם זה...ממילא אני כתבתי פוסטים בגלוי על התקופה ההיא בפייסבוק, והוא אולי ראה אותם, וגם בת דודה שלי...
נמאס לי שהמשפחה שלי כופה עליי את הרצונות שלהם, ואת ה'הצגות' שלהם, ותמיד אני הייתי ה'שקופה' שאף אחד לא טרח לראות שהיא שם מבחינה רגשית...אימא ז"ל ניסתה, אבל לא הייתה לה תמיכה בעניין, ולא היו לה הכלים או הידע...יש אנשים שקשה להם לבטא רגשות כלפי חוץ, והבנתי את זה לפני כמה חודשים, כשמצאתי מכתבים שאימא כתבה לי בזמן שמנהיג הכת ניתק בינינו את הקשר...היו שם חלקים כול כך רגשיים שלה!!!...פתאום גיליתי את האימא ה'אחרת'....זאת שהכרתי רק באופן חלקי...
זה כמו שפעם היא עשתה לי ספר- אלבום תמונות עם תצלומים וציטוטים של כמה שירים מולחנים שלי...והיא קראה לזה 'זיכרונות מתוקים' ובזמנו - זה עצבן אותי כי לא הבנתי מה היה כול כך מתוק בחיים שלי???...אבל מאוחר יותר הבנתי שהיא רצתה להשאיר לי עדות לא מילולית, מסר - של מה היו החיים שלי בשבילה...אז כיום האלבום הזה יקר לי מאוד, ובעל ערך רגשי...כך גם השני שהיא עשתה מהטיול המשותף שלי ושלה לחו"ל...
זה עצוב לי שאני מכירה את מלוא העומקים של האישיות שלה דווקא כשהיא כבר לא בחיים...אולי הייתי צריכה את המרחק על מנת לראות את הטוב הזה, כי מה שראיתי אז זה את השתלטנות שלה, ואת הקור הרגשי...אבל אני מבינה כיום שזו הייתה מסכה, ושבתוך עצמה היא הייתה מאוד רגישה, ואולי ברחה מזה במכוון (הינה עוד היבט בנושא של את מי לשתף...)
אני תוהה האם אחי כמוה? האם זה שהוא נראה שטחי ואדיש ו'בורח', זו מסכה לכסות על משהו מבפנים שקשה לו להכיל? ניסיתי בעבר ליזום שיחה מהצד שלי- אבל כול פעם שזה עובר לרמה אישית הוא מתחמק, אולי לכול היותר יקשיב למה שיש לי להגיד...נדיר שהוא יגיד משהו, או ש'ינדב' מידע כלשהו על מה שקורה בחיים שלו, אבל הוא מצפה שאני 'אדווח' לו על כול דבר בחיים שלי...לא הוגן...

מצטערת שכתבתי כזאת מגילה, אבל נושא השיתוף העלה לי גם את החשיבה על עד כמה באמת משתפים בין קרובי משפחה? או שהם יכולים לחיות כמו זרים, או כמעט זרים בחיים שלנו?
לבשה.

2b mind

New member
מחשבות בנושא

אני לא בטוחה שאצליח לנסח את עצמי בבהירות- אבל אני סומכת עליכן שתתמודדו
.

היום, שלא כמו בעבר, הרבה יותר קל לי לשתף אנשים בדבר קיומן של הפרעות אכילה אצלי. השיתוף הזה הוא מאוד תחום, מוגן ונשאר בגבולות שלי, ועדיין, הפרעת האכילה שלי כבר לא מרגישה לי כמו סוד מדינה שמור שאסור שיהיה מקושר אלי בכל דרך.
אז יש חברות שיודעות, ואמא שבמידה מסויימת יודעת.

מאוד קשה לי כשאני משתפת אנשים להרגיש נעזרת, צריכה, נתמכת ולכן נראה לי שכשאני משתפת בזה אני מדברת בזמן עבר "היה לי", "פעם הייתי ככה.." וכו'.. כאילו אני מרחיקה מזה קצת את עצמי, מצמצמת דאגות שעשויות לבוא, ובעיקר מבהירה לשומע- עכשיו העניינים בשליטה, אז אל תתערב.
ואם כך, אז בכל זאת מה גורם לי כן לשתף?
זה מורכב- וגם תלוי את מי.
קל לי לשתף חברות שאני מזהה שגם הן מתמודדות עם דברים דומים. במצבים כאלה אני מרגישה שהשיתוף נעשה על מנת להתקרב, ליצור שותפות גורל, וקרקע לתמיכה. ואם מצבי טוב משל האחרת- אז נסיון לעזור.
בעבר היו מצבים ששתיפתי אנשים, בעיקר מבוגרים ממני, כי רציתי שידאגו לי, שירצו לעזור לי, להגן עלי, לשמור עלי. רציתי להשאיר אותם קרובים אלי, לתת להם להרגיש שאני צריכה אותם בשביל שישארו. בדיעבד אני יכולה להגיד שזה סיבך הרבה מאוד קשרים והביא אותי לכל מיני נקודות מאוד לא טובות.

עכשיו לא מפריע לי שיש אנשים שיודעים, אבל בעבר, עבדתי שעות נוספות בנסיון להסתיר, למדר ולשלוט בכל תפוצת המידע בנושא ה"א בהקשר שלי. כשאני חושבת עלי עכשיו, היום הרבה יותר קל לי להיות מי שאני מרגישה שאני ואני הרבה פחות מנסה להיות מה שאני חושבת שהצד השני רוצה שאהיה (וזה מתקשר לי מאוד גם בהקשר של ה"א).

TinaBa

New member
תודה על מה שכתבת

היה לי חשוב לקרוא.
&nbsp
יש לך מחשבות לגבי חשיפה מול אנשים שתעבדי איתם?
מתי תספרי ולמה?

katrina12

New member
תשובה אולי טריגר

מי יודע על המצב שלכן? מה יודעים? ההורים שלי, שתי חברות, חברה לשעבר וידיד לשעבר, פסיכולוגית לשעבר(אם זה נחשב) אולי עוד כמה ששכחתי. בעיקרון כשהייתי במצב הקיצוני אני חושבת שהרבה ניחשו או ידעו כי הייתי הכי רזה בשכבה בתקופה הזאת. זה לא נראה טבעי זה בטוח, אבל יכול להיות שכל מיני אנשים שמכירים אותי לא זוכרים את זה או לא חושבים שזה היה רזון שנבע מדיאטה קיצונית.
אמא שלי מספרת לי שהיא הייתה מאזינה מחוץ לדלת של החדר שלי כדי לשמוע אם אני מקיאה בתקופה הזאת(לא הקאתי אף פעם מרצון.)
מה גרם לכן לספר? היו לי השנה כמה מעידות ונקרעתי בין הרצון ללהיות רזה ללטפל בעצמי. הרבה שנים שמרתי בפנים ולפעמים זה העיק עליי והרגשתי שזה מפריע לי לתפקד וזה היה כמו מועקה על הלב. פחדתי לפגוע בעצמי. היה לי לא קל לספר כי שנים לא דיברתי על זה עם אף אחד, זה היה ה׳׳סוד׳׳ הקטן שלי.
זה דרש ממני המון תעוזה.
ואיך הגיבו? אמא שלי חשבה שיצאתי מזה אבל לא יודעת עד כמה היא התרגשה. חברה אחת ניתקה איתי קשר והחברות האחרות דאגו.
ואיך זה גורם לכן להרגיש עכשיו שיודעים? בהתחלה זה היה מוזר כי פתאום הדבר שהחזקת נורא חזק כל השנים- רזון או רצון להיות רזה הופך להיות דבר יותר שולי ברגע שהנושא הופך להיות נושא שאפשר לדבר עליו(כמובן עם אנשים מסוימים ולא על הכל.) זה היה גם קשה כי דבר שהיה הכי אישי פתאום נלקח ממך. עכשיו אני מתייחסת אולי פחות בכבדות לנושא ולפעמים גם בהומור. כשהייתי בתקופה הקיצונית וגם בתקופות שאחריה עד השנה בחיים לא הייתי אומרת כלום, גם אם הרגשתי דברים נורא חזקים מבפנים. קשה לשמור את זה בבטן.
אתן מרגישות שזה משנה משהו ביחס אליכן? האם זה צובע אחרת את היחסים? זה משנה את היחסים במידה מסוימת . החברות שסיפרתי להן(אלה שנישארתי איתן בקשר) קצת יותר דואגות לי למרות שלאחת סיפרתי לפני יותר מ5 שנים אז זה לא כ׳׳כ טרי ומאז לא דיברנו על זה ממש.
בכללי גם נהייתי יותר פתוחה עם אמא שלי.

אם הייתן יכולות להחזיר את הגלגל- הייתן מחזירות? כן. לאמא שלי הייתי מספרת בכל אופן אבל לא הייתי מספרת לחברה שניתקה איתי קשר, לא יודעת אם לחברות האחרות כן.
מצד אחד אני מתחרטת ומצד שני רוצה להגיד: ׳׳this is me and this is my life׳׳ ומי שלא מתאים לו שלא יהיה חלק מהם.

TinaBa

New member
את מתארת

שאחרי שסיפרת משהו כמו נלקח ממך, ושזאת היתה חוויה מוזרה ואפילו קשה.
מה זה בדיוק הדבר הזה שנלקח ממך ברגע שידעו?
והאם זה יש בזה גם הקלה?
&nbsp
והיום, את מצליחה להעזר בסביבה שלך שיודעת? את אומרת לקרובים אליך כשהמצב מחמיר?
&nbsp
תודה ששיתפת

TinaBa

New member
בנוגע לשיתוף אצלי,

אני נמצאת בתנועה מתמדת בין המקום שרוצה לספר, שלא מרגיש בושה במחלה, שמרגיש שזה הגיוני שיהיה לי קשה... לבין המקום שמתכווץ מהמחשבה שאחרים יידעו, שמרגיש בושה עצומה ובטוח שכל העולם יחשוב שאני ילדה קטנה ומפגרת שרוצה להראות כמו הדוגמנית בעיתון. אולי אני מפחדת שלא יבינו שמתחת לזה יש מצוקה עצומה וגם התמודדות וכוחות.
אני גם מפחדת שיתחילו להיכנס לי לצלחת, שיסתכלו איך אני אוכלת. שלא יהיה לי חופש לאכול כי אני כל הזמן אהיה עסוקה בלחשוב מה חושבים עלי. שלא יהיה לי חופש להגיד- "יו, אני מורעבת" (במעט פעמים שאני מעיזה להגיד את זה בקול רם).
יש לי באחת המסגרות של הלימודים איזה מנהג לאכול את אחת הארוחות ביחד, כשכל פעם מישהו אחר מביא את האוכל. מרבית הפעמים זה היה אתגר מעולה בשבילי כי הוא חשף אותי למזונות מגוונים בלי אפשרות שליטה על מה יהיה, וזה היה מאתגר במידה שיכולתי לשאת (רוב הזמן). ואני מנסה לדמיין איך זה היה נראה אחרת אם היו יודעים- מצד אחד הייתי יכולה לבקש שיתחשבו ונגיד ידאגו שיהיה משהו שאני אוכלת (שאני לא בטוחה כמה זה טוב מבחינת ההתקדמות שלי, אבל זה בטוח יותר נעים לדעת שיש בסיס בטוח בארוחה הזאת), ומצד שני כל הארוחה בטוח הייתי מאוד טרודה במחשבות על המחשבות של האחרים.
עכשיו- מתחילה שנה חדשה והמסגרות משתנות והאנשים משתנים ושוב אני אהיה בסיטואציה דומה. ושוב עולות השאלות.
&nbsp
ולגבי אנשים מבוגרים ומוערכים שאמורים ללוות אותי מקצועית-
ההתלבטות גדלה ומסתבכת עוד יותר. לא בטוחה מה לספר, כמה לספר ומתי לספר. לא רוצה שישפטו אותי, יבחנו אותי. או לפחות לא רוצה לחשוב שזה מה שהם חושבים. ומצד שני לא רוצה להסתיר. רוצה שידעו שקשה לי. העניין הוא שכשאנשים מבוגרים ומוערכים יודעים שקשה לי, זה הופך את הקשר למורכב מאוד ומקשה עלי ללמוד מהם או להיות בחופש ליידם. לא משנה מה הם יעשו, הם אף פעם לא יצליחו למלא את הבור של הכמיהה להכרה וההזדקקות שלא קיבלה מענה שקיים אצלי בפנים.
ובא לי להצליח אחרת הפעם. גם לשתף וגם שזה לא יפגע בקשר.
זה כמובן בתהליך אצלי, ואני עוד אנוע בין הקטבים האלה עד שאבין מספיק את הכוחות שמושכים אותי ומה אני רוצה. מקווה לא למצוא את עצמי עושה משהו באימפולסיביות...
&nbsp
אשמח לקרוא את המחשבות שלכן

וואו גם הזדהיתי עם הרבה ממה שכתבת וגם...

לגבי הלשתף את האנשים שמלווים אותך מקצועית , אני כל כך מבינה את זה .
הצורך הזה שמשהו כבר ימלא את הבור הזה. ממה שאני מבינה הם אנשי מקצוע שעוסקים בזה ויש לזה כבר הרבה נקודות חיוביות . נראה לי שהמחשבות על השיתוף והצורך שלך צריך להיות חלק מהשיח .
הולכת לכתוב גם.

למעלה