למי להצביע ?

גדעון היחידי

New member
מנהל
למי להצביע ?
למי להצביע ?

אכן, שאלה לא קלה בה מתלבטים רבים וטובים.
אכתוב כאן את דעתי.
ראשית אני מסתייג ממפלגות קיצוניות, הן מימין והן משמאל.
מימין: הליכוד והבית היהודי.
הליכוד בראשות נתניהו. אטום לחלוטין למה שמתרחש. שש שנים של חידלון וחוסר עשייה בארץ. מליוני עניים שאין ידם משגת לאוכל . קשישים שנפטרים מחוסר טיפול וממצוקת רעב קור,וחוסר תרופות. הריסת מרקם היחסים המצוין עם ידידת אמת שעזרה לנו בכל השטחים. הזייה שאיומים שלנו יטו את הכף להפסקת התעצמותה של אירן בנושא הגרעין. לא רק שהוא לא עזר בכך אלא הזיק וקרב את היום שבו יהייה לה נשק גרעיני. חוץ מזה שהיא לא תעז לחשוב להשתמש בו מפחד מאזן האימה והרצון של האייטולות לחיות !
הבית היהודי. מפלגה הזויה בראשות בנט שנראה לו שאנו היחידים שקובעים. לא רק שאינו ריאלי ואינו רואה את המציאות בעיניים מפוקחות אלא גם מסוכן .
משמאל מר"צ והמרכז הציוני. מפלגות ואנשים טובים מבחינה סוציאל חברתית. הייתי נותן להם תיקי רווחה ואוצר אבל לא ביטחון. הם יוותרו על הארץ בתמורה לשלום הזוי. לדעתי אין מקום כלל למו"מ עם הפלסטינים. הם ממילא לא יכולים ולא רוצים להחליט. צריך לדבר עם מדינות ערב המתונות שאיראן מפחידה אותם עד מוות ובזה השמאל לא טוב. צריך לשם כך עמדת כח, כריזמה, ואת העם בגב.
מה נותר, כולנו עם כחלון... איש ממש טוב שהצליח בתיקשורת אבל ביבי לעולם לא יתן לו לקצור את שיזרע (ראה את יאיר לפיד)
מסקנתי היא שרק מפלגת מרכז עם איש כריזמטי שאינו מבקש לעשות לביתו אלא למען עם ישראל תתאים לשעה זו ואני מכוון ליש עתיד בראשות יאיר לפיד.
אדם שלמרות שהתמנה לשר אוצר בדרך רצופת מוקשים אדם שניסו להכשיל פן הרייטינג שלו ינסוק מעלה, הצליח כנגד כל הסיכונים בשנה וחצי לעשות שינויים מהפכניים.
התגברות על גרעון של 40 מליארד שקל שקיבל בירושה. חוק השוויון בנטל, צמצום דרסטי של משרדי הממשלה, התקדמות מצוינת בחינוך, בריאות, עזרה לחלשים ועוד.
בנושא המדיני , ראשית הפסקת ההטפה לשנאה וטרור ואח"כ ייזום ועידה , כולל מדינות ערביות מתונות וכפיית פיתרון צודק על הפלסטינים, ויתור על התנחלויות מבודדות לטובת גושי ההתישבות הגדולים.
על הכותב. בן +70 יליד הארץ קצין קרבי בדימוס.

הכי טוב מתאגרף חובב בדימוס .
במדינת ישראל היו 8 ראשי ממשלה אזרחיים .
היו גם 3 גנרלים בדימוס .
אחד הביא לכאן את עראפת עם 60.000 לוחמים .
אחד הציע לערבים הכל ושלטונו נכשל אחרי שנתיים .
אחד נסוג מרצועת עזה ומאז יורים עלינו טילים משם .

להיות קצין קרבי זה יפה מאד וגם חשוב
אבל אזרחים קידמו טכנולוגיה , פילוסופיה ושלטון .
גנרלים הם קבוצת צייתנים מאובנים .

ידידי
לפעמים יש מצב שבו קיים צורך או בעיה חשובים .
ולפעמים קורה שכל הפיתרונות המוצגים אינם טובים .
ולפעמים קורה שמוצג פיתרון שנראה לגמרי מחוץ לנושא והוא הפיתרון .
אנחנו חיים במדינה שהוקמה על חורבות השואה
לפי רעיון שגובש 50 שנה לפני השואה .
לכן ברור ללא ספק שהקמת המדינה וקיומה נשענים על עקרונות לא מתאימים .
מה שצריך לעשות זה לדעת מה היעד - דבר אשר 99.99% מהעם לא יודעים .
וכשהיעד ידוע - רק אז יש פיתרונות .

זה מזכיר לי מכשיר מימי הביניים שניסה לדמות את מצב כוכבי הלכת כאשר כדור הארץ במרכז .
עד שלא הבינו שהשמש במרכז המכשיר זייף כל הזמן .

עליך לדעת מה היעד ואז יש פיתרון . את זה אתה לא יודע .

בוש 99

New member
לפיד ישב באופוזיציה ולא יתרום כלום.
הוא ידבר וזהו.אני לא רואה הבדל בין לפיד לעבודה או למרץ.לפיד קיבל שוחד ממוזס מאות אלפי שקלים בחודש.
כעיתונאי היה משקל נוצה ולא בקיא בעובדות,איך יתכן שר אוצר שאיננו מבין בכלכלה בכלל.
רק נבחר וטען בחוצפה אני אהיה ראש ממשלה.ופוצץ קואליציה בגלל ישראל היום,בגללו הבחירות המיותרות הללו.
כל השיטה הזאת של שמאל המתחזה למרכז היא הונאה.גם ליברמן מדבר על שלום עם כל מדינות ערב.
והם מתחרים על אותה נישה.מעמד ביניים שזה מונח מרקסיסטי שהשמאל המציא.
למעשה כחלון,לפיד תאומים סיאמים ולפיד הציע לכחלון להצטרף אליו.
נתניהו שמציע הסדר מדיני הוא המרכז,בנט ימין מתון,מרזל ימין קיצוני השאר שמאלנים.אין הבדל בינהם,זה ביבי או טיבי,לפיד פשוט מיותר במילא יש את ליבני שהוא הציע לה להצטרף אליו,אבל הזונה הפוליטית בחרה במחיר גבוה יותר.
כפית הסדר על הפלשתינים?מדינות ערב מעונינות בהשמדה של ישראל.
הבעיה היא אירן בכלל ולא אבו מאזן האימפוטנט.וללפיד אין שום מושג בנושאי חוץ,ביטחון או כלכלה.הוא טוב כשר תקשורת או פרשן איגרוף.

גדעון היחידי

New member
מנהל
לבוש 99
אתה נגרר אחרי שופר הליכוד ואין שום כסוי במציאות לתיאורים שלך
נכון שהבעייה היא איראן
אבל פיתרון הבעייה איננו צבאי
אנחנו לא רוצים בשום אופן מדינה דו לאומית שגוועים כאן מרעב ואין שום ביטחון
אנחנו רוצים שנוי
להחליף את ביבי !

גדעון היחידי

New member
מנהל
בוש 99
טעות חמורה לך
גוועים כאן מרעב כי ביבי הכשיל את לפיד מחשש שהתלמיד יעלה על רבו כפי שהוא עשה עם כל הטובים שרצו לעשות..
יאיר לפיד בא לפוליטיקה להושיע את עם ישראל ושמו לו רגל . הוא אדם מצוין וצריך לתמוך בו
אין לו אינטרסים אישיים והוא לא נדבק לכסאות.

גדעון היחידי

New member
מנהל
לכל מילה אמת.
בתשובתי אליך אני מצטט מראיון בערוץ 2 הערב
בתשובה לרינה מצליח אם ברשותו קלטת לוהטת נגד דרעי וש"ס.
"אני מציע לשס: אל תספרו עלי שקרים ואני לא אומר עלייכם את האמת".

הלוואי בעז"ה שאני אהייה הצודק, לטובת עם ישראל. אמן.

ידידי , תציג בבקשה אדם אחד שגווע כאן מרעב .
ואין הכוונה למי שעשה זאת או עשתה זאת בכוונה , כמו אנורקסיה .

Jolleen

New member
6 שנות שלטון ואתה בוחר להאשים את מי שהיה בשנה וחצי
האחרונות

אף אחד לא גווע ברעב בישראל
מלבד כמה אנורקטיות . אבל זו בעיה אחרת שאינה פוליטית .

Jolleen

New member
אולי. אבל יש עוני, והרבה.
חצי מהעניים אנשים עובדים. אי אפשר להשלים עם מצב כזה

אני מסכיםן עם טיעון מתון ואנני מסכים עם טיעון קיצוני ושקרי
לדעתי ההכנסה של 6 העשירונים הנמוכים מועטה מדי .
הם עצמם אשמים בזה לא פחות מהממשלות , אבל נוח לזרוק את זה על נתניהו כאשר עויינים אותו .
זה קל יותר מאשר התמודדות עם הסיבות הנכונות .
1 - אי-עבודה בהיקף גדול של חרדים .
2 - אי-עבודה בהיקף גדול של נשים ערביות .
3 - עבודה שערכה הסגולי נמוך אצל חלק גדול מהעובדים במשק .
4 - המנעות מעבודות מעייפות , מזוהמות , משעממות , לא יוקרתיות

Jolleen

New member
מעולם לא טענתי שרק הממשלה אשמה
אבל יש לה חלק גדול באשמה
כל מה שאמרת, עדיין לא מצדיק את עובדת התנגדותו העקבית של נתניהו להעלאת שכר המינימום, לו הסכים רק לאחרונה לאחר שנים רבות של לחצים מצד גורמים שונים ומגוונים.
כל מה שאמרת, עדיין לא מצדיק את אי חיסול, כן- חיסול! תופעת עובדי הקבלן.
כל מה שאמרת, עדיין לא מצדיק תרומת תספורות נכבדות מאוד לחברות גדולות שאכן תורמות למשק, עד שהן מפטרות מאות עובדים כי הם התחילו להרוויח קצת פחות.
כל מה שאמרת, עדיין לא מצדיק את אי ההתייחסות לתופעת יוקר המחיה, שכשמתווספת לתופעת השכר הנמוך יוצרת עוני וקושי גדול מאוד בהישרדות כלכלית, השתעבדות להלוואות וחובות לבנקים וכו'.

למעלה