למי לפנות? אשמח לעצה.

ALON7110

New member
למי לפנות? אשמח לעצה.

בני בן 5 וחצי.
עד לפני כמה חודשים הכל נראה לנו בסדר פחות או יותר.לאחרונה הגננת פנתה אלינו והתחלנו לשים לב יותר לדברים. הילד מדבר שוטף ובשפה עשירה, מסתכל בעיניים, אוהב חברים, רוכב על אופניים ללא גלגלי עזר ובעל בטחון עצמי. הסימנים שגורמים לנו לשאול שאלות: הוא מרבה לרוץ בבית מצד לצד ולקפוץ במקום, באותו זמן הוא כאילו בעולם אחר. אוהב לשחק בחלקים קטנים ולאסוף ענפים בחצר, מרבה לדבר בקול רם ובצעקות. מתעצבן במהירות ובקלות. קשה מאוד לשחק איתו משחקי שולחן, מהר מאוד הוא מתחיל לצעוק שכולם רמאים והורס את המשחק. יכול לדבר עם אנשים מבוגרים בלי סוף אך מצד שני לא מוכן לומר שלום. לא לגננת, לא לדודה לסבא או לסבתא. יש לו מצבי רוח שמשתנים בקיצוניות. מתקשה במשימות מורכבות כמו להתלבש בבוקר. הוא מתחיל במשימה ומיד עובר למשהו אחר. הגננת אומרת שבעיות חברתיות מתחילות לצוץ וילדים דוחים איתו לעיתים או קוראים לו בכיין בגלל הקושי שלו במשחקים. לא יודע אם זה קשור אבל יש לו גם פחד אובססיבי מלחפוף ראש. החשד שלנו נמצא איפשהו בין אוטיזם בתפקוד גבוה להפרעת קשב אבל זה לא מבוסס על שום דבר מקצועי.
פנינו למספר שמות שהומלצו לנו כמו ד״ר יעל לייטנר וד״ר יורם זנדהאוז אך התורים הקרובים הם לעוד מספר חודשים, גם באופן פרטי.
מחפש עצות כיצד להמשיך מכאן, למי לפנות? פסיכולוג? פסיכיאטר או נוירולוג? למישהו יש המלצות? שמות? המידע שקיבלתי עד עכשיו מבלבל למדי.

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשר להתחיל מאבחון בהתפתחות הילד של קופ"ח
ו/או לחכות לתור הפרטי, גם כמה חודשים עוברים
ואם אתם יכולים להגיע בהתראה קצרה
שווה לציין זאת- לפעמים אנשים מבטלים ברגע האחרון.

שמות מומלצים- בקישורי הפורום (שבתוך לשונית 'כלים ומידע')
יש סעיף 'רשימות אנשי מקצוע', ובו גם המלצות על מאבחנים.

ALON7110

New member
אם למישהו יש המלצה למאבחן/נת ילדים אודה לו

בקישורים לא ממש הצלחתי למצוא אלא אם פיספסתי משהו, יש שם רשימה ישנה מ 2009 שלא ממש כוללת מאבחני ילדים.

schlomitsmile

Member
מנהל
ההמלצות האלה תקפות לאורך שנים, זה כוחן

יכולה להמליץ על ד"ר חנוך קאסוטו (למיטב ידיעתי מקבל רק במרפאות ציבוריות),
'בית אחד' ברמת-חן,
ד"ר צחור.

להתרחק כמן מאש מדר צחור

היא אמרה שלאוטסטים אין רגשות,היא לא שווה בכלל התיחסות, לברוח כמו מאש, היא לא מטפלת ולא יכולה להיות,היא נגד מה שהכי יפה באוטזם, אני ממליץ בכלל לכל אחד לברוח מטפלים, אין דבר גרוע מהם,ואני לא אפרט יותר כי מוחקים אותי, מי שרוצה מידע שיפנה עילי בפרטי .

למעלה